Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Vilken varm dag! Idag är det så varmt att ...

Publicerad 2011-07-31 13:53:04 i Allmänt

img_2683 (MMS)

Vilken varm dag! Idag är det så varmt att man inte orkar göra så mycket alls. Det går knappt att vara ute i stan, nu önskar man att man var på landet men eftersom vi ska till BVC i morgonbitti och sedan ska vi ta en stor handling så blir det nog lättare att åka ut imorgon kväll. Idag hade vi istället tänkt att visa upp lilla Milo på minneslunden där barnens morfar ligger. Vi tänkte tända några ljus och ge några fina blommor om det finns några kvar?! Först måste det bara bli lite svalare ute innan vi kan ge oss ut. Annars kanske vi sätter upp poolen på baksidan och plaskar lite, vi får se vad vi hittar på i värmen helt enkelt. Hoppas ni haft en trevlig helg!

Sleep over party at grandma. Ikväll ska Al...

Publicerad 2011-07-30 16:06:48 i Allmänt

img_7271 (MMS)

Sleep over party at grandma. Ikväll ska Alvin sova över hos mormor. Alvin fick packa hans väska själv hemma och sedan gick vi till mormor för att spendera dagen där. Det blir att laga god mat närmare exakt grillad lövbiff med bakpotatis, skagenröra och grönsallad och till efterrätt ska vi göra jordbubbsmilkshake  Till kvällen blir det sen att mysa med lördagsgodis. Mormor har köpt en tom & Jerry godispåse som Alvin ska få gotta sig med. Hos mormor blir man bortskämd det har Alvin lärt sig vid det här laget. Just nu myser Alvin med lillebror i soffan, de är så gulliga. Sen blir det nog kul med lite egentid med mormor medan mamma och pappa ska äta ost och kex som jag längtat efter i 9 månader. ;)

1 vecka sedan förlossningen.

Publicerad 2011-07-29 13:19:54 i Allmänt

img_0436 (MMS)

1 vecka sedan förlossningen. Tänk att Milo blir 1 vecka idag. Tiden går alldeles för snabbt. Jag försöker verkligen njuta av varje sekund med min lilla nyfödding. Han är ju så liten och go! Alvin är en så duktig och skötsam storebror. Han försöker vara så försiktig med sn lillebror han bara kan Han kan ju inte förstå själv tex att man inte kan lägga sin tyngd på lillebror själv men han försöker. Magen min har verkligen dragit ihop sig. Man känner direkt när man börjar med amningen att livmodern drar ihop sig vilket kan kännas smärtsamt ibörjan. Med fikabröd och läsk intag varje dag hade jag ändå gått ner 6 kg när jag kom hem ifrån BB och magen är det inte mycket kvar på nu en vecka efter fl. Hoppas det fortsätter så här nu!

Min förlossningshistoria

Publicerad 2011-07-28 21:14:00 i Milo <3

Jag vaknar omkring 02:00 på natten den 22/7 pga åskovädret och känner av förvärkar. Jag känner en fruktansvärd mensvärk tillsammans med sammandragningar och ett tryck nedåt/mot ryggen. Värkarna kommer ca 1 gång var tionde/femtonde minut och fortsätter sedan hela dagen och runt kl 15:30 får jag en blödning. Jag ringer förlossningen som ber mig komma in på kontroll direkt. Jag ringer sedan Richard som är på jobbet och ber honom komma hem så vi kan ta BB-väskan och åka in. 9 minuter senare är han hos mig och svärfar skjutsar oss till BB. kl 16:15 kommer vi till förlossningen och de kopplar mig på en CTG direkt. Hjärtljuden ligger som vanligt på 144 fina och värkarna kommer upp till över hundra på kurvan. kl 17:15 undersöker en läkare mig och blödningen kommer från den mogna livmodertappen och de konstaterar att jag är öppen 4 cm. Barnmorskan uppmanar oss på en promenad ner till cafeterian för att äta middag så jag ska öppna mig de sista centrimeterna men så långt hinner inte jag. Vi kommer ut ur förlossningen och fram till hissen där får jag onda värkar så vi vänder tillbaka till vårat rum. 17:50 går vattnet och jag är fullt öppen. 17:55 byter jag om till de sexiga förlossningskläderna och 18:23 börjar mina krystvärkar. Ingen bedövning hinns med att läggas och inte äns lustgas hinner jag få. Jag vägrar krysta (som om jag hade ett val?) utan bedövning, jag kämpar emot ett tag men sedan krystar jag tillsammans med kroppen och ut kommer världens finaste pojke på 3200 g och 48 cm lång. Det tog alltså 24 minuter att krysta ut våran lilla Milo som skriker direkt vid födelsen. Richard får klippa navelsträngen (äntligen får han göra något!) och moderkakan kommer spontant ut precis efteråt.

Efter förlossningen ska jag försöka ta mig en uppfriskande dusch och försöka bli lite fräsch men märker att jag fortfarande blöder en hel del. Jag hade redan förlorat 1,2 l blod så nu börjar jag känna mig yr och illamående. De trycker (bankar) på min mage och försöker få ut allt blod och sedan proppa mig full med mediciner i båda armar i full fart så det fort ska sluta blöda. Detta får mig att spy som en ko och jag får världens smärta i magen. Tillslut slutar jag blöda och magen känns sådär, som jag blivit överkörd eller något men nu orkar jag iallafall hålla min son.

Milo precis nyfödd

Milo bara ett par timmar gammal

Nyinhandlat till Milo

Publicerad 2011-07-28 07:42:00 i Milo <3

Nu när släkt och vänner tittar förbi titt som tätt här hemma för att välkomna lille Milo till världen blir det ju en hel del kläder till presenter. Det är verkligen välbehövda tyg för sådant går verkligen åt om dagarna. Milo kissar ner kläder när jag byter blöja och spyr efter matning osv så ett par ombyten om dagen blir det ju faktiskt. Så jag köpte lite kläder till Milo trots att folk springer på stan och handlar till honom som tokar. ;) Det blev två bodys, byxor och två pyjamasar i st 50. Milo är ju så liten och att bara ha ärvda kläder blir så tråkigt. Nu blir Milo fin i sina alldeles egna kläder med. =)

Bf dagen den 27/7

Publicerad 2011-07-27 20:09:36 i Milo <3

Bf dagen är här och Milo blir 5 dygn gammal. Idag åkte vi till BB igen för att väga lille Milo ytterliggare en gång och denna gång hade han gått upp fint i vikt. Det vore konstigt annars då vi inte gör annat än ammar här för tillfället. Mjölken har verkligen runnit till och Milo har börjat säga till själv efter mat nu. Jag tänker fortsätta mata honom varannan/var tredje timma och se att det fortsätter åt rätt håll för på måndag ska vi till BVC för första kollen där. Om det fortfarande ser bra ut då behöver jag nog inte vara lika noga. Milo utvecklas i full fart och är redan mer vaken och försöker hålla upp nacken själv. Igår låg vi och bara tittade på varandra i timmar och lärde känna varandra. Så mysigt! Igår kom första besöket för att välkomna Milo till världen och andra kommer i eftermiddag. Efterso Milo så duktgt gått upp i vikt blir det lite shopping på stan innan sällskapet kommer.

Här har vi en nöjd Milo


Familjelycka <3

Publicerad 2011-07-26 07:11:00 i Familjeliv

Så mycket kärlek och lycka man kan känna över sin familj. Vi har tillökat lilla familjen med ännu en liten pojke som är så fin och skör. Så beroende av oss, sina föräldrar som man redan märker att han litar på. Han vet ju inget annat. Alvin har försökt klappa och kramas och är jätte go mot sin lillebror. Man ser att syskonkärleken finns där och den är så fin. Jag känner mig så stolt över mina pojkar som jag älskar över allt annat i hela världen!

I morse var vi inne på BB igen

Publicerad 2011-07-25 09:13:54 i Allmänt

img_2629 (MMS)

I morse var vi inne på BB igen för PKU-test och vägning. Testet gick bra att göra då Milo var tyst och lugn, väluppfostrad helt enkelt. ;) Tyvärr hade han inte gått upp i vikt än utan tvärt om så vi ska komma och vägas igen på onsdag. Annars är han så lugn och snäll hela dagarna. Kanske blir det ändring på det nu när mamma måste väcka och amma varannan timme för viktuppgång nu? Stackars liten! Nu ska vi iallafall hem och fixa lite och mysa massor. :)

Storebror möter lillebror!

Publicerad 2011-07-24 10:56:52 i Allmänt

img_5162 (MMS)

Storebror möter lillebror! Igår kom det besök till BB. Bla storebror kom hit för att se sin lillebror för första gången. Han sa "titta" och sen sprang han vidare. Mamma och pappa fick såklart puss och kram med. :-) Imorse kl 10:00 blev lille Milo som vi bestämt att lillebror ska få heta utskriven ifrån BB. Läkarkontrollen såg fin ut men vi skulle tillbaka imorgon bitti för PKU-prov. Barnet måste vara minst 2 dygn gamla för det och det blir ju Milo ikväll. Nu ska vi hem och mysa, härligt det ska bli! En förlossningshistoria får komma senare.

Nu är lillebror här!

Publicerad 2011-07-23 14:29:37 i Allmänt

Nu är lillebror här, han kom till oss 18:47 igår kväll, 3200g o 48 cm lång. Allt gick bra och snabbt, men jag förlorade en del blod men behövde inget nytt. Än har vi inte bestämt namn men vi har två som vi velar mellan. :-)

Förvärkar och oväder.

Publicerad 2011-07-22 11:14:16 i Allmänt

img_1870 (MMS)

Förvärkar och oväder. Inatt kom ovädret ordentligt hit till Abborreberg. Alvin vaknade då blixten lyste upp hela stugan och åskan dånade högt och eftersom vi bor precis vid vattnet gick det runt, runt och runt. Kändes som hela stugan vibrerade. Alvin blev rädd för första gången och ville vara hos mamma. På nätterna brukar jag ju ha sammandragningar som känns som jag försöker sova bort men inatt gick ju inte det. Men inatt var nog mensvärken värst. Hoppas bebis vill komma snart! Dagen igår lyckades vara fri ifrån regn trots allt, allt kom väl inatt istället. Tror dock inte denna dag ser så ljus ut men däremot morgondagen om man ska tro på väderprognosen. Nu är helgen här och jag hoppas bebis vill komma  innan helgen är slut då Richard kan vara hos mig 24/7. Vill inte vara själv med värkar. Mamma hjälper ju mig med Alvin och hunden som tur är. Håll tummarna nu då!

Idag blir det gummistövlarna på!

Publicerad 2011-07-21 08:47:28 i Allmänt

img_0886 (MMS)

Idag blir det gummistövlarna på! Det ser tyvärr ut som det kommer regna hela dagen, vi som tänkt grilla i eftermiddag. Idag blir det att mysa i stugan framför en bra film/bok om Alvin tillåter. Till lunch blir det en god sallad gjord av min kära mor. Alvin tycker också om sallad så det blir mycket av det här hemma. Trodde annars att det var tvärt om gällande barn och sallad, att man nästan fick tvinga i dom det? Det stämmer inte på Alvin iallafall. Sallad och grönsaker äter han mer en gärna däremot går kött fett bort för honom. Jag håller med honom om att på sommaren är det väldigt gott med grönt men jag skulle aldrig heller klara mig utan en grillbit till! Hoppas nu att solen vill visa sig något idag iallafall, att det blir någon regnpaus så vi kan ta oss en liten skogspromenad med. Illamåendet har varit så mycket bättre idag och jg känner inget av foglossning längre så det vore en bra dag för promenad trots att magen är stenhård (sd) prick hela tiden. Ha en trevlig dag!

Gravid vecka 40.

Publicerad 2011-07-20 09:17:28 i Allmänt

img_0071 (MMS)

Gravid vecka 40. Sista gravidveckan! Nu är det bara dagar kvar tills beräknat datum. Tyvärr är det bara ca 5% som föder på bf så vi får se om vi blir en av dom. Känner på mig att jag kommer gå över då det känns som jag fått det värsta av allt under denna graviditet. Varför skulle jag få någon tur nu? Okey ska försöka vara lite positiv. Önskade bara att bebis ville lämna sin trygga tillvaro nu. Annars har jag fått många fina komplimanger om magen, klart mig från bristningar och bara gått upp ca 8 kg vilket känns bra. Snacka om att man går i väntans tider nu, jag bara letar tecken på att fl ska vara igång! Ser att magen sjunkit, tror slemproppen (en del iaf) gått och har haft onda sammandragningar. Nu ska jag äta rätt (det vanliga), vila för att sedan möta första värken med mod!

Idag är ingen vanlig dag

Publicerad 2011-07-19 12:24:24 i Allmänt

img_4633 (MMS)

Idag är ingen vanlig dag för det är min namnsdag, hurra, hurra, hurra! Får man önska sig något på sin namnsdag så som på sin födelsedag så önska jag att bebis ville sig ut snarast! Idag mår jag inget bra alls. Jag känner mig yr, darrig och illamående är bara förnamnet. Usch det känns inte bra alls och jag har ingen aning om vad det beror på? Jag dricker och äter som vanligt men eftersom det är trångt i magen blir det mindre men oftare nu. Min mor och syster får sköta Alvin då jag svimmar av bara tanken att springa o byta blöja. Hoppas detta går över fort nu, att bebis vill och känner sig redo att möta oss snart! Idag är det soligt och varmt så det blir solstolen hela dagen för mig. Godnatt! Zzzz

Busfabriken

Publicerad 2011-07-18 17:22:09 i Alvin <3

Idag vaknade vi upp i det mest trista vädret någonsin. Tror det regnade hela natten med. Alvin är lite (läs mycket) svår att ha att göra med när han ska vara instängd i en liten stuga med tre vuxna och två hundar så vi bestämde oss för att åka ner till busfabriken. Där fick minsann Alvin utlopp för sin energi. Han sprang omkring som en vilde och kom nästan bort från oss där ett tag. Alvin slängde sig i bollhav och allt möjligt hela tiden, det gick ju inte att vara still eller gå fram utan man måste springa prick hela tiden. Tur att moster var med som kunde hålla samma tempo för med min mage är jag inte i närheten av att hänga med. Redan på vägen hem höll Alvin på att somna så jag/vi hoppas han somnar tidigt ikväll så man får lite vila. En sådan dag om någon borde väl få igång fl? Hoppas! .

Denna dag har vi bara njutit i solen.

Publicerad 2011-07-17 16:21:18 i Allmänt

img_0431 (MMS)

Denna dag har vi bara njutit i solen. Vi började dagen med en skogspromenad (kanske händer det något med magen då?) för att både rasta hundar och kolla efter svamp och bär. Sedan drog vi ner till cafét och tog en glass var vilket var mycket uppskattat i värmen. Väl hemma blev det lunch och sedan lite gräsklippning och sådant kul från mannens sida. Själv tog jag bara bort lite ogräs från rabatterna. Efter detta blir det nu att gå tillbaka till cafét för lite god mat och trevligt sällskap för att sedan mysa i stugan. Blir väl att se en bra film som vanligt om Alvin sköter sig vill säga. Nu läser vi böcker för fullt!

The best friends!

Publicerad 2011-07-16 13:53:00 i Familjeliv

Alvin och Nellie gör allt tillsammans. De är ju i samma stolek också så det passar sig så bra. Lika vilda och galna är de också och de orkar leka hela dagen till skillnad från oss andra. De bästa de vet är att leka med en kotte, kasta den i poolen och se vem som tar den först. De ligger också och myser på filtar i trädgården tillsammans. Alvin skrattar så han kiknar när Nellie följer efter hononm då han gjömt en kotte någonstans. De är för söta de två!

Blåbärspojken!

Publicerad 2011-07-15 16:42:00 i Alvin <3

Alvin han älskar verkligen bär. Han är svår med maten det vet vi ju men görnsaker, bär och frukt (godis med såklart) har alltid gått ner lätt. På tomten här vid stugan har vi som sagt massor utav bär, bär av alla möjliga slag. Vi har jordgubbar, smultron, hallon, blåbär, svarta vinbär, röda vinbär och björnbär. Alvin älskar bär så mycket att han mesta delen av dagen bor i våra rabatter och vräker i sig bär. Hans favoriter är helt klart smultron, hallon, jordgubbar och blåbär. Vi kan inte gå förbi sådana buskar i skogen utan att Alvin stannar för att äta vilket blir lite jobbigt när hundarna vill fortsätta gå sin promenad medan Alvin vill stanna var 5de sekund för att äta. Som tur är vill hundarna med det någon gång ibland men promenaderna tar ju ca dubbel så lång tid nu mot förr.

Här har vi iallafall Alvin, vad äter han då tror ni? Syns det på bilden? Det är blåbär, hallon och jordgubbar från tomten tillsamans med vaniljglass.

Foglossning from hell!

Publicerad 2011-07-15 08:30:00 i Graviditet nr 2

Har märkt av i över en vecka att jag haft svårt att vända mig om i sängen när jag sovit för det gjort ont. Det liksom strålar till från mage och ljumske. Igår runt lunch satt jag ute på en solstol och skulle resa mig upp men kunde knappt gå! Det går bara inte. Det gör liksom ont mellan benen, en smärta som strålar ut till ljumskarna. På riktigt är det dö svårt att ta sig fram. Hoppas det försvinner snart för hur ska jag klara av att jaga min aktiva lilla 2åring med foglossning tills bebis är ute?Bäckenet består av två halvor som är förenade framtill med en stel led eller fog som kallas symfysen. Denna fog är förstärkt med ett kraftigt nätverk av ligament, vilket gör att den under normala förhållanden nästan inte rör sig alls. För att underlätta barnets passage genom bäckenet producerar kroppen när du är gravid ett hormon som kallas relaxin, som löser upp ligamenten i bäckenet.

Detta kan göra ont på vissa (ca 50%) gravida.

-Kaka, kaka, kaka!

Publicerad 2011-07-14 12:22:00 i Alvin <3

Det är vad Alvin ropar på minst 10 ggr per dag! Han är så klok också att han alltid lägger tillbaka kakpaketet där det ska vara sen när han väl fått. Mamma ska inte ställa fram paketet på bordet eller dylikt utan det ska tillbaka till vagnen eller skafferit eller där jag nu tagit dom ifrån just den gången. Likaså om vi damsugit eller dylikt och den fortfarande står framme ställer Alvin snällt in damsugaren på rätt plats. Han vet vart saker och ting ska vara den där pojken, mammas duktiga äskling!

Just nu sitter han här på tomten med sitt "stulna" kakpaket taget från skötväskan och fikar på det!

Potträning

Publicerad 2011-07-14 09:16:05 i Alvin <3

I sommar har Alvin fått springa runt naken mest hela tiden på tomten och då har jag haft pottan framme som han kan utnjuttja om han blir nödig. Jag har inte tvingat honom sätta sig där eller knappt visat honom den när han väl kissat i det fria men han vet att den finns där på samma plats och att man använder den för att uträtta sina behov i den dvs kissa och bajsa. Nu har Alvin varit så duktig att han trots kläder på sig sätter sig på pottan för att uträtta sina behov. Han tar då alltså av sig byxor och blöja för att sätta sig på pottan och kissa/bajsa. Igår användes inte en enda blöja (trots att han hade det på sig) för kiss eller bajs. Snacka om att jag är en lycklg mamma som hoppas att Alvin är torr (blöjfri) till hösten.(Blir det inkomster blir det utgifter)

Gravidvecka 39!

Publicerad 2011-07-13 07:32:38 i Allmänt

img_2088 (MMS)

Gravidvecka 39! Shit trodde aldrig att jag skulle komma så här långt i graviditeten (då jag födde för tidigt sist). 38 veckor är alltså klara bebisen har vuxit färdigt och det är bara att komma ut när den känner sig redo (vilket jag hoppas är snart). Börjar tänka på att jag lika gärna skulle kunna gå över tiden vilket jag absolut inte vill, vem vill det liksom? Hoppas att h*n kommer runt bf alltså om 14 dagar. Bebis har sjunkit ner, långt ner konstaterade barnmorskan igår och var nästan fixerad, kunde röra på huvudet ytterst lite bara. Har ju en massa förvärkar men det kan man ju ha i veckor så det är inget jag känner måste vara något. Nu idag är iallafall bebis välkommen ut!

MVC besök, lunch & shopping på stan.

Publicerad 2011-07-12 13:51:40 i Allmänt

img_6801 (MMS)

MVC besök, lunch & shopping på stan. I förmiddags åkte jag, Alvin, mormor och moster ner till stan för att först besöka barnmorskan där jag fick väga mig, mäta magen, lyssna på lillfisens <3ljud  och ta blodprov. Jag hade som vanligt inte gått upp något men magen hade växt en cm så det var ingen fara. <3ljudet låg på 144 fina men blodprovet visade dåligt järnvärde trots all intag av jordgubbar, blåbär och leverpastej. Så det första vi gjorde var att ta en lunch på Trädgår'n där hela kycklingtallriken var övertäckt med färsk persilja. Jag valde nämligen att äta frasiga kycklingbröst med rostad potatis vilket var himla gott. Nu hoppas jag att blodvärdet är på väg upp iallafall, ska försöka äta persilja till all matintag nu. Sedan blev det lite shopping på stan närmare sagt Polarn och Pyret. Där blev det tre par byxor, tre par strumpor och två par tröjor, där hälften var ifrån mormor. Nu blir pojken fin i höst med!

Sommarbär

Publicerad 2011-07-11 10:36:26 i Allmänt

Igår blev det ännu en tripp till skogen eller altså tomten runt om stugan. Där har vi jordgubbar, smultron, blåbär och hallon. Vi plockade en hel del. Smultronens tid är på väg bort men dessto mer hallon och blåbär har kommit upp på våra buskar. Många av våra jordgubbar (mer en häflten) hade blivit uppätna av sniglar och myror vilket inte heller är så kul! Nästa år måste vi göra något åt detta för fy så tråkigt det är när de äter upp våra bär. Vi har även svarta/rödavinbär som kommit men det är inget jag tycker om så det är inget jag plockat än. Björnbär har vi med men ej mogna än. Plomon och äppelträd har vi också men de har heller inte blivit mogna än. Sen blir det att äta en massa bär och frukt från vår tomt!


Idag tog vi en skogspromenad

Publicerad 2011-07-10 13:28:36 i Allmänt

img_2362 (MMS)

Idag tog vi en skogspromenad precis där vi bor och skulle plocka lite bär, istället kom vi hem med en påse kantareller. De var riktigt stora och fina, tror inte så mycket folk varit ute och letat efter dom än. Vi har plockat några innan också men inte alls så här stora! Richard har suttit och penslat dom fina nu sen är det min tur att förvälla sedan ska de sparas till nästa helg för lite god mat. Längtar redan! Blir väl både god sås till en grill bit och en gryta, finns inget godare! Jag hade sådana sammandragningar att jag inte kunde böja mig efter svampen så jag leta och Richard plocka. När vi skulle tillbaka till stugan kunde jag knappt gå av smärtan (kändes som håll fast i hela magen) så nu vågar jag inte ge mig ut igen. :/

Kalas och bad!

Publicerad 2011-07-09 17:30:40 i Allmänt

img_6015 (MMS)

Kalas och bad! Idag har vi hunnit med att ta en tripp på stan för att kolla lite på rean och köpa en present till kusinen som fyller 13. Efter den shoppingrundan åkte vi till kalaset där det bjöds på iskall läsk, kakor och glasstårta vilket var riktigt gott i denna värme. Hundarna väntade på oss i stugan så vi fick skynda oss på tillbaka. Väl hemma packade vi badgrejerna och begav oss ner till stranden för att svalka av oss. Så skönt det är med ett dopp i det blå! Då fick jag inviga nya bikinin med. Nu är det grilltime som gäller, närmare sagt hemmagjorda hamburgare med en massa färsk sallad till! Mmm detta ska bli gott. :-)

Sitter och äter fruktfrulle i värmen

Publicerad 2011-07-08 10:54:28 i Allmänt

img_5688 (MMS)

Sitter och äter fruktfrulle i värmen på altanen i lugn och ro. Det är redan så varmt att bikinin redan åkt på. Alvin stannade över hos farmor och farfar inatt då de hade honom på dagen för att fira gammelfarfar så de har verkligen varit lugnt här på landet. Han har varit rätt så trotsig och testat gränser i veckan och som höggravid har det varit några jobbiga dagar så lite lugn har varit behövligt men nu saknar jag honom så himla mycket! När han kommer hem till oss igen ska han få många pussar och kramar vare sig han vill eller ej. Bebisen i magen trycker neråt på ett väldigt obehagligt sätt, känns ibland som man har en ballong mellan benen, börjar bli smått jobbigt att gå då. Får hoppas bebis vill komma snart!

Ligger i poolen och solar

Publicerad 2011-07-07 13:18:26 i Allmänt

img_2914 (MMS)

Ligger i poolen och solar och tänker på bebis i magen. Undrar hur lillfisen har det där inne och när h*n kan tänkas komma ut? Är det en jätte bebis eller en liten plutt? Är det en vild pojke i min mage eller är det en aktiv liten flicka (har svårt att tro det) tro? Hur kommer förlossningen starta? Kommer det gå fortare denna gång eller blir det problematiskt? Får jag äns föda vaginalt? Hinner jag isf ta smärtlindring? Är du ljus eller mörkhårig, kort eller lång? Oj vad tankarna snurrar nu!

Baby shoes!

Publicerad 2011-07-07 09:38:00 i Shopping

HIttade lite smått och gott till bebis i magen från nelly.com i detta fallet skor. Kolla vilka sötisar, bebis skulle nog gilla dom eller vad tror ni? Vilka är snyggast?

Gravidvecka 38

Publicerad 2011-07-06 10:01:00 i Graviditet nr 2

Min graviditet - BF ons 27 jul 2011

Din graviditet startade Ons 20 okt 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 3 nov 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 259 av 280. (92,5%).

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum ons 27 jul 2011
Du har 21 dagar kvar till beräknad förlossning.


Nu är bebis i magen fullt utvecklad och redo att komma ut. Bebisen väger ca 3,2 kg och är ca 50 cm lång. Önskar verkligen att bebis vill ut om en vecka! Har så ont i ryggen, kissar ständigt och kan inte gå på några långpromenader mer då jag får sammandragningar hela tiden. Snart är det hej då till magen och hej till bebis, vad jag längtar!

Älskade vovva (hund)!

Publicerad 2011-07-05 08:07:00 i Familjeliv

Casey min lilla (läs stora) amstaff, gulle mys plutt! Har legat hela morgonen och myst med henne. Hon smaskar och knakar med hela käken av behag, så mysig! Kan man inte sova är hon det bästa sömnmedlet. Hennes snarkningar är så låga och mysiga att man somnar av dom.

Tänk att min vovva som Alvin kallar en hund blir 7 år i år. Shit vad tiden går. Skaffade henne som 19 åring (precis fyllda) och fick henne två dagar innan julafton 04. Kunde det bli en bättre jul än att få en hundvalp, knappt va?

Hon har verkligen funnits där för mig genom vått och tort. Hon fanns där under min ungdoms jobbiga dagar, när man varit arbetslös har hon funnits där, genom tråkiga dagar,  när min farmor blev cancersjuk och dog, när min pappa var svårt sjuk i cancer och sedan dog av den, under två (jobbiga) graviditeter, ja mycket helt enkelt.

Älskar dig min hund! <3

Nytt från Polarn o Pyret

Publicerad 2011-07-04 15:04:20 i Kläder

Den här gången är det inte jag som varit i farten utan pappa och mormor. Pappa kom hem med en ny jacka till Alvin och mormor en fin blå kofta. Jackan var lite stor, menad till höst och nästa vår. Koftan där emot var en sommarpresent som han kan ha redan nu. Perfekt att ha över en snygg t-shirt eller kortärmad shorta. Snygg blev han i båda iallafall. Nu önskar jag att jag orkade in till stan för lite shopping med men det tror jag dock inte. Vi får se helt enkelt, han fick ju ändå en ny vagn av mig igår! =)

Restaurang Butler´s

Publicerad 2011-07-03 18:52:00 i Festligheter

Här om dagen åkte vi in till stan för att fira lite (finns alltid något att fira!) genom att äta god mat på Butler´s. Vi åt där när vi gifte oss och vi beställde in samma som då (förutom champange), nämligen drink till förrätt planka till varmrätt och tobleroneparfait tillsammans med en drink till efterrätt. Till varmrätten severades det givetvis vin till men det fick ju bli läsk för mig, nästa gång ska jag ha vin. Vi pratade om att gå dit igen på våran bröllopsdag men kom på att jag kommer att amma då bebis bara kommer vara tre månader då, så vi får se hur det blir med det där vinet för mig. =)

Resevagn

Publicerad 2011-07-03 14:30:57 i Shopping

Idag åkte vi in till Ingelsta köpcentrum för att titta lite på sådant vi länge pratat om att köpa. Min mamma var ute efter en stor brevlåda som hon handlade på Bauhaus tillsammans med en infravärmare som vi kan ha här på landet. Perfekt under kalla höstkvällarna i partytältet eller på altanen. Jag däremot var ute efter en resevagn till Alvin och hittade en jätte fin på Babyproffsen. Det blev en Baby travel i färgen turkos. Nu har vi fyra vagnar som står och skräpar här hemma så det får bli lite försäljning på blocket snarast. Syskonvagn har vi också införskaffat oss för några veckor sedan så den får stanna tillsammans med resevagnen. Kombivagnen och sittvagnen får vi nog försöka bli av med. Någon som är intresserad? Så här ser iallafall våra nya barnvagnar ut.1, 2, 3 så hoppar vi i poolen!

Publicerad 2011-07-02 12:48:16 i Allmänt

img_5822 (MMS)

1, 2, 3 så hoppar vi i poolen! Shit det är så jäkla kvavt och varm att man inte orkar göra något alls, ändå startade vi dagen med en långpromenad i skogen då vi tänkte att det kunde vara svalt där, ack så fel vi hade! Avin badar för fullt i poolen och nellie (den lilla hunden) hoppar också i då och då. Snart ska Alvin sova middag då funderar jag på att hoppa i Bråviken o svalka av mig. Hoppas att åskan kommer snart så det blir lite friskare väder!

Solen lyser och himlen är blå

Publicerad 2011-07-01 11:20:34 i Allmänt

img_1264 (MMS)

Solen lyser och himlen är blå! Hoppas på ännu en fin dag men tror allt regnet kommer i kväll. Imorse började vi dagen med en liten skogspromenad för att sedan ta tag i trädgården. Medan jag krattade tog Richard disken så det var bara att försöka underhålla Alvin så gott som möjlig så vi hann med allt. Då plockade vi några smultron och satte på ett grässtrå som Alvin fick hugga in på. Gissa om han tyckte om det? Jordgubbar har vi också plockat flera nävar av. De är ju så goda! När vi är klara med allt som måste göras blir det att ta ett bad här i sjön vid stugan. Hoppas vattnet hunnit värma upp sig lite mer nu. Ikväll blir det restaurangbesök igen, den här gången barnfritt! Trevlig helg på er. :-)

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela