Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Bland det värsta jag varit med om

Publicerad 2012-03-31 10:11:17 i Alvin <3

Igår vid kl 21:00 började Alvin helt plötsligt gnälla över att ha ont i högra öra och bara någon sekund efter störttjöt han och skrek av smärta. Självklart fick han smärtlindrande vilket inte hjälpte ett skit. Efter 5 minuters skrik andades han och lugnade ner sig så gott han kunde för att försöka säga "blås mamma", sedan skrek han för full hals igen medan han tröck så hårt han kunde på sitt onda öra. Efter ca 30 minuter somnade han äntligen för att sedan vakna några minuter senare av smärtan igen. Ingenting kan man ju göra heller för att stoppa hans akuta öroninflamation vilket är väldigt frustrerande för mig som förälder. Så här har han hållt på hela natten stackaren. Hög feber har han nu också men sover gott nu iallafall. Hemskt det är att se sådan smärta i ens barn utan att kunna hjälpa honom ifrån det. Sedan har vi ju också våran lillebror som också är sjuk. Han har feber, hosta och en förkyldning from hell och sover därför också väldigt oroligt så jag och Richard fick dela upp oss inatt. Richard fick "sova" med Milo på övervånigen och jag och Alvin (som är väldigt mammig) fick vara på nedervåningen så de inte skulle störa varandra. Nu ska jag fortsätta krama om mina sjuklingar.

Påskfint!

Publicerad 2012-03-30 11:17:07 i Festligheter

Här hemma är det nu fint till påsken. Nu ska vi bara hålla tummarna för att bli friska till dess med. Påskriset står framme med fjädrar och ägg i på matsalsbordet tillsammans med en skål med marsipanägg i. Sedan har vi även andra blomgrupper med fint påskpynt i. I våra rabatter tittar nu också påskliljorna och krokus fram. Härligt med lite färg och pynt tycker jag!

Milos tur

Publicerad 2012-03-29 21:11:30 i Milo <3

Nu har vi smittat ner Milo också. Stackaren har fått hög feber, hosta och är helt genomförkyld. Alvins förkyldnig är dock mycket bättre men lite hosta har han fortfarande. Richard har också börjat bli lite förkyld och känner sig lite febrig. Milo är dock fortfarande pigg och glad så han verkar inte sjuk förutom i natt då han knappt sov någonting. Själv mår jag bättre men jag känner mig fortfarande lite snuvig. Dock hade jag ont i hela munnen när jag vaknade att jag trodde att jag hade blåsor över allt men det visade sig att jag hade bitit mig på tungan två ggr i natt. Richard sa att han hörde mig gnissla tänder, blää. Nu börjar jag bli skapligt trött på dessa bakterier och virus (och tandgnisslet) att jag inte vet vad jag ska göra. Funderar allvarligt på att ta bort barnen från förskolan, frågan är bara vart de skulle ta vägen då om dagarna? :P

Öppet hus

Publicerad 2012-03-29 17:37:47 i Alvin <3

Idag fick jag med mig mormor och moster till Alvins förskola som hade öppet hus idag. De har haft ett vatten tema ett tag nu så de visade upp lite vad de gjort. De hade bla gjort ett akvarium där de fått gjort och målat en varsin fisk som de fick lägga i akvariumet idag. De hade även gjort en massa expriment och testat sig fram med en massa föremål i vatten. Väl hemms sitter vi nu hos mormor och planerar lite resemål vi ska göra i sommar. :

Sista träffen med föräldrargruppen

Publicerad 2012-03-29 11:54:25 i Milo <3

Idag var sista träffen med föräldrargruppen på familjecentralen. Lite sorgligt men härdan efter är det babysång i klockargården på torsdagar som vi säkert kommer ses på. Idag pratade vi om barnens utveckling, vad de kan nu och vad de håller på att lära sig. Det där tycker jag är så intressant och roligt att se hur olika det är för våra barn som ändå är så pass gämngammla men ändå så olika. Många av barnen hade kommit in i en fas då de känner sig/rädd för att bli övergivna och rädda för främmlingar medan andra tyckte det var super kul att ge sig i väg själva på äventyr och det bästa som finns är nya ansikten som ler mot mig. Milo är i den sistnämda fasen en så länge vilket är skönt. Vi pratade om att det största en människa kan lära sig och det viktigaste i hela livet är att släppa taget och balensera upp kroppen själv. Finns inget större mål i livet som är svårare lr viktigare än det! Coolt, även där är det så individuellt när detta ska ske. Milo har släppt taget (för någon sekund) någon gång men det är fortfarande väldigt vingligt men han rammlar inte. Nu ska det bli spännande att se när de första stegen själv ska tas! Men nu säger vi hej då till föräldrargruppen, vi har lärt oss sååå mycket.

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2012-03-28 14:39:54 i Familjeliv

Idag mår vi bra så vi är tillbaka i vardagen igen. Alvin lämades som vanligt på förskolan som skulle vara ute och leka i solen idag medan jag och Milo drog ner till öppna förskolan. På öf mötte vi upp kompisarna och hade lite babysång, lek och lunch sedan bar vi oss hem igen och lunchade ute i solen. Kl 13 begav vi oss ut på andra PW och hämtade hem Alvin så vi var hemma till två. Nu ska det tvättas och styras tills pappa kommer hem då blir det en tur till affären. Imorgon är sista träffen för föräldrargruppen och Alvins förskola har öppet hus vilket ska bli himla roligt och spännande att gå på. Synd bara att inte pappa Richard kunde komma ifrån jobbet då.

Sova i egen säng

Publicerad 2012-03-28 07:19:27 i Familjeliv

Alvin har aldrig tyckt om att sova i sin egna säng utan vill helst sova hos mamma och pappa. Spjälsängen har han aldrig gillat och det är knappt att han har sovit en hel natt där själv. När Alvin fick sitt egna rum bytte vi ut spjälsängen till en junior säng när han var strax under 1 år och det var då han började sova själv för första gången. Då och då kommer han självklart in till mamma och pappa men som inatt sov han hela natten själv i sitt rum i sin säng. Milo där emot har alltid (nästan iallafall) varit Alvins motsatts och har ända från början alltid gillat spjälsängen och har alltid sovit själv i egen säng. Så olika det kan vara! Sen har vi våran bortskämda 7-åriga Amstuff som aldrig i hela hennes liv sovit i sin bädd själv trots att vi bytt ut den ett antal gånger. Blir tokig på henne! Inatt har vi kämpat med henne som attan. Hon la sig i sin bädd utan att protestera vid 20:00 vilket oftast brukar gå bra. Sedan vid 22:00 börjar hon gnälla men vi är konsekventa och hon ger sig och börjar snarka fram till 2:00. Då börjar hon kravsa vid min sida av sängen och buffa på täcket. både Richard och jag säger ifrån och hon lägger sig igen för att efter ca 10 minuter börja om igen. Sen vaknar man vid 3:00 av att hon ligger i min säng ändå så jag visar ännu en gång hennes plats vilket fungerar i ytterligare 10 minuter och hon börjar gnälla igen. vid 4:00 ger jag upp! Då får hon sova vid mina fötter men inte under täcket iallafall. Blir tokig på henne! Så här gillar hon annars att sova.

Utetid

Publicerad 2012-03-27 17:10:40 i Familjeliv

Trots att huvudet bankar och näsan rinner började jag eftermiddagen med en powe walk ute vid Norf (stallet). Jag passade på medans barnen sov gott i vagen. Väl hemma efter ca 1 timma tänkte jag passa på att ta en välbehövlig dusch efter all målning och träning då jag hade lite egen tid när barnen sov. Jag ställer vagnen ute på gräsmattan och ser en massa arbete i rabatterna och sätter såklart genast igång och rensar och krattar gräsmatta och rabatterna. Eftersom barnen fortfarande sover när jag är klar med framsidan fortsätter jag även på baksidan. När jag precis ställt fram utemöblerna hör jag Alvin ropa -Mamma vart är du? Då har han tagit på sig gummistövlarna och leker med vattenkannan på framsidan och säger att det är blött ute. Då tar vi med hink, spade och bilar och ger oss ut på gården och njuter lite i solen. Det var riktigt skönt ute idag. Tror solen gör att jag får så mycket enerig så jag orkar hålla på trots att jag är sjuk. När vi kommer in ställer jag mig i köket och börjar hacka till en sallad när jag hör -Milo pratar mamma! Och visst gör han det, en massa "bama", maba", "baba" osv kommer ur hans söta mun. -Bra gubben säger Alvin till Milo då. Hehe :-)

Renovering

Publicerad 2012-03-27 12:19:15 i Allmänt

Imorse mötte jag och barnen upp syrran för att fortsätta renoveringen hos mamma. Trots huvudvärk och halsont fick vi lite gjort iallafall. Tak, lister och väggarna är nu målade och klara, nu ska bara fondtapeten upp. Alvin mår bra idag och hade varken feber igår, natt eller idag vilket känns skönt. Lite seg och så är han, kanske blir det "dagis" på torsdag ändå. Det håller vi tummarna för och att rummet blir klart till helgen.

Älskade ungar!

Publicerad 2012-03-27 08:35:17 i Barnen <3

Så härliga de är mina favorit grabbar. De myser i sängen tillsammans, Alvin kitlar Milo så han storknar av skratt. Det är bara så härligt att se dom så tillsammans. Man blir liksom varm i hela kroppen av lycka och kärlek. Jag är så glad att jag och Richard valde att skaffa barn relativt tidigt (Skulle fylla 24 år). Jag skulle inte villja ha väntat en månad längre. Vi var ju redan förlovade sedan 2 år och hade varit ett par sedan 4 år tillbaka. Det passade oss perfekt! Sedan kom nästa barn två år efter men då var vi också gifta då Milo blev till på "smekmånaden" (Egypten resan). Det är alltså två år och två månader mellan våra grabbar vilket vi också anser är en perfekt ålderskillnad. De har så kul ihop och både Alvin och Milo får ut så mycket av varandra. De växer och klarar saker och ting mycket snabbare. Sedan Alvin blev storebror har han växt otroligt mycket genom att vilja hjälpa till mer hemma. Han är ju stor kille! Många säger sig inte villja skaffa det andra barnet för tidigt (vad det nu innebär). En del tycker att två år är för tidigt och man är rädd att det första barnet ska få för lite tid av oss föräldrar. Jag skulle säga att det är tvärt om! Jag är mammaledig och har där med Alvin bara 15 timmar på dagis sen är han hemma med oss. När vi ska göra något med Milo får alltid och jag menar verkligen ALLTID Alvin vara med. Han är aldrig i vägen utan bara en jätte fin storebror och son till oss precis som Milo också är. Jag ÄLSKAR er så och är så GLAD att jag har er i mitt liv! Tack Richard min kära man för det bästa du någonsin bidragit till, våra älskade söner. ÄLSKAR er så mycket!

Play time på går'n

Publicerad 2012-03-26 19:34:31 i Familjeliv

Efter en hel dag inne tog vi på oss ytterkläderna och gick ut en snabbis på gården och lekte lite. Det är så roligt att se hur kul Alvin och Milo kan ha tillsammans trots att de är så små. Milo är helt fixerad vid sanden och skulle nog kunnat sitta där och känna på sanden ända tills vi gick in. Trots det åkte vi lite rutschkana och gungade lite innan vi gick in igen och lagade käk. Det blev hemmagjord pasta och turkiska köttbullar till middag som blev en succe här hemma! Nu är det dags för sängen för de små. Får se om Alvin är tillräckligt pigg för att gå till mormor och måla lite väggar annars blir det en heldag hemma igen i morgon.

Paket!

Publicerad 2012-03-26 10:58:00 i Barnen <3

Här hemma är vi sjuka så då får man hitta på innomhusaktiviteter. Alvin är fortfarande sjuk i feber och har fått hosta. Milo är lite hostig (har bara hostat någon gång) men mest bara pigg och glad och jag har halsont. Får hoppas vi blir friska snart men "dagis" lär det inte bli i veckan. Just nu sossar barnen sött då passar den här mamman på att slå in barnens presenter då det är en hel del att slå in. Har ju en hel "Ullaredkasse" full med presenter till barnen som fyller år i sommar. Detta är vad jag hunnit med nu. :-)

Jadajadajada

Publicerad 2012-03-26 08:16:30 i Milo <3

Så låter det från Milos mun för tillfället. Han testar sig verkligen fram med olika ljud, mycket D, B nu och även J. Vi skrattar mycket här hemma när han börjar med sitt "Jadajadajada". Hehe :-) Undrar när "Mamma" ska formas ur hans söta lilla mun? I morse lät det som "ma" så det är nog på gång iallafall. Älskade unge!

Sjukstuga och våfflor

Publicerad 2012-03-25 18:08:09 i Familjeliv

Har precis avnjutit ett par goda våfflor med sylt och glass med min älskade familj. Tyvärr är Alvin sjuk igen med hög feber så han åt ändast en bit, annars äter han lätt upp en hel. Milo där emot vräkte i sig en halv våffla (3 bitar) och skulle lätt fått i sig lite till. Som sagt så är Alvin sjuk igen så han har inte orkat göra annat än legat i soffan och kolla på film. Han äter dåligt men dricker bra vilket ändå är skönt. Febern började i fredagskväll så jag hoppas han mår bra igen på tisdag. Frågan är om han ska gå på förskolan i veckan för då hinner han ju bli sjuk till påsk igen. :/ Vad tråkigt det är med alla sjukdomar som cirkulerar där! Bläää...

Grillade ribs

Publicerad 2012-03-25 12:19:09 i Allmänt

Igår åt vi årets godaste mat! Det blev grillade rebensspjäll med en fräsch grönsallad till. Shit så gott det blev. Vi använde oss av Caj p Caramba att marinera med vilket gav en otrolig god och stark smak. Den kan jag verkligen rekommendera. Idag blir det dock självklart våfflor på våffeldagen!

På uteplatsen

Publicerad 2012-03-24 11:49:38 i Allmänt

Har varit och handlat lite och hem kom en fin lyckta till uteplatsen. Så här blev det! :-) Nu blir det en sallad i solen sen ska vi måla taket i mormors barnrum! :-)

Folkparken

Publicerad 2012-03-23 17:07:42 i Allmänt

Denna soliga och helt underbara fredag har jag och barnen spenderat i Folkparken. Vi knallade dit på 30 min efter lunchen så det var fika som gällde när vi kom fram. Saft, bullar, kakor och bananpankakor till Milo blev det i solen. Sedan blev det någon timmas bus i parken innan vi träffade moster för en mjukglass i solen. Nu sitter vi (mama, syrran och jag) med en varsin kall cider och chillimajs och väntar på att karln ska komma hem för då blir det grillat och det ska bli så gott!

Härliga vår!

Publicerad 2012-03-23 06:47:06 i Familjeliv

Igår var vi ute hela dagen. Vi mötte upp pappa efter jobbet igen och knallade hem tillsammans med påskris och fjädrar så vi kunde göra fint hemma till påsken. Milo satt i sandlådan för första gången och var helt förundrad över sanden som han satt länge och kände på. Han vägrade titta upp på mig hur mycket jag än gjorde mig till. Alvin hade som vanligt svårare att sitta still utan här var det rutschkanan som gällde. Även Milo tyckte om att åka i mammas knä. I dag tänkte vi självklart ta vara på solen och hålla oss utomhus, vi packar picknikväskan och ger oss ut på utflykt idag. Ikväll blir det grillat, Mmm så gott det ska bli!

Milo 8 månader/8 månaderskontroll

Publicerad 2012-03-22 12:57:20 i Milo <3

Idag blir vår lillkille hela 8 månader. Det firar vi med att leka med kompisarna på öppnaförskolan (föräldrargruppen) och ett besök hos BVC för 8 månaderskontrollen. Milo var nu 70 cm lång och 7,7 kg tung. Som vanligt följde han sin kurva fint. Milo kan krypa, ställa sig upp, gå med hjälp av möbler och gåvagn och har två tänder i underkäken. Babbla gör han med, det är mycket gagga och dadda. Han har också slutat amma (för två veckor sedan) och äter all mat nu. Kort och gott har mammas kille blivit stor.

"Bobban"

Publicerad 2012-03-22 08:33:19 i Familjeliv

Nu tar vi "Bobban" (Bobbycar) och beger oss till förskolan. Igår hade de nämlihen soppat bort all grus här i bostadsområdet så då åkte såklart bilen fram. Vi tog då biöen och mötte upp pappa efter jobbet. Der var ju en så sjukt skön dag så vi var ute nästan hela dagen så jag är helt mör i kroppen idag Trots det blir det en pw i skogen efter vi lämnar stora skrutten på förskolan. Idag spenderas förmidagen på öppnaförskolan igen men denna gång på familjecentralen där vi ska träffa.föräldrargruppen. Efter det har vi 8-månaderskontrollen (Japp, Milo blir 8 månader idag) på BVC. Därefter blir det att fortsätta renoveringen för att sedan spendera resten av dagen i sköna solen.

Sol och glass!

Publicerad 2012-03-21 14:40:37 i Familjeliv

Sitter på baksidan med moster och barnen och käkar glass. 16 grader varmt har vi i skuggan. Helt underbart! Två skogspromenader har vi också avklarat. Tror nog vi går och möter pappa efter jobbet också. Måste ju bli av med glassen nu juh!

Utvecklingssamtal

Publicerad 2012-03-21 09:34:24 i Alvin <3

I morse stack hela familjen ner till Alvins förskola för att lämna honom och sedan ha ett utvecklingssamtal. Vi fick bara höra bra saker och han har utvecklats jätte mycket. Både vi och framförallt Alvin tycker om förskolan och pedagogerna jätte mycket. Vi får hoppas att den trenden fortsätter så! Nu är jag och Milo på väg till öppnaförskolan i klockargården där vi ska möta upp vännerna och käka våfflor (tjuvstartar idag) sedan är det måla och spackla som gäller innan den stora skrutten ska hämtas på förskolan igen. /Från en stolt mor.

jag målar och målar med tjockt och med tunt..

Publicerad 2012-03-20 10:49:26 i Allmänt

.. jag startar min motor och bilen kör runt -Tut, tut! Nae vars, men målar gör jag iallafall. Efter att ha lämnat Alvin på förskolan tog jag med Milo och Casey till min kära mor där jag nu målar listerna i barnrummet som vi renoverar. När listerna torkat är det takets tur men det får vi ta en annan dag. Snart ska ju Alvin hämtas och då är det fulil fart!

Nytt till hemmet

Publicerad 2012-03-20 06:47:00 i Home sweet home

I helgen köpte vi hem en tavellist som vi satte upp över köksbordet igår. Vi plockade fram några av favorit kokböckerna och satte på listen. Både Richard och jag blev väldigt nöjda över resultatet och tycker det passar bra i köket.

Insperation

Publicerad 2012-03-19 10:11:36 i Tips

Sitter med Åhlens nya katalog "Din guide till våren 2012" och får hur mycket insperation som hellst, både till mig, hemmet och barnen. Det är verkligen ett färgstarkt mode som gäller (brukar ju vara så till våren) vilket passar perfekt till påsken. Själv kommer jag nog sattsa på city looken, med ceramic blå färg på både naglar, kläder och assosiarer. Pastellfärger är det ju som vanligt som gäller i vår, kul med färg tycker jag. Till hemmet blir det nog havetsfärg som ger en lite energi efter vintern. Barnen kommer som vanligt ha alla regnbågensfärger men jag måste säga att jag gillar mycket av de röda nyanserna just nu.

Syskonmys <3

Publicerad 2012-03-19 07:15:38 i Familjeliv

Igårkväll slängde sig hela familjen inklusive hunden (för hon tillhör ju familjen såklart) i dubbelsängen det vill säga min och Richards säng tidigt igårkväll för en massa mys. Alvin och Milo busade för fullt. Alvin brukar försöka få Milon som han kallar lillebrorsan att skratta genom att trycka fram hans ansikte så nära hans det går och säga "Tjena, tjena" med ett efterföljt asflabb. Behöver jag säga att han oftast lyckas? Hehe som sagt var det en massa bus och stoj i sängen tills de äntligen blev trötta vid en 9 sådär. Pjuhh men kul var det om inte supermysigt. Älskar verkligen min familj sååååå mycket, ni är bäst i hela världen, på hela planeten, i hela universum! Gaahh, puss på er mammas älsklingar!

Grillat!

Publicerad 2012-03-18 18:19:16 i Allmänt

Idag har Richard och jag slitit ner tapeter och spacklat hemma hos barnens mormor som gör ett barnrum till barnen. Som tack fick vi grillat, så jäkla gott! Bästa med våren är nästan när grillen kommer fram alltså! ;P Nu är grovarbetet klart i rummet nu ska vi måla lister och tak innan vi börjar med väggarna. Fint ska det bli!

Äventyr på stan

Publicerad 2012-03-16 15:24:45 i Familjeliv

Det blev en hel del bus i dag på stan. Först busade vi i kylan i Vasa parken för att sedan fortsätta leken på Mcdonalds i värmen med en hamburgare. Sedan var det dags för min klippning. Det klipptes av en hel del och lugg blev det också. Än kan jag inte bestämma med om jag är nöjd då allt fortfarande känns så ovant. Efter all äventyr på stan träffade vi mormor för att hämta förbeställda tapeter och så handlade vi lite gott på konditorit. Alvin är överlycklig (okey jag med ;)! Så här ser iallafall jag ut för tillfället. :-)

En fredag full med äventyr

Publicerad 2012-03-16 08:39:00 i Familjeliv

Denna härliga fredag ska spenderas med bästa tjejorna på stan. Närmare exakt i Vasa parken där det ska busas i massor. Förhoppningsvis dyker även syrran upp så jag kan hoppa in hos frisyören och klippa av mig lite av kaluffsen. Nu håller jag på att packa picknickorgen och sedan ska även leksakerna packas ner sen drar vi. Efter all bus ska vi möta upp mormor och hämta upp tapeter som hon ska ha i sitt "barnbarns rum" som vi börjat renovera. Säng och leksaker har hon där till förbannelse, det tycker barnen om! Där kommer vi alltså spendera eftermiddagen vilket Alvin tycker är asskoj! Han tar fram verktygslådan (ja den riktiga) och börjar "hjälpa till" direkt och kan hålla på i timmar. Sen bubblar han om vad som ska göras i rummet som målas osv. -Mormor kom nu, städa nu! hehe så brukar det låta hos mormor och då menar han att de ska soppa undan de nerrivna tapeterna. Kvällen kommer sedan spenderas hemma med hyrfilm och sjömansbiff. Trevlig fredag på er!

Nytt på dörren

Publicerad 2012-03-15 17:34:00 i Home sweet home

Tyckte att det behövdes förnyas lite på framsidan nu när våren är här och så här blev det. Kransen köpte jag på Home partyt jag var på för någon månad sedan. Jag är helnöjd med mitt köp!

Välj rätt hjälm!

Publicerad 2012-03-14 15:46:17 i Alvin <3

Köpte Brandkårens hjälm till Alvin här om dagen. Det är inte bara en cykelhjälm utan också en lekhjälm med ett knäppe som lossnar om han skulle fastna någonstans så han inte skaddar sig eller i värsta fall stryps. Från början hade jag tänkt mig klpa en vanlig svart och fräch hjälm, en som jag tyckte var snygg men valde sedan en som Alvin skulle tycka mest om. Nu vägrar Alvin ta av sig hjälmen här hemma. Ett mycket bra köp av mig tycker jag.

Premiär för läragåvagnen!

Publicerad 2012-03-14 09:27:48 i Allmänt

20120314_091204 (MMS)

Milo går så duktigt och stolt med gåvagnen. Han tycker det är jätte kul! Alvin var lite äldre när jag tog fram den minns jag. Jag håll hårt när Alvin knallade med vagnen då jag var rädd att den skulle skena iväg. Min lille Milo han har koll han. Han har ju ändå knallat ett tag nu med hjälp av möbler. Ibland släpper han taget och står själv i några sekunder med. Mammas duktiga pojke!

Sköna Tisdag

Publicerad 2012-03-13 11:05:07 i Familjeliv

Alvin blev lämnad på förskolan av pappa idag som hade sovmorgon. När de gick iväg började jag och Milo med storstädningen på förmiddagen och ska nu ge oss ut i solen på promenad och kanske får lill Milo gunga lite med. Idag åker vårkläderna på igen. Milo är så söt i Alvins gammla PoP kläder. :-)

På med solglasögonen

Publicerad 2012-03-12 19:17:10 i Allmänt

20120312_132424 (MMS)

Idag tog vi på oss solglasögonen och gav oss ut med kompisarna. Vi tog oss en långpromenad och sedan busade vi lite på tomten. Nu vägrar vi gå in när det är som sommar ute! :-)

Fler tänder på gång?

Publicerad 2012-03-12 08:03:58 i Milo <3

Så här ser min pluttis Milo ut mest hela dagen. Tror det är tänder på gång då han tuggar på allt och dreglar mycket. Det är fingrar i munnen gämt och där av all dregel på tröjan. ;-) Annars vet jag inte alls vad det är. Tycker bara så synd om min lille plutt! Hoppas tanden kommer upp snart så smärtan försvinner!

Trädgårdsarbete

Publicerad 2012-03-11 12:27:54 i Allmänt

Även idag skiner solen och det är flera plussgrader ute. Då passar vi på att göra det fint i rabatterna. Det fick bli framsidan denna gång. Hoppas vädret håller i sig så att jag hinner med att fixa lite på baksidan med. I rabatten hade snödroppar och krokus tittat fram. Härliga vår! (Blir tokig på att bilderna hamnar på sidan)

Ut i solen!

Publicerad 2012-03-10 15:48:37 i Allmänt

Jag och Milo lämnar sjuklingarna hemma och ger oss ut på promenad. Ute lyser solen och den är 10 grader varmt så jag kunde inte låta bli. Självklart fick även Casey the dog följa med på äventyr!

MAGSJUKA!

Publicerad 2012-03-10 07:01:00 i Familjeliv

Förstår inte hur alla sjukdommar hittar hit. Det började med hög feber och förkyldning för ca tre veckor sedan. Efter det mår barnen bättre i några dagar och hinner gå på dagis en dag (för nio dagar sedan) för att sedan bli sjuk igen av influensan då med ont i kroppen och lite varm och sover bort hela dagen för att sedan nästa dag vara hur pigg som helst och knappt något förkyld. Funderar på att lämna på dagis igen med tycker nästa dag att Alvin är lite hängig ändå så jag låter honom vara hemma då det snart är helg. Både jag och Richard har ju också känt oss hängiga med huvudvärk och allmän värk i kroppen. Tidigt i morse vaknade vi av en nerspydd Alvin som inte alls mår bra stackarn. Förstår inte vart alla sjukdommar kommer ifrån då Alvin knappt vistats på förskolan på en månad! Jaja nu hoppas vi detta går över snabbt och att ingen annan blir smittad!

Fredagsmys! <3

Publicerad 2012-03-09 21:18:38 i Allmänt

20120216_181245 (MMS)

Varken Richard eller jag orkade laga käk idag då vi båda fortfarande känner oss lite krassliga så det fick bli hämtmat. Thai blev det denna gång!

Färg!

Publicerad 2012-03-09 12:20:00 i Sarah talar

Behöver jag säga att vi behöver färg i sovrummet? Jag skulle vilja ha ett färgglatt överkast, det skulle ju göra susen! Kuddar vill jag också ha i massor, också de i färger. Tips på ställen att handla sådant tages tacksamt emot. Ja, vi får se vad jag hittar på för kul. Älskar nämligen att inreda och shoppa med förstås!

Alvin älskar pussel!

Publicerad 2012-03-09 08:37:38 i Alvin <3

Alvin är verkligen en liten pusselkille. Hans favorit just nu är ett ABC pussel 52 bitars från 5 år som han lägger själv hur lätt som helst. Han tycker verkligen det är jätte kul och tar fram det pusslet flera gånger om dagen. I ullared köpte vi därför en massa pussel mest 30 bitars men också golv och klosspussel. Så om ni inte kommer på något att köpa till Alvin när han fyller så går pussel alltid hem! ;-)

Babysång

Publicerad 2012-03-08 16:11:45 i Milo <3

I morse drog jag och Milo till babysången som hålls i kyrkan där vi bor. Milo värkade gilla sången och de flesta som var där kände vi sedan innan vilket var jätte kul. Nu vet jag varför inte de gammla medlemarna på öppnaförskolan kom förra torsdagen. I dag har vi ju träff med föräldrargruppen egentligen men den var inställd idag. Därför passade vi på att hänga med lilla Amelia och mamma Tessan på babysången idag istället. Dit kommer vi gå fler gånger! Alvin tyckte också det var roligt när han var liten.

Alvins krypin

Publicerad 2012-03-08 09:10:00 i Alvin <3

Här har vi Alvins färglada krypin. Sängen är från Ikea likaså sängkläderna. Gossedjuren är från Gekås, gardinen är från Åhlen, pall, kista, stolar och bord är från "Mitt lilla krypin". Mattan kommer från mitt barnrum och bokhyllan är från Richards pojkrum som vi målat och fixat om.

Myskillen <3

Publicerad 2012-03-07 14:15:17 i Milo <3

Älskar att Milo är så mysig och go. Han är så söt och rar min lilla prins. Älskar dig lillkalle!

Och så var de i farten igen!

Publicerad 2012-03-07 12:05:00 i Barnen <3

Jag betättade ju att Alvin var seg i förrgår och igår sov han från morgon till kväll. Jag kokade lite soppa som jag fick i honom några skedar bara. Lille Milo sov också mycket av dagen men han åt och var glad de timmarna han var vaken iallafall. I dag vaknar Milo strax innan 7 och Alvin kommer upp ca en halvtimme efter och är hur pigga som helst. Alvin springer omkring som han aldrig varit sjuk och har ätit en rejäl frukost och lunch. Vad var det för virus egentligen? :-) Skönt är det iallafall att återhemtningen gick så fort och att de mår så bra redan. Får se om det fortsätter så eller om Alvin blir hemma från förskolan i morgon med.

Milos lilla hörna

Publicerad 2012-03-07 09:08:00 i Milo <3

Så här bor lille Milo. Hjärtat på väggen kommer ifrån "Mique", spjälsängen är från "Rosa elefanten", babyskydd, himelsäng och sängkläder är ifrån "baby proffsen" stolen och lilla pallen är ifrån "Mitt lilla kryp in", stora pallen är ifrån "Ikea" likaså ramen. Filten som hänger över sängkanten är ifrån "Gekås" och nallen är ifrån "Lekhuset". Här sover Milo som Pippi Långstrump! :-)

Då var det sjukstuga igen!

Publicerad 2012-03-06 12:35:00 i Alvin <3

Märkte att Alvin var lite hängig i går då han inte var i farten som han brukar. Det ända jag fick i honom var en riskaka på fm och en morot på em. I natt har han gnällt om vatten och ont i kroppen och nu sover han bara i soffan. Influensan har väl hittat hit. :-(

shoppingen från Gekås

Publicerad 2012-03-05 14:21:00 i Shopping

Det blev en hel del inhandlat i Ullared. Märks att man har två barn nu då kundvagnen blev överfull rätt fort vilket resulerade till två shoppingrundor på Gekås. Gick också in på skoaffären utanför där jag hittade ett par snygga Adidas pjucks till Milo för 129 kr. Vilket kap! Till Alvin blev det mest leksaker och lite kläder. Han är inne i en Dinosaurier-period just nu då han fick en sådan film av mormor och så lånade de en dinosaurie bok på bibloteket med förskolan som de läser lite ur varje dag. Alvins farmor och farfar handlade också dinosaurer gubbar som han även fick av sin pappa i julklap som blev favoriten. Köpte då kläder med dinosaurier på i Grkås som inte gick att hitta i stan. Gissa om Alvin blev glad? Nu vägrar han nästan att ta på sig kläder som inte har en dinosaur på. Till Milo blev det mest burkar, nappflaskor och sådana praktiska saker. Lite söta kläder och roliga leksaker hittade jag förstårs med. Till mig själv blev det lite smink och sådant, även två linnen slank ner i varukorgen. Richard fick lite hygenartiklar, kalsonger och T-shirts. Till hemmet blev det också några söta grejer som en ram, hus-lyckta, prydnads bokstäver och sen något ljus. Sedan handlade jag lite till påsken med. Vad kul det är att shoppa! De mesta av leksakerna kommer att sparas till födelsedagspresenter så de är redan gömda! Detta är lite vad som packades upp nu:

Min första bok

Publicerad 2012-03-05 11:36:47 i Barnen <3

Hela förmiddagen har jag suttit med Milos första bok som jag köpte i Ullared. Jag har skrivit, målat handavtryck och klistrat dit foton mm. Så fint det blir. Tanken var att jag skulle ha köpt en på bokrean men hittade ingen så det fick bli en Laban bok på Gekås istället. Är riktigt nöjd med den. När Alvin var liten var vi med i "Gå boken" där vi fick en första bok vilket också var jätte fin! Jag gillade verkligen den klubben då man fick riktigt fina böker och leksaker mm för ett bra pris. Nu gick vi aldrig med i den då de inte hade uppdaterats mycket utan man skulle då få samma böcker men andra leksaker. Så här ser grabbarnas böcker ut. Förstår dock inte varför bilderna hela tiden hamnar upp och ner osv?

Inköpslista

Publicerad 2012-03-02 14:43:01 i Shopping

Sitter med min inköpslista till Ullared efter att ha varit ute hela dagen. Solen lyser men det blåser kalt idag. Jag har också inhandlat lite till min matsäck som jag ska ha med mig i morgon. Nu funderar jag på vad jag ska köpa till kidzen på Gelås imorgon. Dagiskläder, pipmugg, napplaskor, nappar, mjuk hjälm till Milo och cykelhjälm till Alvin, vårjackor och kepsar. Sen kommer vi till leksaksavdelningen och där vet jag inte alls vad jag ska handla... Tips någon? Funderar på att köpa en radiostyrd bil till Alin och en gunghäst till Milo men sen kom jag på att den kan vara svår att få med hem. Hmmmmm.....

Solen lyser idag med

Publicerad 2012-03-02 08:25:15 i Familjeliv

Vi har varit välsignade av sol ett par dagar nu och ett par sköna plussgrader. Aldrig varit med om att snön försvunnit så fort och så kom våren med detsamma. Bara att hoppas att inte snön hittar sig hit något mera. Men det är ju bara 2 mars så det hinner ju snö många gånger till tyvärr. Idag vill jag bara ge mig ut i skogen på promenad och leka lite i parken med mina små. Tyvärr har nu den lilla blivit smittad av den stora så nu ligger Milo och är så förkyld att han inte kan andas genom näsan alls trotts näsdroppar. Mammas plutt! Han har grinat och haft en jobbig natt. Får hoppas han vilar bra under dagen iallafall. Nu ger vi oss ut på promenad. Tjingeling!

Föräldrargrupp träff

Publicerad 2012-03-01 15:14:36 i Milo <3

Idag har vi varit på familje centralen och träffat föräldrargruppen igen efter ca 3 månaders uppehåll. Tyvärr var det inte många som kom från förra gruppen utan det var mest nya. Milo var yngst även denna gång då de andra var mellan 8-9 månader. Ändå var det bara Milo som kröp omkring och hade sig. De andra bara skrattade åt Milo som var i farten hela tiden. Personalen sa sig känna igen det beteendet (storebror). Så idag knöt vi fler kontakter så det skulle vara roligt om de mammorna med barn kom fler gånger också om de från förra gruppen kom igen. Skulle vara kul att se hur stora de barnen blivit.

Vår = färg

Publicerad 2012-03-01 08:37:00 i Me, My self and I

Åh vad jag längtat efter färg! Jag är så trött på allt de gråa och trista. Mer sol och färg till folket säger jag! Alvin är så fin i hans färgglada jacka och blåa mössa och pjucks till. Själv har jag ett par svarta halvlåga stövlar med silverspänne och en grå halvlång jacka. Jag vill vara lika färgglad som Alvin juh! Favoriten just nu är ett linne jag köpt på H&M med härliga färger och mina nya lurar jag fick av Richard! Tycker också om hur mitt mörka hår tar fram färgen i mina ögon. Något annat som är enkelt att sätta färg på är ju naglarna.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela