Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Plask, plask!

Publicerad 2010-06-28 14:32:48 i Alvin <3

Idag har det varit sååå varmt ute. Vi började dagen med en tripp till city. Där shoppades det lite och så hämtade vi ut min telefon som varit på lagning. Sedan åkte vi hem till mormor där hundarna var och tappa upp en hink med vatten. Där fick de plaska hur bäst de ville i hettan. =) Alvin satte sig till slut i hinken och plaska så att hundarna inte kunde ta del av det svalkande vattnet alls.

Nu packas det och snart ska vi iväg och handla för några dagar på landet igen. =) Håller mig uppdaterad på facebook /Sarah fredriksson =)

Skitgrisen ;)

Publicerad 2010-06-27 20:16:11 i Alvin <3

Här har vi en som aldrig kan hålla sig ren. Mammas lilla skitgris hittades med jord överallt i rabatten hemma hos mormor. Han satt i ett hål hundarna grävt och svalkade sig i solens hetta. Smart kille det där! ;)

Glad midsommar!

Publicerad 2010-06-26 09:36:39 i Allmänt

Igår firade vi midsommar ute i Marby där jag är uppvuxen. När jag var liten firade vi alltid midsommar där. Där var det lekar och dans runt midsommarstång. Vi hade också picknik precis vid vattnet. Vi åt såklart sill och potatis. Kl 17:00 bar det hemåt där vi grillade och hade det allmänt trevligt. Nu är härliga midsommar över och det är ett ½ år kvar till jul. =)

Dagens besök på Himpa

Publicerad 2010-06-24 22:20:05 i Alvin <3

Idag tog vi en promenad ner till Himestalundsbadet. Där badade vi med Alvin både i barnpoolen och den stora. Alvin tyckte mest om den lilla poolen där han kunde titta på de andra barnen och se vad de gjorde för kul i vattnet. Sen blev det picknink som innehöll skinka, potatissallad och bagette och en masa glass blev det till efterätt. Alvin börjar gilla det nu. Det är härligt då det hör sommaren till.

Det blev en mycket trevlig dag på himpa vilket vi får ta och göra om snart igen.

Titten på stugan

Publicerad 2010-06-24 22:05:54 i Allmänt

Gårdagens titt på stugan gick bra. Tomten är lagom stor då man inte behöver ägna hela dagarna till att fixa och ha sig i trädgården vilket passar oss. Stugan däremot kunde fått vara lite större så att vi får plats när vi alla vill vara ute.  Läget var ju bara helt super. Det var jätte nära till vatten, restaurang och café. Skulle verkligen vilja spendera hela somrarna där ute. Ja nu är det mycket att tänka på!

Gulliga stuga

Publicerad 2010-06-23 09:46:25 i Allmänt

Ska strax iväg och kolla på en stuga i Abborreberg (drömläget) att ev köpa. Det ligger jätte fint och man kan ta sig dit med buss, affär finns på gångavstång även resturang. Stugan är hur gullig som hellst men liten även tomten. Så det finns många minus men också lika många plus. Det ska bli intressant att få komma och titta på den!

Wish me luck!

Ett hjärta till dig <3

Publicerad 2010-06-21 19:39:57 i Allmänt

Idag har vi varit två gånger till minneslunden och lämnat blomma från trädgården, tänt ljus och sista gången lämnade vi ett hjärta med rosor till vår kära far. Det är så fint där uppe, det känns skönt när man gjort det fint att ingen förstör. Nu hoppas vi hjärtat håller sig fin ett bra tag framöver!

2 års saknad

Publicerad 2010-06-21 10:30:34 i Allmänt

Idag har min kära far varit borta i 2 år. 2 år har gått och saknaden är lika stor och gör lika ont nu som då. Idag skulle han också fyllt 46 år men den förbaskade cancen tog honom ifrån oss alldeles för tidigt, på den dagen han skulle fyllt 44.  Varför är livet så orättvist? Varför försvinner de goda så tidigt ifrån oss?

Jag älskar och saknar dig massor <3

Härliga helg!

Publicerad 2010-06-20 19:23:41 i Allmänt

I torsdags åkte vi ut till landet och spenderade helgen där. Vi tog några promenader och plockade blommor, åt jordgubbar, glass och grillat. Det var fint väder så vi satt mest i solen och gottade oss. Alvin fick en massa nya leksaker att ha på landet som han lekte med bla en bassäng. =) Hundarna hade det också bra då de fick leka fritt i skogen =)

Nu är den andra tvätten igång här hemma och kvällsmaten är uppäten. Nu ska vi natta Alvin och hoppas på en lika härlig dag imorgon. =)

Jordgubbar och landet

Publicerad 2010-06-17 16:23:25 i Allmänt

Idag på vägen hem från Trädgårn köpte jag med mig Svenska jordgubbar att suprise Richard med. Vi satt i solen på framsidan och gluffsade i oss de goda gubbarna tillsammans med mjölk. Alvin tyckte inte det var lika gott som vi men lite gick ner iallafall!

Nu har vi packat för några dagar på landet igen så uppdatering kommer väl på måndag. Ha en trevlig helg!

En träff med Malin

Publicerad 2010-06-17 16:13:29 i Allmänt

Idag kom Malin och hälsade på. Vi tog oss en tripp till Färgagården och Trägårn där vi tillslut lunchade. Det blev en grillbit med sötpotatis och sallad. Det smakade bra en varm sommardag som denna! Det blev en promenad vid vattnet både dit och hem och det var jätte mysigt och fint. Alvin somnade på hemvägen men annars håll an sig vaken hela dagen. =)

Lunch i knäppingsborg

Publicerad 2010-06-17 10:18:05 i Allmänt

Igår tog jag och Alvin en promenad till stan för att luncha med Chria, Lina och hennes dotter Milou. Vi gick ner till knäppingsborg och satte oss på fiskmagasinets uteservering. Det blev dagensfisk och det var riktigt riktigt gött! Det var också jätte roligt att träffa tjejorna och hoppas vi ses snart igen!

Kolmårdens djurpark

Publicerad 2010-06-15 17:06:53 i Allmänt

Igår fick jag och Richard ett infall på att dra till Kålmårdens djurpark. Det blev en riktigt inpulsdag för hela familjen. Alvin tyckte det var jätte intressant att se alla djuren och det tog på krafterna. Hur mycket han än ville vara vaken så somnade han och sov ett bra tag mitt i allt. Vi såg på delfinshowen och gick också in på zoot. Inne på zoot fanns det småapor som var lösa och de satte sig på Alvins vagn vilket Alvin såklart tyckte var jätte kul!

Inne på Kolmården handlade vi förstårs massor till Alvin. Det blev en pipmugg med Bamse, 2 st Bamse böcker, djurpussel,  t-shirt med Bamse, lejon diadem, lejon tofflor, Mjukistiger, haj och en surukat.


Min prickekorv

Publicerad 2010-06-11 14:35:59 i Alvin <3

Alvin har fått prickar i hela ansiket och resten av kroppen. Vi trodde det var vattenkoppor men de blev inte fler och de kliade inte heller. Det visade sig att det var utslag från ett virus. Både Alvin och jag har varit sjuka sedan i måndags då vi har varit förkylda och haft lite feber så de kom väl av det. Än är vi inte friska men vi mår iallafall bättre nu än i går. Efter denna helg hoppas vi på att vara friska och krya igen!

tillbaka på landet

Publicerad 2010-06-09 19:25:57 i Allmänt

I lördags åkte vi tillbaka till landet för att spendera ytterligare några dagar där. Vi hade grillträff med Richards släkt på söndagen och i månadags tog vi en tripp till Lina. Där tog vi oss en liten fika medans vi fick gosa lite med Milou. Det var jätte mysigt att få vara några dagar i stugan och bara ta det lungt. Det är så fridfullt där.

Underbara dagar på landet

Publicerad 2010-06-03 22:29:46 i Allmänt

Onsdagen började vi med en tripp till Smultronstället för lite glass. Vädret var på topp och Richard var ledig. Alla gluffsade i sig av vår glass utom Alvin som inte var ett dugg intresserad (som vanligt). Det är ifs bra då han äter mer grönt än sött. =)

På eftermiddagen stack vi till landet för att spändera natten där. Himlen var precis blå och inte ett måln på himlen. Det var helt underbart fint väder. Vi grillade lite korv och hade det allmänt trevligt.

Idag började vi dagen med en liten längre promenad till sjön för att plaska lite. Vädret var ju precis som igår helt underbart. Till lunch käkade vi sill och potatis (vad vore sommaren utan det?) och till efterätt RABARBERPAJ. Mmmm så gött de va! Den underbara dagen fick sluta kl 20 för oss då R började jobba kl 22.

Sommar!

Publicerad 2010-06-01 19:44:45 i Allmänt

Idag är det 1 juni och där med sommar. Inte för att vädret har varit något vidare då jag knappt sätt solen idag men men. Sommaren är iaf här!

Idag har jag fått träffa lille Milou för första gången och hon var så söt, jag har verkligen längtat. Lina och Christin var också här och tog en fika och firade Alvin. Alvin fick två jätte fina böcker som han tyckte mycket om.



Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela