Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Snart drar vi till Ullared, Gekås. Behöver...

Publicerad 2011-03-31 09:36:42 i Allmänt

img_4977 (MMS)

Snart drar vi till Ullared, Gekås. Behöver jag säga att vi ska shoppa som aldrig förr? Alvin fyller ju snart två år (maj) så det lär bli en del presenter till honom. Sedan behöver han lite nya pyjamas och mysdressar mm. Blir väl lite sommarkläder hade jag väl tänkt. Den nya bebisen behöver ju lite smått den med så som napp, nappflaskor och en första body av märket "Lundmyr", haklapp av märket "tummen" mm. Sedan hade jag väl tänkt titta lite på utomhusaktiviteter att ha på landet På lördag bär det iaf av. Vi drar 6 på morgonen och Richard jobbar så Alvins moster ska vara barnvakt. Det blir nog en rolig dag för både Alvin och mig. :)

Åh så rullar vi in i vecka 24 också. Tiden...

Publicerad 2011-03-30 09:49:22 i Allmänt

img_9249 (MMS)

Åh så rullar vi in i vecka 24 också. Tiden bara springer iväg och magen växer med farten den med. Börjar vilja att tiden ska stanna upp ett tag så man hinner ta in allting. Det snurrar så många tankar i mitt huvud just nu. Tänk att man ska bli två barns mamma! Hur ska man få tid med allt? Vad kommer Alvin tycka om att bli storebror? Tänk om vi får ett kolikbarn, hur kommer familjen ta det? Som sagt många frågor. Bebisen i magen är väldigt aktiv. Den förflyttar sig så h*n sparkar både på vänster sida och höger och helt plötsligt sparkar h*n neråt. Stackars alla mina organ som blir träffade ibland, det känns faktiskt! Kissnödig har jag börjat att bli hela tiden igen Har börjat springa på natten nu igen med. Trodde den biten var över men icke! Bebisen är nu ca 32 cm lång och väger ca 700 g.  H*n kan känna igen Syskons röster nu. Så Alvin har den väl hört massor av nu. Det börjar bli trångt i magen nu men det finns fortfarande plats för livliga rörelser. Skulle bebisen födas nu skulle den ha 25% chans att överleva.

Vi är galna! Efter att ha nattat Alvin bör...

Publicerad 2011-03-29 12:49:28 i Allmänt

img_3187 (MMS)

Vi är galna! Efter att ha nattat Alvin började Richard och jag baka kl åtta på kvällen (på Richards initiativ). Vi bestämde oss för att baka småkakor. Tillsammans kom vi överens om drömmar, kolasnittar och kokostoppar. Detta tog oss två timmar att baka och fixa. Om kakorna blev goda? Om dom blev! Vi åt säkert minst 5 st bara igår (Richard åt fler som vanligt), ska ta fram några till fika nu med. Då vet jag någon som blir glad när han kommer hem från "dagis"! Nu har vi iaf frysen full med 150 kakor. Det är så det ska va! Nu är det bara att ni kommer på fika hos oss, men ring innan så vi hinner ta fram kakorna för tinning. :-)

En familjedag på busfabriken. Åh vilken ro...

Publicerad 2011-03-28 16:54:16 i Allmänt

img_5926 (MMS)

En familjedag på busfabriken. Åh vilken rolig dag vi haft på busfabriken idag. Men oj vad trötta vi är nu. Alvin orkade springa runt och busa i två timmar sedan var det kört! Då deckade han i vagnen hehe. Alvin skrattade prick hela tiden, efter varje åk, när han klättrade upp igen, när han hoppade på studsmattan med mer, med mer. Åh gud vad jag har skrattat åt Richard som slog i huvudet och fastnade och hade sig i klätterställningen medan han hjälpte Alvin upp. Hehe det blir definitivt fler besök dit i framtiden! Medan Alvin låg och sov i vagnen besökte vi oxå baby land där vi hämtade ut baby paketet och tittade på syskonvagn. Paketet innehåll bl.a. Våtservetter, nappflaska och matskedar. :)

Busfabriken nästa! Idag tar jag och Richar...

Publicerad 2011-03-28 08:31:10 i Allmänt

img_6442 (MMS)

Busfabriken nästa! Idag tar jag och Richard (som är ledig idag) med oss Alvin balvin till busfabriken för första gången. Vi alla tre ser fram emot detta idag. Jag har lovat Alvin länge att åka dit när jag inte längre låg hemma och spydde så nu är det dags. Hoppas nu Alvin tycker det är roligt där och att det finns massor med roliga saker att göra. Inträdet för barn är 120 kr och gratis för vuxna då det är något för de små. :-) Någon som varit där? Vad tyckte ni om stället? Nu hoppas vi på en riktigt härlig familjedag på busfabriken!

Imorse åkte vi till city gross för lite (l...

Publicerad 2011-03-27 12:05:36 i Allmänt

img_9899 (MMS)

Imorse åkte vi till city gross för lite (läs mkt) storhandling. Vi var där till öppning så det var nästan folktomt. Alvin hade inga problem med att sitta still i kundvagnen om han fick "hjälpa till". De hade fått in en massa roliga ute aktiviteter till barn så som gunga och rutschkana mm. Vi tittade lite på priserna för att kunna  jämföra i Ullared för ja det är bestämt att jag följer med nu. Annars handlade vi grillkol och grillkött och sådant som hör våren och sommaren till och fyllde skåpen med här hemma.  Äntligen! Nu ska vi grilla korv till lunch. :-)

Lek i morgonsolen

Publicerad 2011-03-26 10:44:39 i Alvin <3

Imorse gick jag och Alvin ut på gården för att busa lite. Solen lyser och himelen är precis klarblå. Skönt det hade varit om luften hade varit varm också. Alvin sprang upp för favoriten "kanan" och åkte sedan ner, asgarvade och sprang sedan upp igen för att kunna åka igen. Så hålla han på minst tio gånger samtidigt som han skrattade prick hela tiden. Haha, sötungen! Sedan promenerade vi till mormor och Casey som sovit över där. Efter lite tvspel där ska vi nu ta spårvagnen för lite shopping till lördagsmys!

Och så kom våfflorna fram! Eftersom det är...

Publicerad 2011-03-25 17:15:14 i Allmänt

img_3216 (MMS)

Och så kom våfflorna fram! Eftersom det är våffeldagen idag så måste man ju ha våffelkalas. Det hör ju till en dag som denna. Alvin fick i sig en hel våffla med andra ord är det en favorit här hemma. Jag fick i mig två och Richard nästan tre. Gott var det iaf. Nu förbereder vi och marinerar köttet till grillfesten imorn. God kväll på er!

Ullared eller inte, det är frågan?

Publicerad 2011-03-25 13:46:07 i Shopping

En kompis drar till Gekås, Ullared den 2 april och då fick jag frågan ifall jag ville hänga med. Åh jag vill ju såklart men Richard jobbar 14-22 den dagen och vill jag göra av med en massa pengar igen? Det vore ju ändå smidigt då man kan handla lite tvåårspresenter till Alvin och lite nytt till nya bebisen osv. Frågan kvarstår spara pengar eller göra av med pengar, that's the question!

Härliga fredag!

Publicerad 2011-03-25 13:24:19 i Allmänt

Idag är det äntligen fredag, början av helgen. Inte riktigt för oss kanske då Richard jobbar natten i natt men sen är han ledig ända tills på onsdag. Men trotts det kommer vi ändå hinna med lite fredagsmys! Idag är det ju våffeldagen så lite våfflor och glass ska vi ändå hinna få i oss.

Dagen började vi med en liten morgonpromenad. Solen lyste och himlen var blå, riktigt härligt! Vi lekte med pinnar ute och hade det roligt. Alvin försökte med alla medel gömma sin pinne i vagnen för Casey som inte gav upp. Kul hade de iaf. Efter promenaden knallade Alvin och jag till öppnaförskolan för att leka lite. Lina och Milou dök också upp. Nu sover Alvin vackert i soffan sedan ska vi till affären och handla lite inför fredagsmyset.

Trevlig helg på er!

Alvins nya favorit

Publicerad 2011-03-24 11:49:47 i Alvin <3

Till kvällsmat har Alvin börjat att äta banan med mjölk och han älskar det! Han trycker in bananen i munnen och sörplar i sig mjölken. Annars är Alvin så svår med maten och äter nästan ingenting så detta känns jätte kul att han hittat något han tycker om. Så nu varje kväll vill han ha banan och han nöjer sig inte med något annat. Hehe han är så lik mig när jag var liten. Jag började inte äta förrän jag böjade skolan. Får hoppas att det inte blir så med Alvin. Alvin som åt så bra när han var mindre men när han blev runt året började han bli kräsen. Hoppas det vänder snart!

En tickande bomb!

Publicerad 2011-03-24 10:55:24 i Graviditet nr 2

Känns som jag har en tickande bomb i magen. Måste vara bebis som har hicka, haha! Det är andra gången jag känner detta nu. Så gulligt. Alvin hade inte hicka ofta när han låg i magen. Kommer inte ihåg om jag kände det någon gång faktiskt? Ifs så hade jag moderkakan i framvägg då vilket minskade fosterrörelserna en aning. Nu ligger moderkakan i bakvägg.

Det är en så häftig känsla att vara gravid, man har lixom en levande varelse i magen som man kommer att älska över allt annat när man träffar den för första gången. Det är ju bara så häftigt! Det är också så roligt att fantisera och längta efter den lilla i magen. Är det en pojke eller flicka? Hur kommer h*n se ut? Kommer h*n likna mig eller Richard? Kommer h*n se ut som Alvin? Hur kommer det bli med två barn osv. Ja, det är en del frågor som kommer upp när man är gravid!



Nya mammakläder från H&M

Publicerad 2011-03-24 10:24:14 i Shopping

Var inne på H&M och hitta lite finna mammakläder till våren. Eftersom magen växer känner jag att jag skulle behöva lite nya kläder. Detta tyckte jag var finast och passade bra ihop. =)


Så klev man in i gravidvecka 23. Och så hä...

Publicerad 2011-03-23 10:09:36 i Allmänt

img_1650 (MMS)

Så klev man in i gravidvecka 23. Och så här ser magen min ut idag. Bebisen har börjat sparka mot mina revben på höger sida. Känns så obehagligt att man nästan hoppar till! Haha. Inatt sparkade den lilla och hade sig ett riktigt gympa pass så jag inte kunde sova. Hela morgonen har magen studsat upp och ner, jag och R bara skrattar när vi ser/känner alla buffar. Herre gud vilken vilde! I denna vecka har bebisen en chans till att överleva utanför magen om den föds redan nu. Känns lite  skönt att veta. Dygnsrytm har bebisen  kommit in i nu. Antagligen samma som Alvin (när han låg i magen), sover på dagen och vaken på natten. Nu är bebisen ca 31 cm lång och väger ca 650 g.

Välkommen kära vår!

Publicerad 2011-03-22 15:11:55 i Allmänt

Idag känns det ändå som vår. Det blåser lite ute men annars är det varmt och skönt idag. Ute är det jätte blött och översvämningar överallt då snön smällter så fort nu. Skönt att bli av med all jädrans snö nu!

Efter att Richard och jag lämnat Alvin på "dagis" idag tog vi med hundarna på skogspromenad i det sköna vädret. Fick tjata lite på Richard men tillslut fick jag med honom. Ute i skogen var det också jätte blött och lerigt så vi fick verkligen se upp vart vi gick. När vi kom ut på åkern lyste solen varm och vi såg flera fjärilar. Vi såg också en liten huggorm ligga och sola i gräset. Den syntes knappt i det höga gräset så Richard håll på att kliva på den. Usch vill inte se mer ormar. Är så rädd att hundarna eller Alvin ska bli biten.


Igår hade vi bullkalas här hemma. Två av m...

Publicerad 2011-03-22 07:40:18 i Allmänt

img_8491 (MMS)

Igår hade vi bullkalas här hemma. Två av mina väninnor med barn kom hit på en fika. Alvin hade lite problem med att dela med sig utav hans leksaker så mer träning på det säger jag. Får skicka hit barn varje vecka så Alvin kan lära sig att dela med sig av leksakerna. Det var inte länge sedan det var tvärt om. Då tog han fram leksaker för att ge bort till någon. Hehe lustigt det där, går väl kanske i perioder. Fikat var iaf jätte gott och uppskattat. Jag och Richard hade bakat bullar och muffins som vi bjöd på och köpt småkakor. Alvin åt en hel bulle själv och en kaka. Lite senare ville han ha mer fika så då klättrade han upp på stolen igen. Hehe :-)

Åh vilken fin solnedgång! Alvin och jag si...

Publicerad 2011-03-21 18:36:50 i Allmänt

img_7191 (MMS)

Åh vilken fin solnedgång! Alvin och jag sitter och myser i soffan medan vi njuter av solnedgången. Så vackert och rofyllt det är. Undrar om Alvin ser det jag ser? Undrar om han tycker att det är lika vackert som jag tycker det är? Eller tycker han att geggamoja är vackrare eller vad är hans definition av "vackert"? Vilket fall som helst ser han väldigt lycklig ut av att titta på detta med mig. Kanske bara för att jag gör det, det kanske smittar av sig? Eller så känner han samma som jag. :-)

Gravida jag! Magen växer och jag tycker ja...

Publicerad 2011-03-21 08:02:16 i Allmänt

img_2880 (MMS)

Gravida jag! Magen växer och jag tycker jag blir störr och störr fort nu. Vägde mig för första gången sen inskrivningen på MVC igår så nu har jag gått upp mitt första gravidkg. Då var man igång då, vart ska detta sluta? Med Alvin var det likadant, alla gravidkg kom senare under graviditeten. Nu kan de ju ifs bero på att jag varit så "sjuk" och spytt mycket. Med Alvin spydde jag bara en gång på morgonen till vecka 18. Lite skillnad mot tio ggr per dag och jag spyr fortfarande ibland men väldigt sällan i v 22. Med Alvin slutade iaf viktuppgången på 13 kg och jag hoppas på något sådant denna gång med. Brukar man gå upp mer med tvåan? Jag nådde inte 60 sträcket förrän i tredje trimestern förra gången men det kommer iaf inte hända denna gång. Tror nog det kommer snart jag (nu kan jag ju äta igen)! :)

Vintern är tillbaka! Nae usch nu hoppas vi...

Publicerad 2011-03-20 11:24:18 i Allmänt

img_6173 (MMS)

Vintern är tillbaka! Nae usch nu hoppas vi verkligen att det var sista gången snön sa "hej". Nu säger jag iaf "hej då" till snön! Jag vill inte se den igen förrän nästa vinter! Nu märker man ändå på hundarna att våren är på väg. De är mer spralliga ute och känner en massa nya lukter och börjar revirpinka. Ute kvittrar fåglarna och busar i buskarna. Solen skiner varm men luften är kall. Jag tror ändå inte att våren dröjer länge nu. Men jag trodde den var på väg förra veckan så kom ju snön igen. Nu vill jag inte bli besviken igen, trotts det hinner ju faktiskt snön falla ner på oss igen i ett typiskt aprilväder! Bläää för det säger jag. Jag vill ha en varm och härlig vår jag!

Skillnad på gravidmagen?

Publicerad 2011-03-18 15:06:02 i Graviditet nr 2

Detta är jag när jag var gravid i vecka 21. Vad säger ni ser ni någon skillnad? Själv tycker jag att magen är gigantisk nu jämfört med gravidieteten då jag väntade Alvin (syns kanske inte på bilderna).

Undrar vad som ligger i magen denna gång? Är det en hon eller han? kommer h*n födas på bf eller blir det ännu en prematurbebis?


Gravid nr 1 (Alvin)


gravid nr 2


Alvin älskar lässtunderna här hemma. När v...

Publicerad 2011-03-18 09:54:26 i Allmänt

img_3736 (MMS)

Alvin älskar lässtunderna här hemma. När vi lägger Alvin brukar han alltid ta med sig en tre fyra böcker till sängen som vi ska läsa (oftast samma böcker). En favoritbok är "En prins" och den blev jag beordrad att läsa i morse  för Alvin. När jag läste den enda meningen som är på sidan brukar jag fråga vad bilden visar och idag svarade Alvin! Annars bukar han bara peka. Efter att Alvin sagt "där prins" och så vidare och pekat på bilderna pratade han vidare efter sagostundeb med. "Bajs" sa han och peka på blöjan (som han brukar) då sa jag till honom att hämta blöja (som han oxå alltid gör) men idag gick han fram till blöjorna och pekade och sa "blöja där". Så söt han är lilla trollungen! :-)

I förmiddags var vi på andra ultraljudet. ...

Publicerad 2011-03-17 13:40:08 i Allmänt

img_2076 (MMS)

I förmiddags var vi på andra ultraljudet. Vi har fått vänta två veckor längre på detta då jag var sjuk då vi skulle ha haft ul i v 20. Nu äntligen har vi fått sätt vårt lilla mirakel igen. De mätte huvud, ryggrad, armar och ben mm. Allt såg bra ut, hjärta och hjärna med. Bf datumet blev samma som sist (27/7), ingen förändring. :-)

Idag tog jag och Richard en runda på stan ...

Publicerad 2011-03-16 18:02:42 i Allmänt

img_3027 (MMS)

Idag tog jag och Richard en runda på stan när vi ändå hade lite ärenden där. Jag letade efter kläder att växa i (; och ett par gummistövlar till Alvin. Det ända vi hittade var ett par gummistövlar på Din sko där vi också köpte ett par fleeceinlägg till. Så nu håller Alvin sig varm i sina nya gummistövlar. Jag bjöd även Richard på mat som var mycket uppskattat. Sedan hann vi bara hämta Alvin på förskolan för att sedan bege oss till mormor som bjöd på middag :) Imorgon ska jag och Rille på ultraljud som jag egentligen skulle ha varit på för två veckor sedan men var sjuk då.  Det ska bli himla kul, längtar massor!

Gravid vecka 22. Här har vi magen i v 22. ...

Publicerad 2011-03-16 07:15:54 i Allmänt

img_1843 (MMS)

Gravid vecka 22. Här har vi magen i v 22. Den växer och barnet blir mer aktiv i magen. Trots detta har inte Richard känt än. Oftast är det sen kväll/natt lr på morgonen då Richard ser på tv/sover/jobbar. Snart borde han nog känna ändå.  Tyvärr har jag märkt av obehagliga sammandragningar denna vecka (samma som med Alvin). Får dom när jag är ute på promenader eller när jag springer efter Alvin. Hoppas inte det blir som sist men det känns tyvärr så. Varför blir det så? Bebisen i magen kallas nu barn inte foster. Den har samma proportioner som en nyfödd bebis men lite spinkigare. Nu är bebisen ca 28 cm lång från huvud till häl och väger ca 450-500 g.  Nu ska R och jag lämna Alvin på fsk för att sedan bege oss till stan för ärenden och shopping.

Back to FSK! Idag var Alvin tillbaka till ...

Publicerad 2011-03-15 18:14:36 i Allmänt

img_3896 (MMS)

Back to FSK! Idag var Alvin tillbaka till förskolan. Han har varit borta i tre veckor nu så det var skönt att vara tillbaka. På morgonen kom vi inte iväg förrän kl 09:50 (brukar gå 09:40) pga Alvins trots. Han vägrade ta på sig ytterkläder och var allmänt trotsig. Som tur var var mamma snabb idag så vi kom i tid ändå. Alvin såg lite blyg ut och gick in försiktigt helt själv men sen när jag sa "hej då" började han bli ledsen. Han grät inte men hängde läpp och gnällde lite Detta var första gången han blev ledsen men som tur var gick det över direkt. På FSK har Alvin gjort sin första teckning som blev så fin! Så nu hänger den fint på kylskåpet. När han sedan blev hämtad på eftermiddagen så var de ute och lekte. Alvin var med andra ord jätte skitig och fin när han kom hem! Imorgon blir det shopping medan Alvin är på FSK. :)

Playdate på öppnaförskolan. I morse knalla...

Publicerad 2011-03-14 15:03:00 i Allmänt

img_6867 (MMS)

Playdate på öppnaförskolan. I morse knallade Alvin och jag ner till öf för att busa och fika lite. Alvin hade 4 kompisar som hängde med idag vilket var jätte kul. Han själv var i farten hela tiden som vanligt, fikan gick fort med andra ord. Första gången på länge (?någonsin?) satt Alvin still och var med på hela sångstunden idag. Undrar om det är förskolans förkänst? Kul var det iaf. Det var en massa mammor med barn där idag, både stora och små. Alvin hade kul som vanligt och var jätte trött när vi kom hem. Tyvärr blir det inga mera träffar på öf denna vecka då Alvin ska till förskolan. På fredag är han ledig igen men då blir det bullklas hemma hos oss! :)

Hudvårdsparty hela lördagen. Igår hade mam...

Publicerad 2011-03-13 22:40:56 i Allmänt

img_2793 (MMS)

Hudvårdsparty hela lördagen. Igår hade mamma hudvårdsparty hemma hos henne med familjen/släkten. Det var väldigt roligt och intressant men VÄLDIGT dyrt. Det blev alltså inga varor i min varukorg. Det var av det amerikanska  märket "Mary Kay" och ville man ha hela paketet som hon testade på oss skulle detta gått på 4200 kr. Produkterna verkade annars jätte bra då det innehåll både solfaktor och motverkade åldrandet. Man ska tydligen börja med sådana produkter när man är 23 år gammal så hon som sålde varorna tyckte det var dags för mig och syrran. :) Mamma hade varit duktig och bakat både paj och tårta som vi mumsade i oss efter våran sköna ansiktsvård.  Medan vi fick ansiktsvård  var Alvin hos farmor och farfar där han sov över vilket hade gått bra. Richard jobbar natt hela helgen så honom har man inte träffat mkt och likadant bli det nästa helg. Imorn bär det av till öf!

Fredagsmys! Idag är pappa Richard ledig så...

Publicerad 2011-03-11 15:06:40 i Allmänt

img_1935 (MMS)

Fredagsmys! Idag är pappa Richard ledig så det blev en fredag med familjemys på högsta nivå. På förmiddagen gick vi och handla till bullbak för att sedan komma hem och ha våffelkalas. Det var riktigt mumsigt med våfflor. Alvin tog en våffla och slickade i sig grädden och sylten för att sedan ta nästa. Hehe lite grädde gav han till hunden med. Efter våffelkalaset blev det bullkalas direkt. Alvin var duktig och hjälpte mamma att baka bullar trotts att han snodde lite bulldeg då och då. ;) Richard ville göra sina bullar själv så det blev ingen hjälp där. Ikväll blir det grillat. Mm jag längtar redan. Tror dock inte Alvin får hjälpa till där heller utan han får hjälpa mig i köket istället (igen). Det blir en mysfredag i soffan med en massa gott för oss idag med andra ord.

Nu får det bli VÅR! Bort med snön säger ja...

Publicerad 2011-03-10 15:50:18 i Allmänt

img_6508 (MMS)

Nu får det bli VÅR! Bort med snön säger jag bara. Nu har det regnat i två dagar solen har skinit lite granna så att snön kan försvinna. Här om dagen var vi förbi stugan och fasen vad man längtar efter vår och sommar då så man kan utnyttja stället igen. Vill se vilka vårblommor som blommar upp och sätta lite nytt. Måla lite i stugan och fixa till altan. Om bara snön kunde försvinna nu! Längtar efter långa varma kvällar, grillning och bad. Gud så skönt det ska bli med semester och bara ligga där på gräsmattan. Hehe aa, det är inte många veckor kvar nu!

Idag har jag gått halva graviditeten! 20 v...

Publicerad 2011-03-09 10:39:44 i Allmänt

img_7201 (MMS)

Idag har jag gått halva graviditeten! 20 veckor är klara och vecka 21 är här. Den här perioden är nog den bästa under hela graviditeten. Illamående är inte lika farlig (borta hos vissa), tröttheten är inte lika påtaglig, kissblåsan  behöver inte tömmas hela tiden och än är man inte så stor. Detta kommer väl inte hålla länge så det är bäst att njuta och hitta på roliga saker nu. För snart är man stor som ett hus och orkar ingenting. Bebisen i magen är ca 27 cm från huvud till häl och väger ca 400 gram. Nu börjar bebisen få tänder i tandköttet. :)

Semlans dag idag. Gud så gott det var med ...

Publicerad 2011-03-08 17:37:18 i Allmänt

img_1966 (MMS)

Semlans dag idag. Gud så gott det var med semla, det tyckte iaf Richard och jag. Alvin gillar det inte alls så han får alltid en liten kaka ist. Hundarna tyckte dock väldigt mycket om grädden. Efter semleintaget tog vi oss en liten kort promenad (den första på över 1 vecka). Solen lyser och den är faktiskt riktigt skön. Nu smälter snön igen och jag hoppas den aldrig mer kommer tillbaka för i år. Nu inväntar vi bara våren som gärna får snabba på sig lite granna. :)

Nu börjar vi komma lite smått tillbaka. Vi...

Publicerad 2011-03-07 18:25:08 i Allmänt

img_1524 (MMS)

Nu börjar vi komma lite smått tillbaka. Vi fick ta Alvin till ett 3dje besök till VC i fredags och då fick vi äntligen PNC utskrivet. Läkaren hade velat att kroppen skulle sköta det sj men efter 8 dagar med hög feber fick vi börja kuren. Det är inte lätt att få i dom små medicin. Oj vilken kamp vi har här hemma. Jag håller och Richard sprutar i medicinen. Men hur ska detta gå imorn när R jobbar? Han har alltså varit hemma sjuk sen i onsdags men ska tillbaka imorn. Då får jag försöka få i Alvin medicinen själv. Men det är inte många dagar kvar nu på kuren iaf, skönt de. Annars är vi pigga men matlusten är fortfarande inte på topp. Får se om det blir FSK för Alvin i veckan. Hoppas det iaf. Han behöver träffa kompisarna igen. Jag med för den delen. :)

Totaldeckade är vad vi är. Hela familjen l...

Publicerad 2011-03-03 18:40:34 i Allmänt

img_6195 (MMS)

Totaldeckade är vad vi är. Hela familjen ligger nu här hemma och är sjuka med feber, förkylning och hosta. Richard tog med Alvin till VC idag igen. De gjorde inte så mkt mer men de ville att vi skull komma ner igen imorn. Förstod inte så mkt varför vi skulle ner idag då? Men men det ser iaf ut som att det blir en tripp ner imorn med då Alvin varit deckad av febern hela dagen och imorgon blir det 7de dagen med hög feber. Nu hoppas vi att vi hinner bli friska i helgen så vi kan vara tillbaka nästa vecka. Det är så hemskt att se vårt busfrö så sjuk. Det är inte likt Alvin att sova så här mkt, gnälla och inte få i sig någon mat. Det är det värsta som finns.

Två "onödiga" läkarbesök! Igår var vi iväg...

Publicerad 2011-03-01 11:32:54 i Allmänt

img_7577 (MMS)

Två "onödiga" läkarbesök! Igår var vi iväg med Alvin till doktorn som bara konstatera att Alvin fått ännu ett virus. Första frågan var: har Alvin börjat på fsk? Ja för 1 1/2 månad sedan. Då svarade doktorn med: då ses vi nog snart igen. Din son bygger upp sitt emunförsvar och kommer dra på sig en massa olika virus nu. Ja men det låter ju jätte kul Däremot fick ha ju faktiskt "luft utvidgande hostmedicin" utskriven vilket ifs var bra. Feber har han hela tiden över 39,5 som går ner till 38 med febernedsättande. Själv mår jag oxå piss. Huvudvärk, förkylning, hosta, ont i bihållor mm. Ändå åkte jag ner på mitt läkarbesök på MVC. Alvins farmor fick vara barnvakt under besöket vilket bara tog typ tre minuter. Läkaren konstaterade bara att detta är en ny graviditet vilket betyder att jag inte behöver föda för tidigt denna gång (Alvin föddes i v35+4). Dock skulle jag ta det lugnt med ev jobb och bära på alvin så lite som möjligt (vilket jag redan gör). Imorgon blir det ännu ett besök på MVC då vi ska på RUL. Hoppas det kommer kännas mer givande!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela