Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Utv-samtal

Publicerad 2016-09-30 16:23:00 i Alvin <3

Denna fredag började med ett utvecklingssamtal i förmiddags. Där fick vi höra hur det går för Alvin, vad de gör i skolan och hur målen ser ut. Alvin visade oss också runt i klassrummet, has skåp, bänk samt hans skrivböcker. Man kan inte bli annat än stolt vid dessa tillfällen. 🖒🖒
 

Shopping

Publicerad 2016-09-29 19:05:04 i Allmänt

Idag tänkte jag ha en Milo-dag när storebror var på frita. Vi åkte då ner till Maxi, tog en fika och shoppade lite när lillsyrran sov i vagnen. 
När Alvin kom hem blev det lyxmellis med en massa olika bröd, pålägg och grönsaker samt olika drycker.

Öppnaförskolan

Publicerad 2016-09-27 17:11:46 i Allmänt

Idag tog jag och Rebecka en promenad till skolan/förskolan för att lämna grabbarna för att sedan ta oss till öppnaförskolan med bebisarna. Det var nämligen föräldragruppträff idag med inriktning på första tiden med bebisar. Hur man trodde det skulle vara vs hur det är i verkligheten. Hur det framstås i media (fb/insta/blogg) vs verkligheten osv. Vi pratade också om att ta hjälp av andra som en farmor, morfar osv. Bjuda bortsig själva på middag osv för att göra livet lättare med småbarn. Släppa den här perfekta bilden på sig själv, att man inte alltid behöver ha det fläckfritt hemma samt nybakat bröd till frukost varje morgon. 
 
Själv är dock detta fortfarande väldigt viktigt för mig. Jag skulle inte kunna fika och ha det trevligt när jag vet att man har ett diskberg hemma lr dammigt och skitigt med en massa tvätthögar överallt. Nä det funkar inte, men där har jag en man som gör lika mycket som mig hemma så det går ändå bra att ha det ordning hemma om man prioriterar det. Något som också är viktigt för mig är hemlagad mat, men då kan man prioritera att göra lättare maträtter som sköter sig själv i ugnen tex. Lite småtips från mig. :)
 

Plantering

Publicerad 2016-09-26 18:09:00 i Home sweet home

Jag och Juni tog oss en promenad till blomsterhandeln här om dagen och planterade sedan ner en massa ljung bla i våra krukor. Så mysigt fint det blev! 
 

Äppletsdag

Publicerad 2016-09-25 17:22:00 i Mat och bakning

Idag har vi varit ute och plockat äpplen så vi kunde baka äppelpaj. Till äppelpajen fick man välja vaniljglass eller vaniljsås och självklart fikade vi i trädgården.
 

Klädbytardag

Publicerad 2016-09-24 16:11:00 i Juni <3

Idag träffade vi Junis kompis från föräldragruppen Alice på barnvagnspromenad. Vi promenerade nämligen ner till pingstkyrkan som hade klädbytar dag idag. Där hittade jag bla både en gå-stol och leksak till Juni. 
 

H&M VIP

Publicerad 2016-09-23 18:31:46 i Allmänt

Imorse gick vi (jag, syrran och mamma) upp tidigt för frukost VIP på hm som hade 20% på ett köp. Grabbarna och jag fick lite nytt så som byxor, underkläder och gummistövlar. Juni fick nya byxor och strumpor från Kapphal istället. Sedan avslutade vi shoppingrundan med lunch på Subway. 🖒
 
 

Gosegrisungen!

Publicerad 2016-09-22 21:35:00 i Juni <3

Det är Juni det, - vår lilla gosegrisunge. Hon är sådan mysbebis och älskar sina snuttisar. Denna gosebjörn (doppresent) har oxå blivit en bästis nu. 
 

Babymassage, 3 månadersvaccin och föräldragrupp

Publicerad 2016-09-20 14:43:00 i Juni <3

Igår var det dags för Junis 3 månaderskontroll och vaccin. Hon hade växt 2, 5 cm och gått upp 400 g på 1 månad. Det känns verkligen när man lyfter henne att det är en 5 kg klump haha. Sen var det dags för sprutorna, fy satan så ledsen hon var. Men sen var det inget mer med de, varken feber eller gnäll under dagen.
 
Idag var det första träffen på föräldragruppen och vi började med babymassage. Det gillade Juni som var bland de äldsta i gruppen. Efter massagen sov hon gott i 4 timmar.
Trött tjej efter öppnaförskolan 

Mormor på besök

Publicerad 2016-09-19 21:29:00 i Familjeliv

Nu har vi vår mormor med oss här hemma efter några dagar på sjukhuset. Barnen har extremt många frågor och var lite rädda för vad de hade att vänta sig. Hur ser mormor ut när hon mår dåligt? Vem tar hand om henne, är dom snälla? Hur ser hennes rum ut på sjukhuset? Har mormor cancer, kommer hon dö?
 
Mormor hade nämligen buksmärtor och fick åka ambulans in till sjukan i fredags där jag och Juni var med på akuten fram till sen kväll. Vi har nu fått veta att hon har cystor i livmodern och hon ska få ta fler prover och röntgenbilder för att få veta mer nästa vecka.
 
Anledningen till att barnen frågar om cancer och döden direkt när de fick veta att mormor var inlagd på sjukhuset är att vi förlorat så många nära i cancer som min pappa, kusin gammelfarmor och gammelfarfar och min morfar och farfar bekämpar cancer i detta nu. Cancer var då förstås det första barnen tänkte på. Det blir ju naturligtvis våran största skräck att även mormor skulle drabbas. Usch, hemsk tanke, och det värsta av allt är att man bara kan hålla tummarna och hoppas att det inte är elakartat nu, annars är man ju rätt maktlös i detta tyvärr.
 
 

Junis dop

Publicerad 2016-09-18 18:23:00 i Juni <3

Idag ägde Junis dop rum. Vi bjöd på kallskuret, tårta och fick de finaste presenterna. Tusen tack! ❤
 
Juni skötte sig exemplarist och log till och med till prästen. 💖

Förberedelser inför dop

Publicerad 2016-09-17 15:28:09 i Juni <3

Imorgon är Junis dop så vi har fullt upp här hemma, speciellt eftersom mamma blivit inlagd på sjukhuset (mer om det en annan dag) och Richard jobbar 14-22. Det mesta är dock färdigt nu, lite fler hjärtan som ska få Junis namn på sig kanske och tårtan ska dekoreras. ❤
Ljuslycktor gjorda av barnmatsburkar, färgat socker och sidenband.

Fredagsmys

Publicerad 2016-09-16 11:31:00 i Familjeliv

Vilket väder! Det blev en morgonpromenad till vattnet innan Richard börjar jobba. Sen kommer snart Alvin hem från skolan.
Tjuvstartade fredagsmyset redan igår då R jobbar till sen kväll idag 

Alvin kan han!

Publicerad 2016-09-15 12:52:46 i Alvin <3

På ett år har Alvin blivit så stor, sen han började på skolan alltså. Han har tappat tänder, skaffat många kompisar, samt lärt sig skriva och läsa. På helgerna är det kalas och discon och det är något hela tiden för Alvin då kompisar vill leka.
 
Igår sprang de skoljoggen och då sprang han på snabbast tid i sin årsklass. Gissa om han var stolt? Jag med för den delen! Dessutom kom han hem med sin första läxa, en läsläxa som ska in i morgon. 
 
Så duktig och intresserad är han och lär sig alltid något nytt våran stora, lilla kille! :) <3
 

Juni 3 månader

Publicerad 2016-09-14 09:07:00 i Juni <3

Alltså här händer det något stort i utveckligen tycker jag. Vid 3 månader/12v är de liksom inget spädbarn längre, inga små paket som endast sover, äter och bajsar. Tvärt om är de mer vakna,  jollrar, skrattar, greppar saker (helst mammas hår), står upp mer än ligger ner osv. De har knubbat på sig och ser helt enkelt äldre och mer "med" ut (vilket de också är). 
 
 
Junis personlighet hänger dock fortfarande med. Hon är fortfarande en lugn, belåten och glad liten mysbebis. Det bästa hon vet förutom hennes familj såklart är hennes napp och snutte och mysa i någons famn. En del frågar om hon är en napp eller snuttisbebis men hon är verkligen båda. Jag kan inte ens säga vilken av dom som kommer på 1a samt 2a plats.
 
 
Vi har väl också hittat våra rutiner vid detta laget också vilket känns skönt då man lättare kan planera sina dagar. Tror det är lättare att komma i rutiner om man redan har barn samt planerade dagar sedan innan. Och så här ser våra vardagar ut:
Kl ringer 7.15, då äts det samt, byter blöja och kläder för att ge sig av till skola/förskola. Då somnar Juni om igen och sover fram till lunch. Vaknar runt 12 och äter igen. Här brukar vi hitta på något som att leka i gymet, bada lr ta en promenad med en kompis bla. Sedan mat och så somnar vi om igen i vagnen då brorsorna ska hämtas hem igen. Då är Juni som piggast på dagen, då blir det middag och mys med brorsorna samt pappa innan natten och då sjunger vi/läser saga innan Juni oftast somnar runt 20.00 och vaknar vid 3-4 för mat och sover sen till morgonen.
 
 
Något nytt Juni börjat med förutom att dra mig i håret och greppar nu leksaker mer medvetet är att ha fötterna uppe i luften när hon ligger ner på rygg. Tror inte det dröjer länge innan hon hittar fötterna. Hon har också börjat skratta högt vilket är helt underbart.
 
 

Nya vigselringar

Publicerad 2016-09-13 14:12:00 i Festligheter

Igår kom äntligen våra ringar jag och Richard beställt. Vi har nämligen testat ut nya vigselringar då vi ville byta både guld och storlek då det var 6 år sedan vi gifte oss.  Vi är så nöjda! 
 

Vilken natt!

Publicerad 2016-09-12 20:04:11 i Barnen <3

OMG, det var länge sedan jag hade feber från ingenstans. Började frysa på kvällen och blev yr i huvudet. La mig tidigt och då kom frossan och termometen stod på 39. Usch så obehagligt! Som tur var känner jag mig som vanligt nu.
 
När jag, Juni och Casey softade på övervåningen hade grabbarna kompis över för lite fotboll och middag. Oj vad det har skrattats från balkongen! :)
 
 

Fina kläder

Publicerad 2016-09-12 09:44:27 i Juni <3

Nu har Juni fått nya kläder igen. Tänk så snälla alla är som skänker så mycket fint. ❤
 

Söndagsfrukost och bowling

Publicerad 2016-09-11 16:28:00 i Allmänt

Idag började jag dagen med lite bakning. Det blev scones med russin till barnen och chokladdryck. Barnen ropade i kör att man var världens bästa förälder då tydligen haha. Sedan blev det bowlingkalas med hamburgare och glass. Oj vilken dag!
 
 

Lördag ute

Publicerad 2016-09-10 17:39:00 i Familjeliv

Alltså det gäller ju verkligen att passa på att njuta av detta underbara väder! Dock är det lite för varmt på dagen men nu är det skönare igen. 
 
Förutom ett simpass på badet har vi varit ute och haft de gött med olika aktiviteter. Vi har hoppat studsmatta, klättrat, spelat fotboll och målat bla. Och glass i stora lass har det gått åt! Juni har dock mest myst i vagnen lr på en filt. 
 
Nu vankas det grillat!
 

Fredagsmys ute

Publicerad 2016-09-09 17:11:10 i Barnen <3

Vädret håller ff i sig och vi har kunnat vara ute och njutit av vädret hela dagen. Så himla härligt! I morse påväg till skolan hade vi iaf tröjor på oss men de åkte snabbt av sen i hettan. När vi hämtade Alvin vid 13.00 sen gick vi omkring halvnakna hemma för vi svettades så!
Juni har på sig mina bebiskläder som liten :)

Shoppingdag

Publicerad 2016-09-08 21:20:40 i Juni <3

Idag tog vi oss en shoppingtur när grabbarna var i skolan och förskolan. Juni fick lite nytt då hon börjar använda st 62 nu, bla fick hon sin första kjol ifrån Cubus. Grabbarna fick nya gympaskor, mössor och vantar. Kan inte fatta hur fort dom växer allihopa!
Upp och ner men fin ändå ;P

Kvällspromenad i solen

Publicerad 2016-09-07 19:39:00 i Familjeliv

Vilket härligt väder vi fått på senaste. Vilken början på hösten! Jag älskar hösten men mest älskar jag nog våren, eller sommaren. Äsch, jag vet inte, jag gillar väl alla årstiderna egentligen men allra minst vår kalla vinter.
 
När grabbarna tog bilen till parken så tog vi tjejer en kvällspromenad runt Pryssgården. R hade visst med vagnen i bilen så jag tog Juni i sjalen så jag vågade mig inte på någon längre promenad denna gång.
 

Fotografering

Publicerad 2016-09-06 21:26:00 i Barnen <3

Idag fotade jag barnen för att göra förstoringar att rama in. Vi har ju en massa bilder/tavlor på grabbsen men inte så mycket på Juni även om vi har hunnit ramma in en del, men inget som sitter uppe på väggen. Nu skulle jag vilja få upp 3 st i vardagsrummet på alla tre tillsammans.
 
 

Junis kryp in

Publicerad 2016-09-05 08:18:00 i Home sweet home

Juni sover inne hos oss då vi bor i en 4a och grabbarna har varsitt rum. Och även om vi hade ett rum extra hade hon ändå sovit hos oss tills hon är 1 år iaf, precis som grabbarna.
 
Juni har sin vagga och en byrå med hennes saker inne hos oss. Så, så här bor vår lilla Juni för tillfället.
 
Nu fattas bara en nattlampa och några leksaker. :)

I svamp och bärskogen

Publicerad 2016-09-04 18:34:00 i Allmänt

Idag tänkte vi ge oss in i skogen för svamp och bär. Dessvärre hittade vi inget att hurra för. Dock är det ju alltid kul att komma ut i skogen för lek och bus!
 

Vår tur

Publicerad 2016-09-02 13:34:00 i Milo <3

Jahop, så kom även magsjukan hit. Milo kom nämligen hem från förskolan och var lite seg och ville inget ha att äta. På kvällen förstod vi varför då han började spy. Han har även spytt under natten och morgonen. Stackar vår Milo!
 
Får se om hela familjen åker på't nu då. Vi har iaf ställt in alla helgens planer och tvättmaskinen går för fullt. Sängkläder, handdukar, allt tvättas. 3 tvätten är igång för tillfället. 
 
(Milo tyckte iaf om hemmagjorda björnbärssaften farmor gjort) 

1 September och vår sommar

Publicerad 2016-09-01 23:02:00 i Familjeliv

Då var September månad här och där med hösten. Hur har då sommaren varit? Jag tycker att den varit kanon, inget att klaga på alls. Fin vår, sommar och höst med mkt sol. Början av Juli var väl sådär men när vi åkte på semester v 29-30 var det 30 grader ute varje dag, så vi hade verkligen tur. 🌞
 
Vad har vi då gjort i sommar? Vi tog ledigt från slutet av maj till mitten av augusti och har verkligen njutit varje sekund då vi i stort sätt varit lediga ihop hela familjen för första gången hela sommaren. Detta blev ju möjligt då jag väntade Juni som var det största som hände oss denna sommar. Grabbarna är fortfarande störtkära i henne (precis som mamma och pappa) och kan inte låta henne vara. ❤
 
Annars var vi ute i skärgården och Astrid Lindgrens värld (på Milos födelsedag) samt Nils Holgerssons värld (som var en flopp!) förutom huset vi bodde i 2 veckor vid en stor bondgård. Bröllop var vi också på när Juni var 5 veckor och kalas har vi även haft för båda grabbarna. Vi var också mycket hemma hos mormor och badade i hennes stora pool. 🏊
 
En underbar sommar vi sent kommer glömma helt enkelt! 🖒
 

Öppnaförskolan och föräldramöte

Publicerad 2016-09-01 15:44:00 i Allmänt

Idag mötte jag och Juni upp moster och kusinen för en dejt på öppnaförskolan. Juni passar då på att sova hela förmiddagen (sover iof ff nu). Men det var ändå kul att få se både stället, personalen, andra mammor och barn. Nästa gång kanske Juni också kan säga hej. ;)
 
Igårkväll var grabbarna hos moster då vi var på föräldramöte på Alvins skola. Där fick vi äntligen hälsa på Alvins lärare samt fritidspersonal. Vi fick även ett schema med oss hem så idag tex hade de sv och so innan lunch och avslutade sedan dagen med lite matte. Mammas stora kille!
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela