Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Födelsedagskalas

Publicerad 2016-10-31 17:59:00 i Festligheter

Idag är det hunden Casey som har halloweenkalas då hon blir hela 12 år idag. Jag och grabbarna gick upp tidigt för att baka för kalas. Sedan klädde vi ut oss till zombies för bus eller godis. Härlig start på höstlovet!
Jag kan inte fatta att vi nu i jul haft våran bästa vän i 12 år. Hon har funnits i hela vårat vuxna liv och varit med om allt. Från första dejten till vårt liv som husägare och 3 barnsföräldrar. Dock börjar hon bli gammal nu våran älskade hund. Tydligen har hon börjat visa tecken på demens och veterinären har hört att hjärtat inte är så bra heller, då hon helt enkelt är för gammal. Gissa om vi skämmer bort henne under hennes sista tid i livet? Hon är ju våran första bebis och bästa vän.

Sockerbröllopsdag

Publicerad 2016-10-30 19:17:00 i Festligheter

Idag firar Richard och jag bröllopsdag, hela 6 år som man och fru, även kallad sockerbröllopsdag. Mitt i sjukstugan och kalasfirande kommer han hem med blommor och paket min fina man. Själv hade jag gjort lite myspys hemma när de kom hem från kalaset. Jag satte på "Richardmusik" och ställde fram en bricka med bröllopsfotot och en kärleksförklaring ihop med en 1,5 l cola, chips och en godisskål iom sockerbröllop. :) Lite mys pys så här i sjukstugan. 
 

Sjukstugan fortsätter

Publicerad 2016-10-30 15:43:44 i Allmänt

Jag och Juni ligger hemma och snorar när grabbarna är på kalas. Gammelfarmor fyller nämligen 78 år, så hon ska såklart firas med dessa snyggingar idag. 😊
 

Halloweendisco

Publicerad 2016-10-29 18:37:00 i Familjeliv

Idag hade Alvin halloweendisco på skolan. Gissa om han var taggad? Han bestämde outfit samt smikning själv. Hemma fortsatte dock festen och pimpade av pumpking mm. Spooki!
 

Barnpur'e

Publicerad 2016-10-28 13:37:00 i Juni <3

Innan idag har Juni endast smakat potatis och palsternaka för sig förutom gröt. Men idag tänkte jag vara busig och blanda lite och se vad donnan tycker om det, allt annat har ju hittills funkat toppen.
 
Dagens recept:
Potatis
Palsternacka 
Morot
Ärtor
Bröstmjölk
En klick smör
 
Lilla donnan slickade i sig allt ur skålen, resten frös jag in i iskuber. Toppen betyg alltså!
 

Halsfluss from hell

Publicerad 2016-10-26 21:55:00 i Allmänt

Åh shit, hur sjuk kan man bli? I två dagar nu har jag haft feber och knappt fått i mig varken mat lr dricka tack vare min ömma hals. Det blev helt enkelt att åka till läkaren och få pencillin. Efter två tabletter mår jag redan bättre så tummen upp för medicin, nu ska halsflussen väck! (Gick bra med pencillin trots amning då hon är stor nog för samma kur om hon vore sjuk)
Glass fick jag i mig idag iaf!

Boken om Juni

Publicerad 2016-10-25 17:16:00 i Juni <3

Äntligen kom fotoboken jag beställt från fujifilm, blev jätte nöjd! Har beställd alla barnens fotoböcker därifrån och är jätte roligt att ha tycker jag.
 
Själv vaknade jag upp med vita prickar i halsen med förstorade halsmandlar och kan därför knappt svälja utan att skrika rakt ut, men då skulle nog huvudet explodera så som den värker. Och penicillin är bara att glömma när man ammar då den går ut i bröstmjölken. :/
 
Men kring lunch fick vi iaf den fantastiska nyheten att mammas operation gick så bra det kunde och det troligtvis INTE är cancer. Äntligen kan man andas ut (dock inte helt). Om 2 veckor skulle vi få provsvaren.

Sjukt jobbigt

Publicerad 2016-10-24 13:19:00 i Allmänt

Åh, vaknade inte upp pigg och fräsch imorse. Sov som en stock dock och hörde inte äns mamma lämna hemmet för operation imorse. 
Försöker hejda oron och sjukdommar med detta 

Förberedelser inför dop

Publicerad 2016-10-23 09:23:00 i Festligheter

Igår började jag ta fram kläder att ha på oss på lille Liams dop. Juni har ju så mycket fint så det blir svårt att välja. Dock måste Alvin ha smittat mig för jag känner mig inte alls bra. Känner mig både febrig och halsont, så vi får se hur detta går. Mormor är också här och ska ju även opereras imorgon i linköping och då kommer vi eventuellt få veta om det är godartat eller elakartat cancer hon har. Så det är rätt mycket nu, låt mig bli friiiisk!
 

Nästan barnfritt

Publicerad 2016-10-22 12:09:00 i Allmänt

Idag blev grabbarna hämtade av farmor och farfar. R skulle nämligen jobbat ikväll och så har vi dop imorgon samt ett barnkalas på Busfabriken. Alvin mår som tur var bättre men vi skippade simskolan idag i försiktighetsåtergärd. 
 
Jobbet blev inställt så jag, Juni och R åkte och shoppade lite nytt inför vintern och det visade sig att även farmor och farfar gjorde detsamma med grabbarna haha. Sen köpte vi hem hämtmat till oss och mormor. 
 

Höstfint

Publicerad 2016-10-21 23:13:41 i Allmänt

Myser ordentligt här hemma när det är grått och blåsigt ute.
Höstdekoration och äppelmos ❤

I sjukstugan

Publicerad 2016-10-20 20:09:19 i Familjeliv

Här om dagen fick jag och R ett litet infall att beställa lite käk från matsmart som vi så länge funderat på, och idag kom en 20 kg låda till oss. Gissa om grabbarna var förväntansfulla då de beställt lördagsgodis och såklart godis till hunden med. Till Juni blev det både gröt, pureer och majskrokar. Jag och R beställde bla chips, pasta, såser och kakor. 
Och eftersom Alvin har feber är vi även hemma idag. Då åkte pyssellådan fram och framförallt till målning. Tom äggen till pyttipannan blev målade idag. :)
 

Sångstund

Publicerad 2016-10-19 12:14:26 i Allmänt

Idag var det dags för sångstund igen. Den här gången var Juni en trött tjej så hon låg mest och tittade runt tills hon somnade. Grabbarna är hemma idag så när vi kom hem åkte R till jobbet som hade sovmorgon idag. Alvin har migrän för 3e gången denna månad så det blir en lugn dag.
 

Trist väder

Publicerad 2016-10-18 12:17:00 i Allmänt

Jag har skrivit om det förut men skriver det igen -jag saknar solen! Jag vill ju ta härliga promenader i solen och fota fina soliga dagar bland löven. Aja, snart måste den ju dyka upp iaf!
 

Söndagsbestyr

Publicerad 2016-10-16 20:40:00 i Familjeliv

Så var det söndag igen. Ibland känns det som att veckan bara har söndagar och måndagar. Tiden går så fort att jag inte hinner med! Vi är liksom redan inne i mitten av oktober! 
 
Iaf är det söndag idag och här hemma innebär det att vi gör saker vi aldrig hinner med på vardagarna, så som byta sängkläder lr baka bröd osv. Vi har också skrivit ett matschema till kommande veckan plus handlat ingredienser.
 
Hur ser era söndagar ut? 
 

Höst

Publicerad 2016-10-15 16:24:06 i Allmänt

Ok, nu var det länge sedan jag såg solen. Tur löven är vackra ändå där ute. Vi samlade på oss lite av de vackraste löven och gjorde fina teckningar ned en ditmålad sol på innan simskolan. Så här fina blev dom :)
 

Juni 4 månader

Publicerad 2016-10-14 08:26:00 i Juni <3

Nu har vår lilla tjej blivit stor. Hon gör sittups när hon ligger ner för att komma upp. Hon vänder sig från rygg till mage och ålar gärna när man lägger henne på mage på golvet. 
 
Hon har även hittat sin röst så hon låter väldigt rolig väldigt ofta här hemma. Lika så skrattar hon högt och är en väldigt kitlig och glad liten tjej.
 
På tal om liten så var hon på 4 månaderskontrollen igår och var då 60 cm och nästan 5,3 kg, så det är ingen stor tjej vi har. Ska försöka maratonamma i någon vecka nu och se om det gör skillnad.
 
Däremot så är Juni och har alltid varit, en stadig tjej. Hon har alltid gillat att ligga på mage samt stå upp så hon har ju alltid tränat sina små muskler. Hon har också redan kommit till stadiet då hon gråter så fort någon annan än familjen säger hej hehe. Hon håller också stenkoll på mig och vill gärna ha mig i ett fast grepp. 😁
 
Annars är hon stor nog för smakpotioner och har hunnit testa, potatis och gröt än så länge. Idag måste vi ju fira 4 månaders födelsedagen med lite palsternacka tänkte jag. Det går bra med maten och hon är väldigt intresserad när vi andra äter.
 
Hon greppar saker och kan byta hand och är väldigt medveten om sina händer. De är iof ofta i munnen så det dreglas en hel del här hemma. Fötterna har hon oxå hittat, så ligger hon på rygg är ofta fötterna uppe i luften.
 
Hon sover ff i babynestet och gillar att vara nära, dock gärna på samma nivå som oss andra. Alltså hellre i matstolen än i babysittern. 
 
 
Hon har börjat gnälla när hon är trött då hon inte vill sova längre pga att hon inte vill missa något. Men i vagnen somnar hon gott ändå lilla damen. ❤
 

Nytt till Juni

Publicerad 2016-10-13 20:42:43 i Juni <3

Att beställa saker från Wish är lite som julafton varje dag då sakerna kommer en och en. Nästan varje dag nu på sistone har det legat ett paket i brevlådan. Men idag var det inte bara ett paket från Wish utan också ett från DesignE. Jag har nämligen beställt en napphållare med Junis namn på, hur söt?
 

Babysång

Publicerad 2016-10-12 12:03:00 i Allmänt

Oj vad vi far runt idag känner jag! Vi började med att lämna grabbarna i förskolan och skolan för att sedan köpa ett par termobyxor av en tjej i centrum. Efter det mötte jag och Juni upp moster med kusinen på babysång.
 
Snart ska vi hämta lilleman för att sedan möta upp pappa på stan för att sedan åka till banken. Efter att vi kollat rean på stan ska vi möta upp en annan tjej som sålde blöjor i junis st billigt. Pjuh! ;P
 

Sista föräldragruppträffen

Publicerad 2016-10-11 22:33:00 i Juni <3

Idag var den 4de och där med sista mötet med föräldragruppen. Så sorgligt, för gud så kul det är att disskutera och få inblick i andra personers liv som är iallafall ungefär i samma situation som en själv (där vi har en bebis som styr våra liv). 
 
Idag har vi iaf pratat om våra barns personligheter och vem dom är lika.  Hur fort man lär känna sina bebisar även om de inte har varit så länge hos oss och sover för det mesta om dagarna. Vi har också disskuterat vikten vid vaccination och hur lätt smittor sprids osv. 
 
Hoppas det blir lika mycket prat på de vanliga träffarna på "öppna" öpnna förskolan med. 
 

Öppnaförskolan

Publicerad 2016-10-10 21:22:45 i Familjeliv

Idag drog jag och Juni med oss Milo till öppnaförskolan i kyrkan och det blev en hit! Inte nog med att de bjöd på grillad korv så var också en av Milos bästa kompisar där från förskolan. Oj vad de har lekt! Juni satt i babysittern och tittade nöjt runt på de andra barnen i 2 1/2 h tills vi gick hem. Vi fick även med oss rebecka med barnen och barnens moster med kusinen. Kunde ju inte bli bättre!
 

Ikea

Publicerad 2016-10-09 18:49:00 i Shopping

Svärisarna och resten av typ männskligheten tyckte det var perfekt ikeaväder (grått och regnigt) idag och for såklart dit. Vi förstod att det skulle vara mkt folk idag så vi skickade därför istället med en inköpslista. Vi fick också bekräftat att det var ett bra val. ;) Så nu har Alvin fått en magnettavla att ha över skrivbordet för läxor och teckningar och fönstret fick nya växter.
 

Fotografering, restaurangbesök, simskola och lördagsgodis

Publicerad 2016-10-08 18:31:00 i Allmänt

Oj vilken dag. Vi satte kl på 8.00 för att fotograferas på fotofabriken. Hur det gick? Alvin satt snällt och höll systerryster som såg halvt livrädd ut och Milo gjorde grimarser för glatta livet. Haha! Ajja. Sedan åkte vi hem så jag kunde kolla in klädbytardagen i Eneby kyrka för att sedan åka ner till stan igen för tjejträff. Det blev bla ett besök på restaurang. Nu åkte lördagsgodiset fram som grabbarna fick av farfar då Alvin klarade ytterligare 2 simmärken idag.
 

Fredagsshopping

Publicerad 2016-10-07 19:58:00 i Shopping

Idag var det klubbdag på Kapphal så det blev kläder till både mig och Juni. Grabbarna fick sitt på HM och Cubus ist. Fick även hem lite från wish idag och blev så nöjd över min lilla symaskin. Juni är även redo för fler smakportioner nu. :)
Tog en promenad till Kappahl 

Första smakuppkevelsen

Publicerad 2016-10-06 22:08:00 i Juni <3

Sedan Juni fått sitta med oss i middagsbordet på sin nya stol har hon smaskat med munnen. Så igår när jag gjorde fisk och potatis till oss andra mosade jag en av potatisarna med lite bröstmjölk och smör till Juni. Det blev lite som lim så det åkte fort ur munnen men med lite på fingret gick det bättre.
 
 

Babysång, bus och bakning

Publicerad 2016-10-05 18:43:00 i Familjeliv

Imorse testade jag och Juni på babysång och det var väldigt uppskattat. Vi sjöng, dansa, lekte och testade instrument. Tummen upp från oss båda.
 
När vi sedan hämtade upp Milo plockade vi päron och äpplen hos Rebecka och satt ute i solen när barnen lekte hela em. 
 
När det sedan var Alvins tur att bli hämtad åkte vi hem och bakade paj på all god frukt.
 

Föräldraträff, lekdejt och stolpremiär

Publicerad 2016-10-04 19:33:00 i Familjeliv

Imorse var det fotografering för Milo så honom gjorde vi fin med nyklippt hår och ny skjorta (tusan vad de här barnen växer). Och efter att Alvin oxå blivit lämnad drog vi vidare till föräldragruppen. Där pratade vi precis som sist -om livet med en bebis. Jag och Rebecka tog sedan våra små till Ingelstad för lite shopping innan det var dags att hämta de stora igen.
 
När vi sedan hämtade hem grabbsen fick Alvin med sig en kompis hem. Då fikade vi kanelbullar dagen till ära efter middagen. Juni fick äntligen sin stol vi beställde förra veckan så även hon kunde sitta med en kort stund.
👏
 

Ruggit och burrigt

Publicerad 2016-10-03 08:52:57 i Allmänt

Ja, nu är det verkligen jackor och mössor på nu när det endast är 7 grader ute. Det är en del kläder som ska fram på morgonen till 3 barn samt 1 vuxen kl 8 på morgonen. Mitt bästa tips där är att lägga fram allt kvällen innan i olika högar till barnen med skor, jacka, fleece, mössa och vantar. Barnen går sedan till sina högar och tar på sig själva (utan juni då). Smärtfritt och enkelt sätt att komma snabbt hemifrån på morgonen när man har tid att passa. (Vi gör likadant med deras kläder och underkläder på deras nattduksbord.)
 
Här hemma står kl på 7.15 och då klär vi på oss och äter frukost samt borstar tänderna och kl 8 lämnar vi hemmet. Anledningen till den korta tiden är all förberedelser vi gör kvällen innan. Funkar toppen för oss! 🖒
 

Kolmården och Busfabriken

Publicerad 2016-10-02 14:24:00 i Familjeliv

Imorse satte vi klockan tidigt för att köpa årskort på Kolmården samt picknick ute i solen och busa loss på Busfabriken. Grabbarna körde verkligen järnet och hade knappt tid att fika äns så nu ligger Alvin i migrän och Milo blev åksjuk på vägen hem. Det är inte lätt att ligga på topp!
 
 

1 okt och besök

Publicerad 2016-10-01 22:11:09 i Allmänt

Nu är det verkligen höst på riktigt för höststormar har det verkligen varit i helgen. Månad 10 är här och 2 månader återstår tills 2017. Kan inte fatta att tiden går så fort, att det nästan på dagen är exakt 1 år sedan vi blev gravida med Juni och att hon blir 4 månader denna månad.
 
1 oktober firades in med besök, nämligen min faster, hennes man och barnbarn kom på fika. Grabbarna fick målarblock och Juni ett sött klädset från HM. Så himla gulligt.
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela