Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Sista dagen på 2017

Publicerad 2017-12-31 14:02:00 i Allmänt

Oj så fort detta år har gått! Mycket har hänt, Juni fick fira sin första födelsedag, Milo tappade sin första tand, barnen fick en ny kusin, vi sålde huset och lämnade Norrköping för ett nytt hus i Finspång. Där blev det ny skola och jobb, mkt nytt helt enkelt. Efter julovet ska Juni börja på förskolan och jag ska ut i arbetslivet igen. Det blir verkligen ett spännade 2018 för oss!
 

Sjukdommar och grill

Publicerad 2017-12-27 22:03:33 i Allmänt

Idag har vi kommit ut lite efter magsjuka som jag åkte på natten till juldagen. Så äntligen kände jag mig pigg nog för att ta mig ut i trädgården är lite grillad korv.
Hoppas nu ingen annan blir sjuk

Dagen före dopparedagen

Publicerad 2017-12-23 22:23:57 i Festligheter

23e decemver är alltid full av magi och mys. All förväntan nästa exploderar ur öronen på'en. Så härligt! Vi har spenderat dagen hos moster med julpyssel, julgodis och så har vi tjuvsmakat lite jansson och köttbullar. Sedan avslutade vi kvällen med uppersittarkväll. Alvin var den enda av 8 lotter som fick bingo dock. 
 
Nu ska vi se så jultomten hittar hit!!!!
 

Julmat och julgodis

Publicerad 2017-12-23 00:27:00 i Mat och bakning

Julskinkan, köttbullarna, korven, sillen, tryfflarna och knäcken är redo för julafton. Det blev våran del av julbordet i år. 
 
Imorgon ska vi bara bada och klippa klorna på hund och barn så är vi redo för julen! Bingolotto får vi inte heller missa. 
 
God, mumsig jul på er!
 

Årets julkort

Publicerad 2017-12-22 09:13:00 i Allmänt

Nu står julen framför dörren. Idag ska sillen läggas, köttbullarna ska rullas och mer julbak blir det också såklart! 
 God Jul 

Julavslutning

Publicerad 2017-12-21 15:23:00 i Allmänt

Idag är äntligen dagen här! Grabbarna gjorde sig fina i morse med skjorta och allt och gav sig sedan i väg till kyrkan för julavslutning. Båda barnen stod på scenen med sina klasser och sjöng.
 
Hemma firade vi sedan med fika och bus ute i trädgården med grannbarnen som också gick på ledighet idag.
 
 
Frukostgröten först
 Sen fika med tända ljus

Ledig dag

Publicerad 2017-12-19 20:37:00 i Allmänt

Idag sökte jag om ledighet för grabbarna hela dagen då Alvin skulle vaccineras på fm. Det var en massa koller och allt såg fint ut. Juni fick samma vaccin förra tisdagen så nu ikväll kom febern. Den slipper nog Alvin iaf. Men dagen såg iaf lite bättre ut för Milo då tandfen kom till honom inatt för första gången. :)
 
Vi passade på att åka i pulkabacken idag innan snön försvinner. Vi skulle ha bakat också men grabbarna var inte sugna på det, så det blev att måla toaletten på nedervåningen ist.
 
Sista skoldagen imorgon för denna termin sen är det julavslutning i kyrkan på torsdag. Längtar!
 

3 advent

Publicerad 2017-12-18 20:10:25 i Allmänt

Igår firade vi 3e advent hos syrran med pulkaåkning och fika. Så mysigt det är med jul. Hemma åt vi sedan upp sista julgodiset, nu blir det att baka nytt haha .
 
Efter att ha lämnat grabbarna i skolan hälsade jag på mitt nya jobb. Riktigt bra kändes det och alla var jättetrevliga. Fick ett schema på 8.30-14.30 varje dag vilket kändes kanon. Och första dagen är planeringsdag så det känns också som en bra start.
 
Efter det mötet var det utveckling/trivselsamtal för Alvin i skolan. De sa att han var smartare än läraren många gånger, haha. Han har bra med kompisar, redan varit hemma hos några och skaffat flickvänn. Senaste provet i matten var han bäst i klassen så det går bra för Alvin även här vilket känns skönt.
 
Imorgon ska Alvin vaccineras, onsdag har vi Milos samtal och på torsdag är det julavslutning! Vehöver verkligen lov nu, tror ingen längtar mer än oss just nu. Det var varit mkt med flytt, nya skolor/fsk/arbete/grannar/vänner och många möten under denna månad. Nu behöver vi andas ut lite (läs mkt).
 

Julgran

Publicerad 2017-12-17 13:37:00 i Familjeliv

Jag har ju glömt bort att visa er vår fina gran Richard kom hem med till lucia, och såklart var vi tvugna att klä den direkt haha!
 
 Jag tror inte jag fick sätta upp en enda kula och i år var det Milos tur att sätta på stjärnan :)

Fikagäster

Publicerad 2017-12-16 14:49:21 i Festligheter

Idag var Richards familj här på fika. Barnens farmor hade tårta med sig så vi kunde fira farfar som fyller på måndag. 
 
Snö, julgodis och så kom rådjuren och hälsade på. Hur mysigt??!
 

Bakdag

Publicerad 2017-12-15 18:10:43 i Mat och bakning

Idag har vi julbakat här hemma. Det blev chokladbräck, mozartkulor och polkakakor den här gången. Imorgon ska vi göra tryflar för nu orkar jag inte stå mer i köket ;P 
 

Juni 1 1/2 år

Publicerad 2017-12-14 18:45:00 i Juni <3

Herre gud så fort tiden går med en liten. Juni blir 1 1/2 år idag och följer sin kurva klockrent. Hon babblar och sjunger en massa, helst när hon dansar eller jagar mig haha. Hon är väldigt social och gillar uppmärksamhet. Hon är väl van med 2 närvarande föräldrar och brorsor som gör allt för henne. Haha
 
"Åh hej" är det nyaste hon börjat säga lika så "e dä" (vad är det) och "va-göra" (vad ska vi göra).
 
St 80 drar hon i kläder men det börjar bli smått nu. Kissar ff bara på morgonen på pottan så inga fler framsteg där, det har hon inte tid med. Annars är hon överallt samtidigt och klättra är hon väldigt bra på. Phu!
 
Äta, dricka och borsta tänderna går bra bara man får göra det själv. Det är en väldigt självständig dam vi har här hemma. Men hon är fortfarande lika mysig och vill gärna bli buren och sitta i knät och gosa lääänge. 
 
Älskade lilla, stora Juni! ❤
 1 1/2 år, 1 år, 6 mån och nyfödd ❤❤❤❤

Glad lucia

Publicerad 2017-12-13 11:29:00 i Festligheter

Idag firar grabbarna lucia på skolan och jag och Juni på mitt gamla jobb. Sen ska vi lussa för mormor 😍
 

Snö!

Publicerad 2017-12-12 15:24:00 i Allmänt

Idag var det roligt att titta ut genom fönstret när vi gick upp strax efter 7. -SNÖ! Och en massa snö dessutom!
 

18 mån kontroll

Publicerad 2017-12-12 15:20:00 i Juni <3

Idag var vi på Junis 18 mån kontroll och vaccin. De frågade om pottan, borstning av tänderna, om hon kunde kroppsdelar, säga/förstå ord och till sist fick hon stapla klossar på varandra. De här klarade hon galant. Sedan var det mättning och vägning. 79,5 cm och 9800 g stor har hon hunnit bli, min stora tjej. 
Till slutet sparade hon sprutan, några tårar kom det men efter ett plåster gick det snabbt över.
 

Hälsat på förskolan

Publicerad 2017-12-11 15:44:56 i Juni <3

Idag har Juni och jag hälsat på hennes nya förskola som hon ska börja i efter jul. Det är ju R som ska ta inskolningen så jag ville passa på att träffa hennes pedagoger och se lokalerna hon ska vistas i innan det är dags att börja. 
 
Det är en liten förskola med blandade åldrar, precis brevid grabbarnas skola, precis intill skogen.
Det kändes jättebra efter ha varit där och Juni gick in och lekte direkt. :)

2a advent

Publicerad 2017-12-10 17:39:00 i Allmänt

Nu har vi tänt både granen på tomten och andra ljuset på adventsstaken. Vi dekorerade lite pepparkakor till adventsmyset idag. ❤
 

Härliga lördag!

Publicerad 2017-12-09 21:10:36 i Familjeliv

Härliga lördag! Idag äter vi frukost med rådjuren utanför fönstret. Snart ska Alvin på sitt första kalas hör i Finspång och han är så upprymd. Milo och Juni ska då få våfflor med glass så det blir lite kalasande hemma med. Jag och R har förberett för räksoppa till middag och så har vi skrivit brev till tomten. -myslördag!
 

1 månad kvar

Publicerad 2017-12-09 20:53:00 i Juni <3

Den 9 Jan, om exakt 1 månad ska Juni börja förskolan. Fick sådan klump i magen när vi fick brevet. Jag känner mig inte ett dugg redo att lämna henne till främlimgar. Hon själv är nog så redo man kan bli, och kommer nog tycka det ska bli jättekul. Hon är en typisk förskoleunge, som bara springer iväg till andra och leker och tittar knappt efter mig på öppnaförskolan eller hos kompisar.
 
Hon sover 1-2 h efter lunch vilket passar förskolan, äter och dricker själv och ur mugg/glas så jag kan inte se sådanna problem iaf. Det är mer mammahjärtat som skriker nej för hon är ju så liten och kan inte säga till med ord om något är fel.
 
Långa dagar (8-15) varje dag kommer det bli ungefär, då jag kommer jobba 80% 30 min från förskolan vilket också känns lite tungt. Men hon kommer ju sova också så då försvinner ju ca 2 h iaf. Ajja det kommer säkert funka som allt annat också. 
 
Min lilla bebis är ingen bebis längre utan stor fsk-unge!
 
 
 

Fikagäster

Publicerad 2017-12-06 18:22:00 i Allmänt

Idag kom Cassandra och lilla Meya hit för en titt på huset och fika. Finfina blonnor och inredningtidning fick vi som jag tänkte bläddra i nu när R lägger barnen. Tusen tack igen för idag!
 

1 adventsmys och julmarknad

Publicerad 2017-12-03 19:38:39 i Allmänt

Det här är enda dagen sedan vi flyttade som vi inte renoverat eller packat upp här hemma. Vi valde att ägna dagen till julen istället helt enkelt.
 
Vi började dagen med att grilljera julskinka till brunch. Så här tidiga har vi aldrig varit förut, utan det är dagen innan jul som gäller. Men Richard fick fnatt och skulle ha en skinkmacka till advent. Haha
 
Sedan var det dags att göra pepparkakshus. Det gick väldigt smidigt faktiskt. Grabbarna skötte dekoreringen själva under mina orders ;) efter att jag och Richard satte ihop huset.
 
Sedan var det julmarknad på schemat. En dörrkrans och några julklappar senare var vi hemma i julbaket igen. Denna gång blev det lussekatter och tända första ljuset på advent. Så mysigt trots att snön fattades.
 
 

Årets mysigaste månad

Publicerad 2017-12-01 23:12:00 i Allmänt

1 december är här, hur fort har det inte gått? Vi invigde december månad med lite snö på både morgonen och kvällen, så mysigt.
 
Fredag är det också, vilket också är härligt. Det firades med att tända adventsljus, öppna första luckan och se på julkalendern med moster m. Fam. Dagen avslutades sedan med disco mltt i vardagsrummet och ALLA var med och dansa. Så mysigt!
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela