Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Leopard fest

Publicerad 2014-03-30 10:31:00 i Festligheter

Igår var vi bjudna på 25-års fest med Leopard som tema. Jag hade på mig en kjol med Leomönster från HM och Richard en Tshirt från JC.

I skogen

Publicerad 2014-03-27 18:06:35 i Allmänt

Idag blev det en liten skogspromenad efter förskolehämtning. Det var så härligt i den underbara vårsolen! Imorgon är dock barnens förskolan stängd för planering lika så min så det laddar jag för nu ikväll. Massa att läsa på!

Våfflansdag

Publicerad 2014-03-25 19:32:49 i Allmänt

Äntligen blev det våfflor till middag! Våfflor är ju bara sååå gott. Idag fick jag veta att de flesta använder våffelmix man köper i affären när vi pratade om våfflor. De visste inte att det är lika lätt att göra en våffelsmet som en pannkakssmet. Så mitt tips till er där ute är att göra en egen smet utan tillsatser nästa gång.
Casey tiggde från vardagsrummet

Nytt till mamman

Publicerad 2014-03-24 19:33:31 i Shopping

Gjorde värsta kapet (igen) i helgen och köpte mig en ny jacka av märket FIVE sessions för 399 pix (fullpris 1299). Köpte även en jacka i vintras av märket Race Marine som kostade typ lika mycket för en femhundring. Man blir så mycket nöjdare av sitt köp när man får det för en bra peng!

Middag hos svärisarna

Publicerad 2014-03-23 09:24:50 i Allmänt

Igår var vi bortbjudna till svärföräldrarna då farbror Tobias är i Sverige och hälsar på. Men kvällen slutade tyvärr mkt tidigt då Alvin fick ont i örat efter att ha varit utan antibiotika i en dag. Middagen var annars god och trevlig med många skratt. Idag ses vi igen på fika hos oss.





Vår!!!

Publicerad 2014-03-22 16:35:52 i Allmänt

Denna lördagsförmiddag spenderade vi i skogen i solen, blommorna och fågelkvittret!

Tjejkväll

Publicerad 2014-03-18 07:57:00 i Festligheter

Efter jobbet igår mötte jag upp syrran och mamma på stan och efter en timmas shoppingtur var det dags att träffa tjejkompisarna. Vi hade en middagsdejt inplanerat på schemat så vi gick till vårt nya inneställe enyoj. Eftersom vi alla är tvåbarnsföräldrar blir det svårt att få ihop en tid att ses allihop men igår fick vi som tur var ihop det. Längtar redan till nästa gång!
Klänning: HM 200 kr. Solglasögon: Gina Tricot 80kr

Presenter och mat

Publicerad 2014-03-16 19:09:52 i Festligheter

Idag kom barnens farmor och farfar hit efter två veckor i Thailand. De hade självklart med sig en massa roliga saker från sin resa. Vi fick bl.a. Kläder, godis och lite till barskåpet. Vi bjöd svärföräldrarna på en trerätters middag som utlovat som blev väldigt omtyckt vilket var kul. Nästa helg kommer även farbror Tobbe och hälsar på så det blir också kul!


Mumsig lunch

Publicerad 2014-03-15 15:42:00 i Allmänt

Idag gick jag och Alvin över till mormor för lunch. Det blev rester från gårdagens tjejkväll hos mamma. Jag fick dock skala räkor till förbannelse då inte Alvin kan skala sina själv än och han älskar räkor lika mycket som sin mamma. <3

En fredag i solen

Publicerad 2014-03-14 16:13:00 i Allmänt

Denna fredag började med en promenad till änderna, precis som igår, förutom att idag följde även Milo med och kompisarna. Milo skulle nämligen inte till förskolan idag om inte pappa eller mormor kunde hämta honom. Tyvärr slutar ingen av dom tidigt idag så han fick följa med oss på äventyr istället. Milo tyckte det var kul att springa omkring nära vattnet och skrämma upp sin mamma. På vägen hem sprang han även väldigt nära bilarna, helt livsfarlig så det slutade med att jag fick tvångs sätta honom i vagnen. Tvååringar är ju kända för att testa gränserna men ändå känns det som han kan vara den "värsta" tvååringen på denna planet när han bara sticker iväg sådär! Nu blir det en lugn fredagskväll efter dagens äventyr med glass och bus i solen. Zzzzz!

När Milo är i förskolan

Publicerad 2014-03-13 12:37:00 i Allmänt

Idag lämnade Richard Milo på förskolan, då passade jag och Alvin på att ha en "mor och son dag". Jag frågade Alvin först vad vi skulle hitta på och självklart svarar han att vi ska åka till Kolmårdens djurpark. Han fick dock nöja sig med att ta en glass i solen och mata änderna. När han sedan somnade i vagnen tog jag en snabbis i stan innan vi knallade hem igen. Nu bygger vi lego hemma innan vi ska ge oss ut igen och hämta lilleman på förskolan.

I sjukstugan

Publicerad 2014-03-12 17:28:00 i Barnen <3

Idag var det sista vabdagen för Richard och från och med imorgon tar jag över. Alvins feber går fortfarande upp till 40 grader utan medicin och hostan sitter kvar. I två timmar inatt klagade han även på örat. Milo är iallafall mycket bättre, dock är han inte helt av med hostan. Om han inte hostar så mycket inatt blir det förskolan för honom iallafall, så det håller vi tummarna för. Det är inte lätt att ha en unge som inte orkar så mycket och en som är i farten hela tiden här hemma!

Halsfluss

Publicerad 2014-03-10 18:00:00 i Allmänt

Vi hann vara friska en vecka innan nästa sjukdom slog ner som en bomb. Natten till lördagen vaknade nämligen båda grabbarna med över 40 graders feber och väldens hosta. Söndagen blev sedan lugn men i natt gnällde Alvin över halsen som han höll stenhårt i medan han hosta, öronvärk och magont klagade han också över så jag visste inte riktigt vad det var men något var ju uppenbart fel. På vårdcentralen konstaterade de att Alvin hade 41 graders feber och halsfluss. I örat var han röd med en massa vax så det ska kollas upp igen efter han ätit klart antibiotikan mot halsflussen. Det är mkt sjukdommar nu! Milo har dock "bara" 38 graders feber och en mildare hosta än Alvins.

Vårkänslor

Publicerad 2014-03-09 18:37:02 i Allmänt

Imorse mötte jag syrran och tog oss en promenad i solen. Det blev solglasögonpremiär och jackan skippade vi också, då är det verkligen vår! Vi gick längst strömmen till stan för lite motion och shopping. När vi hade gjort klart stan skjutsade syrrans kille oss till media market där jag köpte en tidig födelsedagspresent till Alvin. Sedan blev det ytterligare några promenader i solen innan kvällen.

Det luktar grillat!

Publicerad 2014-03-08 18:50:58 i Allmänt

Vilken vårdag vi fick i dag. Solen lyste, himlen var blå, fåglarna kvittrade och det blommar i våra rabatter. Jag tog mig en liten promenix i solen på förmiddagen och på kvällen blev det grillpremiär. Som vi har längtat efter detta!

Min vardag

Publicerad 2014-03-06 18:15:45 i Allmänt

Det här är min vardag i bilder. Jag blev utmanad av en vän på instagram att fota en vardagsbild i fem dagar och det blev dom här bilderna. Städning, mat och promenader blev det denna vecka.

Ute i skogen

Publicerad 2014-03-05 19:41:19 i Allmänt

Efter att jag hämtat grabbsen på förskolan gav vi oss ut i skogen och busade. Eftersom det inte är varken blött eller speciellt kallt ute längre kunde vi vara en hel timma där ute. Vi lekte i kojan, gick balansgång på stockar och klättrade i träd, men det roligaste var nog ändå att springa nerför backarna. Väl hemma kokade jag varm choklad som vi drack till ett par mackor.

Semlans dag

Publicerad 2014-03-04 21:20:57 i Allmänt

Idag blev det semlor till mellanmål på jobbet och hemma. Det var bara att ta en promenad på rasten och väl hemma blev det 30 min på löpbandet och sedan några träningsövningar. Hoppas de kalorierna är borta nu. Inga mer semlor i år för det har slukats en del här hemma redan.

Trädgårds inspiration

Publicerad 2014-03-02 13:15:06 i Tips

Nu när vårens första månad är här är det snart dags att ta fram trädgårdsmöblerna igen. Så underbart det ska bli med ljusare och färggladare dagar! Jag är ute efter något mysigt att sitta under för att skydda sig mot solen men inte ljuset och hittade lite på bla Jysk.se. Det här är absolut något som skulle passa denna familjen.

Lördag med kompisarna!

Publicerad 2014-03-01 16:53:00 i Allmänt

Idag började jag och Milo dagen hos kompisarna några gator bort. Lunch, fika och bus för hela slanten blev det! Jag lovade Richard att vara hemma till 13:00 men kom en timma senare och trodde jag var i tid. Fick ett sms med frågan om vi var kidnappade som jag också missade! ;) Så kan det gå ibland när man inte setts på länge. Lördagkvällen spenderas med en promenad medan grabbarna klätt ut sig till spiderman och ser på eee -Spiderman såklart. Trevlig helg på er!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela