Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

God mat och plantering

Publicerad 2014-05-31 19:57:00 i Allmänt

Vilken mat vi ätit idag! Två favoriter på samma dag blev det, sill och potatis till lunch och grillat med varm potatissallad (färskpotatis, vitlök, parmesan och basilika) till kvällen! Grabbarna hann med en glass i solen emellan också. Förutom att äta har vi också fortsatt planteringen, det blev att rensa rabatter och planeterna lite mer i krukor. Så fint det blir!
 
 

Plantering

Publicerad 2014-05-29 18:48:00 i Barnen <3

Imorse gick vi direkt ut i det vackra vädret och handlade lite till att sätta i trädgårdslandet. Det blev bla basilika som jag hoppas ska växa och bli stor tillsammans med det andra vi sått i landet.
 

Palstorps hage

Publicerad 2014-05-27 17:15:02 i Allmänt

Idag har det varit ett riktigt äventyr. Alvin fick följa med min förskola till palstorps hage där vi busade, klappade djur och grillade korv bla. Alvin vill dit varje dag säger han.
 

Morsdag

Publicerad 2014-05-26 21:46:03 i Familjeliv

Som sagt firade vi inte bara Alvins födelsedag igår utan även hans namnsdag och morsdag. Grabbarna (pappa) hade köpt ett par jätte söta örhängen till mig som jag blev så glad över då jag älskar hjärtan (formen på örhängena). Tack älskade familj!
 
 

Grattis Alvin 5-år!

Publicerad 2014-05-25 17:45:00 i Alvin <3

Oj vilken dag, och så mycket att fira! Alvin fyller år och har namsdag på morsdag så det är många som blivit firade idag. Alvin väckte oss 06:30 och tjatade "Jag fyller år, jag fyller år, JAG FYLLER ÅÅÅÅÅÅR". Jag fick honom att vänta en timma innan vi gick upp och styrde med ballonger och paket som vi inte hann i går då det var partay. Till frukosten kom mamma och firade Alvin som fick bestämma vad vi skulle äta. Till lunch blev det hamburgare och till fikat kom farbror Tobbe, farmor, farfar, gammelfarmor och "gammelfarfar". Då bjöds det på mer paket, choklad och jordgubbstårta (som Alvin oxå valt", bullar och chokladbollar. Sen blev det grillat med mormor, moster Elim och hennes sambo Christian. Vilken dag!
 
 
 

Lördag på stan

Publicerad 2014-05-25 16:32:00 i Festligheter

Vilken häftig dag det blev igår. Min svåger var hemma på besök då han bor i Norge och skulle bjuda ut oss på restaurang för att han snart skulle åtevända hem igen. Han började med en tipspromenad som vi gick i stan för att slutligen få en portkod. När vi väl kommer till rätt plats står det champagneglas på backen som vi fick ta med oss fram till Tobbe som hade en sista fråga till oss som löd -Vill ni ha champagne? -Såklart ville vi det! Sen berättar token att han flyttat hem och att vi stod utanför hans lägenhet där middagen väntade. Haha vilken överraskning!
 

Nedräkning och finbesök

Publicerad 2014-05-23 22:01:41 i Familjeliv

Nu är det verkligen nedräkning till Alvins födelsedag här hemma. Alvin får ändra kuberna på almanackan till rätt datum varje dag och ibland försöker han fuska för att det ska gå fortare, men det funkar ju tyvärr inte så ;)
 
Idag kom grabbarna grus och hälsade på jobbet med moster. De ville inte gå där ifrån sen kan jag säga, så många roliga leksaker och kompisar det fanns! 
 
 

Klart!

Publicerad 2014-05-22 22:14:00 i Alvin <3

Idag handlade jag klart det sista inför Alvins födelsedag. Nu är det bara fikat och maten kvar, och det får Alvin bestäma vad det blir, nästan iaf. Fick A bestäma helt själv skulle vi äta sill med kyckling så lite hjälp på traven får han, chokladtårta skulle han ha med. Det här blir spännande gott folk. Presenter blir det som vanligt i massor. Jag köper inte mkt (om något alls?) till barnen förutom på högtider så då blir det en hel del. En present har han redan fått och det är ju plattan han fick för någon månad sedan. 
 

Fixar och donar

Publicerad 2014-05-20 20:26:41 i Home sweet home

Vilken härlig dag, både på jobbet och hemma. Många goda nyheter på samma dag också (tyvärr hemliga för tillfället). När jag är på bra humör får jag mycket gjort kan jag säga, idag blev det att fixa framsidan och balkongen. Åh vad jag är glad! :)
 

Till morsdag

Publicerad 2014-05-19 20:09:45 i Tips

På söndag är det morsdag och då tänkte jag passa på att ge tips på morsdagpresenter. Det här skulle iaf göra mig glad på morsdag. Samtliga saker är från H&M.
 

Kalas med allt vad det innebär

Publicerad 2014-05-18 19:19:00 i Festligheter

Idag har vi varit på kalas hos Milou som fyllt 4 år. Där bjöds det på bus, lunch, glasstårta, skattjakt och mycket, mycket mer. Alvin hade så kul att han pratade om det enda tills han somnade för natten. Han var så stor och duktig att jag egentligen kunde ha lämnat honom där själv, men jag tyckte det var så trevligt att jag blev kvar ändå, men nästa gång kanske. :)
 

Härliga sommardag

Publicerad 2014-05-17 23:22:00 i Allmänt

Idag vaknade vi upp till en riktig sommardag som spenderades på landet hos farmor och farfar. Farbror Tobbe var också ute med oss på middag, fika och piltävling. 
 
 

Vilken Alvin vecka!

Publicerad 2014-05-16 22:53:00 i Alvin <3

Veckan började med ett tandläkarbesök för Alvin Balvin, vilket gick jätte bra, inga problem alls. Sedan hade Alvin inskolning med sin förskola på nya förskolan. I torsdags blev det inskolning med oss föräldrar och i dag hade vi Alvins utvecklingssamtal och samtliga saker gick hur bra som helst, över förväntan. Inte nog med detta så ska även Alvin på kalas i helgen så det var verkligen ett fullspäckad schema för honom denna vecka. 
 

Vad hände?

Publicerad 2014-05-15 19:02:00 i Festligheter

Detta kom jag hem till idag efter jobbet. Undrar vad jag har gjort för att förtjärna detta? Mannen min vet verkligen hur han gör mig glad! <3
 

Regn, regn och mera regn!

Publicerad 2014-05-13 20:14:49 i Allmänt

Maj månad verkar regna bort för oss men jag är inte bitter för det. Barnen har kul i vattenpölarna och solen har ju ändå kommit fram till kvällarna iaf. Idag har jag även fått glada nyheter, då gör det inte så mycket att det regnar, jag är lika glad ändå. 
 

Rabarberpaj

Publicerad 2014-05-12 18:30:14 i Allmänt

Jag älskar känslan att bara gå ut i trädgården och plocka frukt, bär, grönsaker och färska kryddor. Igår tog jag dom första rabarberna och gjorde en paj som jag bjöd arbetskamraterna på idag. Mmmm så gott det blev!
 

Snygga monster

Publicerad 2014-05-11 19:09:00 i Barnen <3

Grabbsen och jag satt och målade lugnt och fint tills jag behövde gå på toaletten. När jag kommer ut hör jag -Jag är ett starkt monster! Till min förvåning ser jag grabbarna målade över hela ansiktet och armarna. -Det är så här snygga monster ser ut, säger Alvin. De har målat "muskler" på armarna med en snygg ansiktsmask på ansiketet. Nice!
 

Ännu en fin kväll

Publicerad 2014-05-10 19:54:00 i Allmänt

Vilken mulen och trist dag vi vaknade upp till, som tur var fick vi iaf en fin kväll. Alvin var pigg nog att följa med oss ut idag vilket gjorde kvällen extra rolig. 
 

Äntligen lite sol

Publicerad 2014-05-09 21:50:54 i Allmänt

Vilken fin eftermiddag vi fick denna fredag. Jag jobbade sent så mannen hade fixat middag lagom tills jag kom hem och eftersom det äntligen blev grillväder idag fick det bli grillat. Då Alvin är sjuk i halsfluss och där med går på penicillin igen och behövde vila tog jag med mig vår lilla terrorist ut på lite äventyr innan sängen kallade. Men kvällen blev ju så fin att vi verkligen drog ut på tiden, åh vad jag längtar efter mer sol.
 

After work

Publicerad 2014-05-09 08:38:00 i Festligheter

Igår hade arbetskamraterna kalays (kalas) hemma hos chefen som vi tacka av då det var hennes sista arbetsdag. Hon bjöd på både mat och fika och vi hade så skoj att jag hoppas vi ses snart igen! Det blir tomt utan henne på jobbet. <3
 

Vasaparken

Publicerad 2014-05-03 19:48:00 i Familjeliv

Nu när det äntligen är fint väder hänger vi i olika lekparker igen, denna gång blev det vasaparken. Alvin gick hela vägen, både dit och hem vilket blev en promenad på ca 1 mil. Dessutom busade han i parken i 3 timmar också. Vi hade som vanligt med oss lite picknick som vi mumsade på och så avslutade vi dagens bus med en glass på halvars med farfar. Både Alvin och Milo var så stolta över sig själva att de hade blivit så stora att de klarade av fler saker än förra året. Tex klarade Alvin av att cykla då han nådde tramporna nu och Milo kunde klättra upp i nätet helt själv. Mina små har blivit stora!
 

Alvins önskelista

Publicerad 2014-05-03 09:00:00 i Alvin <3

Snart fyller våran Alvin år så nu är det dags att börja kolla på födelsedagspresenter. Alla andra år har jag åkt till Ullared i mars/april så vid det här laget brukar jag vara färdig för länge sedan. Igår åkte jag dock ner på stan och handlade de första presenterna så nu är vi igång Iaf, men det finns lite mer Alvin önskar sig. 
Önskelista från Biltema
Önskelista från HM.

Valborg och 1 Maj

Publicerad 2014-05-02 08:08:00 i Festligheter

Tänk att Maj månad redan är här, tiden flyger verkligen iväg känner jag. Tyvärr kom kylan till valborg vilket känns som ett rejält bakslag, men som sagt är det ju inte sommar än. Våren firade vi in med grillning med familj och vänner. Vi hade lite fiskdam och köpte lotter och ballonger och tittade på brasan där vi bor. Jätte trevlig kväll med glada vuxna och barn. 1 maj åkte vi hem till stan för tivoli och kortegen av bilar och motorcyklar. Barnen fick åka karuseller och var helt överlyckliga, vi träffade en massa vänner så det blev mycket bus. Kvällen avslutades sedan med grillning hos ett par kompisar som bor två gator bort. Även denna kväll sluatade med glada vuxna och barn! 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela