Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Dagens inköp

Publicerad 2010-03-31 19:42:33 i Shopping

På stan hittade jag en del smått och gott. Alvin fick en pikétröja och fingervantar från Polarn och Pyret, en T-shirt från H&M och en påskpresent ifrån Guldfynd. Sedan köpte jag två till hemliga presenter och en klänning till mig själv ifrån H&M. =)






Dagens jag

Publicerad 2010-03-31 11:35:45 i Kläder

Idag tog jag på mig min gråa kavaj från Gina tricot, svarta strumpbyxor från H&M, jeansshorts hemmagjorda och ett svart linne från MQ. Och så här blev det. =)

Nu ska jag ner till stan för lite shopping och fika.



Påskfint

Publicerad 2010-03-31 10:51:41 i Allmänt

Igår handlade vi hem lite påskfint att dekorera med hemma. Det blev påskris, påskliljor, en annan blomma (återkommer med namn) och ett påskägg fylld med godis. Så nu har jag det lite vårfint hemma trots flytten. Så här blev det till påsken hemma hos mig.=)


Min lilla kyckling =)

Publicerad 2010-03-30 10:42:34 i Alvin <3

Alvin är min glada lilla påskkyckling i år. Det blir inte mycket mer en så hemma hos oss när det gäller påskfint pga flytten. Lite påskris och påskliljor blir det ända jag tar fram i år. Långfredan firar vi hos mormor med hela släkten och påskafton blir det lite mys hos oss och påskdagen hos farmor och farfar. =) Hur firar ni själva påsk i år?





Bokstäver

Publicerad 2010-03-29 10:39:02 i Shopping

I helgen har vi shoppat vill jag lova. I lördags åkte vi och storhandlade på Citygross och i söndags åkte vi till Ikea och handlade lite smått och gott. Jag har bla handlat bokstäver för att hänga på Alvins dörr. Så här ser de ut. =)

"Tittut"

Publicerad 2010-03-28 17:43:40 i Alvin <3

Här gömmer sig Alvinbalvin i mormors urna precis som jag själv gjorde för 24 år sedan. =)

Härliga förmiddag

Publicerad 2010-03-26 13:10:37 i Allmänt

Var precis ute i vårsolen på en långpromenad bland villorna här i området. Fjärilar flög förbi, fåglorna kvittrade och blommorna blommade. Så härligt! Nu är det lunch som gäller. Det blir kassler och broccoli. =)


Alvin 10 månader

Publicerad 2010-03-26 11:13:10 i Alvin <3

Igår fyllde Alvin 10 månader. Det är alltså bara 2 månader, 8 veckor kvar tills min lille pojke blir 1 år. Sjukt fort tiden går då? Shit jag hinner inte med för 5 öre. Nae nu stannar vi tiden lite så jag hinner att andas och ta in allt.

Alvin är verkligen en egen liten person med egna intressen och personlighet. Enligt mig är han världens härligaste unge. Glad och mysig mest hela dagarna. Denna månad har handlat mest om uppfostran. Lära sig vad man får och inte får göra, och man ser att han testar oss hela tiden för att kolla att det blir samma svar igen. De är smarta barn. Helt otroligt.

Annars är denna ålder en jätte härlig ålder, han klarar sig mest själv. Leker och pyslar mycket, testar mat och det mesta är gott. Dansar till musik är något nytt och kul Alvin börjat med. Gaga, dadda, babba säger han också rätt mycket om dagarna. Nu väntar jag bara på att "mamma" och "pappa" ska komma ur hans lilla mun snart. =)

Nu är det våfflor som gäller

Publicerad 2010-03-25 17:16:16 i Allmänt

Idag är det våffeldagen vilket innebär att man måste käka våfflor. Hur onyttigt det än är så måste man käka våfflor med allt det innebär. Alltså vaniljglass eller grädde och jordgubbssylt! Gottigottgott! :D

BVC

Publicerad 2010-03-25 16:25:17 i Alvin <3

Idag var vi på BVC där Alvin fick visa hur bra han växt och hur mycket han lärt sig. Alvin följer fortfarande sin kurva jätte bra och han kan allt en 10 månaders bebis skall + lite till. Alvin "babblade" för fullt med "BVCtanten" och visade lite vad han kan. =)

Efter det besöket fick Alvin andra vaccinationssprutan mot svininfluensan. Sjuksköterskan som tog sprutan sa att de var ett par stycken här i norrköping som hade insjuknat nyligen. Usch! Jag som trodde den influensan var förbi. Så det var ju bra att Alvin hann ta den sista sprutan så inte han också bli sjuk.

Efter sprutan hälsade vi på moster som bor precis igemter vårdcentralen. Där bjöds det på god mat och trevligt sällskap. Efter allt detta blev Alvin trött vill jag lova. Så här trött. =)


Alvin har nått ännu en milstolpe

Publicerad 2010-03-25 08:59:45 i Alvin <3

Nu har Alvin lärt sig gå ner själv ifrån soffan och sängen. Han är så duktig och viljan har han ju verkligen. Han håller sig i tills han nuddar backen med fötterna och då står och håller sig i kanten för att sedan nudda backen med rumpan och då släpper han taget om soffan eller sängen. =)


Älskade hundar

Publicerad 2010-03-24 10:13:58 i Allmänt

Vad mycket hundar kan ge en. Jag förstår verkligen varför de kallas människans bästa vän. Vad skulle jag göra utan min hund?!!

Tapetval

Publicerad 2010-03-23 10:42:38 i Sarah talar

Igår gick jag och syran ner på stan och kollade på tapeter till radhuset. Vi fick välja mellan de biligaste av Borås tapeter. Tapeterna i katalogen var trasiga och blekta och hade säkert funits där i minst 10 år. Det fanns inget modernt eller ens något vi var intresserade av. Det kändes inte sådär jätte kul. Barntapeter hade de inte alls mycket av. Det fanns en blå eller rosa tapet med hjärtan på. Det var den enda tapeten till ett barnrum. Det var verkligen pissdåligt urval vi hade där.

Här blädrar vi bland fina tapeter nere i Skarphagen

Buskalas

Publicerad 2010-03-20 15:42:59 i Alvin <3

Idag är det BUS som står högst upp på listan. Alvin har upptäckt att det är kul med "jaga". Vi säger -nu kommer jag och tar dig  och Alvin skyndar sig genast där ifrån. Han kryper så fort att byxerna åker av. Hehe det är så kul!

Här kommer bildbevis


Fredagsmys

Publicerad 2010-03-19 14:09:04 i Alvin <3

Här myser Alvin med Casey. De har börjat göra det nu allt oftare. De är skönt att de har varandra. =)

=)

En nyvaken Alvin

Publicerad 2010-03-19 10:09:18 i Alvin <3

Här är Alvin nyvaken efter att ha sovit i vagnen när vi var ute och rastade hunden. Han har krypit sig ur åkpåsen och är säkert påväg efter bus. =)



Jeans

Publicerad 2010-03-18 12:15:26 i Alvin <3

I vår är det just Jeans som gäller oxå färgen blå. Här har jag hittat lite på H&M som jag gillar. =)


Alvins nya kläder

Publicerad 2010-03-18 09:26:09 i Kläder

De här fina kläderna köpte jag bla i Ullared. Jag köpte storleken större så det ska passa i vår/sommar. Jag tyckte de va lite söta kläder. kläderna passar ju perfekt till VM i sommar. =)

Mellanmål

Publicerad 2010-03-17 13:43:23 i Tips

Idag gjorde jag smoothie till mellanmål som bestod av
  • Turkiskyoghurt
  • Banan
  • Frysta blåbär och hallon
Jag brukar göra 1 liter för att sedan frysa in. Alvin tycker detta är jätte gott och äter smoothie med hela ansiktet varje gång han får det till mellanmål. =)


Alvin på äventyr

Publicerad 2010-03-17 10:49:32 i Alvin <3

Här har vi Alvinbus som klättrat upp på tvbänken. Han är mer vild en tam den här pojken. Han kan inte heller sitta stilla i sin barnstol utan den klättrar man också ur. Inget kul att sitta still jue, varför sitta still när det finns så mycket att upptäcka? Det gäller verkligen att hålla koll på lillpojken nu. =)


Förkylning och hosta

Publicerad 2010-03-16 09:28:02 i Alvin <3

Alvin är fortfarande sjuk. Febern är tack och lov borta men den kom och gick där ett tag. Förkylningen sitter dock kvar och hosta har tillkommit. Nätterna är förstårs värst. Stackarn ligger och hostar och är helt genomtäppt i näsan hela natten lång och det stör ju såklart hans sömnrytm. Och när han inte får sova på natten är han ju självklart trött och grinig under dagen. Nu får vi hoppas att han blir frisk snart annars får vi gå till vårdcentralen och få lite hostmedisin.

Här får Alvin sin morgonvälling.

Helgen och veckan

Publicerad 2010-03-15 18:49:42 i Allmänt

Internetet slutade fungera i torsdag och idag har vi entligen fått igång det igen. Vi har ett trådlöst internet av Comviq som verkligen inte har funkat för oss. Förhoppningsvist är det sändningen som är dålig som dom säger och att det då blir bättre när vi flyttar.

I fredags hade de visning för våran lägenhet och kvinnan som tittade på den tog den direkt. Kommer verkligen sakna våran mysiga 2a och Skarphagen. Men vi kommer säkert få det bra i 3an i klockaretorpet med. Så fredagen spenderade vi oss mormor medans visningen av lägenheten var. Lördagen kom min syster över med hennes pojkvän. Vi tittade på melodifestivalen och gotta oss i diverse godheter. Söndagen kom Alvins farmor och farfar och hälsade på. Vi hyrde film och svullade pizza. =)

Imorgon ska jag ner till stan och träffa tjejorna. Får se vad vi hittar på för kul, en fika blir det ju säkert iallafall? På onsdag har bvc en mjölktandsinformation som vi troligtvist ska på och på torsdag ska vi fira Richards släkting. I helgen har vi planerat att packa lite, bra att börja lite sakta men säkert så man inte har så mycket att göra mot slutet sen. På söndag ska vi ner till Ekön och ta bort vår husvagn och allt. Det blir en sorglig dag. En fullspäckad vecka med andra ord alltså.



Barnkammare

Publicerad 2010-03-12 12:37:03 i Alvin <3

Googlar lite på bankammare/barnrum då jag ska få inreda ett åt Alvin snart. Försöker få så mycket insperation som möjligt. Vet ni nåra bra hemsidor eller har ni egna foton så tipsa mig gärna. Det här är vad jag har googlat fram.





Tapeter

Publicerad 2010-03-11 10:02:42 i Allmänt

Jag och Richard lånade hem tapetkataloger här om dagen och bläddrade i. Är inte riktigt säker på vad vi är ute efter eller änns vad som är inne just nu. Det känns ju som att fondväggen inte är det nyaste direkt. Vad är det som gäller nu egentligen? Jag tycker den lantliga looken är jätte fin och skulle kunna tänka mig nått i den stilen men jag vet inte om det riktigt passar in i huset.





Förkylning och feber

Publicerad 2010-03-10 19:56:56 i Alvin <3

Stackars Alvin är helt genomförkyld och har 39,5 graders feber. Idag har han mest sovit och gnällt hela dagen. Det är så synd om honom då han inga krafter har. Han orkar inte äta eller dricka så idag har jag kämpat med honom så han får i sig något iallafall. Förhoppningsvist har feben gått ner imorgon för febern började igår men då "bara" runt 38 grader. Idag har jag gett Alvin febernedsättande och så har han fått ha en tunn body på sig för att febern skall gå ner. Han har fått ätit sådant som är lite lättare att få ner så som yoghurt, fruktpureer, gröt och välling. Nu får vi hoppas att han kan sova inatt iallafall stackarn.


Fina naglar

Publicerad 2010-03-10 11:13:21 i Tips

Köpte klistermärken som man sätter på naglarna i Ullared som jag tog på mig i helgen. Så här blev det. Tyckte det blev en rolig touch. =)

En dag närmare våren

Publicerad 2010-03-09 13:14:30 i Allmänt

Solen lyser och snön smälter. Vi börjar närma oss våren nu. På baksidan ser jag gräset titta fram under all snö som varit. Vattnet rinner ner från gatorna som orsakar små översvämningar. Men vad gör det? Bara snön smälter och våren närmar sig så är jag nöjd. Långpromenader blir det nu som bara den. Så härligt!

Alvin blir bländad av solen. =)



Alvin och Casey myser i solen =)



Nytt från POP

Publicerad 2010-03-08 13:17:21 i Kläder

Nu har mormor varit i farten igen. Hon har handlat en hel utomhusoutfit till Alvin ifrån Polarn O Pyret. Mamma valde och köpa en större stolek så han kan ha det ett tag. Jätte bra för blött väder och titta så fin han blev. =)

Mössa 145 kr
Skarfs 55 kr
Vindfleecejacka 395 kr
Skalbyxor (vattentäta) 495 kr
Skaljacka (vattentät) 695 kr







väggord

Publicerad 2010-03-07 11:56:32 i Tips

I Ullared köpte jag väggord som jag ska hänga upp över spjälsängen i Alvins rum. Jag köte "sov gott" men det fanns också "prins" som var söt. =)

Lördagsgodis

Publicerad 2010-03-06 15:47:04 i Tips

Min favorit just nu är marsipanchokladen ifrån Maraboe. Den kostar 26 kr, lite dyr men det är så värt det! :D

Krulltott!

Publicerad 2010-03-06 15:31:44 i Alvin <3

Här har vi Alvin krulltott som är nybadad och fräsch. Han får så fina guldlockar när håret är blött, synd att de försvinner sen. Men när han får tjockare och längre hår blir det säkert fina lockar. Nu har vi ilf gjort oss fina för födelsedagskalaset vi ska på ikväll.

Gårdagens Ullared

Publicerad 2010-03-04 13:41:39 i Shopping

Gårdagens utflykt till Ullared gick jätte bra. Vägen dit och hem var inga problem att köra. I Ullared var det inte alls mycket folk så man slapp alla långa köer och vi hittade en parkeringsplats nära Gekås. Allt gick verkligen jätte smidigt. Det blev två rundor inne på Gekås. Vi tog också en shoppingrunda i små affärerna. Allt som allt igår gick på 3000kr. Alltså all shopping, mat, hyrbil och bensin. Shoppingen bestod mest av kläder och leksaker till Alvin. Men jag köpte även underkläder och en shorta till Richard. Casey fick ben och en aktiveringsleksak. Jag köpte även Badrumsartiklar och lite till köket. Till mig själv blev det lite smink, hårgrejer, underkläder och smyken. De bästa inköpen jag gjorde var en potta som spelade musik, simbassängen och Sverige t-shirt och shorts till Alvin.

Dagen hemma i Norrköping hade gått jätte bra utan mig. Alvin var glad och lekte hela dagen och var inte ett dugg ledsen över att jag var borta i stort sätt hela dagen. Men när jag väl kom hem fick jag inte lämna honom. =) Alvin, Richard och Casey var jätte glada över inköpen jag gjort och där med jag själv. Det var en väldigt trevlig dag med tjejorna trotts att jag saknade Alvin!

Om 10 minuter bär det av till Ullared

Publicerad 2010-03-03 04:01:27 i Shopping

Nu sitter jag och väntar på Lina som ska hämta upp mig 10-15 minuter över fyra för att vi sedan ska hämta upp Christin. Gud vad förväntansfull jag känner mig, det ska verkligen bli en rolig dag i dag. Jag kommer förstårs sakna Alvin jätte mycket då jag aldrig förr varit borta ifrån honom en hel dag så här förr. Men med en massa mms kommer vi klara denna dag tillsammans. Kul för Richard att ha en pappadag med Alvin med. Så nu får vi hoppas jag hittar en massa fynd idag. =)


Långpromenad i solen

Publicerad 2010-03-02 11:49:23 i Allmänt

Nu var det 3 månader sedan vi var på en långpromenad så nu var det verkligen på tiden. Solen lyste vilket faktiskt värmde och snön glittrade jätte vackert. DTrottoarena har inte varit plogade någon gång denna vinter vilket är väldigt jobbigt då vi måste gå på gatorna för att komma fram. Gatorna här har ilf blivit plogade och grusade. Casey var överlycklig över att vå springa av sig lite medans Alvin låg så skönt i pulkan.


Gekås, Ullared

Publicerad 2010-03-02 10:05:08 i Shopping

Imorgon sticker jag och två av mina kompisar till Ullared för lite shopping. Det ska bli himla kul men jag oroar mig lite för de hala vägarna där ute. Men jag får lita på att de plogar och saltar ordentligt. Annars ser ju vädret ut att bli riktigt fint. Just nu håller jag på med  min inköpslista till Gekås. Så här der den ut just nu:

Alvin:
Tavlor
vägghylla
lekhage
matta
lampa
simbassäng
lektavla

kläder:
mjukis
shorts
strumpor
t-shirts

Hemmet:
toalettartiklar

1 decimeter nysnö

Publicerad 2010-03-01 16:34:32 i Allmänt

Efter att det äntligen blivit plusgrader och lite regn som tagit bort snön så kommer det yttligare snö och med det minusgrader igen. Känns som vi aldrig blir av med snön. Och nu varnar de för storm och halka ute på vägarna. Vi som åker till Gekås, Ullared på onsdag hur ska det gå? Nu får vi hoppas på bättre väder!


Alvin kryper för full fart

Publicerad 2010-03-01 11:19:48 i Alvin <3

Alvin har slutat med krålandet och ålandet och kryper nu helt och hållet. Det går visserligen inte lika fort men snyggt och prydligt kommer han fram. Han försöker sig också på att ta sig nått steg när han ställt sig upp och håller sig i någon möbel. En så länge är Alvin inte tillräckligt stark och balansen är sådär, men snart kommer det. Han tränar och tränar hela dagarna långa så duktigt.


Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela