Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Valborgsmässoafton

Publicerad 2015-04-30 20:44:07 i Allmänt

Här hemma firar vi valborg hemma med grillat. Vi hade tänkt gå förbi brasan som tänds precis vid vår baksida men pojkarna somnade precis så jag och hunden får väl gå förbi själva vartefter. Det började dugga nu också så vi får se om jag kommer ur soffan. ;)
 
 

Frukost i lugnet

Publicerad 2015-04-29 08:56:27 i Allmänt

Jag älskar lugna morgonar med en god frukost och familjemys. Ingen stress eller bråk, bara lugn. Imorse var en sådan dag iaf till en början. Sedan skulle vi ta på oss ytterkläder som Alvin inte gillade och så var bråket igång, men det löste sig ganska snabbt igen.
 
 

Haj på daj

Publicerad 2015-04-28 21:54:00 i Allmänt

Idag hittade grabbsen en ny vän när herr nyckelpiga kom och hälsade på.
 
Vädret var helt underbart när vi kom hem från förskolan idag så det blev mellis på baksidan. Vi stekte upp både plättar och pannkakor med lite glass till. 
 
Nu hoppas vi på fler sköna dagar!
 
 

Föräldramöte och åldersnoja

Publicerad 2015-04-27 20:41:00 i Allmänt

Idag var äntligen dagen här då vi fått besöka Alvins nya skola han ska börja på i höst. Jag har längtat hela helgen kan jag säga, längtat till att få träffa pedagogerna och se klassrummen. Jag fotade tom så Alvin också fick se. Vi kommer ha tre inskolning tillfällen nu i vår sen är det skolgång som gäller för våran stora kille.
 
När vi satt där i klassrumet jag och Richard, tänkte vi på när vi började gymnasiet 15-16 år med våra föräldrar. Nu satt vi själva som föräldrar i en skola 14 år senare. Helt sjukt att vi snart kommer att ha ett skolbarn här hemma. Vart tog tiden vägen egentligen? Det var ju inte länge sedan vi skolade in honom på förskolan ju!
 
Hur som helst var det två lyckliga föräldrar som lämnade mötet. Alvin kommer nog stortrivas där. Vilken skolgård och vilken bra personal. Helt perfekt för vår Alv. :)
 
 

Flower power och familjeliv

Publicerad 2015-04-26 22:27:00 i Familjeliv

Åh vilken underbar dag! Vi har verkligen tagit vara på alla dagens timmar idag. 
 
Jag smet upp tidigt och tog fram paket och gjorde i ordning årets frukost. Så himla gott blev det att vi alla åt flera portioner. Sedan var det Richards tur och då blev det blommor och fika för hela slanten.
 
Innan lunch drog vi sedan i väg till syrran och kollade in nya lyan. Kussinens rum var nog väldigt spännande för där röjde grabbarna rätt bra.
 
Lunch på stan blev det sen innan den efterlängtade biofilmen (Home). Grabbarna var helt inne i filmen och hade nästan inte ens tid att äta, så bra var den. Sista halvtimmen tröttnade dock Milo men han höll ut iallafall.
 
På eftermiddagen var det ljuvligt skönt ute så då tog vi tag i trädgårdsbestyret. Grabbarna fick hjälpa till att sätta potatis och tomatplantor. Sedan åkte grillen fram.
 
Vi hann också handla lite till våran snart 6-åring, både på stan på förmiddagen och i Ingelstad på eftermiddagen. 
 
Sen får vi ju inte heller glömma städningen för sådant hinner vi inte fixa mitt i veckan. Är det inte fotbollsträning så är det föräldramöten. 
 
Åh vad jag älskar mitt familjeliv, skulle aldrig vilja byta ut det mot något. Jag mår som bäst när jag är med familjen. Få se barnens reaktioner på bion, reaktioner på restaurangen, deras nyfikenhet och stolthet när de planterar och fixar i ordning middagen ihop, den gemenskapen! Att få göra saker ihop, det är familjeliv det.
 
 
 <3 Kärlek <3

10 år tillsammans

Publicerad 2015-04-26 08:23:00 i Allmänt

Idag har jag och R spenderat hela 10 år tillsammans. När jag tänker efter var jag 15 år när vi sågs första gången och eftersom jag blir 30 i år betyder det att vi känt varann i halva vårat liv nu. Helt sjukt vad gamla vi blivit ;P
 
Richard fick vakna till paket, lyxfrukost och nyplockade blommor på frukostbordet dagen i ära.
 
 

Hoppetoss

Publicerad 2015-04-25 12:15:00 i Barnen <3

Morgongymnastik är vad vi styrt med på morgonen. Vi provade nämligen på Hoppetoss som barnens gamla förskolelärare håller i.
 
Dock var det inget för mina grabbar då man inte gjorde direkt avancerade saker utan man studsade lite med en boll och gick balansgång på snören eller markeringen på golvet. Mina grabbs tycker mer om att hjula, göra kullerbyttor, klättra och hoppa från höga höjder på matta osv. Det kanske är cirkus de skulle gå på?
 
 
 

New in

Publicerad 2015-04-24 20:34:00 i Allmänt

Idag har vi fortsatt shoppingen till hemmet. Det blev bland annat en klocka som jag så länge letat efter. Jag ville ha en gigantisk då vi har relativt högt till tak och denna var den största jag hittade. 
 
Det blev också en griffeltavla som jag också letat efter i ca ett år nu. Så kul att skriva olika meddelanden till varann i familjen osv. Just nu används den dock till att muta barnen. Om de sköter sig får de ett poäng och när de har fått tio åker vi till Kolmårdens djurpark.
 
Två tavlor till ska snart upp så håll utkik. ;)
 
 
 
 

Loppisfynd

Publicerad 2015-04-23 15:33:00 i Home sweet home

Äntligen har jag tagit mig tid för att gå på loppisen på andra sidan gatan. Japp, vi har bott här nu i 7 månader och inte haft tid förrän nu, jag vet.
 
Jag hittade iallafall brickor och vaser till hemmet och så fick grabbsen en varsin lastbil. Jag har mest större vaser hemma så nu köpte jag två små som passar bra till barnens handplockade buketter. Jag blev supernöjd med allt!
 
Dock ångrade jag att jag inte köpte en tavla jag såg men blev för osäker. Hoppas den finns kvar till nästa gång vi tar oss dit.
 
 

Underhållning

Publicerad 2015-04-22 17:34:00 i Barnen <3

Det gäller att underhålla kidsen när de är sjuka.
 
Idag är barnen pigga men ff förkylda. Med andra ord var de igentligen för friska för att vara hemma men för sjuka för att vara på fsk.
 
Jag fick underhålla dom med målning och lek på baksidan idag. Även moster och förkylda Lea kom och hälsade på. Imorgon blir det iallafall fsk igen. ;)
 
 

Bättre tider

Publicerad 2015-04-21 18:29:00 i Familjeliv

Idag har det varit bättre med sjuklingarna, Milo har inte haft feber sedan i morse men är lite gnällig. Alvin säger att han har ont i halsen också så det blir en hemmadag imorn med.
 
Idag har vi hunnit med att baka som vi fikade på i trädgården efter att ha rensat bland jordgubbarna och rabarberna. Men nu ger vi oss nog för idag.
 
 

Sjukstuga

Publicerad 2015-04-20 17:26:00 i Barnen <3

Här hemma ligger det just nu två barn och sover i soffan. Milo har iaf feber och Alvin har vi inte tempat än. Hunden är dessutom också sjuk i förkylning och hosta och ligger bredvid grabbarna och sover. 
 
Hoppas på friskare tider snarast!
 
 

Sommarvärme!

Publicerad 2015-04-19 18:16:55 i Familjeliv

Denna söndag kan man inte klaga på. Härligt väder, tunna kläder och uteliv hela dagen. Grillat till lunch och glass till mellis. Helt underbart!
 

Äntligen är våren här igen

Publicerad 2015-04-18 16:17:00 i Familjeliv

Änligen lite vårvärme igen. Det firar vi med att vara ute hela dagen och verkligen suger åt oss av solens strålar. Grabbarna vill grilla vart efter också så vi får se vad mamman i huset hittar på ;)
 
 

Fredagsmys med schizoväder

Publicerad 2015-04-17 19:43:00 i Allmänt

Vilket konstigt väder vi haft idag. Först skiner solen, sen blir det mulet och till sist haglar det och så blir det soligt igen innan regnet kommer. Skumt alltså!
 
Även idag slutade vi tidigt och det gjorde också mormor, så vi mötte upp henne och moster med lilla Lea och hade fredagsmys hos oss. Där lagade vi käk tillsammans och myste sedan i soffan resten av kvällen. Lika trevligt som vanligt!
 
 
 

Kort dag på fsk

Publicerad 2015-04-16 15:37:00 i Allmänt

Imorse hade grabbarna sovmorgon med frukost hemma och så kom jag och hämtade hem dom från fsk efter lunch. Önskade att vi bara hade sådana dagar!
 
Eftersom det var strålande sol för en gång skull gick vi direkt till lekplatsen innan vi fortsatte hem. Utanför oss stod dock grannkatten som direkt sprang fram och strök oss om benen. Söta katt, Fiona har grabbarna döpt det till. ;)
 
 

Regn, regn och åter regn

Publicerad 2015-04-15 18:09:13 i Barnen <3

Det fortsätter regna på här i Norrköping. Barnen tycker iallafall  om vattnet som dimper ner över oss. Vattenlek är något grabbarna alltid har älskat högt.
 
 

Älskade barn

Publicerad 2015-04-14 17:27:00 i Familjeliv

Så var vi tillbaka in i vardagen igen med en tuff start igår, då det blev ett arbetspass på 11 h. Jag hann iallafall säga "godnatt" till barnen när jag kom hem.
 
Påsklovet har varit härlig och rolig, skönt att få spendera lite tid med familjen igen. Helgerna brukar ju annars gå så fort. Nu får vi vänta en månad till på lite klämdagar och röda dagar. Då hoppas jag på lite biomys.
 
Mina fina killar, jag njuter (nästan ;) varje sekund med er.
 

Vinna eller förlora

Publicerad 2015-04-12 17:28:07 i Allmänt

Grabbarna upptäckte det här med godisbingo på båten så väl hemma fortsatte vi spelet.
 
Grabbarna eller iallafall Alvin gillade inte att förlora, utan han bröt ihop varje gång någon av oss ropade "BINGO"!
 
Ujujuj, andra omgången gick det dock bättre som tur var. Det är inte roligt att förlora alltså, speciellt när det handlar om godis. ;)
 
 

Dag 2 på båten

Publicerad 2015-04-11 16:10:00 i Festligheter

Oj så kul vi har det! Vi har badat, bubblat, gått skattjakt, dansat på discon och ätit trerätters även idag. Det blev skaldjur och fisk till förrätt, stek med ungsrostade potatis och sås till varmrätt, och till efterätt blev det både kex och ost och olika pajer som blåbär och äpple.
 
Gud så vi har njutit! Nu är vi helt slut efter all spring ;)
 
 

We are on the boat

Publicerad 2015-04-10 19:03:00 i Festligheter

Äntligen är vi ombord. Det var en härlig bussresa till Stockholm med film och godis innan barnen somnade. Väl framme på båten blev det att välja sängar i hytten och ett restaurang besök med trerätters. Nu ska vi på disco och godisbingo. Tjingeling!
 

Packning och kvällshäng på altan

Publicerad 2015-04-09 18:12:00 i Allmänt

Nu har vi packat våra väskor för i morgon går båten. Jag vann nämligen en påsklovskryssning för hela familjen här om veckan så det ska bli kul att åka iväg.
 
Nu när vi är redo för resan i morgon förmiddag passar vi på att njuta av kvällssolen och kvällsmat på altan. Det gäller att ta vara på ledigheten.
 
Alvin somnade visst av allt packande medan Milo busade till det. :)

Folkparken och kvällspromenad

Publicerad 2015-04-08 20:24:00 i Allmänt

Imorse packade vi picknickkorgen direkt för en förmiddag i Folkparken. Grabbarna klättrade som apor och körde låtsas tåget som proffslokförare. Sedan kom pappsen hem för en snabb lunch och tjattrade lite med oss.
 
På kvällen tog vi sedan en promenad i kvällssolen. Det blev lite packning igen och så sprang vi upp och ner för en kulle som tokar. Dagens träning är där med avklarad! ;)
 
 

Påsklov

Publicerad 2015-04-07 16:15:08 i Allmänt

Så härligt det är med ledighet. Dock jobbade jag idag men nu är vi lediga igen. Vädret är toppen så vi fortsätter våra dagar ute och njuter av solen. Imorgon blir det Folkparken och på fredag åker vi på påsklovskryssning. Bio hade vi också planerat men det kanske vi tar när det blir sämre väder. Vad hittar ni andra på? 
 
 

Ute på landet

Publicerad 2015-04-05 14:28:45 i Allmänt

Idag har vi åkt ut till mormors land för att rensa och gräva upp blommor. Självklart hann vi också med en promenad runt vattnet. Helt underbart med en förmiddag på landet, så underbart att det blir en tripp dit imorn med.
 
 

Påskafton hos oss

Publicerad 2015-04-04 14:23:00 i Festligheter

Imorse när vi vaknade upp gick vi direkt ut för att leta efter påskägg haren gömt. Barnen hittade dom tillslut i sandlådan och i en låda med dynor på baksidan. Sedan fick de även påskägg av både moster med familj och mormor. 
 
Lax och skagen mm blev det till lunch och sedan tog vi en promenad i solen och så blir det grillat ikväll. Mums mums och väldigt trevlans. 
 
 

Påskjakt

Publicerad 2015-04-03 20:33:00 i Barnen <3

Imorse drog vi ut kidsen på påskjakt i Vrinneviskogen med Lina och familj. Där träffade vi på påskkärringar och påskharar som delade ut allt möjligt kul och så var det tipspromenad för både stora och små. 
 
Senare blev det fika och bus i solen hos Lina. Det var svårt att få med barnen hem sen men när de hörde om att moster med familj skulle komma så gick det bättre. 
 
Nu har vi grillat och myst med tända ljus här hemma. Barnen sover och killarna fiskar så nu blir det tjejsnack för hela slanten!
 
 

Vab-dag

Publicerad 2015-04-01 14:32:00 i Familjeliv

Ojojoj, det är ju inte så att man passar på att mysa i soffan en sjukdag utan nej, då passar man på att komma ifatt hemma.
 
Vi började dagen med att storstäda, sedan lagade vi mat (fisk och bullgur) och så har vi kalasat på melon, sedan gick vi ut och kratta och rensa i rabatterna. Efter det passade jag på att ta fönsterna på nedervåningen.
 
Nu är jag helt slut och då har jag inte nämnt all tvätt osv jag tagit hand om för att bli av med alla bakterier så ingen annan blir smittad här hemma.
 
Nu blir det fint till påsk iallafall. Pjuh!
 
 

Cancer och kejsarsnitt

Publicerad 2015-04-01 07:18:00 i Allmänt

Äntligen är dagen med stor D här. Dagen då min fina och starka kusin ska få ta bort tre cancertumörer (gynekologiska) och kanske hela paketet (äggledare livmoder osv). De ska även ta ut lilla bebisen Isabella med kejsarsnitt så de kan sätta gång med cellgift behandling. 
 
Bebisen kommer alltså komma idag i v 32+2. En timma senare kommer Carro sövas ner och opereras så jag kan tänka mig att det kommer vara mycket känslor den timman.
 
Tänker på er hela tiden min fina kusin!
 
 
❤Titta så fin hon är ❤

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela