Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Kvällslek

Publicerad 2011-09-30 21:00:07 i Allmänt

Det blev att leka i parken hemma sen också. Alvin ville inte komma in sen när pappa kom hem med mat. Det blev kinamat till middag då vi var så hungriga och snabbt behövde mat, grillköttet får vänta till imorgon. Här leker Alvin med grannbarnen.

Ännu en dag i Vasaparken

Publicerad 2011-09-30 14:23:17 i Allmänt

Denna dag var även den jätte fin med sol och värme, en härlig sommar dag. Vi bestämde oss då för att spendera den i Vasaparken igen, andra gången denna vecka och även förra fredagen spenderades där. Alvins kompisar Milou, Wilma, Elias, Elsa och såklart lillebrorsan var också där och busade. Efter lekstunden i parken blev det att luncha på McDonalds och eftermiddagen spenderas nu med moster med läsk och godis = fredagsmys! Till kvällen blir det grillat och hyrfilm när pappa kommer hem. <3

Nytt från Lindex & H&M

Publicerad 2011-09-30 07:53:27 i Kläder

Hade en sådan där kupong på Lindex med 30 % off man fick på BB så jag köpte en mysig kofta till Milo. På H&M var jag ute efter en hårfärg till mig vilket var svårt att hitta men det blev en mörk färg tillslut och så blev en snygg tröja till Alvin och Milo fick ett par gulliga strumpor.

Nu ska vi snart ner till stan igen för att leka i Vasaparken med ett gäng tjejer.

 

Sommar igen?

Publicerad 2011-09-29 15:45:18 i Allmänt

img_1891 (MMS)

Det känns som sommar! Vilket väder vi har idag, över 20 grader och strålande sol. Det är ju helt underbart! Just nu sitter vi på baksidan och njuter av det härliga vädret men snart blir det en skogspromenad, vi väntar bara på att pappa ska komma hem. Läkarbesöket gick jätte bra förutom lågt hb men det är jag ju van vid. Jag blev ordinerad 2 järnrabletter morgon och kväll ännu en gång i 10 dagar. Jag är dock inte så bra på det där med att komma ihåg att ta dom bara. Mina knipövningar hade gjort nytta och jag hade en fin muskulatur sa barnmorskan och livmodern var liten och fin, kunde inte vara bättre. Härligt det kändes att gå där ifrån sen. Barnpassningen hade också gått bra. Milo hade sovit mest hela tiden och Alvin hade undrat vart jag varit när jag inte hämtade honom då alla andra blev hämtade men det hade gått bra där också. Nu ska vi fortsätta att njuta av solen!

Läkarbesök

Publicerad 2011-09-29 11:33:32 i Graviditet nr 2

Idag har jag tid för mitt läkarbesök hos MVC. Min barnmorska ska kolla att allt är bra med mig efter förlossningen, det är bara att hoppas att mina övningar har hjälpt! Under läkarbesöket ska barnens farmor vara barnvakt åt Milo för första gången, jag ska alltså vara barnfri för ett tag. Alvin lämnades på förskolan en timme senare idag då han kommer att bli hämtad en timma senare eftersom läkarbesöket är kl 13:00. Jag tog alltså Alvin i resevagnen och Milo i selen och gick till förskolan så jag kunde lämna vagnen där då jag kommer hämta honom själv i eftermiddag.

Efter jag och Milo lämnat Alvin tog vi en PW och sedan en promenad med hundarna. Väl hemma tog jag en dusch medan Milo sossa gott i vaggan Eftersom Milo sov så gott passade jag på att måla naglarna (både tår och fingrar), sminkade mig och packade väskan, Thaigrytan från igår slank också ner och sedan fick hundarna ännu en promenad.

Nu är det att röra mig, önska mig lycka till!

Min pratkvarn till son

Publicerad 2011-09-28 14:39:56 i Milo <3

Milo babblar som aldrig förr idag. Han sitter (för en gång skull) i mitt knä med ett STOOORT leende och snackar med mig. Det är mycket gaaaaa och geeee just nu. Det låter så gulligt att hjärtat smälter, det finns nog inget sötare ljud i hela världen!

(Det är grått och trist väder ute och inga lampor tända inne därmed blir bilderna så dåliga.)

Äntligen är blogg.se appen här!

Publicerad 2011-09-28 10:07:42 i Sarah talar

Igår när jag berättar för min man att jag knappt hinner blogga om dagarna då det är så mycket med familjelivet som att Milo vill stå upp hela hans vakna tid, är hundvakt åt Nellie (syrrans hund), Alvin ska lämnas och hämtas på förskolan, rasta hundar, ut och göra min PW, mat ska lagas, disk ska diskas och tvätt, tvättas osv. Där emellan vill man också hinna busa och leka, så bloggen kommer lite i andra hand känner jag. Richard berättar då glatt för mig om att blogg.se äntligen har släppt sin app. Även Sara nämnde det i en kommentar. Är det bara jag som missat detta? När kom denna app egentligen?

Jag älskar verkligen att blogga, det är ju min dagbok. Känner att jag har ett behov av att skriva av mig och har alltid haft. När jag började skolan fick jag min första dagbok och har skrivit (och sparat) dagbok/loggbok sedan dess. När jag sedan blev tonåring bytte jag ut dagboken mot datorn och började skriva en i en mapp där istället. När jag sedan flyttade hemifrån när jag var 20 började jag skriva i en dagbok igen. Nu skriver jag bara viktiga/hemliga saker i den och resten här, det är mitt liv! Älskar att bara gå tillbaka i tiden och kolla vad jag gjorde sommaren 08 eller vad Alvin kunde när han var lika gammal som Milo osv. Då förstår ni kanske att jag är jätte glad att denna app äntligen kommit!

/En glad Sarah

Hinner inte med

Publicerad 2011-09-27 13:26:36 i Allmänt

img_5711 (MMS)

Oj vad det var svårt att hinna med att blogga idag då jag inte får släppa taget om Milo för då blir det gnäll. Milo ska nämligen stå upp hela tiden. Lämnade iallafall Alvin på förskolan kl halv 9 i morse då vi bytt tid till 08:30-13-30 istället för 9-14. Det gick jätte bra att lämna honom vilket det gjorde hela förra veckan med. Efter vi lämnat Alvin drog jag med mig Milo och hundarna till skogen i det fina höstvädret. Jag och Milo tog sedan ett bad vilket verkligen uppskattades av både Milo och mig. Efter lunchen var det bara att rasta hundarna igen för att sedan ta en promenad till minneslunden innan vi hämtade Alvin på fsk. Milo och jag tände ett ljus för pappa/morfar och skickad en tanke till alla nära och kära i himlen. När pappa kommer hem blir det storhandling och sedan lite lek och bus i parken

Playtime i Vasaparken

Publicerad 2011-09-26 14:29:14 i Allmänt

img_7527 (MMS)

Denna dag har vi spenderat tillsammans med Tessan och Olivia i Vasaparken. Vi var där även I fredags men då med Emilie och Elsa. Det har blivit ett favoritställe att gå till med barnen. Parken renoverades och blev klar i somras så den är verkligen ny och fräsch och passar barn i dagisåldern. Parken som gjordes för ca 3 år sedan där vi bor är inte alls lika bra och är mer lämpade till större barn. Alvin fick iallafall leka av sig lite med Olivia trots att de var lite mer frigående i leken. Alvin och Milo somnade sedan gott i vagnen så det blev en sväng på stan med innan vi åkte hem. När ändå barnen fortfarande sover gott i vagnen blir det att passa på att ta en liten promenad med hundarna också innan pappa kommer hem för då blir det att styra och ställa i köket.

Besök från Turkiet

Publicerad 2011-09-25 17:01:24 i Allmänt

img_4025 (MMS)

Idag kom farmor och farfar och hälsade på. De har varit i Turkiet i två veckor så idag kom dom med presenter och mat och prata om semestern. Vi fick en massa smått och gott som kläder, dricka och godis. Alvin hittade plånboken också så spargrisen åkte fram direkt. Det är en liten Joakim von anka vi har till son. Tack tack säger Alvin och vi med såklart!

Babyträff

Publicerad 2011-09-24 16:44:54 i Allmänt

img_0100 (MMS)

Idag kommer hela tjejgänget hit med barn. Har längtat hela veckan på träffen. Det är nämligen så att det är flera år sedan vi allihopa träffades och första gången ihop med alla barn. Tyvärr var en av flickorna sjuka så henne fick vi inte träffa idag. Det blev en fika och en massa fotografering på barnen och såklart en massa snack om barn och förlossningar såklart! Både jag och en av tjejkompisarna har ju precis fått en bebis så de fick också en massa uppmärksamhet emellan snacket. :-)

Min duktiga Alvin

Publicerad 2011-09-23 09:23:32 i Allmänt

img_2796 (MMS)

Alvin är så duktig! Han somnar själv i sin säng i sitt rum och sover där sen hela natten utan att komma in till oss. Det var ca två veckor sedan han kom in till oss nu. Bara Alvin har sin kanin så är han nöjd. Alvin har aldrig någonsin tytt sig till något förut, varken gosedjur eller snuttefilt men nu helt plötsligt är det kaninen han fick av sin pappa när han föddes som gäller. Något mer han lärt sig är att visa på fingrarna hur gammal han är och när jag frågar vad han heter säger han ALVIN! mammas duktiga sötnos.

Milo 2 månader

Publicerad 2011-09-22 19:23:44 i Allmänt

img_1028 (MMS)

Milo börjar bli stora killen. Det är nämligen så att han blev 2 månader idag. Det är en glad bebis som blivit firad idag. Han sover fortfarande 8 timmar utan att äta på natten och gillar fortfarande sitt babygym.  Det bästa han vet just nu är att stå upp och gå. Stackars jag får mjölksyra i armarna hela tiden. Tur att jag har Richard som kan byta av mig ibland. :-)

Nytt i garderoben

Publicerad 2011-09-22 09:36:47 i Kläder

Det blev lite nytt i garderoben för både mig och Milo igår på stan.


Milos kläder ifrån Kappahl


Shorts från Kappahl och tröja från H&M

Babyöppet

Publicerad 2011-09-21 19:30:42 i Allmänt

img_7084 (MMS)

Idag var det fullt upp igen. Vi började dagen med en stressig frukost då vi valde att sova lite längre idag. Det tog i mot att väcka barnen som sov så gott i det gråa och trista vädret. Väl på förskolan gick det jätte bra att lämna den stora för att sedan gå med den lilla till öppnaförskolan. Där mötte vi upp Christin och Wilma för att "busa" och fika lite. Det blev ju mest att ligga i "babypoolen" för Milos del sedan blev det lite babysång men då sov Milo redan gott. Efter detta besök tog vi oss till mormor efter att ha hämtat Alvin på förskolan. Där busades det tills pappa kom hem och tog barnen så vi kunde dra ner till stan för ännu mera shopping. Bloggar mer om det imorgon. Nu ska jag spendera lite tid med min man medan barnen sover skönt i sina sängar Trevlig kväll på er!

Rabarbersaft

Publicerad 2011-09-21 08:22:00 i Tips

Årets skörd av rabarber blev i år rabarbersaft. Vi hade frysen full av ca 5 kg rabarber att göra något av. Förra året blev det en massa rabarberpajer men i år var vi sugna på saft.

Ingridienser:
ca 5 kg rabarber
6 L vatten
18 dl socker
saften från ca 3 citroner

Milos läkarbesök

Publicerad 2011-09-20 20:32:30 i Milo <3

Idag var Milos första läkarbesök sedan BB. Milo fick ett klart godkänt av läkaren som tyckte Milo var så duktig som knappt rörde en min när hon undersökte honom. Växt hade han också gjort, en hel cm på en vecka och nu väger han 5 kg. Vi har alltså bytt upp oss till storek 3 på blöjor och st 62 i kläder dock kommer han fortfarande i en del 56. Nästa gång det är dags (om en månad) är det första vaccinationen som gäller för min minsting, det är inget vi längtar till.

Innan läkarbesöket var tant Malin här och hälsade på för att mysa lite med Casey (hunden) och Milo. Det blev också en långpromenad och en fika på våra hemgjorda vaniljbullar och rabarbersaft.

Efter BVCbesöket kom moster Elin och hälsade på. Eftersom jag hade Milos läkarbesök då Alvin skulle hämtas passade Elin på att hämta en nyvaken Alvin för att sedan möta upp mig och Milo. Det blev även här en fika och sedan en kort skogspromenad efter en del mys och bus med barnen. När Richard kom hem från jobbet lämnade vi både hundar och barn och begav oss på en pw på ca 45 minuter och snackade skit.

När Elin åkte hem badade vi barnen och sen var det läggdags. Nu sover dom gott. Imorgon är det ännu en dag med full planering men mer om det imorgon. =)

Pimpad vagn!

Publicerad 2011-09-20 08:05:00 i Allmänt

img_1415 (MMS)

Var inne på "Mitt lilla kryp in" i Knäppingsborg (barnaffär) igår för att handla lite till barnen. Var mest ute efter en tuggring till Milo då han har börjat tugga så dant på mitt finger men det slutade med att jag kom ut därifrån med en pimpad vagn! Milo fick ju finaste filten av märket "Elodie Details" av Jennie som Milo har i vagnen som vi bara älskar. Hittade då i butiken en madrass i samma märke och mönster som man satte fast i vagnen som jag bara var tvungen att ha. Och vilken skillnad det gjorde på vagnen. Nu är den både mjuk, skön och snygg! Alvin tycker iallafall jätte mycket om den och innan han sätter sig säger han "Min filt"! :)

Shopping och träning

Publicerad 2011-09-19 16:12:34 i Allmänt

img_0225 (MMS)

Drog aldrig ner till stan igår, träffade inte syrran överhuvudtaget. Istället drog jag med mig hela familjen på stan i förmiddags för att bl.a. köpa vantar till Alvin då han säger "min" och pekar på mina. Sedan skulle vi köpa en present till min kompis som fick barn ungefär samtidigt som mig och så skulle jag fixa ett TRÄNINGSKORT på ett gym! Fick nämligen ett presentkort på ett gym i julklapp som går ut nu i december. Känner att det är dags att börja träna nu, Milo är ju ändå snart 2 månader. Det ska faktiskt bli jätte kul att testa mammagympa, aldrig gjort det förut. De har även pass där jag bor på tisdagskvällar som jag är supersugen på att testa. Tyvärr hann jag inte fixa något träningskort i dag det får bli näsa gång. Det blev också en lunch på stan för att sedan åka hem och ta en promenad med hunden medan Richard åkte till jobbet. Nu ska jag och barnen mysa och busa innan läggdags sen får vi se om jag är vaken vid 23:00 när Richard kommer hem igen. Imorgon blir det en fullspäckad dag men mer om det imorgon...

Äppelmos

Publicerad 2011-09-19 09:16:00 i Tips

Nu har vi plockat ner årets skörd av äpplen på landet. Av detta blev det äppelmos, två stora  burkar äppelmos. Det ska bli gott till våra framtida frukostar, mellanmål och kvällsmåltider.

Ingridienser:
Äpplen
vatten
socker


Vilken helg!

Publicerad 2011-09-18 10:09:17 i Familjeliv

I fredags visade det sig att vi inte hade el i stugan på landet. Toaletten (mulltoan) stod av, kyl och frys var av mm. Det visade sig att en elledning hade gått av av ett träd som blåst ner vid stormen. Det var bara för Eon att fixa elfelet och kl 21:00 på fredagskvällen hade vi el igen. Det var bara att kasta all mat och dricka ur kylskopet och mycket ur frysen gick inte att rädda men endel kött (fläskfilé, kotletter, lövbiff, revbenspjäll, köttfärs) grillade vi direkt och frös in igen. Av köttfärsen gjorde vi köttbullar att frysa in.

Lördagen spenderade vi i trädgården. Tur vi hade varmt och fint väder. Solen lyste och luften var skön. Eftersom vi haft storm hade det blåst ner stora grenar och en jäkla massa barr men knappt inga löv (?) på tomten. Det var bara att kratta och frakta bort typ en 100 skottkärror från tomten. Det var en del jobb på landet i helgen med andra ord. Vi jobbade dock inte hela tiden utan vi kunde också njuta av den härliga solen under en skogspromenad på morgonen, en lunch på båthamnen, en strandpromenad på eftermiddagen och en fika på altan på kvällskvisten.

Idag har vi istället endel hemma i radhuset att göra. Klippa gräs och ta in utemöbler bla. I eftermiddag kommer gammelfarmor hit på en fika och för att mysa med barnen och på kvällen hade jag tänkt åka ner till stan med syrran. Får se hur det blir med den saken, berättar mer om det imorgon.

Vad har ni haft för er i helgen? Hoppas ni haft en trevlig helg iallafall!



Ny shoppat

Publicerad 2011-09-16 13:14:35 i Kläder

I morse åkte Avin, Milo och jag ner till stan för att träffa barnens moster Elin på en fika. Självklart blev det en hel del shopping också. Detta var vad som fick följa med mig hem:



Allt utom de små byxorna är ifrån Kappahl, dom små är från H&M.



Strumpor från POP, byxor från Lindex och resten ifrån Kappahl.


Vantar och halsduk från H&M.

Skrattfest

Publicerad 2011-09-16 08:16:58 i Allmänt

img_3055 (MMS)

Skrattfest är vad vi har här hemma om dagarna. Milo ler allt mer om dagarna nu, speciellt om man busar med han. Det är så härligt att se det där stora leendet man blir liksom lycklig i hela kroppen. 8 veckor blir Min minsting idag. Var det verkligen hela 8 veckor sedan vi låg inne på BB och fick vårt andra underverk? Jag var tvungen att dubbelkolla i almanackan och visst stämde det. Milo utvecklas för varje dag, man ser tillexempel att han fått humor  och man märker lätt vad han tycker om att göra. Milo är en mycket lättsam och nöjd liten kille. Han ligger mycket i gymet om dagarna så mamma hinner med att laga mat och andra hushållsysslor. Om nätterna sover han också så mamma är utvilad när hon vaknar på morgonen med en hungrig bebis. Jag är verkligen tacksam för att fått dig till son min Milo. Massvis med kärlek till dig! <3

Ett klipp!

Publicerad 2011-09-15 09:01:00 i Tips

Skulle om jag vågade klippa av mig håret. Tänk er axellångt eller ännu kortare hår, kanske rött med stora lockar? Eftersom jag har långt hår väger det ju lite mer vilket gör att mina lockar dras ut och blir då mindre. Lockarna blir alltså mycket finare ifall jag skulle klippa av mig håret som många kändisar gör just nu. Rött är också färgen du ska ha på håret om du vill vara inne i höst, passar hösten perfekt tycker jag. Det är alltså nya inne grejen, dagens look är alltså en kortklippt frisyr helst i rött!

Jag i en kort frisyr fixad på easyHairStyler.se


Haha Snyggve jag! =)

Det där med amning del 3

Publicerad 2011-09-14 15:00:00 i Sarah talar

Amma sitt barn är ju som sagt rekommendationen, helst i 6 månader minst. När det är sagt och gjort ska man sluta amma sitt barn men hur? 

Alvin ammade jag ju precis som rekommendationen, 6 månader. Efter 6 månaders ålder började jag avvänja honom vilket tog 2 månader, svårast var det på natten. Som ni vet somnade Alvin alltid med tutten och när han var snuttig tog han inte nappen, tutten blev alltså hans napp -hans trygghet. Det slutade med att jag bytte ut tutten mot flaskan.

Det viktiga när man slutar att amma är att det ska kännas bra både för mamman och barnet. Man ska göra det för sin skull och inte för någon annans. Man ska inte stressa utan dra ner på amningen successivt, mjölken avtar i takt med att man ger sitt barn annan mat. Försöka hitta på annat som något roligt att leka för att få barnet att tänka på annat. Försöka byta ut amningen mot något annat att äta. Försöka hitta något annat sätt att trösta sitt barn, det är viktigt enligt mig att visa att man bryr sig och älskar sitt barn genom att hålla om det när den är ledsen och vill ammas. 

Jag hoppas på att det ska gå lättare denna gång när jag bestämmer mig för att sluta amma mitt andra barn. Jag har iallafall turen att Milo tar napp och han får inte somna vid tutten (alla gånger iallafall). Detta hoppas jag ska hjälpa mig den dagen vi slutar med amningen.

Hur gjorde ni själva när ni slutade amma, har ni några bra tips på hur man kan sluta?


Bild tagen från google

Stormigt värre

Publicerad 2011-09-14 09:00:32 i Allmänt

img_3990 (MMS)

Den här blockerade min väg på väg till förskolan idag. Usch vilket väder vi har! Har ni också haft stormiga dagar ni som inte bor i Norrköping? I eftermiddag hoppas jag iallafall på att få se solen så vi kan ta en skogspromenad om det ute blåser. Blåser det finns väl risken att vi får en gren över oss som blåst av ett träd. Alvin är iallafall lämnad på förskolan trots träd som blockerat vår väg. Denna vecka har det faktiskt gått bra att lämna Alvin på fsk, jag har gått dit en kvart innan och följt med in och lekt lite sedan har jag sagt hej då och det har funkat. Idag skulle de ut i skogen (om de kommer fram). Får hoppas att det inte finns en massa lösa grenar som kan ramla ner på dom. Det kan vara lite läskigt nu faktiskt. Alvin har inte bara varit duktig på lämningen utan han har också börjat somna själv i sitt rum! Annars har vi alltid legat egemter i sängen med en bok tills han somnat men nu har vi alltså sagt godnatt efter sagan och gått in till oss och det har funkat. Han har då också sovit i sitt rum hela natten utan att komma in eller ropat på oss. Mammas stora kille! Milo har också sovit hela natten, han vaknade för mat kl 5 i morse. Det har varit en bra natt trots stormen med andra ord.

Milo min Milo!

Publicerad 2011-09-13 17:07:14 i Allmänt

img_9860 (MMS)

Idag har min lilla Milo varit vaken hela dagen. Han har endast sovit i vagnen när vi lämnat och hämtat Alvin på förskolan. Nu ligger han dock i mitt knä och snuttar på sin napp så snart kommer han säkert somna, undrar hur länge han sover då? Igår var det tvärt om, då sov han nästan hela dagen, var bara vaken en kortis när Jennie och Leon var här. Ändå sov han hela natten med (åt bara kl 2) och vaknade halv åtta imorse. Det kanske blir sådana här dagar med att vara vaken och sova varannan dag? Någon som känner igen det? Idag har jag alltså inte hunnit med så mycket utan det har mest varit att hålla i Milo då han hemskt gärna vill stå upp hela tiden. Sedan har han legat några korta stunder i babygymet och i babysittern med som tur är. Nu ska jag passa på att tvätta och laga mat för nu sover han äntligen

Bullkalas

Publicerad 2011-09-13 10:20:25 i Festligheter

Igår kom busLeon hit med sin mamma Jennie på bullkalas. Vi hade bakat bullar kvällen innan så vi skulle ha nybakat att mumsa på när vi skulle få finfrämmande. Leon och Alvin leker jätte bra tillsammans vilket är jätte kul att se. Alvin var så trött efteråt och höll på att somna i vagnen på sista kvällspromenaden med hunden. Jennie myste med Milo och Milo myste med Jennie så Leon blev lite avis men ändå tror jag han gärna vill ha ett syskon då han tycker så mycket om bebisar och det gör ju föräldrarna med. Som sagt var det lika trevligt som vanligt det är bara synd att man inte kan träffas oftare men det är ju svårt med två dagisbarn som blir sjuka lite då och då och där emellan har man annat inplanerat med. Nästa gång får det bi en skogspromenad med barnen. =)

Så skilljer sig Alvin & Milo

Publicerad 2011-09-12 10:26:00 i Barnen <3

Med Alvin i magen:
Mådde illa på morgonen
Spydde varje morgon ca 1 gång
Mådde illa till vecka 19
Gick upp 13 kg
Alvin hade aldrig hicka i magen
Födde för tidigt i vecka 35
Förlossningen startade med vattenavgång

Med Milo i magen:
Mådde som mest illa på kvällen 
Mådde illa och spydde ca 10 ggr per dag 
Slutade må illa i ca vecka 20
Gick upp 8 kg
Hadde hicka ca varje dag i slutet av graviditeten
Födde i vecka 39
Förlossningen startade med värkar

Bebis Alvin:
Skrek och skulle ha mat direkt när han vaknade/blev hungrig.
Hatade att ligga på mage när man inte är tillräckligt stark för att kunna röra sig.
Älskade att bada från första stund.
Är varm av sig och låg i blöja hela sommaren.

Bebis Milo:
Behöver vakna till lite och kolla läget innan matdags.
Tycker om att ligga på mage och titta runt.
Tycker inte om att bada till en början och bli kall
Har för det mesta alltid kalla händer och fötter och hade alltid kläder på sig i sommar trots det varma vädret.

Alvin 3 dagar gammal

Milo 3 dagar gammal

11 September

Publicerad 2011-09-11 11:54:03 i Sarah talar

Idag är det 10 hela år sedan terrorattentaten mot tvillingtornen i New york som dödade 3000 människor ägde rum. USA svarade med att attackera tillbaka. Sedan spred sig terrorn över världen. Hade det gjort det om inte USA hade svarat tillbaka? Om de hade tänkt annorlunda vad hade hänt då? Hade vi haft lika många självmordsbombare världen över då? Den 11 September för 10 år sedan åkte jag till skolan där alla pratade om vad som hänt. Vi var alla som i chock då man förstod att så många hade dött av vadå egentligen? Två plan som hade störtat in i tornen frivilligt? Hur kunde man göra något sådant? Man hade aldrig hört talas om något liknande förut! Man tänkte på alla stackars människor som förlorat eller letade efter sina nära och kära? Usch vilken mörk dag det var. Hoppas aldrig något liknande någonsin kommer hända igen.

Njuter på landet

Publicerad 2011-09-10 13:40:58 i Allmänt

img_7048 (MMS)

Imorse åkte vi ut till landet för att njuta av det vackra vädret. Solen lyser varm men luften är kall men varm för att vara September. Just nu sitter vi på restaurangen på båthamnen och njuter av en god pizza. Ikväll blir det att eventuellt träffa ett par goa vänner och sen avsluta kvällen med lite grillat innan Richard drar till jobbet. Trevlig lördag på er!

Dagens BVC besök

Publicerad 2011-09-09 13:07:33 i Milo <3

Idag drog jag med mig båda barnen till BVC. Milo hade nämligen tid för vägning och mätning idag. Han hade växt fin, fint och kurvan följer han exemplariskt. Nu väger min lilla Milo 4730 g och är 58 cm lång. Han har alltså gått upp 1 1/2 kg sen födseln och växt 10 cm. Passade också på att väga Alvin när vi ändå var där som vägde 11, 5 kg.

(På BVC)


Det bästa Milo vet är att ligga i gymet och babbla och babblar man tillbaka så kan man få sig ett leende. Det är helt underbart härligt att höra och se honom så glad!

(I gymet)


Vi passade också på att hälsa på morfar på minneslunden. Där gav Alvin morfar en fin blombukett vi plockade på vägen dit.

(På minneslunden)

Mormor i farten igen

Publicerad 2011-09-09 08:35:32 i Allmänt

img_1816 (MMS)

Titta vilka grejer mormor kommer hem med till Alvin! Snacka om att han blir bortskämd. Tröjan älskar jag bara, den är ju hur mysig som helst. Snacka om att han kommer hålla sig varm och fin i den i vinter. Tröjan är ifrån Polarn och Pyret. Skorna är båda av märket Nike, den ena i silver/grått märke och den andra i rött och så skiljer de sig lite i modellen med. Hur snygg kommer inte Alvin bli i dessa i höst? Super glad blev iallafall Alvin för dessa saker, han säger att han älskar mommo och det märks vill jag lova!

Härligt väder!

Publicerad 2011-09-08 15:17:36 i Familjeliv

Skönt väder vi har ni, det kan man iallafall inte klaga på? Helgen ska visst också bli fin, då blir det landet för oss. Eftermiddagarna har vi faktiskt spenderat ute i skogen när pappa Richard kommit hem från jobbet och så även idag. Även i förmiddags var vi ute faktiskt då vi tog en promenad vid stallet och tittade på hästarna. Så här glad blir iallafall Alvin när han äntligen får komma ut lite efter en veckas sjukdom. Jag höll honom hemma från förskolan idag med men på tisdag blir det förskolan igen. Får se hur det går för oss att lämna Alvn då? :/

Fotobok

Publicerad 2011-09-08 09:12:00 i Milo <3

Här om dagen satt jag och Richard och gjorde en fotobok på smart photo. Det fick bli en "välkommen till världen Milo" bok. Vi gjorde ju en fotobok som fick heta "Alvins förlossningshistoria" till Alvin så det var ju klart att Milo också skulle få en. Anledningen till att det blev en förlossninghistoria till Alvin och en välkommen till världen till Milo var att vi låg på sjukhuset  (neo) med Alvin i 9 dagar där han låg i värmedyna och blev matad med sond då han var för tidig född. Där finns det alltså en lång historia med många foton och det gör det inte med Milo då vi bara var inne på BB i 2 dagar. Det blev alltså mest en massa bebisfoton i hans bok.

Sjukstuga

Publicerad 2011-09-07 11:45:38 i Familjeliv

Även denna dag är Alvin hemma från förskolan. Hans förkylning har blivit värre och hostan lika så. Nöjd är väl Alvin för det. Han har ju inte gillat alls att jag har lämat honom på fsk medans jag går hem och myser med lillebrorsan. Han har faktiskt tyckt det har varit jätte jobbigt och gjort stora demostrationer för att visa sitt missnöje. Även imorgon kommer han vara hemma från fsk men nästa vecka måste han gå (om han är frisk vill säga). I dessa sjukdagar har vi bara myst i soffan med en massa tecknade filmer. Milo har mest legat i babygymet och babblat, han gör det ofta nu, babblar alltså. Alvin tycker om att underhålla honom med olika "titt ut" lekar och olika miner. Både Alvin och jag tycker att det är jätte roligt att Milo är mer vaken om dagarna nu och har jätte roligt ihop.




Det där med amning del 2

Publicerad 2011-09-07 09:58:00 i Sarah talar

Jag har funderat mycket på amning och sövning. Det är ju rätt vanligt att barnet somnar vid matning när de är så små och man vill ju inte att de ska associera de två tillsammans alltså amning och sövning. 

Mitt första barn ammade jag alltid till söms när han var liten. Alltså det var inget jag tänkte på utan det blev bara så att han somnade vilket jag såklart tyckte var enkelt och smidigt då det bara var att lägga ner honom sen. Speciellt på natten när man själv var trött, då var det ju hur smidigt som helst att bara ta fram tutten så somnade han strax sen igen. Men vad ledde då detta till? -Jo han kunde ju såklart inte somna själv utan att äta/snutta. Eftersom inte min son tog napp blev det ju tutten och när han slutat med amningen på natten vid 8 månaders ålder blev det ju flaskan. Vi ersatte alltså bröstmjölken med välling på natten. Det var nästan omöjligt för oss att få honom att sluta med detta beteende. 

När sonen sen blev över året och hade eget rum tyckte vi det var dags att sluta att äta på natten. Han vaknade då allt ifrån 1-4 gånger (ibland mer) per natt och ville ha flaskan. Inte förrän nu har han slutat med detta beteende/ovana, vid 2 års ålder. Han kunde ligga och verkligen gallskrika i timmar om han inte fick flaskan, han gav sig verkligen inte. Var han utan välling en natt var det skrik hela natten, när han väl somnade vaknade han snart för att skrika igen och så fortsatte det nästa natt och nästa natt med. Det slutade med att han fick fortsätta med vällingen tills han själv ville sluta vilket var nu för bara några veckor sedan vid 2 års ålder.

Nu ammar jag som ni vet vårt andra barn och är livrädd för att detta ska hända igen. Jag funderar då på vad jag kan göra för att förhindra associationen mellan amning och sövning och har kommit fram till att börja väcka min son om han somnat vid amningen genom att alltid rapa honom efteråt eller byta hans blöja, på så sätt håller jag honom vaken. På natten har jag ibland låtit sonen sova vidare då han om han blir väckt kan ligga vaken en timma innan han somnar om vilket kan vara lite retligt. Man får välja helt enkelt -sömn eller dålig vana? Jag ska försöka att inte välja sömnen alla gånger.

Då kommer frågan till er: hur gjorde ni för att inte ert barn skulle associera sövning med amning/matning på natten? Och hur fick ni era barn att sluta äta på natten?


Bild tagen från google

Frågestund!

Publicerad 2011-09-06 13:42:00 i Graviditet nr 2

När fick du reda på att du var gravid? I slutet på november

Var bebisen planerad? Ja.

Mådde du illa mycket? Ja minst sagt. fick kräkas ca 10 ggr per dag ibörjan, efter medicinering 2 ggr per dag till v 22. .

Hur blev ditt hår? Finare enligt frisören.

Hade du mycket halsbränna? Lite granna

Grät du för ingenting? Nopp

Var du känslig? Nej, det kan jag inte påstå.

Vad gillade du att äta? Ville inte äta något speciellt

När kände du bebisens första sparkar? i vecka 12 ( fulla veckor)

Var du ofta orolig? Nej.

Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? Ja, det blev en hel del.

Sparkade bebisen mycket? Ja, lite varje dag

Fick du bristningar på magen? Nej.

Hur kommer det sig att du behöll bebisen? För att jag och Richard ville ha barn.

Blödde du någon gång? Nej men graviditeten slutade med en blödning då livmodertappen var mogen.

Levde du på som vanligt? Nej, jag mådde hela tiden illa och kunde inte göra det jag ville.

Hur gammal var du när du blev gravid denna gång? Det var en vecka innan min 25 årsdag, visste dock inte om det förrän jag redan fyllt år.

Hur tog dina föräldrar det? Mamma blev glad som vi andra.

Hur tog din partner det? Han blev mycket glad precis som jag. =)

Vart bodde ni? I ett radhus i Klockaretorpet

Hur ofta gick du till MVC? Som vanligt men missade den sista då Milo födes en vecka tidigare.

Hur många ultraljud gjorde du? 4 st vill jag ha för mig. Två när jag blev inlagd på sjukan tack vare kräkningarna och två st på rutin.

Hur började din förlossning? värkar och en blödning

Hur många timmar tog din förlossning? 2 timmar.

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Det förstnämnda.

Hur mycket var du öppen när du kom in? 4 cm.

Vilken smärtlindring tog du? Ingen.

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? 24 minuter.

Blev det komplikationer? Ja, jag förlorade en del blod (lite över 1,2 liter) då inte livmodern drog ihop sig tillräckligt fort.

Fick du sy? Ja.

Hur var vikt och längd? 2690g och 47cm.

Ögonfärg: Mörkblå.

Hårfärg: Brun.

Ammade du? Ja.

Ammar du nu? Ja.

Hur gammal är bebisen nu? 6 veckor idag.

Vad tyckte du om förlossningen? Blev besviken över att jag inte hann med smärtlindring, tyckte barnmorskan var hårdhänt och inte lyssnade på mig (där med fick jag ingen smärtlindring) och allt gick för fort helt enkelt. Det var jobbigt att jag förlorade så mycket blod då jag mådde så dåligt att jag inte kunde ta hand om sonen direkt när han föddes. Annars var det ju bra att inte förlossningen blev långdragen fö att vara något positiv.

Vill du ha en till? Det skulle vara kul men vet inte om jag vågar det med tanke på hur dåligt jag mår i mina graviditeter.

Planerar ni ett till? Nej.

När kommer nästa barn? Det skulle isåfall dröja många år.

Hur är ert förhållande nu? Stabilt.

Vilken vecka födde du i? 39 +1.

Sjuklingar till söner

Publicerad 2011-09-06 10:28:44 i Allmänt

img_9184 (MMS)

Idag skulle egentligen Milo till BVC för vägning och mätning men tyvärr är storebrorsan fortfarande sjuk så det blev att vara hemma istället. Jag hade verkligen sätt fram emot att se hur mycket han växt. Förhoppningsvis får vi en tid nästa vecka istället och då får vi hoppas att Alvin hunnit bli frisk. Milo har också blivit smittad av förkylningen nu, han är helt täppt i näsan men det är inget som bröstmjölken inte hjälper mot. Bröstmjölk hjälper ta mig tusan mot allt, iallafall enligt BVC. Som tur är Milo lika go och gl'a ändå. Min lilla 6veckors är en glad och nöjd liten kille som börjar bli stor. Han är verkligen mer vaken på dagarna nu, ibland i flera timmar. På dagen ligger han och sprattlar i sitt babygym och försöker prata lite med oss. Ögonkontakt har han med oss hela tiden och man kan se hur han ler med hela ögonen när han blir glad. När han blir glad andas han fort och sprattlar med armar och ben och säger Aaa..! Han är jätte rolig att vara med om dagarna nu när han inte sover det tycker storebror med, än så länge iallafall. Och inatt sov han i 8 timmar utan att vakna och äta eller något. Snacka om att brösten var fyllda av mjölk när jag vaknade i morse, -aj! Kan bara hålla tummarna för att han fortsätter sova lika bra på nätterna trots onda bröst. Nae nu ska jag sluta skriva och  fortsätta ta hand om mina sjuklingar till söner <3

Dagens mamma!

Publicerad 2011-09-03 09:52:48 i Allmänt

img_4874 (MMS)

Dagens mamma! Både linne och byxor ifrån H&M. Idag var tanken att vi skulle ut till stugan och börja "stänga ner" för i år och träffa ett par vänner men eftersom Alvin blivit sjuk (förkyld) igen skjuter vi upp det till nästa helg. Istället blir det lite god matlagning och hyrfilm en riktig myslördag alltså Men vi får inte glömma dagens powerwolk, igår joggade jag också dessutom. Känner mig rätt duktig! Äger ingen våg så jag håller ingen koll på om det ger mig något men efter allt godis och Coca cola drickande kan jag inte tänka mig det Det viktiga är inte att gå ner i vikt det är att få igång konditionen igen!

Sommaren i bilder del 1

Publicerad 2011-09-02 09:09:18 i Familjeliv

Då var hösten här med besked. Usch, nu är det kalt på mornarna och löven ligger på backen. Sommaren är här med över! Jag tänkte visa er hur vår sommar varit i bilder. Enjoy!















Det där med amning del 1

Publicerad 2011-09-01 17:57:35 i Sarah talar

Enligt Aftonbladet så ammar allt färre mammor sina barn och man vet inte varför. Idag får man rådet av BVC att amma sitt barn upp till 6 månader men ändå minskar antalet ammande mödrar och såklart undrar man varför. Är det åldern och utbildningsnivån som spelar in precis som man kan se med rökningen? Det man vet är iallafall att informationen om amning till blivande föräldrar är för dålig och måste bli bättre så inte antalet fortsätter att sjunka. Idag ammas 97% vid 1 månads ålder och vid 2 månaders ålder 88% en sänkning med 3% sen förra året. 

Själv följde jag rådet och ammade mitt barn helt i 6 månader och delvis till han var 8 månader. Jag är jätte nöjd med amningen och tyckte att var dags att sluta amma vid 6 månaders ålder, det passade oss helt enkelt bra att sluta då.

Nu ammar jag mitt andra barn och hoppas kunna amma honom i 6 månader helt även denna gång. Jag skulle inte kunna tänka mig att amma längre än jag gjorde sist då jag tycker att barnet kan få närhet och trygghet på annat sätt när de är så gamla, i den åldern krävs det mycket mjölk för att de ska bli mätta, de har fått tänder för att kunna äta föda med, de behöver inte mjölken längre då de har fått bra immunförsvar osv och efter 6 månaders ålder behöver dom näring från annan mat. Däremot har jag inget emot om någon annan ammar längre än så (men jag skulle reagera om jag såg någon på över året ligga vid mammans tutte).

Min slutsats är att jag bara kan se det positiva med att amma då det är bra föda och en bra trygghet för den lille. Jag råder alltså er föräldrar där ute att amma era barn till iallafall 6 månaders ålder precis som BVC. 

En fråga till er läsare: varför tror ni allt färre barn ammas idag?


(bild tagen från google)

Min underbara fina lilla Milo

Publicerad 2011-09-01 08:06:32 i Allmänt

img_4165 (MMS)

Min underbara, fina lilla Milo. Veckans kvalitétid ihop har verkligen varit uppskattad från både Milo och mig. Jag fick både svarsljud och leenden för första gången i tisdags! Vilken känsla det är när man ser glädjen i sitt barns ögon när han söker ögonkontakt.  Han har blivit så stor på så kort tid min lilla Milo. Jag kan se att han försöker styra hans armar och händer (går sådär). Han greppar nu med händerna och får tag i saker som mitt hår exempelvis (aj!).  Ljud kommer ut ur hans mun och man ser hur chockad han själv blir när det kommer ut att han blir helt tyst igen. Rulla över till rygg från mage gjorde han tre gånger i gymmet i tisdags då skulle ni sätt hans min, snacka om stora ögon. Han är för söt min ögonsten. Växer gör han  så det knakar med. Man känner verkligen hur tung han blivit. Han har ju som sagt lämnat st 50 bakom sig och blöjorna i st 1. Det är alltså 2 an på blöjor nu. Han blir ju ändå 6 veckor imorgon <3

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela