Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Det där med amning del 3

Publicerad 2011-09-14 15:00:00 i Sarah talar

Amma sitt barn är ju som sagt rekommendationen, helst i 6 månader minst. När det är sagt och gjort ska man sluta amma sitt barn men hur? 

Alvin ammade jag ju precis som rekommendationen, 6 månader. Efter 6 månaders ålder började jag avvänja honom vilket tog 2 månader, svårast var det på natten. Som ni vet somnade Alvin alltid med tutten och när han var snuttig tog han inte nappen, tutten blev alltså hans napp -hans trygghet. Det slutade med att jag bytte ut tutten mot flaskan.

Det viktiga när man slutar att amma är att det ska kännas bra både för mamman och barnet. Man ska göra det för sin skull och inte för någon annans. Man ska inte stressa utan dra ner på amningen successivt, mjölken avtar i takt med att man ger sitt barn annan mat. Försöka hitta på annat som något roligt att leka för att få barnet att tänka på annat. Försöka byta ut amningen mot något annat att äta. Försöka hitta något annat sätt att trösta sitt barn, det är viktigt enligt mig att visa att man bryr sig och älskar sitt barn genom att hålla om det när den är ledsen och vill ammas. 

Jag hoppas på att det ska gå lättare denna gång när jag bestämmer mig för att sluta amma mitt andra barn. Jag har iallafall turen att Milo tar napp och han får inte somna vid tutten (alla gånger iallafall). Detta hoppas jag ska hjälpa mig den dagen vi slutar med amningen.

Hur gjorde ni själva när ni slutade amma, har ni några bra tips på hur man kan sluta?


Bild tagen från google

Kommentarer

Postat av: Carro

Publicerad 2011-09-14 16:04:58

Ja sån har jag också sätt, dom verkar super bra :)



Ja och regnar...

Postat av: malin

Publicerad 2011-09-14 20:24:42

vilken fin bild i bloggen du fått verkligen ass coolt :D

Postat av: i min lilla lilla värld

Publicerad 2011-09-15 22:02:07

Det var jobbigt att ta beslutet om att sluta. Jag ville, men ville ändå inte. Wilda bestämde dock ganska mycket själv. Hon vägrade flaskan tills hon var 5 månader och precis innan hon blev 6 månader ville hon inte riktgt amma längre =)

Postat av: Yohanna i Las Palmas

Publicerad 2011-09-19 18:23:48

Ja detta med att avsluta amningen kan vara svårt.

Jag har haft "tur" med mina bägge. De bestämde bägge två att de inte ville mer runt 1 år. Jag hade tänkt att amma mer men jag fick INTE bestämma ;)

Tyvärr inga tips härifrån.



Hälsningar

Yohanna

Postat av: lina

Publicerad 2011-09-19 23:19:41

4 månader kom 2 tänder, ajaj...jag ammade bara nätter fram till 6 månader övergången till flaska funkade kanon bra. Ersättning från 4 månader varvat med smakisar åh ammning på natten. :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela