Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Lördag morgon

Publicerad 2009-02-28 09:26:11 i Allmänt

Idag vaknade jag kl 06:45 av solen skinandes i mitt ansikte. Så härligt, man blir så glad av lite ljus och värme som solen ger en. R ville inte vakna och inte heller C, de är så morgontrötta. Så jag gick upp själv kl 08:00 och gjorde äggmackor och åt framför tvn. Nu ska de finjustreras lite här hemma sen blir det til affärn och handla lunch.

Kl 12 blir det en fika på stan med L och C. C har jag inte träffat på säkert ett halvår så de ska bli jätte kul. Efter det blir det ju teater kl 17:00 så innan det skulle jag vilja få i mig nåt matigt oxå!


Shoppingrunda i Ingelsta

Publicerad 2009-02-27 13:42:39 i Allmänt

Igår vart det en liten shoppingrunda i Ingelsta. Först blev det babyland och babyproffsen. Där hittade vi en mjuklift för 49kr och nappflaskor för 9kr, mkt prisvärt så då passade vi på. =) Vi vill igentligen inte köpa så mycket i förväg då man vet bättre sen vad som behövs och är finast för bebisen. Sen kommer man ju få så mycket av nära och kära som vill välkommna den lilla till världen.

Sen åkte vi till Media markt och köpte en laptop, det blev en Simens. Den verkar mycket bra än så länge. Efter Media markt blev det en tripp till Em där vi köpte en bokhylla i valnöt. Mycket fin måste jag säga. Nu fattas det bara en skänk i valnöt med. Får se om man hittar nått vartefter. =)

Ikväll bir det att fixa här hemma, då bokhyllan kommer. Det blir fläskfile och potatisgratäng til kvällen med tända ljus och en massa godis till efterätt. =)

Imorgon fm blir det en fika på stan, det ska bli roligt att träffa tjejerna igen. Får se om de har nått nytt skvaller. På em blir det teater. Vi ska se komedin Hal som en ål. Får hoppas den är bra!

      

Gravid v 24

Publicerad 2009-02-26 15:36:32 i Graviditet nr 1

Idag går jag in i 24de graviditets veckan. Magen blir större och större. Den börjar synas ordentligt nu. =)

Jag är på dag 162 av 280,  är i vecka 24,  har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0). Jag är i 5:e kalendermånaden,  är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). Jag är i trimester två, har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.

  

Bebisen - Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.


Du - Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.

Hej mitt vinterland!

Publicerad 2009-02-24 13:31:36 i Allmänt

Var ute i skogen med casey och lekte i snön. Det var helt underbart när solen lyste och fåglarna kvittra. Det var faktiskt flera plus grader ute så det var himla skönt. Vi såg en massa djur både katter, hundar, en hare, ekorre och en massa fåglar! Så mysigt att se och höra djuren i skogen igen. Det är då vår känslorna kommer fram. Ja, de va verkligen en härlig skogspromenad vi fick!    

          
       
           

åkpåsar

Publicerad 2009-02-23 09:46:06 i Graviditet nr 1

Satt och kollade lite på expressens hemsida - allt om barn. Jag hittade 6 varma och fina åkpåsar som skulle vara super nu till vintern.

 

Tjejkväll!!

Publicerad 2009-02-22 11:01:22 i Allmänt

Igår hade vi tjejkväll hos L, Vi lagade middag och kollade på melodifestivalen. Det blev planka med pepsi och till efterätt hade L bakat en jätte god after eight  kaka  som hon serverade med hallon och glass. Allt blev mycket gott, proppmätta blev vi nog allaihoppa!

T hadde med sig sin 5 veckor gammla bebis, hur söt som hellst! Vilket charmtroll. Men hon ville inte låta mamma äta utan då skulle hon minsann också ha mat. Hehe, hon skulle vara med hela tiden. Gulligast! =)

Melodifestivalen va väl helt okey, vinnarna vann och förlorarna förlorade. Det blev precis som vi trodde. Jag och R kanske ska se andra chansen när de är i Norrk. Får se om vi får några biljetter. Hur många går vidare av dom då? Jag hoppas på de som körde reggie iallafall. De va väl lite annorlunda och ganska så bra? 

Idag kommer R hem från Leksand, då han såg melodifestivalen live. Han tyckte Molly va bäst. Kan nog hålla med honom. Så det blir väl lite god mat och kanske nån bra film när han kommer hem. Kanske får jag se några bra kort ifrån helgen?





               

              

       

Bebis foton =)

Publicerad 2009-02-20 09:18:04 i Graviditet nr 1

         Här är jag en liten bebis                    Här är Richard en liten bebis

                                     Vad tror ni vi får för bebis?
                                                           :D

Ny webbshop för kvinnor med former

Publicerad 2009-02-19 13:58:20 i Tips

Äntligen måste jag säga, öppnas det en webbshop för lite större tjejer. Jag har nämligen märkt att de är dåligt med de större storlekarna i affärerna. Tycker det är synd då de som har former också vill ha trendiga kläder! Så det var på tiden att kurviga.se ska öppna. Så nu alla ni kurviga tjejer där ute som gillar fashion, nu kan ni med handla på nätet!

Öppningsdatum 1/3-09

Gravid V23

Publicerad 2009-02-19 09:47:28 i Graviditet nr 1

Japp, de går undan. Idag kliver vi in i vecka 23. Buffar och stöttar dyker upp på kvällarna, nu har även R kunnat känna dom. Men jag känner ingenting på dagarna. Konstigt! Bebisen kanske sover på dagen och är vaken på natten ist för tvärtom. =) Lite samandragningar har jag då och då, det spänner till som ett bälte runt magen. Annars känner jag inte mycket mer. Allt känns bara bra och jag njuter för fullt av graviditeten!




Bebisen - Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång från huvud till stjärt. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottskörteln som producerar insulin och hormoner. Insulin är viktigt för din bebis produktion av blodsocker.

Du - Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.

Ljusparty!

Publicerad 2009-02-18 21:32:38 i Allmänt

Ikväll var det ljusparty hos malin. Mycket trevligt, igentligen är jag inget fan av sådanna partyn men med trevligt folk är det kul att titta lite. Annars är det ju så dyrt och så får man så lite för pengarna. Har blivit bjuden på sådanna kryddpartyn, sexpartyn och allt vad de kan vara förr men jag har faktiskt skippat de! Jag beställde inget, men jag hitta en massa söta grejer. Kanske blir det nåt nästa gång? :P  

 

Dagens frukost!

Publicerad 2009-02-18 09:21:36 i Allmänt

Vaknade kl 7 av att R skulle till jobbet. Han hoppar in i duschen som vanligt, jag hör vattnet rinna.. och blir såklart jätte kissnödig. Måste upp och gå på toan. Sen lägger jag mig igen i den varma mjuka sängen, Casey lägger sig brevid. Kl blir halv 8 och R säger hejdå och lämnar mig för jobbet. :P Klockan blir 8 och jag har inte somnat om än utan hör bara min mage skrika efter mat. Hungerig som man är går jag upp och kokar ägg. Jag Sarah Fredriksson som aldrig åt frukost förr. Konstigt! Nu vaknar jag nästan av att jag är hungerig istället. =) Har nog en hungerig babeis i magen!

Det blev iaf äggmackor med kaviar, vindruvor och apelsinjucie. En rejäl frukost!

               
                       

Baby kläder

Publicerad 2009-02-17 10:34:13 i Graviditet nr 1


Jag tänkte jag skulle kolla lite på bodys i st 56 som skulle passa både flicka och pojke. Jag har ju redan vita bodys och skulle nu vilja ha i färg. Inte helt i blått eller rosa då, utan i blandade färger. Jag får nog fortsätta att leta ett tag tror jag. =)

Hittade så klart andra fina kläder från http://www.lindex.com Kolla så sött!



Jeans, jeans, jeans!

Publicerad 2009-02-16 16:46:09 i Kläder

Hett just nu verkar vara jeans! Jeans i alla dess former. Jag har tittat runt lite på nätet och hittat en massa snyggingar. Monki en av mina favo klädaffärer har en massa snygga jeanskläder. Så är ni ute efter nåt likande så kolla in där.

Vilken kväll!

Publicerad 2009-02-15 19:07:25 i Allmänt

På middagen hos mamma bjöds det på en massa gott vill jag lova. Först kom en välkommsdrink (alkoläsk) med en smördeg med ost, tomater och oliver på, väldigt smarigt. Jag fick dock avstå alkoläsken och fick istället sprite med lime. Till förätt serverades Toast skagen med vitt vin jag fick Coca cola. =) Varmrätten beståd av en gryta och klyftpotatis med sallad. Och  avslutningsvist serverades efterätten Chees cake. Det va Mycket mycket mycket smarigt, Mmmumma!
Tack så jätte mycket för den goda maten och det trevliga sällskapet!


                          

Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2009-02-14 14:17:01 i Allmänt

Imorse vaknade jag med solen i ögonen och gjorde frukost på sängen till Richard gullig som man är!
Vi bytte presenter och jag fick en foundation från make upp store. Själv köpte jag en parfym av Puma.
Vi hade tänkt att baka den fina tårtan jag tipsa om i ett tidigare inlägg men det hinns tyvärr inte med idag.
Vi ska nämligen på middag hos mamma och ska få skjuts om en timma och Casey har inte fått sin present än (renskav). På vägen till mamma ska vi förbi kyrkogården och tända ett ljus för pappa, älskar dig så! ♥





Fredagsmys!!

Publicerad 2009-02-13 20:16:32 i Allmänt

Efter tre timmar med en massa shopping på stan blir det fredagsmys!
Vi handlade med oss lite godis och Coca cola från gottegrisen.


ser ni vem som är vems? ;)


Och så lite mys med hunden också!


Casey vill också ha godis, hon är en godisgris precis som husse!


Och så lite mys!

Den nya looken: pojkvännensjeans

Publicerad 2009-02-13 16:04:03 i Kläder

Våga dig på pojkvännsjeansen.  Nu är de hetare än någonsin på festen, på fikan eller till jobbet de funkar till allt!
De ska sitta löst, hänga lite på höften och vara upprullade i nederkanten.  Du kan matcha dom till ett snyggt skärp i midjan eller med en kavaj.

Jag letade runt i Richards garderob i höstas och hittade dom här, de matchar jag ihop med nån t-shirt lr kavaj.
I detta fall blev det en vit t-shirt, grå luvtröja och en blå/vit scarfs.  

Jag har ett barn i magen!

Publicerad 2009-02-13 10:24:24 i Graviditet nr 1

Gravid v 22

Bebisen -  Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. 

Du - Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt.

Skogspromenad i vinterkylan

Publicerad 2009-02-12 19:18:48 i Allmänt

Idag tog jag, Syrran och casey en 2 timmars promenad i skogen. Fan va kallt de va, vi frös lite om man säger så. -2 grader tror jag de var. Vi stötte på 3 rådjur men fick bara bild på en av dom. De är ju så vackra de djuren. Tre små bambin =) så söta! Vi tog skogen till klockaretorpet då vi hamna hos mamma. Jag och Elin handlade en massa choklad och coca cola och gotta oss på till tvspelandet. Mamma har nämligen köpt Mario world till Nintendo Wii. Vi hann att spela första nivån sen vart vi slöa. Vi får spela mer på lördag!

Idag gick jag in i v 22. Magen växer och växer, inte för att jag tror jag kommer få nån stor mage men ändå. Tog på mig mina favo byxor igår ett par svarta stuprör från H&M och fick inte igen knappen. Så de är nog dax att sluta använda dom snart. Imorgon ska jag springa på stan igen, alla<3dag presenter måste inhandlas mm.

 

  

Insperation från ELLE

Publicerad 2009-02-12 10:34:10 i Kläder

Bläddrar lite i tidningen ELLEs efterlängtade trendbibel för våren 09 och hittar massor av mode. Både smink tips till våren, frisyrer och kläder. Enligt ELLEs modeteam är det flätan som syndes mest bland designerna. Sminket i vår ska vara klara accentfärger och 80-talsreferenser är också stort, tänk powerkvinna med bakåtslickat hår och rött läppstift. På naglarna kommer vi se fransk manikyr och bleka naturliga nagellack. Hetaste modellooken i vår är ett sunt utseende, tänk Helmut Newtons amazonkvinnor, skarpa baddräkter, fräsch hy, friskt hår, à la Elle Macpherson.


Kolla in glada 80-talet, ser det inte färglatt och kul ut?


Randigt och fransar håller i sig till våren med, kul!


Mycket ögonskugga i orange och rosa med röda läppar, snyggt till våren!


Knuten börjar redan visa sig, mycket stillrent och fint!

Utmanad!!!

Publicerad 2009-02-11 14:02:46 i Allmänt

Har blivit utmanad av min kära kussin Carro http://wondergiirl.blogg.se/

Regler:
- Gå in i mappen ''mina bilder''
- Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
- Släng upp bilden från mappen och skriv något om den
- Utmana några andra personer och länka till dom



Såklart blev det en bild med Casey på då nästan alla bilder är på henne! :P
Här bodde jag hemma och hade precis blivit tillsammans med richard. Casey är ca ½ år här.

Jag utmanar Min Systerryster, Malin och Lina ;)

Alla<3dag tips

Publicerad 2009-02-10 18:02:48 i Tips

På lördag är det alla<3dag. Den firar vi oftast med blommor och choklad. Jag har i ett tidigare inlägg tipsat om ett par armband med hjärtberlocker från leshop. Ett annat tips kan vara att baka en tårta till sin pojkvän/flickvän, familj eller vänner. Jag hittade iallafall en som såg god ut. Den blir det nog att baka på lördag :D

Hallonmoussetårta

Botten:
300 g madelmassa
3 st äggvitor
fyllning:
6 st gelatinblad
300 g frysta hallon
2 msk hallonlikör
4 st äggulor
3 dl florsocker
6 dl grädde

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och rör ner äggvitorna en och en. Häll smeten i en smord 23 cm form med löstagbar kant.

2. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna i formen, innan den tas ut. Diska formen och lägg tillbaka kakan i formen.

3. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen med likör och passera dem genom en sil. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden till fast konsistens.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull ihop med 1 dl av grädden. Vänd försiktigt samman gelatinet med resten av grädden och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott.

5. Droppa i karamellfärgen en droppe åt gången tills moussen fått en vackert ljusrosa nyans.

6. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och sätt i frysen i minst 4 timmar.

7. Ta ut tårtan ur formen direkt när den kommer ur frysen, så behålls de fina kanterna. Dekorera med vackra hallon. Låt tårta



Besök hos barnmorskan

Publicerad 2009-02-10 12:46:58 i Graviditet nr 1

Igår var vi på 2:a besöket hos våran BM. Gjorde inte så mycket utan pratade mest. Hon mätte min mage från blygbenet till strax ovanför naveln för så stor är min livmoder nu. Det blev 20 cm, helt normalt för den tiden jag gått. Skönt att höra. =) Fick också väga mig och precis som förra gången med stövlar och kläder. Jag hade gått upp 4kg. Oj det hade jag inte räknat med. Vart jätte chockad då jag fortfarande använder mina gamla kläder. Men som barnmorskan sa så sätter det sig ju oftast inte bara på ett ställe utan de fördelar sig ju. Oftast sätter det sig på mage, tuttar och lår.  Vi fick också lyssna på <3ljudet, härligt! Det gick fort kan jag säga. 146/m.

Nästa besök är om 5 veckor då skulle vi ta blodprov och sånt också. Då kollar man Hb och blodsocker. Den 17/3-09 ska vi va där. Vi kollade också på tider till föräldrargrupperna och de var i maj. Ska bli roligt och intressant att gå på.  Nu har de också en amningskurs man går på, lite anorlunda mot förr. Tror den var i maj med. =)

Jag och Richard har köpt lite kläder på H&M till bebisen. Vi handlade i storlek 50, 0-1 månad. Vi tyckte det var sött och passar till både en flicka och en pojke. =)

 
 

Myser i solen

Publicerad 2009-02-09 12:10:51 i Allmänt

Casey drar sig till solen när den väl kommer fram. Hon bara älskar att ligga och gassa i solen. Direkt när solen kom fram hoppade hon upp i soffan o la sig i solen. :D

Hon är en riktig mys hund. Vi myser hela dagarna och nätterna. Vi ligger i skeden varje natt. På morgonen när jag vaknar ligger hon oftast vid fötterna och så kryper hon fram till mig och myser. Det finns ingen mysigare hund än du Casey. Sitter man på soffan i vardagsrummet eller på en köksstol i köket vill hon gärna upp i knät och vara social med oss. Kan inte annat än säga att hon är dö härlig. Man kan tro att hon är en liten knähund, men igentligen väger hon 25kg och är en så kallad "kamphund". Känner man henne som jag skulle man aldrig kalla henne det.

Utan dig Casey, vem vore jag då? Utan dig, hur hade jag klarat mig genom sorgen då? Casey du skänker mig så mycket glädje och kärlek som jag nu inte klara mig utan. Vad skulle jag göra utan dig? Jag älskar dig så, min bäste vän!



Ajajaj mitt öga!

Publicerad 2009-02-08 14:16:10 i Allmänt

Så här er mitt spruckna blodkärl ut. Så har det sätt ut sedan i tisdags, undrar när det kommer försvinna? Det ser ju inte så mysigt ut om man säger så. Folks reaktioner har inte varit positiva direkt utan jag får höra - fy vad äckligt!
Aa så här får mitt öga någ se ut ett tag fram över, har läst att det brukar ta ett par veckor iallafall förrns det försvunnit helt.


Jeansjackan

Publicerad 2009-02-08 13:10:55 i Kläder

I vår tänkte jag sattsa på en jeansjacka, om jag nu kommer få på mig en sådan. Hittade iallafall den här snyggingen på H&M 298 kr. Prisvärd tycker jag. Jag har inte haft jeansjacka sedan högstadiet så det kan vara kul att dra på sig en sådan igen. Det har varit så mycket skinjackor och kavajer nu så det blir lite roligt med annat. Det tråkiga är om alla går om kring med den i vår. Men som sagt blir det så så förstår jag. :D


Nu har jag gått halva graviditeten

Publicerad 2009-02-05 19:43:29 i Graviditet nr 1

Idag har jag gått mer än halva tiden av graviditeten. Bara hälften kvar nu. På måndag ska jag träffa barnmorskan och se vad hon har att säga. kolla om man gått upp nått i vikt än.

I veckan har jag legat sjuk i influensan. Jag vaknade kl 03:30 och mådde illa och spydde en gång i kvarten till ca 16:00 efter det en gång i halvtimmen till kl 22:00. Efter det fick jag ett sprucket blodkärl i ögat, ser inte trevligt ut kan jag säga. Kanske lägger in bild på den imorn! Här kommer iallafall en bild på min mage i v 21 =)






Bebisen - Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.


Du
- Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid.

Kusinvitamin

Publicerad 2009-02-02 11:42:13 i Allmänt

Igår var vi på fika hos min kusin och hennes familj i deras fina hus. Deras söta barn var verkligen i farten, de är så härliga. Man blir så glad av barn. De har sådan energi och utsrålar sådan glädje att man bara måste le. Vi fick en massa bra råd och tips av dom om att bli förälder och allt som behövs i början. Det är faktiskt mycket man inte tänker på. Man tänker mer på de större sakerna som spjällsäng och barnvagn. Men nu fick vi tips om tex en "grej" man har i badbaljan som man kan lägga barnet i så man slipper hålla upp h*n helatiden, väldigt smart! Som sagt det är mycket vi behöver inskaffa oss nu. Jag som tycker vi skaffat oss så mycket redan. Nae det var mycket trevligt att träffa familjen, vilka gullungar!

Richard 24 år!

Publicerad 2009-02-01 13:29:39 i Allmänt

Gårdagen blev lyckad som tur var, då jag var lite orolig för maten innan. Har ju aldrig haft middagsbjudning här för så många innan. Maten vi bjöd på blev tacopaj, stor fräch sallad, nybakat bröd med en stark ost till. Alla tyckte det smakade gott! De flesta tog tillochmed två gånger. =) Dock blev det en del mat över då vi gjorde 2 plåtar paj. Richard fick en massa paket, mest kläder. Både mjukiskläder, finkläder och underkläder. Han blev supernöjd! Paketet han fick öppna på kvällen av mig var en "pappabok" där han kunde skriva sina tankar om att bli förälder. Där kunde man också klistra in bilder på före och efter kort. Det roliga är ju faktiskt att han gått upp mer än mig än så länge. :D

Nu ska vi hälsa på min kusin och hennes familj. Ska bara köpa en buket med färgglada tulpaner innan.

Bilder på Casey och Richard:

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela