Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Fredagsfika

Publicerad 2014-02-28 19:31:35 i Allmänt

Idag verkar grabbarnas öron vara mycket bättre. Vi har kört med några droppar Väteperoxid i båda grabbarnas "onda öron" och efter det har de inte haft något ont. Det dödar bakterierna i öronen. Eftersom pojkarna är pigga och friska i övrigt så gav vi oss ut idag med. Jag behövde byta några klädesplagg och påvägen hem träffade vi på en gammal tant som ville bjuda på fika. Jag hade bara tänkt köpa en dricka men tanten tyckte att pojkarna var så söta att de promt skulle ha en varsin bulle. Det är ju ändå fredag och då brukas det fikas hos oss och vi ville ju inte göra tanten ledsen. "Älsklingar" kallade hon barnen, en helt för oss okänd tant som inte hade några egna småbarn i hennes närhet blev så glad över att göra mina barn lika glada. Det är nog inte så vanligt i dagens Sverige?!

Vab och shopping

Publicerad 2014-02-27 19:13:00 i Allmänt

Igår var det dags att vabba igen. Alvin vaknade upp med feber och andra örat har även börjat spöka för honom. Milo säger ibland att han också har ont i örat men det kan ju vara att han härmas, han verkar iallafall inte ha speciellt ont, dock pekar han alltid på samma öra, så jag vet inte. Vi var lite uttråkade hemma idag och behövde komma till apoteket så vi tog en tripp till stan. Vi handlade kläder, heminredning och leksaker så vi har lite att göra här hemma i sjukstugan. Imorgon är det fredag och vi har en dejt med mormor.

Brottning med gräsklipparen!

Publicerad 2014-02-25 19:14:00 i Me, My self and I

När jag var liten och hade varit hos frisören var det just detta min lågstadielärare brukade säga till mig. "Har du brottats med gräsklipparen?" och det fick mig alltid att skratta lika mycket. Någon dag innan bröllopet beställde jag tid till frissan och kapade bort halva håret och det känns så skönt. Jag fick sådant friskt och livfullt, lockigt hår nu att jag nästan svävar på moln. Jag vågade dock inte klippa av mig till käken som många andra utan det blev till axlarna denna gång.

Vilket bröllop!

Publicerad 2014-02-23 09:27:00 i Festligheter

Igår var jag på en av de häftigaste, största och coolaste fest ever! Min kusin gifte sig med en syriansk man så det var stort och högljutt, fest och mat hela natten lång! Vi sa att vi bara vill gå på syriska bröllop i framtiden, så häftigt var det! ;)

Bakarfredag

Publicerad 2014-02-21 15:28:41 i Allmänt

Jag har tidig fredag varannan vecka och idag är det en sådan dag. Vi brukar då festa till det med lite bakning och idag blev det kladdkaka med vaniljglass. Grabbarna turades snällt om att ha i varannan ingrediens. Sedan blev det två tallrikar med gottgott!

Snöbus i skogen

Publicerad 2014-02-20 10:52:04 i Allmänt

Idag vabbar jag då Alvin är inne på sin sista pencelindag mot öroninflammationen. Alvin ville ta en skogspromenad och självklart tog vi oss till skogen då. Det var vackert med snö överallt så vi njöt ordentligt, för nu har vi bestämt att våren kommer till helgen, vilket betyder ingen mer snö för denna vinter!

Branduppvisning

Publicerad 2014-02-18 19:51:00 i Allmänt

Idag tog mormor ledigt från jobbet för att ta med grabbarna på branduppvisningen i stan. Det var ett hus som brann som brandmännen fick släcka och ett par tjuvar som polisen och polishundar fick fånga osv. Jag var där med min förskola så jag kunde inte ta med dom själv så det var väldigt snällt av mormor. Hela kvällen har grabbarna lekt polis och brandmän och tjutit som bilarna så de har verkligen varit i extas hela dagen och berättat mycket för pappa om dagen.

Helgens bravader

Publicerad 2014-02-16 10:31:33 i Allmänt

Alla hjärtans dag firades redan vid 07:30 här hemma då vi hade sovmorgon öppnade vi paket till frukosten innan jobb och förskola. Barnen blev sedan hämtad av mormor för fredagsmys med övernattning. Jag och R passade då på att mötas på stan då vi slutade samtidigt. Det blev en hel del shopping och en middag på Enjoy innan vi åkte hem. Väl hemma var vi så romantiska att pyjamasen åkte på direkt och det blev film i sängen innan vi somnade vid 22 och vaknade inte förrän kl 09! Lördagen började med tvättning av ytterkläder, storhandling och sedan middag och slager, det var iallafall tanken men kl 16:30 började Alvin få ont i örat igen och det blev panikskrik och alla läkartider var slut. Hela natten har han skrikit med 40 graders feber och var rinnandes ur örat. Inte förren kl 11:30 har vi en tid. Det har verkligen varit en mardröm! Efter läkarbesöket blir det iallafall donken som jag hoppas ska linda Alvins smärta lite till efter pencelinen som läkaren förhoppningsvis skriver ut. Mammas hjärta!

Plask, plask!

Publicerad 2014-02-13 22:22:11 i Allmänt

Det roligaste som finns måste vara att springa omkring och plaska i vattenpölar, iallafall om man är 2-4 år! Barnen sprang hela vägen hem från förskolan idag. Det var ju vattenpölar överallt så det var väldigt kul att se hur blöt man kan bli i en pöl. Alla kläder hänger nu på tork här hemma och det är bara hålla tummarna för att de ska vara torra för morgondagens förskoledag med!

Rosabandet

Publicerad 2014-02-12 13:01:26 i Allmänt

Äntligen har även jag ett gåband i vardagsrummet! Inte nog med det, så är det även rosa som resten av vardagsrummet. Nu jäklar kan jag inte skylla träningen på tidsbrist! Minst 30 min om dagen har jag sagt och missar jag någon dag får jag plussa på en annan dag. Till och med barnen blir rastade på den när de varit sjuka och inte kunnat gå ut, haha!

Trolldeg

Publicerad 2014-02-11 18:19:00 i Tips

Idag gjorde jag en rosa trolldeg till grabbarna att göra roliga figurer och bokstäver av. När vi hade skapat klart åkte plåten in i ugnen så ska det bli magneter av dessa fina skapelser. Recept på trolldeg: 1dl vatten 1dl salt 2dl vetemjöl 1msk olivolja några droppar karamellfärg

Sjukstuga igen

Publicerad 2014-02-10 12:52:44 i Allmänt

Så var det Alvins tur att bli sjuk. Många säger att jag tar alla sjukdomar bara jag slipper magsjuka (som Milo hade), men jag vet inte om Alvin håller med! Han lider nämligen av öroninflammation just nu och har skrikit hela natten. Feber och magont har han också, slö och matvägran med. Smärtstillande hjälper inte ett dugg heller så man får hjälplöst bara titta på och försöka göra det skönt för honom med massage och mys i soffan. Usch så jobbigt det är när inte läkaren vill skriva ut penicillin när han har så ont, stackarn.

Bröllopsinbjudan

Publicerad 2014-02-09 14:28:00 i Festligheter

För någon vecka sedan damp det ner en bröllopsinbjudan i brevlådan då min kusin ska gifta sig. Det ska verkligen bli jätte kul att gå men då det är barnfritt kan det ställa till det för oss. Eftersom hela min familj och släkt är på bröllopet blir det svårt att få barnvakt. Svärföräldrarna ska utomlands några dagar efter bröllopet och vill därför inte vara nära några baciller så det är bara att hålla tummarna för friska barn. Vi har inte varit på bröllop sedan Alvin var en månad gammal (förutom vårt egna) och så här såg vi ut då. Sötaste lilla Alvin!

Fuck Cancer!

Publicerad 2014-02-06 19:29:00 i Allmänt

Fick ett fint armband av syrran i julklapp som har stor betydelse för mig. Hon beställde armbandet på nätet (ungcancer) där pengarna går direkt till cancerfonden. Skitbra alltså! Vi har en hel del cancer i släkten, det började med gammelmorfar (vad jag minns iaf), sedan farmors bror, sen hon själv och så även min pappa endast 44 år gammal! Nu har även både min farfar (flera av farfars syskon har också dött av cancer) och morfar fått cancer som de nu kämpar mot så jag hatar verkligen CANCERSKITEN! Min pappas cancer (tjocktarmscancer, samma som farfar) är ärftlig, så jag är rädd att jag själv ska få skiten en sketen dag. Nu följer jag 15-åriga Kenny från Norrköping (där vi bor) kamp mot cancern. Alla mina tankar går till den familjen. De säljer också Kenny-armband då försäkringskassan tvingar föräldrarna jobba den sista tiden Kenny har i livet. För jävligt är vad det är, inte nog med att få en dödlig sjukdom som cancer så sviker även samhället familjen genom att inte låta sjukskriva dom. För att hjälpa familjen Wallerman/Nilsson att få vara tillsammans med deras kära son/bror i livets slut och få uppleva minnesvärda saker ihop kan man skicka ett bidrag till: Bank: SEB Konto namn: Rebecca Wallerman Cleringsnr: 5699 kontonr: 33 817 10 (Skriv ditt namn i meddelande) Alla bidrag är viktiga här, 20 kr som 500 kr, minsta krona gör en skillnad!

Gårdagens middag

Publicerad 2014-02-05 12:43:00 i Mat och bakning

Igår lagade jag och mannen till en middag svärföräldrarna bjöd oss på när Richard fyllde. Det blev ris och kyckling i jordnötsås. Det bästa förutom att det är så gott är att det är så enkelt att laga det också. Såsen innehåler nämligen bara jordnötsmör, kokosmjölk, krossade jordnötter och nån tesked Sambal olek. Detta kokar man ihop i några minuter och slänger sedan i den stekta kycklingen man skurit i mindre bitar och så kokt ris till. Woila!

Vabruari

Publicerad 2014-02-04 15:41:32 i Allmänt

Det hann i princip bara bli februari eller som vi småbarnsföräldrar kallar månaden -vabruari, så blir Milo sjuk. Richard har varit hemma med honom hela veckan men nu tror jag allt han ska vara ok. Älskade, älskade barn håll er friska nu!

Gottegrisarna

Publicerad 2014-02-02 18:48:20 i Allmänt

Idag är gottegrisarna ännu en gång igång här hemma och gör egen glass, maränger och chokladsås. Det är ju så mycket godare att göra det själv. Igår var det slagerkväll med slips, grönsaker och dipp och i fredags blev det semeltårta. Shit jag måste nog (ok, med all säkerhet) springa flera mil denna vecka för att bli av med dessa kalorier, vad hände med beach 2014 liksom?

Insnöad

Publicerad 2014-02-01 09:05:41 i Allmänt

Grabbarna tittar ut genom balkongdörren och inser att vi är insnöade. Shit vad snö vi fått på sistone, idag hade det varit kul att ta med skidorna (om man hade några) och ge sig iväg till yxbacken (som öppnar idag). Istället blir det bio på dan och slagerkväll med middag som avslut på denna lördag, vilket också ska bli kul. Trevlig helg på er!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela