Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Bad och plask!

Publicerad 2015-06-30 19:00:12 i Allmänt

Idag åkte äntligen poolen fram som Alvin fick i födelsedagspresent. En månad senare blev det tillräckligt skönt för ett bad. 
 
Hela familjen var med och invigde den efter lite jordgubbar och glass i solen.
 
 
 
 

Ljuvliga tvätt

Publicerad 2015-06-29 07:48:00 i Allmänt

Igår tvättade vi madrasser,  kuddar, täcken, påslakan och örngott som fick lufttorka ute I solen hela dagen. Gissa om vi har sovit gott i natt? Bara doften är ju underbar!
 
 

Valla och Gamla stan

Publicerad 2015-06-28 14:46:00 i Allmänt

Idag tog vi bilen mot ännu ett äventyr i Linköping, nämligen valla och gamla stan. Vi åkte bla tuff, tuff tåget, kolla på marknad, djur och käka lunch.
 
Nu är vi hemma igen och termometern står på 40 g i solen. Vi har ännu inte tagit upp poolen då vi inte har en vattenslang framdraget till baksidan. Men i morgon är R ledig så då är det snart fixat (hoppas jag ;)
 
Just nu har vi vattenlek ist för att svalka oss. Hoppas ni haft en trevlig helg mina vänner. Imorgon börja min sista jobbvecka innan semestern. Jag och R jobbar som vanligt om varandra så barnen blir lediga rätt mkt ändå.
 
 
 

Underbara, härliga Lördag! Sa jag underbara?

Publicerad 2015-06-27 19:45:00 i Familjeliv

Äntligen fick vi en fin sommardag igen. Det firade vi med en härlig fm på Getå vandringsled. Där fick man följa en bäck i trollskogen som var förtrollande härlig. En trollslända satte sig tillochmed på min hand när vi stannade upp och gjorde "båtar" för att lägga i vattnet. 
 
På em kom sedan mormor, syrran och Lea för en grillkväll i den härliga solen.
 
 
Kommentarer (0)

Fynd på rean

Publicerad 2015-06-26 17:22:00 i Allmänt

Jag har hunnit fynda lite på rean redan, bla varsina jackor till hösten till grabbsen, lite fint till hemmet, smycken till mig (med barnens bokatäver) och presenter till Milo (kläder från HM och POP).När jag köpte jackorna förstod jag helt plötsligt hur stora barnen blivit. Jag kan inte fatta att jag precis köpt kläder i st 116 och 122 till dom!

Middag i solen

Publicerad 2015-06-25 19:16:00 i Allmänt

Idag slutade vi tidigt så vi har hunnit med en hel del idag. Först träffade jag syrran och systerdottern på stan där jag fynda endel på HM och POP. 
 
Sedan åkte vi ut till landet för en fika hos farmor och farfar där barnen sovit över. 
 
Eftermiddagen spenderades sedan med mormor och syster med familj i vår trädgård med middag och musik från blåvalla i bakgrunden. Festivalen slutar 2.30 inatt och jag ska upp 5.30 så vi får hoppas att det inte hörs lika mycket inne som ute.
 
 
 

På sommarstället

Publicerad 2015-06-24 18:47:00 i Allmänt

Idag har vi hälsat på farbror och Tove i deras nya stuga. Vi grillade, gungade och tittade på korna. De hade fått en ny kalv som nyfiket sprang fram och hälsade på oss. Sedan åkte vi vidare till farmor och farfars landställe där grabbarna ska sova över då både jag och R öppnar våra jobb imorgon. 
 
 

På väg till förskolan

Publicerad 2015-06-24 12:56:19 i Allmänt

Imorse påväg till förskolan hittade vi lite smultron som barnen plockade i sig direkt. Lite extra frukost är aldrig fel.
 
Sedan fick jag lämna barnen på småbarnsavdelningen då de slår ihop under sommaren. Grabbarna var inte alls glada att behöva vara där så bra någon timme senare kom pappa Richard och hämtade hem dom igen. Som tur var behöver de inte gå tillbaka igen förrän nästa vecka. Lyx att bara behöva vara i 2 h på fsk under en vecka. Får hoppas att det löser sig nästa vecka med för sen är det sommarlov för oss med.
 
 

Ute på landet

Publicerad 2015-06-23 15:11:48 i Allmänt

Idag åkte vi och kolla läget på vårat förra landställe där det ska byggas hus nu. Barnen sprang med sina snabbaste steg fram till stugorna. Åh vad jag saknar vårt lilla landställe!
 
 

Renovering av badrum

Publicerad 2015-06-22 19:17:00 i Allmänt

I sommar ska vi försöka hinna med att måla och tapetsera alla sovrum, sen är vi klara med renoveringen för en bra tid framöver (hoppas jag). Dock skulle det vara kul att göra om badrummet också. Kanske om ett år lr två.
 
Men det här golvet var ju iaf superhäftigt!
 

7 år sedan

Publicerad 2015-06-21 19:47:00 i Allmänt

Idag är dagen då min kära pappa gick bort av cancer. Han skulle även ha fyllt 51 år idag min fina pappa. Tänk att du skulle haft 3 barnbarn om du hade levt nu. Shit så mkt som har hänt under dessa 7 år. Saknaden är dock lika stor nu som då.
 
 

Ute vid Glan

Publicerad 2015-06-21 14:57:13 i Familjeliv

Igår tänkte jag kolla hur långt det var från oss till Glan så jag fick med mig familjen på ett äventyr idag. Vi packade picknickorgen och gav oss iväg med hundar och barnvagnar. 
 
Hundarna och barnen plaskade rätt bra där ute och det var bara en timmas promenad. Perfekt!
 
 

Efter regn kommer solsken

Publicerad 2015-06-20 19:38:00 i Allmänt

Äntligen visade sig solen igen! Vi gav oss genast ut på både morgonpromenad och kvällspromenad. Där emellan regnade det så då blev det mys i soffan med film och diverse gottgott
 

Glad midsommar

Publicerad 2015-06-19 19:38:00 i Festligheter

Kikar in och önskar alla en riktigt trevlig midsommar!

Tack gode gud för träd!

Publicerad 2015-06-18 15:46:00 i Familjeliv

Det är tur vi har träd att gömma oss under i detta regnväder. Casey är glad hon slapp va i regnet här. Hon kissar fort och så in igen, lilla donnan.
 
Imorgon är det midsommar och tyvärr ser det ut som att regnet fortsätter falla ner i över en vecka framåt. Så fram med paraplyna! ☔
 

Inför midsommar

Publicerad 2015-06-17 08:54:00 i Allmänt

Så var snart midsommarafton här. Oj så fort tiden går, jag hinner inte alls med känner jag. Idag ska vi planera inför midsommar iaf, men det är alltid lika svårt då man alltid planerar för picknickar i gräset med den lilla klänningen man köpt för veckor sedan. Dock är ju verkligheten något helt annat. Den där lilla klänningen ersätts alltid med både byxor och tjocktröjor och picknicken blir under taket i altan då regnet alltid kommer lika olägligt.
 
Mina sommarfina pojkar :)
 
 
 

Kolmården och sommarfest

Publicerad 2015-06-16 17:46:00 i Festligheter

Imorse tog barnen bussen till Kolmårdens djurpark med förskolan medan jag tutade vidare till min förskola för sommarfest.
 
Vi har fixat midsommarstång och bakat tårtor. Vi har blåst upp ballonger och satt upp vimplar. Sedan blev det sång och dans för glatta livet. Sommarpresent fick vi också i form av en kylväska med plast tallrikar och vinglas, perfekt till sommaren alla picknickar!
 
Barnen hade också haft en kanon dag i parken och sov gött i bilen hem sen. Mina små sötisar!
 
 

Me

Publicerad 2015-06-15 07:31:00 i Me, My self and I

Så här såg jag ut under gårdagens ceremoni. 
 

Leas dop

Publicerad 2015-06-14 18:07:00 i Festligheter

Idag döptes lilla Lea av vår präst Pontus. Han har haft alla våra dop, bröllop och begravningar så det är roligt att han känner igen oss. Alvin fick ringa i kyrkklockorna och hälla i dopvattnet och Milo fick både bära in och tända dopljuset så det var väldigt spännande.
 
Efter dopet blev det middag, fika och presentöppning. Lea fick en doptavla av gudföräldrarna och kusinerna dvs oss.
 
Söt och go var hon som vanligt under hela ceremonin.
 

Jippo i Vasaparken

Publicerad 2015-06-13 17:07:00 i Festligheter

Idag var det Jippo i Vasaparken och självklart var vi där. Det var polisbilar, brandbilar, uppträdande, lek och bad bla. Barnen var som tokiga! De var överallt samtidigt skulle man kunna säga ;)
 
 
 

Studentfirande

Publicerad 2015-06-12 21:20:00 i Festligheter

Idag har vi firat min kusin som tagit studenten. Själv är det 11 år sedan, herre gud, vart har tiden tagit vägen egentligen? Varmt har det varit också! 40 g hade vi på baksidan idag och nu på kvällen 27 g. 
 
Så vi har haft en fantastisk härlig dag med släkt och vänner idag.
 

Underbara, härliga Torsdag

Publicerad 2015-06-11 20:34:56 i Allmänt

Vilken sommardag det blev idag, det uppskattas verkligen efter den kalla, blåsiga början på sommaren.
 
Idag slutade jag efter lunch då tog vi en cykeltur till vattnet. Picknick och skogspromenad hann vi också med. 
 
Kvällen spenderades sedan på farmor och farfars land då grabbarna ska sova över. Både jag och R öppnar imorgon vilket betyder att vi skulle behöva lämna grabbarna kvart i sex när de öppnar kvart över. Som tur var kan svärföräldrarna lämna dom imorgon ist.
 
Imorgon slutar jag redan kl 12 så då blir det studentfirande för hela slanten (iaf nästan)!
 
 

I djurparken

Publicerad 2015-06-10 20:12:00 i Familjeliv

Idag blev det Kolmårdens djurpark igen fast den här gången med förskolan. Vi såg på fågeluppvisningen som jag inte sätt på flera år vilket var lite otäckt när de flög över en. Det var väldigt kul att se barnens entusiasm när vi kom fram, så härligt!
 

Cirkus och kvällspromenad

Publicerad 2015-06-09 20:00:00 i Familjeliv

Idag var det cirkus ute i Lindö så efter jobbet (och på jobbet) gick vi ner till hamnen och tittade på cirkusdjuren. Vi klappade bla hästarna och fåren och betraktade sedan lamorna och kamelerna på håll. Väl hemma tog vi en fika på altan innan vi tog oss på en kvällspromenad med fotbollen. Milo hann dock somna så han fick följa med i vagnen (bara han inte börjar bli sjuk). :)
 

En dejt med tjejerna

Publicerad 2015-06-08 22:15:00 i Me, My self and I

Ikväll blev det både shopping på stan och en middagsdejt på Enjoy med tjejerna. Oj vad vi shoppade allihopa (iaf jag)! Vi fyndade faktiskt en hel del på rean. En god middag fick sedan avsluta dejten för den här gången.
Får se om det dröjer en månad till nästa gång igen. Vi har ju sagt att vi ska ses MINST en gång per månad så det får vi börja hålla nu, men det är ju inte lätt för fyra småbarnsmorsor att få ihop det alltid. ;)
 
 

På landet

Publicerad 2015-06-07 17:12:00 i Allmänt

Idag har vi fått äran att umgås med både mormor, farmor och farfar. Det blev först lunch hos mormor och sedan middag på farmor och farfars landställe.
 
Nu ska det bakas och fixas inför morgondagen. Min tur att hålla i planeringsfikat. Det kommer serveras rabarberpaj med vaniljsås -min favorit!
 
 

Nationaldagen på Kolmårdens djurpark

Publicerad 2015-06-06 19:31:00 i Familjeliv

Eftersom vädret skulle vara perfekt för en dag i djurparken åkte vi förstårs dit. Barnen fick besöka nyöppnade Bamses världs och där med få se deras föreställning och åka godiståget. Självklart gick vi också in och köpte lite godis och åt farmors pannkakor. 
 
Linbanan, delfinshowen och bergodalbanan blev nog topp tre idag. Nu blir det nog sängen direkt. Zzzz! 
 
 

Äntligen sommarvärme

Publicerad 2015-06-05 20:04:00 i Allmänt

Så kom äntligen sommarvärmen hit till Norrköping. Grabbarna var lediga även idag så när de kom och hämtade mig efter handlingen av fredagsmyset tog vi med hunden på en härlig promenad längst vattnet. Som vanligt plockade vi en härlig sommarbukett endast i shorts och t-shirt! 
 

Glassväder!

Publicerad 2015-06-04 16:28:00 i Allmänt

Äntligen lite sommarvärme igen! Det tog vi vara på i Vasaparken med lek och bus. Sedan blev det glass i stora lass. Nu är det dock dags med lite vardagsbestyr, vi ska laga mat och bada innan kvällen är tanken.
 

Älskade hammock

Publicerad 2015-06-03 17:55:00 i Home sweet home

Jag har ju glömt att visa vår hammock som gått från blå till vit. Blev som en helt ny hammock. Nu ska jag bara köpa nya dynor till den med.
 

Till och från förskolan

Publicerad 2015-06-02 15:34:13 i Allmänt

Imorse var barnen fulla av energi så det blev sparkcyklarna till fsk. Som tur var blev det bilen hem för grabbsen var så trötta att de somnade -på varandra. Haha!
 

1 Juni = Sommar

Publicerad 2015-06-01 14:26:51 i Allmänt

Årets första sommar dag och det blåser halvt storm ute. Mins inte att vi haft sådan blåsig vår förut. Vilket fall som helst hoppas jag värmen kommer nu så vi kan sola och bada snart.
 
Fotade vårt vackra träd igår i kvällssolen innan jag gick och la mig.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela