Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Grattis Richard 30 år!

Publicerad 2015-01-31 22:32:00 i Festligheter

I gårkväll när Milo låg däckad i soffan bakade jag och Alvin bröd och pressade apelsinjucie, skrev på kortet och förberede inför födelsedagen.
 
Imorse väckte vi sedan pappa med skönsång medan Milo låg däckad bredvid pappsen i 39 graders feber. På förmiddagen kom farmor och farfar för att vara barnvakt när Richard blev kidnappad. Syrrans kille körde runt honom lite för att han inte skulle misstänka något och tillslut hamnade vi på tropicariumet.
 
Richard har alltså fått leta efter ledtrådar bland spindlar, krockodiler, skorpioner, ormar och hajar mm i baddräkt. Det var himla roligt och spännande. Han svarade rätt på alla frågor och vann då en champangeflaska, cigarr, sura ess, en påse öl och en choklad medalj.
 
Sedan blev det tapas som mamma spenderat fyra dagar med att göra och så tårta såklart. Galet gott och helt underbart uppskattat mitt i renovering och sjuka barn.
 
 
 
 
 
 
 

Sjukstuga

Publicerad 2015-01-30 21:32:00 i Allmänt

Så typiskt av Milo att bli sjuk nu när Richard fyller 30 år i morgon som ska firas med spektakel. Han har bara legat och sovit med feber hela dagen. Inte sagt ett ord, inte ätit, ingenting. Min stackars plutt. 
 
Själv har jag förberett för morgondagen. Fixat med presenter och andra överraskningar. Är helt slut nu kan jag säga. 
 
Håll tummarna för oss så vi kan fira Richard ordentligt imorgon!
 
 Sneak peek på v-rummet blev det här ;)
 

Gravid

Publicerad 2015-01-29 20:19:00 i Allmänt

Åh vad mysigt med så många graviditeter runt om mig nu. Ibland önskar jag mig också en liten till men så tänker jag på hur dåligt jag mådde. Men mysigt vore det iaf (iaf efter v 25). Min syster väntar barn vilken vecka som helst nu, och det är så spännande.
 
Här är jag i samma vecka (35)
 BTW, nu är vi färdiga med vardagsrummet, bilder kommer upp snarast.

Mina krulltottar

Publicerad 2015-01-27 14:33:00 i Allmänt

Mina fina, fina killar. Det var så lungt på jobbet idag så vi alla kunde komma hem skapligt. Grabbsen hämtade då hem mig från jobbet så vi kunde åka och storhandla. Ett tapetseringsbord kom vi också hem med. Nu hjälper grabbarna oss i köket för att koka ihop något gott. Ser ni också hur barnen växer när de får vara med och hjälpa till? Stolta som tuppar står de här nu vid min sida och väntar på att få äta.
 
 
 
 
 

Fotbollskillarna

Publicerad 2015-01-26 18:23:17 i Allmänt

Idag var jag med grabbarna på plan och sparkade lite boll. Papporna som stod med skämtade med Alvin om att han skulle ta det lungt med mig, de skulle bara veta att jag själv har spelat i sju år. ;P
 

Måla, måla, måla

Publicerad 2015-01-25 18:23:00 i Allmänt

Imorgon har vi hållt igång med renoveringen i två veckor. Trappen är inne på sin tredje och sista strykning. Väggarna är inne på sista "spacklingen" och ska börja målas i morgon (en vägg är klar). Sedan ska fondväggen upp och vi är klaaaara! Iaf med vardagsrummet.
 

Lördagsmorgon

Publicerad 2015-01-24 10:14:00 i Familjeliv

Åh vad jag älskar lördagsmornar! Finns inget bättre än att väckas av sin familjs älskade pussar, kramar och ömande ord. Har jag berättat hur mycket jag älskar dom? Det finns inget bättre i hela världen, än min fina, älskade familj.
 
Först frukost sen ut i backen. 
 

Happy Friday

Publicerad 2015-01-23 22:09:00 i Allmänt

Denna vackra fredag spenderades hos moster under dagen och väl hemma sent på eftermiddagen satte vi igång att måla igen.
 
Gissa om vi är trötta på att måla, trodde aldrig att det skulle ta sådan tid. Men eftersom dygnet inte har fler timmar så hinner vi med kanske två timmar med renovering per dag efter jobb osv. I helgen jobbar R natt vilket betyder att han sover under dagen så det är verkligen svårt att få ihop det. 
 
Vi avslutade kvällen med en varsin semla innan pappsen åkte iväg till jobbet igen. Det var en mycket efterlängtad och välförtjänad semla. Mums så gott!
 
 

Kyrkskolan

Publicerad 2015-01-22 18:04:00 i Alvin <3

Idag damp det efterlängtade brevet ner i vår brevlåda som vi med snabba ryck öppnade, både Richard och jag. Vi var som två barn som slogs om den sista godisbiten, haha.
 
Som tur var kom Alvin in på den skola vi önskade, -Kyrkskolan (nej, det är ingen kristen skola). Det är en liten skola i området vi bor, så det blir perfekt för oss som är vana vid små förskolor också.
 
Bland den största anledningen vi fick bråttom att flytta till första bästa ställe var att vi inte ville byta skola på grabbarna sen så nu känns allt verkligen superbra.
 
Tänk att vi hann flytta i rättans tid och komma in på en bra skola! Bara hoppas att även Milo får byta till en bra förskola närmare oss i samma veva nu.
 
 

Äntligen snö igen

Publicerad 2015-01-21 20:21:26 i Allmänt

Så kul att snön äntligen kommit hit till oss igen. Nu får vi hoppas att det får ligga kvar lite längre med. Idag åkte skidorna fram. Barnen fick ett varsit par i julklapp, men de tycker det är svårt. En snökaos byddfes hemma oxå.
 
på jobbet gjorde vi snögubbar, snölycktor och hade skidlek. Imorgon hoppas jag på mer av den varan.
 

En dag på isbanan

Publicerad 2015-01-20 16:39:00 i Allmänt

Imorse när jag kom till jobbet åkte vi direkt till ishallen och åkte skridskor hela dagen med varmkorv och oboy. Det var en himla mysig dag, nu längtar jag bara tills jag får ta med Alvin och Milo nästa gång.
 
 

Trött måndag

Publicerad 2015-01-19 20:31:00 i Allmänt

Idag hade jag planering och R jobb till 22:00 så farfar var snäll och tog med Alvin på fotbollen idag. Det gick bättre än sist och han var näst intill hela tiden på planen.
 
När han kom hem berättade han stolt att han nog gjorde flest mål, iaf sex st. Haha den där lilla liraren är rolig alltså. 
 
Jag och Milo fortsatte med renoveringen hemma, rev tapet, målade lite och planterade blommor. 
 
Nu ligger alla i sina sängar och snarkar och snart lär väl jag med göra det... Zzzz
 
 

Stor skillnad

Publicerad 2015-01-18 13:32:00 i Home sweet home

Äntligen börjar man se skillnad här hemma. Nu är vi i stort sätt klara med slipningen och har äntligen börjat måla på trappen där uppe och en kortvägg (vid fönstrena) i vardagsrummet. Får se hur mycket vi hinner idag. 
 
Igår hade vi barnvakt till båda barnen så då kunde vi få mkt gjort men det blir ju som sagt svårare idag. 
 
 

Fredag hos oss

Publicerad 2015-01-16 19:05:36 i Home sweet home

 
Japp så här spenderar vi våran fredag. Hoppas ni andra myser i soffan med något gott med trevligt sällskap. Jag hoppas på det nästa helg, men då gäller det att ligga i nu. Pjuh!

Nytt till boysen

Publicerad 2015-01-15 18:07:00 i Allmänt

Idag fick jag tips om att det var halva reapriset i klädbutikerna, och självklart var jag tvungen att kolla läget. Vi hann inte handla så mycket då jag skulle vidare till barnmorskan så det får nog bli en till tripp snart för det fanns en del fynd men även mkt till fullpris.
 
 

Renovering på gång

Publicerad 2015-01-14 21:03:00 i Home sweet home

Efter julen och födelsedagsfirande är äntligen renoveringen igång här hemma. Vi börjar med vardagsrummet som ska tapetseras och trapp som ska slipas och målas.
 
Richard var ledig idag och satte igång direkt med målet att vara klar om en vecka, för nästa helg är det 30-års fest här hemma. Eee, är det bara jag som känner att han har lite för höga förhoppningar? Vi jobbar ju också liksom. Vem tar hand om barnen när vi målar? Hmm det här kommer inte funka alls. Ajja bara att hänga med mannen nu och jobba som faaan! (Nån gång måste man ju börja) ;)
 
Tapeterna är iaf rivna, spacklade, och trappen är också påbörjad av slipning. Jaaa, så fint det är. Sa jag att vi ska ha fest här nästa helg?

Fotbollsmorsan

Publicerad 2015-01-12 20:41:00 i Alvin <3

Jag ska byta namn på min blogg till fotbollsmorsan från och med nu. Helt plötsligt, efter första fotbollsträningen, såg jag Alvin 20 år gammal, fotbollsproffs och miljonär framför mig.
 
Skämt och sidor. Alvin var mest rädd under hela träningen men de sista typ 20 minuterna spelade han som ett proffs (i sina föräldrars ögon iaf ;).
 
Ska bli kul att se hur fortsättningen blir. Uppdatering nästa måndag ;)
 
 

Kalas

Publicerad 2015-01-11 18:00:00 i Festligheter

Efter en natt hos mormor med fika och lördagsgodis var det idag dags för kalas. Vilma har nämligen hunnit att bli hela fyra år. Där bjöds det på slottsfika och skattjakt. Grabbarna sitter fortfarande och pratar om vad roligt de haft. Hihi :)
 

På landet

Publicerad 2015-01-10 13:35:00 i Allmänt

Idag hade vi en dejt på landet hos gammelfarmor och Peo. Grabbarna var i extas då hela bordet var full med olika kakor och tårta. Lördagsgodis fick de också när vi åkte hem. Vi kunde dock inte stanna så länge då det blev klass 2 varning och då är det inte roligt ute på de här småvägarna. Snön yrde omkring ordentligt! 
 
Nu får vi se om vi vågar ge oss ut på vägarna till mormor också.
 

Ett dopp

Publicerad 2015-01-09 19:06:00 i Familjeliv

Idag slutade jag redan kl 12, då kom familjen och hämtade mig för en eftermiddag på badhuset. Grabbarna åkte rutschkana som gudar och plaskade som fiskar i vattnet. De älskar verkligen sitt badhus.
 
Nu ligger vi med en varsin godisskål framför tvn och myser innan läggdags. Älskar fredagar!
 
 
 

Sista dagen

Publicerad 2015-01-08 15:17:00 i Allmänt

Sista dagen på ledigheten är här. Grabbarna är dock lediga imorgon med då pappa är ledig. Grabbarna har bestämt att de ska ha picknik med nybakta munkar. Får se vad pappa säger om det. Själv börjar jag med öppning så jag kommer nog vara skapligt trött i morgon, tur att man slutar till lunch och att det är helg sen. Bra start på ledigheten!
 
Idag åkte vi till Ingelsta för lite shopping. Förutom storhandling var jag också ute efter en present och en familje almanacka . Det var dock slut i alla fem butiker jag besökte. Gah! Får fortsätta letandet i morgon.
 
 
Grabbarna hittade en fin present till konpisen. Jag valde dock något heeeelt annat ;)
 
 

Jag ser det snöa!

Publicerad 2015-01-07 11:44:00 i Allmänt

Härligt att vakna upp till ett vitt vinterland igen. Det blir alldeles för mörkt ute utan snön.
 
Vi tog på oss vinterkläderna direkt efter frukost och gav oss ut i backen. Grabbarna sprang fnittrandes upp och ner i backen med sina snowracers och lekte i snön. De ville inte in för lunch nu kan jag säga. Jag fick lova att vi skulle gå ut igen i em.
 
 

Fortsättning

Publicerad 2015-01-06 17:26:00 i Allmänt

Ledigheten fortsätter efter en arbetsdag igår.
 
Moster och morbror kom förbi en stund och hundarna fick leka av sig ute en stund. Annars har vi bara badat och tagit det lugnt idag, grabbarna och jag.
 
Nu ligger vi nerbäddade i soffan och ser på nya Beck som vi längtat så länge efter. Lite grönsaker och dipp på det så är kvällen räddad.
 
Har haft mycket cancer på hjärnan då jag har svårt att smälta detta med min kusin. För så fort man tar upp ämnet kan i stort sätt alla relatera. Det sjuka är att det även är så unga människor som drabbas, tom barn idag. 
 
Åh vad jag hatar cancer!
Nya 3d tvn, hur nöjda som helst!
#Fuckcancer
 

Förberedelser

Publicerad 2015-01-04 22:31:00 i Allmänt

Imorgon är det back in business igen. Barnens förskola är stängd så de får vara hos moster och morbror imorgon när vi jobbar. Eller vi lämnade dom redan i eftermiddags då R börjar redan kl 06. 
 
Jag har planeringsdag hela dagen hos fina kolegan Elin i Kimstad med både frulle, lunch (jobbet står för den) och fika on the house -lyx! Det blir ett kärt återseende.
 
Sedan är jag ledig igen fram till fredagen då R får vara hemma med barnen då barnens fsk öppnar på måndag igen (pga renovering). 
 
Barnen hos moster och morbror
Så här spenderar vi kvällen ensamna med mozartkulor vi bakat i helgen

Milos skridskodebut

Publicerad 2015-01-03 18:16:00 i Familjeliv

Idag gav vi oss iväg hela familjen + moster och morbror till skridskobanan. Det var inte det lättaste det där med att stå på ett par skridskor. Får nog öva ett bra tag innan de klarar sig själva på isen, kul var det iaf! 
 
 
 

Tomt

Publicerad 2015-01-02 19:24:00 i Allmänt

Igår började vi städa bort julen här hemma. Jag var så trött på barret från julgranen så den rök först. Sedan har tomtarna också dykt ner i kartongen, en efter en. Nu är det bara belysningen kvar i stort sätt (förutom i grabbarnas rum).  Måste erkänna att det känns lite tomt efter nästan en månad med mysiga färger, belysning och prydnader. 
 
När städar ni själva ut julen?
 

Gott Nytt År!!!

Publicerad 2015-01-01 08:57:00 i Festligheter

Gott nytt år gott folk! 
 
Nyåret firades in hos oss med goda välkommsdrinkar, trerätters, trevligt sällskap, olika tävlingar och happinings. 
 
Alvin skålade in året med champange med oss vuxna medan Milo låg och snarkade i sängen redan kl 22 som alla andra nyår. Alvin har bara sovit på ett enda sedan han föddes. Får se när Milo får uppleva sitt första 12-slag med champange. Kanske redan i år, vi får se!
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela