Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

HAPPY HALLOWEEN!

Publicerad 2012-10-31 19:25:00 i Festligheter

Efter Caseys födelsedagskalas satte vi oss och pysslade lite hela familjen. Vi både målade, klippte och klistrade med tema -halloween. Det blev så fint att vi använde det som dekoration i köket. Sedan målade vi oss till spöken och Milo lärde sig att säga något nytt, nämligen -buu! Hur firar ni halloween eller firar ni ens överhuvudtaget?

Casey 8 år!

Publicerad 2012-10-31 08:16:00 i Festligheter

Hipp, hipp hurra för våran hund idag! Idag har vi födelsedagskalas för Casey som blir hela 8 år gammal men lika pigg är hon för det. Alvin har plockat pinnar och målat teckningar så hon blir firad ordentligt här hemma idag.

Oj vilken dag!

Publicerad 2012-10-30 19:38:00 i Familjeliv

Är helt slut efter en dag som denna! Efter dagens bus i kojan väckte vi mannen min sedan 2 år tillbaka idag med en brunch på sängen då han jobbat natt. Sedan var det bara att göra ordning sig för att åka ner till stan. Vi handlade bla muggar för halva priset på Åhléns och så lite smått och gott innan vi gick till biblioteket och lämnade böckerna vi lånade för någon vecka sedan. Eftersom pojkarna skötte sig på stan gick vi igenom Vasaparken innan vi gick vidare hem till farmor för att sedan åka till nyöppnade Dollarstore och fyndade lite. Eller lite och lite, vi hittade en hel del faktiskt. Sedan avslutade vi dagen med lite hämtmat hos oss. Nu sover kidsen vilket betyder vuxentid i soffan med popcornskålen och hyrfilm. Tänk att vi varit gifta i 2 hela år idag. -Kärlek!

Höstlov!

Publicerad 2012-10-30 11:48:00 i Alvin <3

Idag är första dagen på Alvins höstlov, ja det är hans allra första lov han haft också. Vi börjar lovet med att bygga en koja att mysa i medan Milo sover gott i vagnen. Alvin längtar dock till förskolan men vi har många roliga aktiviteter inplanerade denna vecka då även Richard är ledig dom dagarna Alvin har lov. På förskolan förra veckan var de ute i skogen och plockade löv att måla i vackra färger de själva fick bestämma och sätta på ett träd på väggen, de blå längst ner till höger har Alvin gjort. I torsdags hade de även halloweenpyssel då de målade fina pumpor, spöken och fladdermöss och det är Alvin som gjort fladdermössen ni kan se på bilden. Nu får vi se vad vi ska hitta på för kul på halloween här hemma.

2 årig bröllopsdag

Publicerad 2012-10-30 08:41:47 i Familjeliv

Idag firar Richard och jag två års äktenskap. Det känns dock som vi varit gifta mycket längre men det kan ju bero på att vi har känt varandra i över tio år. När man tänker efter att man faktiskt är gift och har familj känns det helt ofattbart ibland. Vart tog tiden vägen liksom? Känns inte som att det var länge sedan man var tonåring ibland. Jag var 15 år när jag träffade Richard första gången 2001 och nu är man 26 år och vi är gifta med två barn. Helt otroligt! Vi firar dagen i ära med en härlig brunch i sängen med familjen på första skollovsdagen. Kanske åker vi även ut på utflykt också, vi får se vad vi hittar på för kul! Till Richard har jag köpt lite söta saker att ha i sovrummet från Dmoda, ramen med fotot från vår bröllopsdag är dock från Gekås.

Kallt och varmt

Publicerad 2012-10-29 18:23:00 i Barnen <3

Denna dag började vi med att busa i parken igen. Även idag mötte vi upp kompisen Leon och hans föräldrar. Alvin sprang och mötte Leon när de kom så de fortare kunde leka. Direkt satte de sig i sandlådan och började leken. De bestämde tillsammans att de skulle bygga slott så det var ett fint samspel de hade våra sötisar. När vi gick hem sa Alvin att Leons mamma hade stor mage varpå jag undrade vad det kunde bero på. Då svarade han att hon har ju bebis i magen. Dumma mig som inte visste det. -När jag blir stor ska jag också få bebis sa han. Då frågade jag hur många bebisar han ville ha. 3 st barn ska jag ha svarade han. Behöver jag säga att jag var i chock när han sa det? Haha! När vi kom in från kylan igen blev det ett varmt bad för att värma upp oss, fy så kallt det är ute nu!

Halloweenpumpa

Publicerad 2012-10-29 08:32:00 i Festligheter

Jag har gjort mitt livs första halloweenpumpa. Nu verkar det som vi tagit efter den Amerikanska traditionen även i Sverige. När jag var liten firade man alla helgonas dag då man tände ljus på kyrkogården. I våran familj har man aldrig firat Halloween förr mer än klätt ut oss på fest ibland. Men i år tänkte vi fira med dekoration och läskig middag. . Så här gjorde jag halloweenpumpan: Det enda som behövs är en penna, kniv och en sked. Först skar jag bort ett lock på pumpan, sedan gröpte jag ut all innehåll och ställde i värmeljus. Sen skar jag ut ögon och mun som jag hade målat på pumpan först sen är den klar. Jag valde traditionella ögon och mun med huggtänder.

Till barnrummet

Publicerad 2012-10-28 20:10:00 i Tips

Nu är det dags att skriva julklappslistan så då tänkte jag passa på att tipsa om fina saker till barnrummet att önska sig. Det här är iallafall lite av vad som står på Alvins och Milos önskelista från bestkids.se
 
1. Väggförvaring: Perfekt för barnens alla fina teckningar
2. Siffertavla: Ett roligt sätt att lära sig siffror på
3. Gungstol: Ett roligare sätt att koppla av lite i med ett härligt gung
4. Vimpel: Rolig och färglad väggdekoration att få upp i barnrummet

Vintertid och vinteroverallpremiär!

Publicerad 2012-10-28 16:02:00 i Allmänt

Imorse när vi vaknade kl 07:00 tyckte jag att det var konstigt att solen lyste. Det visade ju sig sen att kl egentligen var 08:00, sommartid alltså. Även fast det bara är en timme tycker jag att det är en stor omställning. Egentligen är det väl barnen som har svårt att anpassa sig efter den där timmen. Önska man kunde avskaffa vinter/sommartid så vi slapp den här omställningen. Kl 18:00 ikväll kommer det säkert gnällas här hemma för att grabbarna är trötta och nästa morgon vill de säkert gå upp kl 06:00, då de somnade förtidigt ikväll av trötthet. Idag var det kallt ute, -6 grader närmare bestämt. Alvin ropade att det var is ute, men det var ju frosten han pratade om. Eftersom det var så kalt blev det premiär för vinteroverollen här hemma (förutom Milo som.tjuvstartade igår). Milo kör på en P.O.P i år och för Alvins del blir det första året utan Polarn och Pyret utan i år blev det en Mc KINLEY. Lite dyrare än P.O.P men så värt det! Den är så varm att Alvin sa när vi kom ut att det var ju varmt ute! ;) Sen har den en snygg och varm fuskpäls på sig och jätte bra och stora reflexer. När vi fått på oss alla kläder (för det är ju en hel del på vintern) styrde vi vagnen mot affären. Där var det pumpkinhandling som gällde och vi kom hem med en rätt fin sådan tillslut ;)

Tar vara på solchanserna

Publicerad 2012-10-28 07:56:00 i Familjeliv

Igår mötte vi upp kompisarna i lekparken i det fina men kalla vädret. Det känns som man får passa på att gå ut när solen lyser. Denna månad har vi ju haft regnrekord så så mycket utomhusaktiviteter har det ju inte blivit som man kanske hade velat. Vi mötte iallafall upp Alvins bästis Leon som egentligen är Alvins motsatts då han är väldigt lugn och försiktig medan Alvin alltid är i farten och inte rädd att testa nya saker. Det vill säga att de komplimenterar varandra väldigt bra och Alvin gillar honom jätte mycket. Han kan ibland fråga mig om han inte kan få bjuda Leon på bullar. Så sött tycker jag att de blivit så stora att de längtar efter varandra. Leons mamma är höggravid för tillfället vilket många av våra vänner är nu, och då frågade Alvin om inte vi med skulle ha bebis för det ville han. Jag som trodde att det räckte med lillebrorsan! =)

Julkort

Publicerad 2012-10-27 10:33:00 i Barnen <3

Så nu var årets julkort beställt! Så skönt att vara ute i god tid. Beställde man nu på Vistaprint fick man 10 kort gratis och med längsta (=billigast) leveranstid skulle de hamna i vår brevlåda den 16 november. Vi valde dock 10 kort till och det kostade oss endast 50 kr och då fick vi alltså 20 st. I år var det inte alls lätt att fota grabbarna ihop. Förra året satt ju Milo still då han bara var 5 månader men i år är det ju det tråkigaste som finns. Alvin är ju så pass stor att det går att diskutera med honom plus att han tycker (och har alltid gjort) att det är jätte kul att fotas. Tillslut fick vi till två kort att välja mellan iallafall. Pjuh säger jag bara! =)  Så här blev förra årets julkort

Fredagens äventyr

Publicerad 2012-10-26 17:02:00 i Familjeliv

Även denna dag har det varit full rulle. Vi började dagen med bakning av surdegsbröd och efter frukosten tog vi på grabbarna tomtedräkten för att göra fina julkort. Efter fotograferingen gick vi ner till öppna förskolan där vi mötte upp kompisarna för lunch och bus. Som vanligt var det full fart på grabbarna där. Efter all bus var det dags för månadens storhandling och nu är det dags för pizzabak och filmmys för den här familjen. Trevlig helg på er!

Dumlekakor

Publicerad 2012-10-26 08:38:00 i Tips

Har ju bloggat om våra dumlekakor vi bakat några gånger och tänkte nu dela med mig av receptet till er då jag hört att det fanns intresse till det. Här kommer det! Dumlekakor 200 grader ca 10 min, 20 st 200 g smör 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 20 st dumlerkoler 20 st noblesse Blnda allt till en deg. Rulla bollar och lägg i formarna. Sätt sedan i en dumle och in i ugnen. Ta ut plåten och lägg över noblessen och låt de stelna.

Full rulle!

Publicerad 2012-10-25 18:20:00 i Allmänt

Idag har dagen gått i ett. Först blev det storstädning, lämning på förskolan, sedan babysång med Amelia och Tessan. Milo dansa och sjöng och var verkligen i hans esse. Så kul han har där min lilla grabb! Efter babysången åkte vi ner till stan för en shoppingrunda och lunc, visar dock mitt fynd en annan dag. Klockan blev sedan 14.00 och Alvin skulle hämtas för att sedan gå hem och laga mat och baka kakor. Sedan är det träning som gäller för mig så jag får träna bort alla kalorier jag stoppat i mig idag med lite afro! Fullt upp som sagt.

Vem är lik vem?

Publicerad 2012-10-24 20:50:00 i Familjeliv

Idag efter att ha kollat igenom foton på barnen på datorn gick vi hem till mormor och kollade på bilder. Mamma visade en bild på mig och sa att det var jag när jag var lika liten som Alvin. Då svarar Alvin  -men det är ju jag, det ser du på mitt hår! Medan han visar sitt stora, ljusa fluffiga hår.
 
Här är jag och Alvin, nästan lika stora .
 
Annars är ju Alvin en kopia av Richard även om jag kan se mig själv ytterst lite ibland. Milo är dock väldigt lik mig som liten, vilket min släkt och vänner ständigt påminner mig om. Lite roligt att jag och Richard fått en av varje utseendemässigt  och till sättet. Till sättet är Alvin mer lik mig och Milo mer lik Richard. Alvin och jag gillar till och med samma mat och godis. Milo har mer Richards smak där med. Det ska bli spännande och se hur det blir i framtiden!
 
                                 Richard                                                    jag
                          Alvin                                                             Milo
 
Så jag kan alltså se likheten mellan Richard och Alvin, och mellan Milo och mig men inte mellan Alvin och Milo. Jag brukar ju få höra att de är så lika av vänner och på förskolan så tydligen finns det ju en likhet. Visst ser man kanske att dom är bröder men inte mer än så? Vad tycker ni?
Bröderna bus!

Fyra typer av bloggmamman

Publicerad 2012-10-24 13:23:00 i Me, My self and I

 
 Jag var inne och läste spiderchicks blogg och där hade hon listat bloggmammor i fyra olika kategorier vilket jag tyckte var himla kul. Det intressanta skulle vara att se hur ni såg mig? Så vilken mamma är jag och vilken mamma är du själv?
 
NjutandeNina
Får man tro Nina är livet en enda lång njutning. Nina Njuter Kvällen, Njuter Dagen, Njuter Barnen. Fram för allt njuter Nina måndagar för måndagar betyder Ny Start med Nya Utmaningar! Skulle Nina för en sekund glömma bort att Njuta Livet kan hon bara snegla på något av husets alla peppande väggord för att påminna sig själv.
Därför gillar vi NjutandeNina: Hon har en positiv attityd.
 
HumorHanna
Bilder på stökiga vardagsrum, tokiga citat från barnen och allmänt knasiga historier (gärna med inslag av bajs) fyller HumorHannas blogg. Att barnen målar med bläck på tapeten eller gnider en spikmatta över det nyslipade parkettgolvet gör inget tycker Hanna, för det betyder mer bloggmaterial.
Därför gillar vi HumorHanna: Hon är inte perfekt.
 
GenusGunsan
På GenusGunsans blogg är allting politiskt korrekt. Barnen är klädda unisex med praktiskt klippta frisyrer och magar mätta av ekologiskt odlade grönsaker. Halvfabrik, transfett och Barbie är bannlyst i GenusGunsans hushåll. När hon inte bloggar styr hon upp bland diskussionstrådarna på Familjeliv.
Därför gillar vi GenusGunsan: Hon ger oss tankeställare.
 
ModeMalin
För ModeMalin betyder föräldraledighet och snävare inkomst inte en snävare garderob. ModeMalin surfar nätet efter "must haves" och "keepers". Barnen stylas i MiniRodini, Me&I och Geggamojja. Själv drömmer ModeMalin om en walkincloset och turen att haffa ett plagg i rätt storlek från Den Stora Modekedjans senaste designersamarbete. För ModeMalin stavas koden till vardagslycka r-a-b-a-t-t-k-o-d.
Därför gillar vi ModeMalin: Hon visar att föräldralivet inte nödvändigtvis måste betyda täckbyxor och foträta skor.
 
 
 
 
 

Framkallning av foton

Publicerad 2012-10-24 08:29:00 i Allmänt

Sitter just nu och kollar igenom foton från i somras med barnen och tänkte att det var dags att ta tag i det där med att fixa i ordning familjealbumet som än så länge "bara" innehåller bebiskort på pojkarna och semesterbilder. Där emellan har ju också ungarna hunnit fylla år (Alvin har dessutom hunnit med flera år) osv som vi måste ha med i familjealbumet.
 
Här är några av fotona jag valde ut på grabbarna i samma ålder, de är bra kanidater till studentskylten när pojkarna blir större tycker jag! :)
 
 

Skolfoto

Publicerad 2012-10-23 20:08:24 i Alvin <3

Idag kom Alvins skolfoto hem i brevlådan. Alvin såg man direkt då han var den färgglada pricken i mitten. Alvin sa själv - här ser ni väl mig? och pekade på sig själv på fotot.
 
Så söt blev min lilleman

-Jag vill till förskolan mamma!

Publicerad 2012-10-23 09:43:00 i Barnen <3

Äntligen är det tisdag idag vilket betyder att det är förskola för Alvin idag. Alvin tjatar direkt när han vaknar, varje dag efter att gå till förskolan. Det är första gången på snart 2 år i verksamheten han tjatar efter sin förskola. Det känns ju rätt skönt för det måste ju betyda att han äntligen trivs där och tycker det är givande. Jag kan ju bara erbjuda att gå till öppnaförskolan de dagarna han inte är i förskolan som föräldraledig men det är ju bara för småttingar på förmiddagen och på eftermiddagen har vi matlagning och annat för oss vilket gör det lite svårt för oss. Det är inte lätt att aktivera en 3 och 1-åring  själv hemma heller. Alvin vill lägga pussel, måla eller bygga tågbana som Milo bara förstör om inte jag uppehåller honon med annat som bara hjälper i ca 2 minuter för sen är han på Alvins saker igen!
 
Sedan när de här dagarna kommer då Alvin väl är på förskolan, då tycker ju Milo att det är dötråkigt hemma utan storebror. Milo känns rätt understimmulerad här hemma då han klättrar upp på köksbord, spisen och bokhyllan när han inte river ut saker ur våra lådor. Men hur aktiverar man en ett-åring som aldrig sitter still om man inte kan vara utomhus? Det funkar i badkaret ett tag, högst 30 min och vid köksbordet, också då i högst 30 min, men sen då? Han är ju för liten för att lägga pussel för de åker ju bara in i mun vilket har sönder trät och likadant äter han upp kritorna om vi ska måla. Degen äts också bara upp om vi ska baka med trolldeg eller lera. Det han kan göra är att leka med sin aktivitetslåda ett par minuter och spela instrument men sen springer han till köksbänken för att klättra upp på spisen igen.
 
Det bästa är att vara ute och leka för Milos del, där finns det massor att göra men nu börjar det ju bli kalt så man vill ju inte vaa ute längre än 30 min, annars blir man ju bara förkyld. Tror nog att Milo också kommer gilla förskolan i vinter. Han har inskolning i Januari vilket jag tror passar honom åldersmässigt perfekt, även om jag skulle gilla att ha honom längre hemma hos sin mamma.
 
Dagens Alvin påväg till sin efterlängtade förskola
 
 

Time fore a bath

Publicerad 2012-10-22 16:07:00 i Familjeliv

Idag har jag försökt aktivera grabbarna grus så mycket jag bara kan för att de skulle hålla sig lugna och fina medan pappa Richard sov ut efter sitt nattpass. Först målade vi fina teckningar och åt lite lunch. Efter allt kladd med jordgubbsylt fick det bli ett bad med badskum och leksaker. Badet gjorde barnen trötta och med mätt mage somnade Milo framför filmen jag satte på till Alvin. Det blev en timmas vila för oss allihop för sedan blev det full fart när farsan Baloo kom upp efter hans skönhetsvila!
 
Här kan ni läsa om vårt bubbelbad på Norrköpings tidningar (nt.se).

Grabbarnas önskelista från H&M

Publicerad 2012-10-22 10:11:36 i Kläder

Som ni vet är jag ute efter tjocka, mysiga och varma tröjor till grabbarna som dom kan få i julklapp. Den här gången har jag varit på H&M och kikat runt lite och hittade dessa snyggingar.
Som ni vet är jag ute efter tjocka, mysiga och varma tröjor till grabbarna som dom kan få i julklapp. Den här gången har jag varit på H&M och kikat runt lite och hittade dessa snyggingar.

.

 

Syskonbus

Publicerad 2012-10-21 19:39:00 i Familjeliv

I morse tog jag med mig grabbarna på bus i parken så Richard fick sova. I Klockaretorpet finns det lekplatser lite överallt och Alvin vill stanna till vid varenda en och leka. Tillslut hittade vi en lekplats som passade båda grabbarna. Där åkte Alvin mest linbana medan Milo åkte rutschkana och sedan gungade vi innan vi gick vidare.

Än är det ju så svalt ute så det går fortfarande att vara ute en längre stund utan att frysa som man brukar göra så här års vilket jag tycker är skönt.

Eftersom det också var en regnfri förmiddag fortsatte vi att leka på gården. Alvin gillar att tävla om vem som hittar störst pinne eller flest löv eftersom han alltid vinner enligt honom. Alvin hjälper lillebror genom att ta hans hand och visa vad han ska plocka. Det är det bästa med syskon tycker jag, att de har varandra som en hjälpande hand. Jag kunde inte låta bli att le medan jag tittade på dom sittandes på parkbänken. De är ju bara för söta!

Så mycket kostar ditt barn

Publicerad 2012-10-21 08:48:15 i Allmänt

80 000kr!

Så mycket kostade igenomsnitt ditt första nyfödda barn.

För någon vecka sedan läste jag en artikel på aftonbladet där de hade intervjuat en ekonom på swedbank om att hålla kostnaderna nere när man får barn. Man behöver ju en hel del grejer till sitt förstfödda så som barnvagn, spjälsäng, bilstol plus att man tappar inkomst som föräldrarledig. För att hålla kostnaderna nere tipsade ekonomen om att låna i
släkten/kompisgänget, köpa begagnat och sälja vidare det man köpt.

Själva köpte vi nästan allt nytt utom bilstolen då den ändå inte använts ofta och liggvagnen då den bara användes de första 6 månaderna, men jag kan säga att det blev rätt dyrt ändå. Det är ju inte bara vagnen som måste köpas utan också det som ska vara i vagnen så som tecke/filt, mobilleksak osv och detsamma gäller ju till spjälsängen. Både Richard och jag blev sjukt chokade när vi förstod hur dyrt detta skulle bli. Som tur var hade vi föräldrar som ville stå för en slant och släkt att ärva från men som sagt, det kostar ändå.


Kolla själv – hur ligger du till?

Så mycket kostar barnet under sitt första levnadsår i genomsnitt:

 

Utgifter

Nödvändiga levnadskostnader (mat, kläder, hygien, försäkring etc.): 18 600 kr

Utrustning (sovrumsmöbler, barnvagn etc.): 8 400 kr

Presenter till barnet: 2 000 kr

Dyrare/större bil: 12 000 kr

Föräldraledighet: 52 200 kr*

* Beräknat på två löner, 20 000 kr och 30 000 kr, och utifrån att föräldrarna tar ut sex månader var.

 

Intäkter

Barnbidrag: 12 600 kr

Summa 80 600 kr

Källa: Swedbanks institut för privatekonomi, beräkningar från 2010.

 

Foto på vår förstfödda Alvin, 6 månader gammal.

Alvins första biofilm

Publicerad 2012-10-20 16:48:00 i Alvin <3

Idag tog mormor med sig Alvin på hans första biofilm. Alvin hade valt att se Ice age 4 med sittplatser i mittenraden.
 
Innan filmen började åt de Alvins favoritmat på stan nämligen hamburgare på Mcdonald´s. Han tog en tugga och sen var han klar då han inte tycker om kött så värst mycket. Det är väl leksaken i happymealen som lockar mer.
 
Till filmen fick han sedan välja mellan popcorn och godis och från början var det popcorn han ville ha men när de skulle betaa lockade godiset mer.
 
Under filmen satt han stilla och åt sitt godis medan han tittade med spänning ända fram till slutet av filmen. Så stor han blivit min lillkille. Nu vill även jag och Richard ta med honom på bio. Kanske blir det redan nästa veckan igen?
 

Tredje gången gillt!

Publicerad 2012-10-20 10:27:00 i Alvin <3

Igår var Alvin hos tandläkaren för tredje gången på tre månader. Han har nämligen vägrat öppna munnen för en undersökning men på tredje försöket hände det. Han öppnade äntligen munnen så att tandläkaren kunde räkna hans fina små vita tänder. Nu får han komma tillbaka om nio månader igen så att han fortsätter att vara duktig och öppna munnen hos tandläkaren.
 
Vi hade verkligen försökt att förbereda honom för en undersökning då han har tandläkarverktyg i sin doktorsväska hemma. Vi sa att han bara behövde öppna munnen så tandläkaren fick titta på tänderna och pratade om detta vid varje tandborstning hemma i en vecka.
 
Andra gången gjorde vi likadant men vid en längre tid. Vi berättade också om tandtroll och vad som händer med tänderna om man har hål som inte upptäcks. Men även denna gång vägrade han öppna munnen hos tandläkaren.
 
Tredje gången tog vi bort läsken och annat gott som innehåller socker och förklarade att sådant kan man få hål i tänderna av och om man gör en tandundersökning så kan man få smaka läsk igen. Vi mutade också med presenter och upplevelser. Alvin satte sig då själv i undersökningsstolen som en stor och duktig pojke och gapade stort vid första försöket. Gissa om vi var lättade allihop? Äntligen kunde tandläkaren ge sin present som var en kanin med fina vita tänder till Alvin. Hemma väntades såklart ännu mer paket och eftersom det var fredag fick han även smaka läsk igen.

Gårdagens afropass

Publicerad 2012-10-19 08:35:00 i Me, My self and I

Igår var jag och tränade kvällens afropass eller dansade kanske man ska säga. Första gången jag var där och shakeade loss hade jag träningsvärk i hela kroppen, speciellt i ryggen och benen. Den här gången kände jag mig mer stark och behövde inte vila lika mycket mellan stegen och känner inte heller någon tendens till träningsvärk idag.
 
Att dansa afro tycker jag är jätte kul och passar mig så bra då jag tycker om att skaka loss och så älskar jag musiken som är mycket trummor med ett härlig flow. Efter ett sådant pass känner man sig så energisk och glad, sådan härlig känsla.

Nyponkrans

Publicerad 2012-10-18 15:48:00 i Tips

Jag har sätt så många fina höstkransar på era ytterdörrar att jag kände att jag måste testa att göra en med. Jag började med en lite lättare variant nämligen en nyponkrans. Jag och barnen plockade lite nypon efter att ha hämtat Alvin på förskolan och satte sedan igång att pyssla. Vi tog fram ståltråd och trädgårdssaxen och satte igång. Jag drog bara igenom nyponen på ståltråden och formade den sedan till ett hjärta och sedan var det bara att hänga den på ytterdörren.

Städar torsdag!

Publicerad 2012-10-18 10:54:00 i Milo <3

Idag är det torsdag och då brukar det storstädas här hemma. Richard och Alvin gick till förskolan och handlade på förmiddagen medan jag och Milo dammade, dammsög och tvättade golven. Jag tycker det är bra att låta barnen vara med i våra hushållssysslor som städning, handling och matlagning, inte bara för att det är kul och fascinerande för barnen utan också för att göra något ihop som en familj. Sedan tycker jag också att man ska uppmuntra deras nyfikenhet och inte bara strunta i dom för att tex städningen blir klar snabbare om man gör det själv.
 
Barn lär sig mycket av att härmas så ge dom en chans att göra det. Man kan tex låta barnen ställa upp skorna på skohyllan, stoppa i och ur tvättmaskinen eller låta dom soppa av golvet. De tycker det är jätte kul och intressant att få skjuta och dra, och tömma och stoppa i kan också vara himla roligt och intressant för en 1-åring. Glöm inte att ge dom beröm för att göra det ännu mer roligt för barnet!
 
Idag fick Milo visa mig hur man dammsuger och tvättar golv.

Grattis till bebis!

Publicerad 2012-10-17 09:57:00 i Allmänt

Inatt fick en nära vän till mig sitt andra barn. Jag fick ett sms från den nyblivna tvåbarnsmamman där det stod att de fått sitt andra barn och att de var så lyckliga. Man blir ju så glad och lycklig i hela kroppen när man hör något sånt. Det finns ju inget större i världen än att få utöka familjen med ännu en liten guldklimp. När jag fick mina barn fick jag sådant lyckorus direkt vid födseln och det var som man kände sig nykär. Hela livet blir annorlunda och kommer aldrig bli sig likt igen. Kärleken är så stark redan från första början och som sedan kommer att växa sig ännu starkare fastän man inte tror att den kan bli det. Det är ju bara för häftigt och det finns inget större i hela livet! Jag önskar er all lycka nu med er nya familjemedlem och längtar tills jag får träffa er. Foto från när jag blev mamma för första gången Foto på Richard när han blev pappa för andra gången

Gästinlägg - vad blir det för mat?

Publicerad 2012-10-16 15:36:00 i Mat och bakning

Mitt första gästinlägg hos en annan bloggare och då känns det väldigt rätt att blogga hos min fru. Richard är alltså mitt namn och tack vare Sarah så har jag själv en blogg som jag ibland uppdaterar (inte alls lika aktiv som frugan min). Det jag skriver om handlar till 99% om mat, matlagning, bakning eller dryck. Jag tänker iallafall bjuda er på något från den kulinariska världen. Nämligen surdegsbröd!
 
Grunden till en surdeg.
40 gram mjöl
30 gram vatten (40grader)
10 gram naturell youghurt (jag körde på turkisk youghurt)
 
Blanda ihop dettta tills det blir lite klister liknande konstistens. Placera "degen" i en glasburk eller plastburk med plast över. Låt detta stå i ca 3 dygn. Efter dessa 3 dygn så ska degen börjat bubbla. Nu är det dags för matningen av din surdeg. Blanda i 100 gram vatten (även detta 40 grader) samt 100gram mjöl. Detta ska nu stå i ca 4 timmar, det som ska hända efter dessa timmar är att degen ska ha börjat bubbla igen samt jäst till dubbel storlek. Då har du lyckats med din surdeg. På med ett lock och nu klarar sig degen i kylskåpet ca 1 vecka.
 
Nu är du redo för att börja baka ut detta till ett vackert bröd eller underbara bakverk. Recept finns i tonvis på nätet. Lycka till!
 
Mvh Richard, du finner min blogg på http://vadformat.blogg.se
 

Upphittad mössa någon?

Publicerad 2012-10-16 12:46:00 i Milo <3

Idag mötte jag och Milo upp Malin för en lunch på stan. Tanken var att vi skulle promenera ner men bara efter att gått fram och tillbaka från Alvins förskola gav jag upp. Först slängde Milo av sig skorna sen filten och när jag kom hem upptäckte jag också att han hade slängt av sig mössan med, bara ut och leta. Som tur var hade någon hängt upp mössan på ett stacket men det såg jag ju inte förren på hem vägen. Alvin var precis likadan som liten. Är era barn likadana? Vad gör ni isåfall åt det? Skulle verkligen behöva bra tips då vi fått köpa ett antal nya kepsar och vantar mm pga detta!

Tre favoriter från P.O.P

Publicerad 2012-10-15 14:03:59 i Kläder

Nu är snart julen här och snart ska alla julklappar vara inhandlade så varför inte vara i god tid och slippa stressen? Jag är nästan klar med julklapparna då jag handlade det mesta i Ullared för några veckor sedan men lite smått och gott kommer jag säkert hitta i stan med till killarna. Min absolut favoritbutik gällande barnkläder är Polarn och Pyret just för att jag tycker om deras genustänk, kvalité och design, det enda minus jag kan ge är prislappen. Nu undrade iallafall mormor vad hon skulle köpa till barnen så jag gick in och kollade lite på P.O.P och hittade dessa snygga och mysiga tröjor.
 
 

Barnens bibliotek

Publicerad 2012-10-15 11:04:00 i Tips

Här om dagen tog jag ner en rolig mobilapp till barnen som jag måste tipsa om som heter "Barnens mobilapp". Man kan också gå in på deras hemsida på www.barnensbibliotek.se för att ta del av olika sagor, böcker och talböcker. Där kan man också tipsa andra om bra böcker och skriva om böcker man läser just nu. Nu sitter t.ex. Alvin och jag och gör en saga där man bara skriver i egna ord som appen tar in i en text som sedan blir till en rolig saga. Gå in och sök efter mig på stoltamamman så får ni se mina och grabbarnas boktips.

Alpro soya

Publicerad 2012-10-14 19:35:00 i Mat och bakning

Jag tänkte tipsa er om ett bra alternativ istället för den feta grädden. Vi har testat Alpro ibland när vi lagar mat då den är ett bra alternativ till grädden i det mesta som soppor, i köttbullar, grytor etc. Det jag gillar mest med Alpro är att den innehåller 45% mindre fett men smakar ändå lika bra. Funkar också perfekt till att göra smoothies, vilket barnen älskar. Ett nyttigare tips för er som kanske vill ha ett alternativ till grädden. =)
 
Se videon om Alpro soya nedan:

Alpro alternativ till grädde  

På stadsbiblioteket

Publicerad 2012-10-14 16:11:00 i Familjeliv

Igår åkte hela familjen ner till stadsbibloteket för att lämna tillbaka böcker som vi lånade för någon vecka sedan och så lånade vi 5 nya. Alvin var så söt att han gick fram till Milo och kollade vilken bok han ville låna. -Blir den här bra, undrade han. Milo tog ju självklart alla böcker han fick medan Alvin hade sina krav. Djur vill jag läsa om, bara djur sa han. Vi kom hem med 5 böcker som handlade om djur.

A night on the town

Publicerad 2012-10-14 09:51:00 i Festligheter

Igår bjöd min mamma syrran, mig och min man på restaurang. Vi hade bokat bord på Butlers, favoritrestaurangen. Där åt jag och Richard första gången på restaurang när vi blev tillsammans och där åt vi även dagen vi gifte oss så för oss är Butlers verkligen speciell. För att orka hela (nästan iallafall) varmrätten skippade vi förrätten denna gång och beställde in en flaska bubbel som fördrink istället. Till varmrätt tog vi deras omtalade planka (finns ingen godare i Norrköping) med ett glas rött, det slutade tyvärr med cider för mig och syrran som är dåliga på det där med rödvin. Till efterrätt beställde vi in tobleroneparfait som alltid, helt underbart gott! Sedan avslutade vi kvällen med en drink på Bishop innan vi åkte hem till våra snarkande barn som farmor och farfar satt barnvakt åt. En mycket trevlig "vuxenkväll" med andra ord.

Somliga går i coola skor

Publicerad 2012-10-13 11:58:27 i Alvin <3

Igår blev Alvin hämtad av farmor för att sova över som han tjatat om så länge. De åkte och handlade en massa fredagsmys och sedan hade Alvin hittat ett par skor han ville ha. Titta så fina. På kvällen hade Alvin fått hemlängtan så farmor fick skjutsa hem honom igen. Min lilla pluttunge. Kanske får skaffa barnvakt oftare för barnens skull så de inte blir så mammig och pappiga? Hur gör ni andra med småbarn?

Min intervju med Norrköpings tidningar

Publicerad 2012-10-12 18:55:00 i Tips

Igår blev jag intervjuvad av Norrköping tidningar vilket kom upp på hemsidan idag. Vill ni gå in och kika på intervjun kan ni hitta den här. De hade en del frågor om mitt bloggande och min föräldraroll. Hoppas ni gillar det!

Jag vill ha fredag mamma!

Publicerad 2012-10-12 09:00:00 i Familjeliv

Idag är det fredagsmys som gäller. Alvin tjatar mer om fredagsmys en lördagsgodis. Vi brukar baka till vårat fredagsmys och sist vi bakade blev det "mokladmuffins" med krossad mörkchoklad. De blev så goda att Alvin ville baka dessa idag igen. Nu är det dags att komma på vad vi ska baka denna fredag. Något tips kanske?

Ursäkta röran

Publicerad 2012-10-11 21:25:10 i Allmänt

Ursäkta röran på bloggen men just nu försöker jag ändra om lite så ni får ha lite överseende. Förhoppningsvis löser jag detta så snart som möjligt!

Sångstund

Publicerad 2012-10-11 12:34:00 i Milo <3

Som ni vet spenderar jag och Milo förmiddagen på Babysång i klockargården där vi bor så även idag. Milo brukar älska att få spexa till det med sång och dans men idag ville dock Milo hellre spela instrument. Han hade lite svårt att sitta still i ringen och ville hellre upp och leka med instrument och gosedjuren vi använde i sången. Kanske börjar han bli för står för babysången?

Nytt och snyggt från HM

Publicerad 2012-10-10 12:31:00 i Festligheter

Om bara några veckor fyller jag år (igen) och tänkte då fira mig med lite fest. Självklart vill man vara snyggast på partyt, speciellt eftersom jag är huvudpersonen. Så idag har jag tittat runt lite i Norrköpings klädbutiker efter lite nytt till garderoben. Som vanligt hamnade jag på favoritbutiken H&M där jag hittade följande höstsnygga plagg: Mina favoriter är de översta byxorna och den översta toppen. Vad tycker ni?

Idag slog kylan till ordentligt!

Publicerad 2012-10-10 09:35:02 i Allmänt

2 grader var det imorse när jag och Milo lämnade våran Alv på förskolan. Bara för att jag önskade en innesittardag med massvis med mys skulle de självklart ut i skogen och röja. Alvin var överlycklig och slängde snabbt på sig reflexvästen medan jag blev mindre förtjust och såg framför mig hur sjuk han kommer bli till helgen. Kanske blir det hans tur att få feber nu när näsan rinner och allt. Kanske skulle jag hållt honom hemma idag? Självklart ville ju inte Alvin det men jag vet inte. Kanske är det bättre att han får vara hemma när han blir sjuk på riktigt istället för att ha honom hemma så han inte blir sjuk? Speciellt när det "bara" gäller förkylning? Vilket fall som hellst klädde jag honom varmt med fodrad jacka och skor idag och självklart med mössa och vantar med. Vi får hålla tummarna att Alvin inte blir lika sjuk som lillebror nu. Hur har ni klätt era barn nu när polarkylan slagit till mot vårt land?

Fika med sis

Publicerad 2012-10-09 17:24:00 i Me, My self and I

Sitter just nu på ett fik med syrran. Meningen var egentligen att vi skulle träna idag men trötta som vi var blev det en fika istället. På måndag får vi ta tag i det där med träningen istället, det känns som en bättre vecka ;). Då får vi köra hårdträning kan jag säga. Jag önskar att jag hade bättre pli på mig gällande träning men det är svårt att få ihop tiden som tvåbarns mamma och så tycker jag det är så tråkigt att träna själv. Får väll ta mig hem och göra några träningsövningar innan läggdags istället. Over and out!

Ut i rusket!

Publicerad 2012-10-09 09:43:00 i Barnen <3

I morse vaknade vi av regn och rusk här hemma i Norrköping. Mindre kul när man vet att man måste ta sig ut för att få lilleman till förskolan när man inte har bil. Idag fick Alvin välja själv om han ville till förskolan då näsan rinner lite på honom och det var inget snack om saken. Vi går nu, svarade han. Det blev regnkläder, gummistövlar och paraply sedan gav vi oss iväg. Hoppas de är inne och myser mycket idag på förskolan så inte Alvins förkylning blir värre. Här hemma blir det iallafall bara mys med vår förkylde Milo.

Vackra höst

Publicerad 2012-10-08 16:11:00 i Allmänt

Idag tog vi oss ut i det vackra vädret hela familjen. Jag kunde inte låta bli att ta fram kameran när det är så vackert ute med alla färger. Tyvärr kunde vi inte spendera någon längre stund ute då barnen är förkylda. Nu ska det bakas bröd här hemma, något måste man ju sysselsätta sig med.

Premiär av Solsidan

Publicerad 2012-10-07 19:54:00 i Tips

Barnen sover sedan en halvtimma och jag har tänt värmeljusen i lycktorna och myst ner mig i soffan med en kopp jordgubbste. Nu är jag riktigt taggad för premiären av Solsidan, som jag längtat!

Favoriter från "Name it"

Publicerad 2012-10-07 14:53:00 i Kläder

Var inne och kikade lite på kläder till pojkarna att få i julklapp och hittade en hel del snygga överdelar på "Name it". Det här är blev mina absoluta favoriter. Bra julklappstips tycker jag, bäst att vara i god tid!

Hosta och feber

Publicerad 2012-10-07 12:19:00 i Milo <3

Igår var Milo lite varm när han somnade, inte mer än 37,5-38 grader men det var fullt tillräckligt för Milo att bli hängig. Slemhosta hade han också som höll han vaken en hel del inatt. Milo gnällde inte för det utan han nöjde sig med att ligga igemter och bara mysa, min lilla plutt. När stan öppnade i förmiddags blev det apoteket (för tredje gången denna vecka) för lite slemlösande och nässpray. Nu hoppas jag på att vår lilla sjukling får sova lite bättre iallafall. Visste ju att detta skulle bryta ut snart och under lördagen kom febern och hostan som uträknat. Nu hoppas vi på att han blir frisk fort så vi iallafall kan vara med på babysången på torsdag.

Hemmakväll

Publicerad 2012-10-06 19:03:00 i Allmänt

Idag kom min syster, barnens moster hem till oss för en mysig hemmakväll när Richard jobbar kvällen. Jag och pojkarna bjöd på mat, det blev hemmagjord pomme, lövbiff,och sallad med chillibea (köpt). Sedan blev det att busa pojkarna trötta innan de skulle nattas. När de var nerbäddade blev det skräckfilm på tv för våran del med godis och läsk innan jobbet kallar för Elins del med. Hoppas ni med haft en trevlig lördag!

Fotograf: Alvin

Publicerad 2012-10-06 08:49:32 i Alvin <3

Trots förkylning tog vi oss ut på en liten promenad igår. Jag kände att vi inte bara kunde sitta inne när det blev så fint väder ute. Lite frisk luft kan väll inte vara så farlig? Som vanligt dokumenterade jag barnen ute bland de vackra, färgglada höstlöven, och då säger Alvin -Jag vill också fota. Snacka om att jag blev förvånad när jag märker att han är värsta proffsfotografen på första försöket. Han är begåvad min grabb. Här är fotot Alvin tog och sedan kommer mina verk. ;)

Nail Art

Publicerad 2012-10-05 12:08:00 i Me, My self and I

Köpte lite roliga saker till naglarna när jag var i Ullared. Det finns ju så mycket kul att köpa till naglarna både nagellack, klistermärken, glitter, stenar och fransk manikyr mm. Här om dagen testade jag på att göra "nail art" på naglarna och så här blev det.

Dagens babysång

Publicerad 2012-10-04 16:46:00 i Milo <3

Min lillkille var fullkomligt tokig idag på babysången. Vet inte alls var han fick sin energi ifrån då han var överallt samtidigt och spexade sig. Kanske beror det på att vi hade två väldigt lugna dagar innan och nu behövde han få ut sin energi som varit på sparlåga de dagarna? Vilket fall som helst fick vi oss ett och annat gott skratt. Hoppas nu att han är sitt vanliga jag nästa gång så den här mamman inte behöver svettas så mycket som jag fick göra nu! :)

Tillbaka i matchen, frågan är bara hur länge?

Publicerad 2012-10-04 09:45:15 i Barnen <3

Idag, efter mycket tjat från Alvin, skickade jag iväg (=lämnade) Alvin till förskolan. Hälften av personalen var sjuka och de som nu var friska hade varit sjuka förra veckan. Personalen sa att bacillerna bara gick runt och runt. Härligt det kändes att lämna Alvin då. Pojkarna har ju redan förkylning på gång så jag känner på mig att det blir sjukstuga ändå här hemma till helgen eller nästa vecka. Så typiskt bara då en förskola ringde in mig och ville att jag skulle jobba i veckan. Det funkar ju då Richard jobbar skift och är ledig mitt i veckan men just nu jobbar han ända fram till måndag och är de sjuka vill jag inte heller skaffa barnvakt. Jaja, får hoppas de ringer igen NÄR JAG KAN JOBBA.
 
Nu när storebror hänger på förskolan tänkte jag och Milo lira lite på babysången, får passa på nu innan vi blir för sjuka! ;)

Stackars hund!

Publicerad 2012-10-03 18:06:14 i Familjeliv

Vår stackars hund har fått sova på övervåningen inatt för första gången i hennes liv. Detta pga tratten hon har på huvudet så hon inte kliar upp såret på örat. Hon försöker nämligen få plats i vår säng på natten och slår omkring med tratten på oss så vi vaknar allihop.
 
Inatt har hon alltså fått sova på soffan som hon inte alls är van vid men det gick rätt bra ändå. Hon stod och klöste och gnällde lite vid trappen några gånger men sen gick hon och la sig igen. 10 timmar fick stackaren ligga på övervåningen helt själv, förstå så tjurig hon var och med tratten på huvudet viftade hon inte ens på svansen när vi kom upp som hon annars alltid gör. Hon var så tjurig att hon inte ens tog i mot hundgodis, frukost skulle hon inte heller ha. Hon gjorde allt för att vi skulle få (och självklart fick) dåligt samvete. Inte förrän till eftermiddagen ville hon gå ut och rasta och äta lite.
 
Som plåster på såret fick hon sova en snabbis i Alvins säng medan jag satte på en tvätt sedan gick vi upp igen och nu ligger hon i soffan igen med tratten på huvudet lätt skamset. Hon hatar verkligen den där tratten, den har ju förstört hela hennes liv, hon kan ju inte äta/dricka med den på, hon går in i saker och får in hela ungarna i tratten när de ger henne mat och inte nog med det får hon inte ens sova i sovrummet. Stackars hund!

Bloggdesign

Publicerad 2012-10-03 12:41:00 i Allmänt

Vad tusan har hänt med min bloggdesign? Headern är ju den ända som syns? Skaffade mig internet igår till datorn och surfade runt lite men inte blir jag klokare för det. Någon kunnig här som vet hur man fixar till detta?

What to do?

Publicerad 2012-10-03 08:17:00 i Me, My self and I

Funderar på att fixa till frisyren lite men vet inte riktigt vad jag vill göra. Ska jag bevara det guldiga eller ska jag höra det mörkare nu till hösten? Ska jag klippa av det till axellångt eller låta det vara? Kanske skaffa lugg igen? Förra året blev det lugg för första gången sen jag var liten typ och illrött. känner dock för något annat i år då lugg var asjobbigt då det behövdes klippas minst en gång i veckan och det röda bleknar fort och behövdes färgas med inpackning vid varje dusch, nae sånt orkar jag inte med igen. Någon som har tips eller åsikt om hur jag ska göra? Vad är modernt i år?

Stadsbibloteket

Publicerad 2012-10-02 14:12:00 i Tips

Vi hittade lite böcker på bibloteket idag. Fick Alvin välja så skulle vi nog komma hem med varenda bok men jag tyckte det räckte med tre stycken. Vi fick låna böckerna hela månaden ut så vi hinner nog läsa dom ett par gånger då vi redan läst ut två av dom nu på eftermiddagen och den stora boken har vi sparat till kvällen som "godnattsaga". Det är så mysigt med sagostunder då man myser tillsammans med hela familjen och alla lyssnar och diskuterar bilderna ihop. Ett bra tips att göra en grå och trist dag som denna tycker jag.

Sjukdag

Publicerad 2012-10-02 10:58:00 i Allmänt

Det blev ingen förskola för Alvins del idag pga smittrisken. Imorse såg vi ingen mask eller ägg så jag hoppas dom redan försvunnit, för han har inte klagat på att det kliar något mer sedan han medicinerades. För att aktivera pojkarna idag är vi nu påväg till stadsbibloteket där vi hoppas på att hitta något intressant att läsa. Vädret är som vanligt grått och trist idag med så det passar bra med sagostund idag. Vad gör ni i sådant väder?

Öroninflamation

Publicerad 2012-10-01 19:18:00 i Familjeliv

I eftermiddag var vi med vår fyrbenta vän till veterinären där det visade sig att hon hade den värsta tänkbara bakterierna i öronen så nu blev det en antibiotika kur tills öroninflamationen blir bra. Blir återkoll om tio dagar så vi hoppas det ser bra ut till dess, stackaren lider ju jätte mycket av sina besvär. En tratt fick hon också ha på huvudet så hon inte fortsätter klia sönder hennes öron, för det är ju typiskt rasen (amstaff) att klia/bita sönder huden tills det blir stora sår för de inte känner smärtan som vi.Usch vad man lider med sina djur när de mår dåligt!

Apoteket nästa

Publicerad 2012-10-01 10:42:00 i Familjeliv

Här hemma är det hela familjen som går på medicin. Det är nämligen så att Alvin började klaga på att han hade ont i stjärten i gårkväll. Richard och jag hittade direkt problemet -mask! Så nu måste hela familjen medicineras mot det och alla våra sängkläder, handukar och underkläder måste tvättas och bytas konturneligt. Blää för springmask! Sedan har vi våran familjemedlem på 4 ben som också är sjuk. Antingen i öroninflamation eller så har han svamp i örat, vilket fall som helst så har hon kliande, illaluktande, smutsiga och blödande öron. Tyvärr fick vi inte tid hos veterinären förräns i eftermiddag så hon kan inte medicineras förrän ikväll. Stackars Alvin och Casey!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela