Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Nästan 30!

Publicerad 2014-01-31 12:41:00 i Allmänt

Idag fyller mannen min 29 år, inte alls långt till 30 nu. Shit, jag tyckte inte det var länge sedan jag såg honom för första gången i stora hiphop byxor så man såg kallingarna och en keps bak och fram, endast 16 år. Idag blir han som sagt snart 30. Mycket har hänt sedan vi var 15-16 år. Nae jag kan fortfarande inte släppa det, 29 år, vart tar åren vägen egentligen? Tyvärr slutar vi båda sent idag men vi hann fira lite imorse iallafall, och ikväll blir det tårtkalas trots att vi kommer hem sent!

Till Eila från Alvin

Publicerad 2014-01-30 21:52:00 i Alvin <3

Idag har Alvin gjort ett kompiskort till sin bästis på förskolan. Han ville att jag skulle skriva "Till Eila från Alvin" på det och så klistrade han på en massa figurer på framsidan. I kortet målade han av dom tillsammans. Imorgon ska han ge kortet till Eila i ett försök att göra henne glad. Så sött! :D

Middag

Publicerad 2014-01-28 19:45:58 i Allmänt

Idag fixade jag till lite lax och grönsaker till middag med en kallsås till. Jätte enkelt, smidigt och supergott. Grabbarna älskar ju sina grönsaker men lite fisk fick de faktisk i sig också.

Jag ser det snöa!

Publicerad 2014-01-27 12:29:28 i Allmänt

Oj vad snö det hade kommit under natten och än snöar det lite lätt på oss. Kalt känns det också när det blåser som det gör! Imorse fick jag ställa mig och skotta mig varm innan jag drog vidare till jobbet, under den senare delen av vintern har det faktiskt blivit en hel del skottning. Jag som nästan trodde vi skulle få slippa det denna vinter men tjing fick jag!

En utekväll!

Publicerad 2014-01-26 09:23:26 i Festligheter

Igår mötte vi upp ett par vänner, syrran och hennes sambo för middag på stan och en krogrunda. Jag och Richard tog ryggbiff som vanligt på Enjoy, -supergott! Barnen fick en rolig kväll med farmor och farfar under tiden med restaurangbesök och en tur till leksaksaffären. Barnen fick en varsin leksak och självklart valde Milo Herr Nilsson och Alvin en påse med vilda djur. Vilken lördag!

Fredagsmys i backen

Publicerad 2014-01-24 16:25:33 i Familjeliv

Denna underbara fredag slutade jag tidigt, då lovade jag grabbarna en åktur i backen. Så efter att jag hämtat grabbarna på förskolan knallade vi ner till kompisarna och åkte lite stjärtlapp mm på deras gård. Som vanligt hade grabbsen så kul att jag knappt fick med dom hem sen. Som tur var kom spårvagnen så lämpligt att vi kunde ta den två hållplatser hem. Väl hemma blev det varm choklad och Mariekex i väntan på pappa. Snacka om fredagsmys!

I backen!

Publicerad 2014-01-23 21:25:00 i Allmänt

Efter förskolan igår passade jag och grabbarna på att åka pulka i backen där vi bor. Alvin är ju så stor att han skötte sig själv, han åkte med de stora killarna som var där samtidigt som oss. De hade gjort gupp som de åkte på och Alvin var inte sen med att hänga på. De frågade tillslut hur gammal han var och tyckte han var skit häftig som vågade på de stora guppen trots hans låga ålder. Själva var de säkert runt tio år skulle jag tro. Milo hade också kul och skrek "mera, mera", honom fick vi inte med hem sen. Alvin följde iallafall snällt med trots att han hade minst lika roligt som Milo, det är skillnad på en två åring och en fyra åring!

Milo 2 1/2 år

Publicerad 2014-01-22 09:17:00 i Allmänt

Idag blir min minsting 2 1/2 år gammal,  eller ung passar kanske bättre? I vilket fall som helst är han en stor kille nu som bara ska efter de stora barnen och leka. Han pratar väldigt mycket och speciellt om saker som hänt som han behöver bearbeta,  som när han ramlade eller när vi åkte spårvagn. Han berätter då om detta för alla i flera dagar kan man få höra om händelsen. Han gillar att måla och gör det minst en gång om dagen, det ser ut som en massa kludder men han säger att det är jag han målat av eller en elefant. Färger frågar han ofta om och frågar man honom då är allt blått. Hemma är det pottan som gäller men det sker olyckor fortfarande ibland, helst när han är trött. Är vi ute eller iväg är det fortfarande blöja som gäller. Annars är han som vanligt en glad, bestämd och gosig liten grabb med stor personlighet.

Jag och mina naglar!

Publicerad 2014-01-21 19:43:00 i Me, My self and I

Jag älskar att fixa med naglarna. Speciellt kul är det när naglarna blivit långa. Jag brukar alltid använda mig av en mörkare färg då så som rött. Naglarna ser ännu kortare ut om de har en mörk färg på korta naglar kan jag tycka, och det är då finare med typ ljusrosa på korta naglar. Glitter, pärlor och klistermärken använder jag också flitit när tiden finns. Åh så roligt det är med stylade naglar :)

Jag kom in!

Publicerad 2014-01-20 19:10:00 i Me, My self and I

I höstas skrev jag högskoleprovet och sökte till högskolan till vårterminen och kom in! Jag sökte egentligen på skoj för att se om poängen räckte men nu vet jag inte vad jag vill. Jag har i vilket fall som helst tackat ja till platsen. Jag älskar mitt nya jobb och där ser framtiden ganska ljus ut just nu för mig så jag är rätt osäker på vad jag ska göra. Gah!

Mitt lilla rockband

Publicerad 2014-01-19 16:34:58 i Barnen <3

Så här blev jag väckt i helgen. Mitt egna söta lilla rockband, Alvin sjöng så fint till musiken också. Jag måste filma och visa er någon gång, kan bli roligt att ha om de skulle bli kända som vuxna sen! ;)

Bio

Publicerad 2014-01-18 19:59:54 i Allmänt

Denna lördagsförmiddag började med en tripp på stan. Mormor skulle nämligen bjuda Alvin på bio och då måste man ju äta på MCDONALDS först. Walking with dinosaurs ville Alvin se. Hade ju hört att filmen kunde vara lite läskig så vi hade sett en del trailers på filmen innan i förebyggande syfte. Det enda Alvin tyckte var lite läskigt var ljudet när de skrek så högt sa han. Annars var det en väldigt häftig film som jag bara måste köpa när den kommer ut sen. Jag och Milo vandrade runt på stan under tiden och vi hittade som vanligt en hel del till alla i familjen, dock får jag visa det i ett annat inlägg. Trevlig helg på er!

Så mycket snö!

Publicerad 2014-01-17 12:46:43 i Allmänt

Har man barn och jobbar med barn, ja då är man ute mycket i backen kan jag säga! Imorse åkte jag och grabbarna pulka till förskolan och sedan åkte jag med barnen på jobbet. Snön verkligen vräker ner, verkar som det aldrig ska sluta nu när vi har längtat så mycket efter den. Efermiddagen ska självklart också spenderas i backen men då med snowracern. Det gäller att passa på nu när vi fått så mycket snö!

Milo min Milo ♡

Publicerad 2014-01-16 17:57:00 i Milo <3

Min söta lilla Milo är för go. Han har börjat komma fram till mig och så säger han: -Jag tycker om dig mamma, dig, pappa, Alvin och Kejkej (Casey). Samtidigt som han säger detta pekar han på oss för att vara extra tydlig. Han kommer ofta med pussar och kramar och talar gärna om hur mycket han tycker om oss. Han har blivit en stor liten kille min Milo. ♡

Firande

Publicerad 2014-01-15 18:22:21 i Allmänt

Även idag firar vi här hemma med kalas trots att ingen fyller år. När jag kom hem från jobbet (de andra var lediga idag) fick jag ett paket, en t-shirt med gulligaste texten. En chokladsemla fick jag också så det var verkligen kalas här hemma -igen. Min älskade, finaste familj! ♡

Kkkkalt

Publicerad 2014-01-14 17:28:03 i Allmänt

Minusgraderna har verkligen hittat hit och med kylan kom också förkylningen. Både grabbarna och jag är helt genomtäppta vilket blir fjärde gången på fyra månader. Kollektivtrafiken blir också drabbad av detta väder. Igår fick jag vänta totalt 60 min på att få ta mig till jobbet och idag blev det 40 min ståendes i kylan innan någon spårvagn/buss kom. Burrrr! Hoppas det funkar bättre imorgon för då börjar jag tidigt (färre personal på fsk då).

Kalas

Publicerad 2014-01-13 12:44:00 i Festligheter

I helgen bestämde jag mig för att åka ner på stan för att handla en födelsedagspresent till mannen som snart fyller år. Väl där hittade jag lite till grabbarna med så jag bestämde mig för att slå in dom också och köpa med mig fika på Lindahls och ha lite kalas hemma, trots att ingen fyllde år. Det blev årets första semla för vår del men inte den sista kan jag säga! I paketen fick grabbarna varsina tröjor, tummvantar och kalsonger och Richard fick allt vänta tills hans födelsedag.

Middag

Publicerad 2014-01-12 15:12:21 i Allmänt

Igår var vi bortbjudna på middag. Det blev varmrökt lax, rökt makrill och rökta räkor med vitlöksbröd, aioli och grekisk sallad. Det är en av mina favorit rätter! Alvin älskar räkor och Milo åt allt utan räkorna. Richard är inte heller förtjust i räkor men fisken gillar han iaf.

Snö!

Publicerad 2014-01-11 22:20:00 i Allmänt

Äntligen kom snön till Norrköping! Självklart tog vi pulkan ut i backen direkt och båda grabbarna (och hunden) var överlyckliga och sprang omkring och kastade sig i snön. "Äntligen kom julen tillbaka"! skrek Alvin i sitt lyckorus.

Taco-fredag!

Publicerad 2014-01-10 17:41:01 i Familjeliv

Idag gör vi som nästan alla andra av Svenska befolkningen -äter tacos till middag! Pojkarna hacka grönsakerna och jag och R gjorde resten, alltså stekte färsen och dukade fram. Tacos är verkligen en perfekt fredagsmiddag för småbarnsfamiljen måste jag säga. Dels så går det fort att laga till efter en jobbdag, och dels är det kul för barnen att vara med att fixa till. Nu åker efterrätten fram till tv-myset i soffan!

Öppning!

Publicerad 2014-01-09 17:19:00 i Allmänt

Jag hade visst tittat fel på schemat igår vilket är lätt hänt då fredagar är rullande, varannan öppning och varannan stägning. Så det är alltså öppning imorn, min allra första! Det känns lite nervöst måste jag säga, dels eftersom det är första gången jag öppnar och dels för att jag är ny på förskolan. Som tur är kommer nästa pedagog en kvart efter mig! Den här veckan har varit mycket omtumlande för mig kan man säga, det är ju inte bara barnen man ska lära känna utan också föräldrarna och arbetskamraterna. Man ska också lära sig förskolans rutiner osv, så det har varit mycket nytt på en och samma gång. Jag har faktiskt sovit rätt oroligt om nätterna. Jag liksom vaknar av mina egna tankar och kan sedan inte sluta, så det blir svårt att somna om. Inatt hoppas jag på en bättre natt eftersom jag kommer in mer på jobbet för varje dag. Förstår inte varför jag måste grubbla så mycket!

Kort dag på förskolan

Publicerad 2014-01-08 18:16:00 i Barnen <3

Idag blev det en kort dag för grabbarna bus på förskolan. Richard började nämligen jobba kl 14 och jag slutade 15. Imorgon blir det samma tider och sen är grabbarna lediga med pappa på fredag (själv har jag stägning då). Grabbarna har iallafall tyckt att det har varit jätte kul att börja förskolan igen efter den långa ledigheten. De sprang raka vägen i pedagogernas famn för en kram och hade knappt tid att säga hej då till mig. Jag som var orolig för ledsna miner! .
Så här fint lös månen påvägen hem från förskolan idag.

Slut på jullovet

Publicerad 2014-01-07 18:53:00 i Familjeliv

Då var vi tillbaka i vardagen igen efter en lång ledighet med både sjukdagar och lov. Så det var med blandade känslor som jag lämnade grabbarna på förskolan imorse. Dels så ville de fortsätta ha kul hemma som Alvin sa kvällen innan och när kl ringde 7 imorse tjatade båda om att få somna om. Vi har haft så roligt och mysigt den här ledigheten. Det har verkligen varit på ett annat sätt detta lov då det är första gången som jag tagit ledigt från ett jobb för att vara hemma med barnen. Man njuter extra mycket då, då man inte tar varken tiden eller barnen för givet. Man vet ju nu att jobbet väntar och det blir långa dagar på förskolan igen. Egentligen har vi inte gjort så mycket mer än sthlm-resan och julpysslat/bakat, mest har vi nog myst och njutit av varandras sällskap. Nu kommer jag jobba både sportlovet och påsklovet så nu dröjer det ca ett halvt år innan vi får vara långlediga ihop igen.
Imorse var det både mörkt och regnit när vi knallade till förskolan.

Saffransmuffins

Publicerad 2014-01-06 15:51:00 i Mat och bakning

Idag tog jag och pojkarna fram ingredienser till muffins, jag frågade grabbarna om de visste vad allt var för något och Alvin hade rätt bra koll medan Milo bara tittade på mig och gick ut ur köket. Så intresserad var han. Där emot var det kul att hälla i socker och mjöl mm i skålen och för första gången någonsin smakade Milo på smeten, och gissa om han gillade den? Alvin har ju alltid tyckt som jag att muffinssmet är godare en själva muffinsen när den är klar, så vi alla muffade i oss av smeten tills muffinsarna var klara. Det blev saffransmuffins idag!
 
 

Pärlor

Publicerad 2014-01-05 15:33:28 i Allmänt

Alvin fick ett helt gäng med olika pärlor i julklapp, både för pärlbrickor och halsband/armband. Idag gjorde vi en av varje, roligaste var halsband enligt Alvin och tråkigast var det att lägga en platta då det krävdes mkt tid och tålamod, något Alvin inte hade något av idag. 
 

Julgransplundring

Publicerad 2014-01-04 14:21:00 i Familjeliv

Den här lördagen började vi med att läsa "Pippi Långstrumps julgransplundring" för att sedan plundra själva. Vi värmde på de sista lussekatterna och tog fram pepparkakor samtidigt som vi städade bort julen. Sedan fick grabbarna välja en film och äta upp polkagrisarna som vi precis plundrat från granen. Känner lite sorg faktiskt, sorg för att tiden går så fort och för att jag kommer sakna all mysbelysning och familjetid. Tur att påsken snart är här! ;)
 

Första arbetsdagen på nya jobbet!

Publicerad 2014-01-02 17:46:00 i Allmänt

 Idag var första arbetsdagen på nya jobbet. Vi började med en planeringsdag och lunch på Thai-house i stan. Vi var två st nya idag så det var mycket nytt. Allt kändes verkligen jätte bra så nu längtar jag jätte mycket efter att få sätta igång på tisdag! Dock kändes det lite konstigt när jag åkte till jobbet i mörkret imorse då gatorna var helt tomma på folk. Var alla lediga idag med?
 

Gott Nytt År!

Publicerad 2014-01-01 09:57:00 i Festligheter

Nyårsafton firades hos min mor tillsammans med min syster och hennes sambo. Richard var med till kl 21 sedan kallade jobbet till kl 06 imorse, så tolvslaget firades inte ihop, annat än i telefon. Milo slocknade ca en kvart innan tolvslaget och sov igenom alla fyrverkerier medan Alvin var vaken men brydde sig inte så mycket om dom då han var så trött och slocknade rätt fort efter 00. Jag och mamma la oss strax efter 01, så det blev en lugn nyårsafton med trerätters och trevligt sällskap! 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela