Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Richard fyller 26 år idag. Det firas med k...

Publicerad 2011-01-31 19:30:32 i Allmänt

img_1889 (MMS)

Richard fyller 26 år idag. Det firas med kalas. Richard grillade entrecote och han mor gjorde en god potatisgratäng med sallad till. Till efterrätt blev det hemmagjorda semlor som svärmor oxå gjort. Mmm.. En massa paket fick han såklart oxå bla kläder, köksredskap och krukor att plantera i. Så nu är Richard go och gla på hans födelsedag!  Grattis babe ;)

Ett äpple i magen! Bebisen i magen är nu l...

Publicerad 2011-01-28 11:44:52 i Allmänt

img_8356 (MMS)

Ett äpple i magen! Bebisen i magen är nu lika stort som ett äpple. Jag är inne i v 15 och mår fortfarande illa. Det vanliga när man mår som mig är att det försvinner efter v 16 så vi hoppas på det nu! Orkar inte må så här längre, vill bli människa igen. Man kan nu se en bula nedanför naveln på mig och midjan är borta. Känner mig så tjock! Så här var det inte när jag vänta Alvin, då va magen så liten och i v 15 hade jag inte äns någon mage. Men nu som sagt fanns ju redan platsen i magen. Bebisen har jag bara känt en gång den här veckan. Lite skillnad mot förra då jag kände bebisen varje dag. Hungrig och kissnödig känner jag mig hela tiden när ska det gå över tro? Känns jobbigt att springa på toa stup i kvarten lr trycka i mig lite mat varannan timme. Tror iaf att detta kommer vara bättre när jag gått halva tiden dvs i v 20. Önska mig lycka till!

Sjukdag idag för både mig och Alvin. Vi är...

Publicerad 2011-01-27 08:20:28 i Allmänt

img_4732 (MMS)

Sjukdag idag för både mig och Alvin. Vi är helt genomförkylda (speciellt Alvin) och Alvin hostar lite smått och är lite varm (knappt feber) så Alvin är hemma från fsk idag. Idag skulle jag ha gått på mitt livs första föräldramöte på Alvins fsk då vi skulle diskutera hans inskolning. Ist fick vi nu skjuta på mötet till nästa vecka. Det är svin kalt ute nu igen. Brr -10 grader igen. Fy vill ju bara att snön ska smälta och våren ska komma nu. Men tydligen ska vi få kallare väder igen. :/ blää! Inte konstigt vi blir sjuka här hemma. Idag blir de iaf varm choklad och mys i soffan för oss.

Passade på att gå lite tidigare till dagis...

Publicerad 2011-01-25 09:30:52 i Allmänt

img_8435 (MMS)

Passade på att gå lite tidigare till dagis idag så vi hann leka lite ute på gården innan. Det snöa så vackert och Alvin hade jätte kul trots detta hade han bråttom in till dagis. Han skulle öppna och stänga grinden efter sig. Väl inne skulle han ta av sig själv som han så stolt gjorde. Haha han är för go ungen min. Sen sprang han in till de andra barnen och hade inte tid med mig längre. Inte äns ett "hej då" fick jag. Hehe men det är kul att han trivs på dagis!

Ultraljudet gjordes idag. Oj vad tid det t...

Publicerad 2011-01-21 18:53:02 i Allmänt

img_1241 (MMS)

Ultraljudet gjordes idag. Oj vad tid det tog (45 min)! Bebisen ville inte riktigt lägga sig rak med nacken vilket gör det väldigt svårt att göra nackmåttet så vi fick skaka magen ett antal gånger innan vi fick till måttet! Allt såg bra ut och vi fick låg risk fr sjukdomar så det känns skönt. Jag blev flyttad en dag så enligt ul kommer bebisen den 27/7. Får se hur det blir med den saken. :P För en vecka sedan kunde jag känna bebisen för första gången vilket känns overkligt då jag inte kände Alvin förrän i v 19. Nu känner jag bebisen nästan dagligen. Härligt!

Jag lämnade Alvin på förskolan idag för fö...

Publicerad 2011-01-17 14:35:16 i Allmänt

img_3840 (MMS)

Jag lämnade Alvin på förskolan idag för första gången. Annars har ju Richard varit föräldraledig och tagit den biten då jag mått så dåligt. Jag var med Alvin i 45 min innan jag gick. Alvin brydde sig knappt om mig utan han visste precis vart han skulle och vilka leksaker han skulle leka med. De hade samling med sång och fruktmellis och efter det blev det vattenlek. Alvin hade rolig med en vattenkanna så jag passa på att dra mig då. Jag sa att jag skulle gå och vinkade hej då. Alvin  tittade snabbt upp på mig och fortsatte sen med sitt. Jag sa hej då igen men samma sak där. Hehe när jag hade gått hade de sedan haft lunch (fisk och potatis) som Alvin åt bra. Sedan sov han i 1 1/2 h och hade sedan fri lek tills jag kom för att hämta hem honom. :) Ännu en lyckad dag på förskolan!

Alvin var utan förälder för första gången ...

Publicerad 2011-01-14 20:10:14 i Allmänt

img_5864 (MMS)

Alvin var utan förälder för första gången på förskolan idag! Det gick kanon. När Richard lämnade honom fick han en kram och vinkade sedan hejdå i fönstret. Så skönt det känns, pjuh! Fröknarna säger att Alvin är ett "dagisbarn" och är väldigt enkel. Så han kommer nog ha det kanon på denna förskola. Känns som det inte kunde gå bättre. Medan Alvin var ensam på förskolan idag var jag på inskrivning på MVC. det gick bra och värdena mina såg bra ut, lite lågt blodtryck dock. Vi satt och prata en timma och jag tycker verkligen om min bm. Så det var en bra dag idag trotts att jg mått skit. Trevlig helg på er!

Idag var det Alvins första dag på förskola...

Publicerad 2011-01-11 12:04:44 i Allmänt

img_4410 (MMS)

Idag var det Alvins första dag på förskolan. Allt gick jätte bra och han lekte för fult med barnen och fick fin kontakt med fröken som tog hand om honom på inskolningen. Richard kände sig mest överflödig. Alvin fick välja en plats där han ska ha hans saker och osv där hans namnskylt skulle hänga. De var bara där i 1,5 timme idag men Alvin var ändå helt slut när han kom hem. Själv missade jag inskrivningen idag på mvc men fick en tid på fre ist och hoppas jag mår bättre då. Richard kommer ju inte kunna följa med då han har inskolningen med Alvin då. Tråkigt!

Första måndagen på 8 månader jag inte är h...

Publicerad 2011-01-10 13:00:30 i Allmänt

img_3187 (MMS)

Första måndagen på 8 månader jag inte är hundvakt åt Nellie. Eftersom Alvin börjar på förskola imorgon och osv ska jag inte längre ha två hundar här hemma. Nu är det bara casey och jag hemma när Alvin är på förskolan. Skönt på ett sätt. Imorgon har också jag inskrivning på MVC som vi får se om jag klarar av att gå på. Mår ju fortfarande så dåligt fast det är lite bättre.  Alvin har också fått en ny kompis. En vän till mig fick nämligen barn igår em. En liten tjej blev det där med. Bara jag som har en pojke av oss och troligtvis lär vi få en till. En annan vän  till mig  (min bästa barndomsvän) väntar också barn och ska ha ungefär samtidigt som mig vilket är jätte kul. Tyvärr bor hon i en annan stad nu. Nyss var det bara Alvin som fanns i vårt kompisgäng, jag var alltså först med att skaffa barn. Och nu 1 1/2 år senare finns det tre barn och två till är på väg. Kul!

Åh så jobbigt det är att ha både hundar oc...

Publicerad 2011-01-07 15:46:24 i Allmänt

img_0780 (MMS)

Åh så jobbigt det är att ha både hundar och barn! Börjar bli lite smått galen här hemma på dom. Alvin är efter hundarna som en svans och ska alltid vara med dom. Han jagar dom, slänger saker på dom, slår dom och drar de i svansen. Jag vet inte varför han blivit helt besatt av att jaga dom?!! Förr va han oxå på dom men inte på samma sätt och då lyssnade han även mer på mig. Nu lägger han av i 5 sekunder för att sedan sätta igång igen. Hundarna blir jätte arga och stressade. De morrar och morrar men inte bryr sig Alvin för det! Nellie gör anfall efter anfall men Alvin blir inte skrämd ändå, trotts stora bitsår och blåmärken. Det ända jag kan göra är att stänga ner hundarna på nedervåningen men de är det sista dom vill. Så tråkigt att det ska vara såhär!

OjOjOj, det var läääänge sedan jag skrev. ...

Publicerad 2011-01-05 10:43:36 i Allmänt

img_0389 (MMS)

OjOjOj, det var läääänge sedan jag skrev. Har nämligen legat hemma och på sjukhuset några ggr och mått skit! I över en månad nu har jag bara spytt och mått illa hela dagarna. Det är så illa att jag bara kan ligga i soffan så fort jag måste röra mig som att gå på toan så måste jag spy. Sedan två veckor sedan började jag med en medicin som läkaren skrev ut vilket har stoppat kräkningarna från 10 ggr per dag till kanske 1-2ggr. Illamåendet kan de inte göra något åt utan det är bra att hoppas de går över snart. Är alltså gravid i v 12 det är därför jag mår som jag gör. Ska på inskrivning på MVC på tisdag om jag inte mår så här. Så nu vet ni hur läget är! Min lilla Alvin ska bli storebror!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela