Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Gårdsfest! Ikväll hade Pianots förskola gå...

Publicerad 2011-05-31 21:42:42 i Allmänt

img_7528 (MMS)

Gårdsfest! Ikväll hade Pianots förskola gårdsfest. Gårdsfesten innehåll tipspromenad, sång, fika och prisutdelning. Jag och Richard var inte äns i närheten av att vinna tipspromenaden kan jag säga. Man skulle nämligen gissa vems ögon det var på bilderna. De ända vi kunde var Alvins, fröknarnas och sen var vi också rätt säkra på en apas ögon med. Såklart fick vi inget pris! Alvin sprang omkring och lekte som en tok med de andra barnen vilket var roligt att se. Fröknarna berättade och visade också bilder om vad de gjort under vårterminen vilket också var väldigt intressant och kul att se. Det blev en sen kväll här hemma då vi inte var hemma förrän 19:30 och då skulle Alvin ha kvällsmat och sedan ett bad då han hade sand överallt. Nu säger vi iallafall Natti natt!

Skor! Har lite beslutångest över vilka sko...

Publicerad 2011-05-31 10:31:56 i Allmänt

img_1754 (MMS)

Skor! Har lite beslutångest över vilka skor jag ska packa med mig inför "mini semestern". Alltså tänkte ha på mig ett par bekvämare skor på resan men på kvällen skulle jag vilja ha några finare. Nu som gravid och småbarnsmamma har jag valt det bekväma framför det fina när det gäller skor och äger inte många klackar. Nu är jag inte ute efter klackar eller kanske ett par låga isåfall. Som sagt äger jag bara låga, bekväma skor och vill ha något helt annat till semestern. Så vad säger ni tjejer (lr killar)? Vad ska jag ha på mig för skor en skön utekväll som höggravid? Gah vilket ilandsproblem!

Överraskning! Min man har planerat en över...

Publicerad 2011-05-30 08:08:58 i Allmänt

img_4340 (MMS)

Överraskning! Min man har planerat en överraskning till mig i helgen. Det ända jag vet är att det är en barn(och hund)fri helg med övernattning 4, 1/2 timme här ifrån. Alla vet ju förstås utom jag vad vi ska göra då Richard har planerat detta ett tag och skaffat lite hjälp av våra familjer. Jag har vetat i ca 2 veckor att vi ska göra något i helgen men inget annat och har faktiskt inte funderat så mycket på det då jag vet att jag inte kommer få veta något ändå. Men nu mina vänner börjar det ju närma sig då kan jag säga att det börjar snurra lite funderingar i huvudet på mig även om jag fortfarande inte har en suck om vad vi ska göra! Igår sa Richard att jag skulle packa bekväma men anständiga kläder, finkläder för en utekväll och övernattningsgrejer. Hmm nu vill jag ju bara till stan och köpa nytt! :P Och vad ska vi göra egentligen? Nae jag är väl inte ett dugg nyfiken?

Morsdag <3 Idag firar vi morsdag här ute p...

Publicerad 2011-05-29 15:32:00 i Allmänt

img_7883 (MMS)

Morsdag <3 Idag firar vi morsdag här ute på landet. Jag firar min mamma och Alvin firar mig. Vi började med en fika i Abborreberg (favorit stället) och sedan delades det ut presenter. Min mamma fick ett läppstift med en färg hon länge velat ha och jag fick en parfym av märket Puma av Alvin ;) packtet hade en fin blomma på sig som Alvin  vIlle behålla själv och det fick han, busungen. En lyckad dag med tårta (3dje dagen denna veckan) och sol. :-)

2-års kalas! Idag hade vi  Alvins party fö...

Publicerad 2011-05-28 15:34:24 i Allmänt

img_8400 (MMS)

2-års kalas! Idag hade vi  Alvins party för släkten. Vi bjöd på kakor och paj i partytältet som vi köpte här om dagen. Vädret i morse såg ju väldigt ostadigt ut trots att de lovat sol. Vi vågade såklart inte chansa så vi slängde upp tältet i morse så där satt vi trots att solen lyste. Alvin fick en massa paket såklart som han skulle öppna innan fikat. Glad blev han (minst sagt) för sin trehjuling, fiskebåt (leksak), kläder, väpnarhuva, bok och pengar (fonder). Än är Alvin lite liten för treljulingen men snart så! Nu får vi gå bakom och dra honom och få ryggsmärtor så länge.. Här är han iallafall på sin nya trehjuling!

Cirkus! Idag är det cirkus i stan. Jag och...

Publicerad 2011-05-27 13:11:12 i Allmänt

img_1289 (MMS)

Cirkus! Idag är det cirkus i stan. Jag och Alvin passade självklart på att åka in till stan och träffa Lina och lilla Milou. Vi tog en promenad till vasaparken där cirkusen höll hus och tittade lite på djuren. Barnen var trötta men de var ändå väldigt intresserade av alla djur. Det var allt ifrån kameler till oxar där, men här tittar Alvin nyfiket på en lama. Det fanns också en jätte söt liten svartprickig ponny som jag blev kär i. Vi åt också lunch på Macdonalds så barnen fick leka lite så de blev trötta och sov i vagnarna så vi mammor fick titta lite på rean på stan. :-) Nu blir det att åka hem och baka inför kalaset imorgon.

Här har vi 2-åringen på sin Bobby car och ...

Publicerad 2011-05-26 12:40:46 i Allmänt

img_4839 (MMS)

Här har vi 2-åringen på sin Bobby car och sitt nya släp till. Han sitter även i sina nya kläder men tröjan har han lagt av sig i släpet. Han kör runt här på tomten som en galning och blir helt tokig om han fastnar någonstans och han ger sig inte i första taget! I släpet lägger han oftast kottar och pinnar som hundarna jagar och ibland tar då blir Alvin jätte arg och jagar hundarna tills han får tillbaka hans ägodelar. Sedan parkerar han bilen antingen i hans stuga eller i den nya duschen. Kul har han iallafall med sin bil och nya släp. En perfekt present att ha på landet för Alvin!

Idag har vi firat Alvin hela dagen. Gud så...

Publicerad 2011-05-25 19:04:08 i Allmänt

img_7985 (MMS)

Idag har vi firat Alvin hela dagen. Gud så mycket presenter han fått! Det började direkt på morgonen 7:30, då fick han de första paketen. Sen på fm var vi ute i trädgården och öppnade några till och sen på em till tårtan öppnade han de sista paketen. Tårta har han bara vräkt i sig, det blev jordgubbstårta i år med. Så firad ordentligt har han absolut blivit idag. Nu ska vi fortsätta leka med alla nya leksaker! :)

Gravidvecka 32. 2 månader kvar nu, det är ...

Publicerad 2011-05-25 12:31:36 i Allmänt

img_2089 (MMS)

Gravidvecka 32. 2 månader kvar nu, det är ju ingenting om man mår bra hela graviditeten ut vill säga. Den här veckan har jag känt av mensvärk och ett tryck neråt det har faktiskt gjort lite ont. Bebisen sparkar är starka som aldrig förr och gör så ont att jag får trycka tillbaka foten. Bebisen väger nu ca 2 kg och är ca 44 cm lång, huvudets omkrets är nu 30 cm.  Nu förbereder bebisen sig  för fullt för  att klara sig utanför magen. Föds h*n redan nu har h*n mycket goda chanser till att överleva.

Grattis Alvin 2 år!!!

Publicerad 2011-05-25 09:00:00 i Alvin <3

Tänk att min lille pojke blir två år idag?! Stor kille juh! Så mycket han har utvecklats under dessa två år. Han har lärt sig så mycket så som krypa, gå, prata, äta och dricka själv, klä på sig själv och mycket mer. Nu ska han bli storebror som 2 åring med. Mammas stora kille! <3





Förberedelser inför Alvins 2årsdag. Igår h...

Publicerad 2011-05-24 12:21:40 i Allmänt

img_0535 (MMS)

Förberedelser inför Alvins 2årsdag. Igår handlade jag fina muffinsformar med härliga färger på inför Alvins party. De hade även samma i tallrikar och servetter på Lager house. I dom blir det goda blåbärsmuffins. Rabarberpajer står också på schemat att göra precis som att slå in alla paket och sätta upp en söt bild på dörren av Alvin. Det ska verkligen bli jätte kul att ge Alvin alla hans presenter som jag började inhandla i Ullared. Hoppas bara han blir glad och gillar dom alla. Eftersom vi var på stan igår så blev det ju lite fler paket inhandlade till lilleman, kan ju inte låta bli. Imorgon är det alltså bara familjen som kommer fira Alvin med tårta för hans kalas är på lördag och då hoppas vi på fint väder så vi kan sitta ute allihopa. :)

Nu är vi på väg ner mot stan. Jag och Alvi...

Publicerad 2011-05-23 11:16:32 i Allmänt

img_2881 (MMS)

Nu är vi på väg ner mot stan. Jag och Alvin tänkte shoppa lite inför Alvins kalas på lördag. Alvin fyller ju 2 år på onsdag. Helt otroligt hur fort tiden går. Så nu har jag lite som behöver inhandlas till både onsdag och lördag. Men först blir det dock McDonalds för Alvin och mig! Inatt hade det regnat så det var blött ute imorse. Mördarsniglarna var framme överallt så det kändes bra att lämna landet ett tag nu för att sedan komma tillbaka och bara njuta av solen igen. Kanske tar vi fram badbaljan och plaskar lite som igår?!

Premiärduscha på landet?!! Igår byggdes de...

Publicerad 2011-05-22 10:10:24 i Allmänt

img_6874 (MMS)

Premiärduscha på landet?!! Igår byggdes det här på landet kan jag lova. Två stora karlar :) (morbror o Richard) byggde nämligen en utedusch här på landet intill boden åt oss. Meningen med denna bild var att ni skulle få se duschen som inte fått upp något duschdraperi     än men det var mannen min som fota! Idag kommer iallafall duschstången och draperiet upp också sen är det klart. Så skönt att slippa vara skitig här på landet! ;)

Vilket härligt sommarväder vi vaknade upp ...

Publicerad 2011-05-20 11:31:22 i Allmänt

img_4633 (MMS)

Vilket härligt sommarväder vi vaknade upp till! Härliga, härliga fredag idag. Det innebär trevligt sällskap och god mat (grillat) på landet. Dagen började vi med lite frukost ute på altan och sedan en långis i skogen. Nu sitter mamma och jag på en varsin solstol, hundarna leker med sin frisbee och Alvin kör omkring på sin Bobby car upp på berg och ner i rabatter. Jag tycker inte det är så jätte kul att han förstör blommor och han tycker inte det är kul att sitta fast som här i rabatten bland stenarna. Lilla skit ungen, Alvin Balvin, mammas lilla monsterunge!

Back to the countryside

Publicerad 2011-05-19 13:00:00 i Familjeliv

Idag hämtade jag Alvin Balvin tidigare på förskolan. Istället för klockan 14 kom jag redan kl 12, direkt efter lunch och hämtade honom. Jag hämtade honom tidigare för att kunna åka ut skapligt till stugan då hunden redan är där. Casey körde Richard dit igår kväll då mamma och den lilla hunden redan var ute. Så nu kan vi ligga och slappa i solen, äta gott och gå härliga skogspromenader här på landet igen, som vi längtat! Nu kan Alvin springa naken hela dagarna igen och hundarna lösa, underbart!

Härliga toppar för stora magar

Publicerad 2011-05-19 09:40:00 i Kläder

Tittade lite på hm.com och hittade jätte söta toppar till sommaren för oss gravida. Har man stor gravidmage kanske man behöver en stödgördel som gömmer magen (ser ut som man har ett linne under) till dessa toppar då de inte är ifrån mammavdelningen.


Idag blev det rikligt med skogspromenader

Publicerad 2011-05-18 20:14:22 i Allmänt

I morse efter att jag lämnat lille "Baldermar" på förskolan tog jag mig en skogspromenad för att sedan sola hela förmiddagen på baksidan. Innan lunch tog jag med mig Casey the dog ut på en riktig långis i skogen. Vi gick i den djupa skogen på de smala stigarna vi kallar "trollskogen". Det är så vackert där, vackra blommande  blommor överallt. Man får passa på att gå där när Alvin inte är med då en vagn inte får plats på de smala stigarna. Sen kom vi hem för att käka lunch innan Alvin skulle hemtas på fsk men först hann jag även vila på soffan i 30 minuter. Snacka om att jag var helt slut när Alvin skulle hemtas sen, tog hundra år att bli pigg igen. Väl på fsk bestämmer vi oss får att ta en skogspromenad hem också så även Alvin fick sig en skogspromenad. Nu mina vänner är jag aptrött efter alla promenader och tror inte jag kommer göra om detta igen innan liten i magen föds. =)

Natti säger jag redan nu!



f

Gravid vecka 31. 9 veckor kvar, snacka om ...

Publicerad 2011-05-18 07:02:46 i Allmänt

img_9694 (MMS)

Gravid vecka 31. 9 veckor kvar, snacka om ned räkning! Denna vecka har jag lidit av både halsbränna och förvärkar och igår kväll/natt fick jag kramp i vaden och foten också. Annars bökar bebisen på som vanligt och försöker göra mer plats i magen känns det som.  Vid det här laget kan bebisens hår vara ca 2 cm långt. Organen är i princip i slutspurten, det sista som utvecklas klart är lungorna. Liten i magen är nu ca 42 cm lång och väger ca 1,8 kg.

Nyhandlat!

Publicerad 2011-05-17 12:38:17 i Shopping

Hittade lite smått och gott på H&M till liten i magen och Alvin. Kepsen, solhatten och de färgglada låga strumporna handlade jag för ett tag sedan men det färgglada linnet till Alvin och det färgglada settet till liten hittade jag idag. Tyckte det var så himla söt och jag tror att de kommer bli sååå fina i det i sommar!



Dagens MVC besök. Men först en dagens bild...

Publicerad 2011-05-17 11:36:36 i Allmänt

img_6711 (MMS)

Dagens MVC besök. Men först en dagens bild! I förmiddags var jag till barnmorskan för ännu en kontroll utan min man den här gången. Det är första gången jobbet inte kunde släppa iväg honom och jag är asbesviken. Vill ju att han ska vara med ju. Iallafall mätte hon magen som vanligt vilket  blev 28 cm, vikt +6kg (sammanlagt), blodtrycket låg på 100/75, HB 115, blodsocker 4,9 och bebisens hjärtslag låg på  145 fina. Med andra ord så såg allt bra ut och förvärkarna var inga konstiga heller. Så skönt det känns, nu dröjer det 3 veckor till nästa besök.

Förvärkar! Inatt kände jag av förvärkar fö...

Publicerad 2011-05-16 07:28:30 i Allmänt

img_6372 (MMS)

Förvärkar! Inatt kände jag av förvärkar för första gången. Det som skrämmer mig är att jag bara är i v 30 (29+5) men jag läste ju om att det är normalt i v 30. Fick som mensvärk och var tvungen att googla direkt. Hade man sammandragningar samtidigt skulle man börja ta det lugnt, annars var det ingen fara. Såklart kände jag på magen och den var stenhård (=sd). Grejen är ju att jag fick onda förvärkar när jag väntade Alvin i v 34 (33+6) och han föddes sen i v 36 (35+4). Vill inte föda ännu tidigare denna gång liksom, inte för att det måste betyda det men det gör mig orolig. Hoppas på att bebisen iallafall stannar i magen till v 38. Tur att vi ska träffa barnmorskan imorgon så jag för ventilera mig lite!

Här är trädgårdsarbetet igång för full rul...

Publicerad 2011-05-15 12:49:16 i Allmänt

img_8137 (MMS)

Här är trädgårdsarbetet igång för full rulle. Hela helgen har vi hållt på med att rensat ogräs i våra över tio rabatter, klippt gräs och krattat gräsmattan. Nu är det jätte fint i vår trädgård men det är mycket slit och jobb men det är det värt! Förr hade vi en husvagn i skärgården och det var mycket bekvämare. Det ända man behövde göra var att klippa gräset ibland. Saknar det stället jätte mycket men det är härligt här med. Efter allt jobb idag ska vi bara njuta av det underbara vädret med en glass?! Men det blir iallafall att spendera resten av söndagen i en solstol!

Älskade unge! Idag tog vi som vanligt en m...

Publicerad 2011-05-14 11:59:34 i Allmänt

img_2543 (MMS)

Älskade unge! Idag tog vi som vanligt en morgonpromenad i skogen. Från abborreberg (där vi bor) finns det en skogsstig som går till Marby så det blir att man går dit några gånger i veckan. Både mamma och jag är ju uppväxta där så det är extra roligt att komma dit. Väl där badade Casey vår hund. Hon lekte med husse som kastade pinne i sjön  som hon flyger efter. Medan de lekte i vattnet gick Alvin och plockade blommor i en skogsdunge vid stranden till mig. Han är för söt min lilla sockertopp! Idag blir det att fortsätta rensa lite i trädgården (började igår) och sedan mysa och äta gott i solen. Trevlig helg på er!

Fågelungen har lämnat bo't! En talgoxefami...

Publicerad 2011-05-13 15:18:56 i Allmänt

img_5318 (MMS)

Fågelungen har lämnat bo't! En talgoxefamilj har bosatt sig i våran vattenpump på landet. Den står bara som prydnad så det är inget vi använder. Man såg hela tiden hur dom flög i för att mata deras unge. Vi brukade titta ner i hålet för att se den söta lilla fågelungen som gjorde utfall om man kom för nära. Hehe så söt! Men nu är den som sagt utflugen, men de kommer fortfarande och hälsar på. Vi (mamma) har också köpt ett litet fågelbad åt dom som vi kontinuerligt fyller med vatten som de kan dricka och bada i, så vi hoppas de stannar här i sommar.

Vilket härligt sommarväder vi har i maj! M...

Publicerad 2011-05-12 13:33:48 i Allmänt

img_4107 (MMS)

Vilket härligt sommarväder vi har i maj! Man kan verkligen inte klaga. Jag ligger i bikini och Alvin springer naken hela dagarna och bara njuter av sommaren. Det har också blivit en del glass med. Man blir ju så sugen på det nu med värmen. Min och Alvins favorit är just nu glassmaken hallonsorbet, passar perfekt för varma dagar. Idag har vi ingen på besök så vi ska försöka klara oss utan glass idag, eller? Just nu ligger nakenfisen och sover i vagnen och jag vilar på en solstol men sen blir det lekparken!

Gravidvecka 30 Överallt läser jag att man ...

Publicerad 2011-05-11 10:14:56 i Allmänt

img_1642 (MMS)

Gravidvecka 30 Överallt läser jag att man nu varit gravid en evighet, att man nu är höggravid och bara vill ha barnet hos en nu! Jag själv känner väl inte riktigt så. Jag tycker det går för fort och vet inte om jag är riktigt beredd på detta än med förlossning och bli tvåbarnsmamma! Jag har inte bråttom och jag mår inte på något sätt dåligt och känner mig inte direkt stor heller så det får gärna ta ett tag till känner jag. Bebisen i magen rör sig så mycket i magen nuförtiden och det är inte bara sparkar utan just rörelser som om en (stor) fisk simmade där inne. Bara jag lägger mig ner och vilar armen på magen är det full fart. Annars mår vi bra och är problemfria denna vecka med, skönt! Bebisen är nu ca 41 cm och väger ungefär 1,4 kg.

Ännu en sommardag på landet. Vi vägrar vis...

Publicerad 2011-05-10 14:59:38 i Allmänt

img_0110 (MMS)

Ännu en sommardag på landet. Vi vägrar visst åka hem. Richard tog en vända hemma efter jobbet med nya kläder och ringde dagis och tog ledigt hela veckan så vi kunde vara kvar veckan ut på sommarstället. Vädret kan ju inte bli bättre så det är verkligen jätte härligt att kunna vara här ute. Idag kom Lina och Milou ut för att busa lite med oss. Milou fyller 1 år idag så det blev lite fika och glass. Jag och Lina passade på att äta glass på Abborrebergs café när barnen sov så vi fick lite vuxen tid. Men när barnen vaknade blev det fika på Marie kex. Sedan kom även Alvins farmor på besök som var mycket uppskattat av Alvin (mig med såklart). Alvin satte henne i arbete direkt men det är inget ovanligt. Nu väntar vi på mormor som ska komma ut efter ett möte och på pappa som ska sluta jobba sen blir det att tänka på middag. Men nu drar vi ut till skogen för en långpromenad så länge!

En dag i Marby. Ännu en dag vaknar man upp...

Publicerad 2011-05-09 12:21:34 i Allmänt

img_0779 (MMS)

En dag i Marby. Ännu en dag vaknar man upp på landet av sol och fågelkvitter för att ge sig av på äventyr. Idag begav vi oss till Marby för lite solhäng men först packade vi picknickorgen förstås.  I Marby kastade vi sten i vattnet tills Alvin gick i. Men innan det hann vi med att gunga, kasta pinne till hundarna och fika. Alvin nöjde sig inte riktigt med att titta på vattnet utan han skulle ju såklart i med. Förgrymmade unge! Så det blev hem och byta om och börja med lunchen som består av sill och potatis. Härliga, härliga sommar! Hoppas ni andra har en lika fin sommardag som oss.

Igår var vi på marknad i lindö. Vi köpte b...

Publicerad 2011-05-08 13:50:14 i Allmänt

img_2784 (MMS)

Igår var vi på marknad i lindö. Vi köpte böcker, pussel, filmer och godis. Pusslet var väl det som blev favoriten. Det var en bondgård med djur. Alvin tar en pusselbit och härmar djurets läte. Han är duktigast på kon. Idag har vi redan hunnit med två långpromenader i solen. Nu kan vi med gott samvete äta grillad lövbiff med glass till efterätt. Ikväll blir det hemmagjorda burgers och imorgon sill och potatis sen åker vi hem till stan igen. Då är det dags för dagis och sådant tråkigt igen. Jag kommer att kidnappa Alvin tidigt från dagis på tisdag för lite bus i parken. Nu ska vi inte tänka på det utan bara njuta av nuet.

Sitter just nu på Abborebergs utecafé och ...

Publicerad 2011-05-07 15:05:58 i Allmänt

img_4042 (MMS)

Sitter just nu på Abborebergs utecafé och mumsar i mig blåbärspaj. Här ute har man det bra. Har grillat korv till lunch och ikväll blir det grillade revbenspjäll. Snacka om att man äter gott här ute. Men som tur var är vi ute på promenader hela tiden också både strandpromenader och skogspromenader. Här ute njuter vi till fullo och längtar inte hem alls. Just nu ligger Alvin i vagnen och sover middag. Han snarkar lite lätt när han sover ute i solen. Kan man ha det bättre? Inte vi iallafall!

Nu drar vi till landet

Publicerad 2011-05-06 09:01:38 i Familjeliv

Igår fixade jag hemma med fönsterputsning, byte av gardiner och sängkläder och på kvällen packade vi även väskorna för att kunna dra ut på landet så fort som möjligt idag. Så nu blir det solglasögon och solkräm på sen drar vi för att bara glassa i solen och mysa på sommarstället hela familjen. Hundarna och Alvin kommer bli så glada. De brukar bara springa skällandes/skrattande ner för backen ner till stugan helt överlyckliga för att bara busa. Det ska verkligen bli skönt att komma dit och njuta av värmen igen efter bakslaget som kom nu i veckan.

Trevlig helg på er!

Coola och fina kläder ifrån Nelly kids

Publicerad 2011-05-05 14:51:51 i Kläder

Var inne på lite olika hemsidor för att eventuellt beställa lite kläder mm till Både Alvin och nya bebisen. Jag kikade lite på kläder till Alvin på Nelly kids och detta var vad jag hittade:



Till bebisen tyckte jag mest om dessa bodys (de flesta finns även på Sis&Bro):


Dagens Alvin

Publicerad 2011-05-05 08:37:59 i Alvin <3

Så här söt är Alvin idag! Han gör sig nu iordning för dagis-time. Idag lyser solen klar igen och varmere bredgrader är på väg, härligt!

Idag blir det att packa väskan för imorgon bär det av till landet. Det hinns nog med någon skogspromenad i det härliga vädret med. Egentligen skulle fönstrena bli puttsade idag men vi får se vad som hinns med.

Ha en trevlig dag i solen nu!


Alvin gör sig söt i mina "uggs".

En dikt till vår ofödde

Publicerad 2011-05-04 19:36:11 i Graviditet nr 2

Vem är du mitt barn?
Ja, vem kan du vara?
Jag vet att du inte på frågan kan svara.
En liten pojke med ögon så fina
eller en flicka med dragen mina?
Vi kan bara vänta och vänta och vänta
på att du en dag på klockan ska klämta
och säga att "nu vill jag komma ut!"
ja, tänk att du väljer att födas tillslut.
Och sedan du livets ljus får se
och så mycket glädje till världen du ge.
vill krama dig, pussa, lukta och känna
och tårarna under mina ögonlock bränna
vi kommer för alltid att älska dig
det heliga löftet, det får du av mig!

Tänk att vi tre snart bli fyra! =)



(Dikten är tagen från nätet)

Gravidvecka 29. 28 veckor är nu klara och ...

Publicerad 2011-05-04 09:10:12 i Allmänt

img_5322 (MMS)

Gravidvecka 29. 28 veckor är nu klara och vi går in i vecka 29. 11 veckor kvar nu! Bebisen buffar och bökar en massa i min mage, mest på eftermiddagen. Jag tror att bebisen börjar lägga sig rätt nu (med huvudet ner) med tanke på alla sparkar jag får upp till. Andfådd (pga den trånga platsen i magen) börjar jag bli lätt nu annars mår jag bra, inga onda sammandragningar, foglossning eller bristningar än. Bebisen busar lite med oss om dagarna. Om jag vilar armen på magen, om Alvin lutar sig på min mage eller om Richard smeker magen så buffar alltid (iaf ofta) bebisen tillbaka. Det har blivit en liten lek för oss, så kul! Bebisen börjar få det trångt i magen och kan inte få plats med kullerbyttor längre. Ögonfärgen börjar visa sig nu men bestäms inte förrän senare. Bebisen är nu ca 39 cm lång och väger ca 1,3 kg.

Kommer ni ihåg?

Publicerad 2011-05-03 13:23:01 i Sarah talar

Kommer ni ihåg när Alvin föddes för två år sedan? Jag var den förste att bli mamma i vänskapsskaran. Jag minns att jag berättade om min förlossning och ni undrade om magen. Tänk att vi nu alla är mammor? Otroligt hur mycket som kan hända på två år! Nu ska jag till och med bli två barns mamma, herre gud!

Då var Alvin tillbaka till förskolan denna...

Publicerad 2011-05-03 10:24:36 i Allmänt

img_3646 (MMS)

Då var Alvin tillbaka till förskolan denna vecka. Imorse snöade det när vi gick till fsk. Skulle ta på Alvin hans mössa i morse men hela sömmen sprack så det fick bli keps iallafall. Hur fort kan den där killen växa egentligen? Sen blev det massa kläder på så han inte skulle frysa i vårt kalla majväder. Har vi varit med om att det snöat i maj förr? Jag trodde iallafall att det var ett skämt när jag tittade ut i morse då vi haft sommarvärme i april. Det ska iallafall bli strålande sol och 18 grader till helgen igen. Längtar! När jag lämnade Alvin på fsk fick jag ta på honom en väst för de skulle ut i skogen och leka. Hoppas inte Alvin fryser om huvud och öron nu bara. Stackarn!

Pojke eller flicka?

Publicerad 2011-05-02 20:57:10 i Graviditet nr 2


pojke i magen:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på (kött)och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Ringen i snöret över magen pendlar
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
(x) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta (ofta i alla fall än så länge)
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Flicka i magen:
(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
(X) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg ( i början av graviditeten i alla fall)
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(X) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större (helt klart fylligare)
( ) Ringen i tråden cirkulerar över magen
(x) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
(x) Koppen greppar du runt om för att lyfta

Pojke: 6  Flicka: 20

Syskonvagn

Publicerad 2011-05-02 18:47:49 i Familjeliv

Jag funderar och funderar och har mig angående en syskonvagn. Alvin kommer ju vara 26 månader (2 år och 2 månader) när syskonet kommer. Kommer han då behöva vagn när han är två år eller inte är min fråga? Jag åker ju kollektivt och då krävs det ju att Alvin sitter still/fast. Vi är ofta ute och går på långa promenader och då krävs det av Alvin att orka med. Alvin springer omkring som en vilde nu och går överallt men inte dit vi ska, då krävs det en vagn för att komma fram. Ja ni ser det känns som att en syskonvagn kommer behövas åt oss i sommar. Men då blir nästa fråga vilken syskonvagn ska man ha? En tvillingvagn/dubbelvagn känns för klumpig och stor då jag hellre vill ha något smidigare och lättare att köra men den är ju billigare. Den ända syskonvagn jag då kan tänka mig att köpa är en Phil and Teds men då får man lägga lite mer pengar. Då kommer nästa fråga, hur länge kommer vagnen behövas? Ett halvår/ ett år? Men då är det positiva att man kan ta bort liggdelen och bara använda vagnen som en enkel sittvagn. Ja en Phil and Teds känns helt klart bäst för oss!

Nu när det är maj blir det kallare grader ...

Publicerad 2011-05-02 09:22:24 i Allmänt

img_9563 (MMS)

Nu när det är maj blir det kallare grader men solen lyser lika stor och himlen är precis klarblå. Igår var det förste maj och det firades med tivoli i stan. Såklart var vi där och köpte lite lotter (utan vinst) och godisremmar. Idag den ande maj blir det tvättdag hemma hos mormor då våran tvättstuga fortfarande renoveras. Funderar på att gå in en stud till öppnaförskolan eller om man får med sig mormor och hundarna till skogen? Vi får se vad Alvin och jag hittar på när vi hängt upp all tvätt. Hoppas ni haft en trevlig helg och första maj ni med!

Idag kom min morfar till stugan och hälsad...

Publicerad 2011-05-01 12:08:26 i Allmänt

img_0648 (MMS)

Idag kom min morfar till stugan och hälsade på. Han är ju gammelmorfar nu med och det var första gången han träffade Alvin. Det blev lite foton innan vi åkte hem. Snart blir han ju gammelmorfar igen och då får vi se hur lång tid det tar innan dom träffas. Förhoppningsvis tar det inte två år som nu men det vet man ju aldrig. De bor i Halmstad så det blir inte att träffas så ofta. Sist sågs vi för snart tre år sedan på pappas begravning. Kanske man kan åka ner till dom på semestern nästa år men det blir ju svårt med hundarna. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela