Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Härliga Påsk

Publicerad 2013-03-31 09:16:11 i Festligheter

Igår kom som sagt Richards familj hit och firade påsk med oss. Vi grillade och gjorde en god potatisgratäng och sallad till som Alvin så duktigt hjälpte till med. Pojkarna fick både påskpresenter och påskägg idag med och var så tacksamma. När gammelfarmor och hennes man åkte sa Alvin -kör försiktigt, det är en massa bilar ute nu. Detta är ju helt sant, vet dock icke hur min smarta 3åring fått tag i den informationen. Han säger också -hälsa till personerna man ska hem till. Alvin har blivit en väldigt omtänksam liten herre minnsan. Milo babblar mer på med sitt egna språk och bjöd på "låtsas fika" och satte sig i knät för att närmare kunna undersöka sina släktingar. Det var en riktig trevlig påskkväll minnsan!

Långfredag hos oss

Publicerad 2013-03-30 08:24:59 i Allmänt

Igår hade vi påskfirande hos oss med min familj. Förutom påskgodis blev det också påskmat på bordet igår. Milo åt bara våra grillade revbensspjäll medan Alvin åt sill och allt utom janssonen. Sedan öppnades också endel påskpresenter som bestod av 6 böcker och lite kläder. Idag ska vi fira påsk med Richards familj men utan påskmat, dock blir det att grilla igen.

Påskkul!

Publicerad 2013-03-29 11:18:00 i Festligheter

Den här morgonen har vi gjort en massa roliga saker till påsk. Först började vi med att måla ägg, som blev så fina i alla regnbågens färger. Sedan målade vi påskteckningar att byta ut mot godis. Jag kan verkligen se mina grabbar framför mig med hundra påskägg och påskpresenter som jag känner våra familjer rätt. Mysigt det är med högtider hörrni! Idag kommer min familj  hit och äter påskmat. Hur firar ni påsk?

Tjejkväll

Publicerad 2013-03-28 16:48:15 i Me, My self and I

Igår tog jag och Jennie en tjejkväll på stan. Det blev en krogrunda där vi fick med oss lite folk från olika pubar som hamnade på Hugo tillslut. Det var nog första gången på 7 år som jag var ute en vardag. Jag är ju knappt ute alls men om man väl är det brukar det ju ändå vara på en helg. Detta kommer jag leva på länge nu för det lär säkert gå 7 år till till nästa gång.
 

Påskpresenter

Publicerad 2013-03-28 14:07:33 i Allmänt

Här hemma är det inte bara barnen som får påskpresenter utan dessa fina örhängen fick jag idag utan att ens klä ut mig till påskkärring av min fina man.

1 år sedan

Publicerad 2013-03-27 09:18:05 i Allmänt

För ett år sedan idag var det vår ute, solen lyste oss så varma att vi kunde vara ute utan jacka och det var grönt och färggrant ute i naturen. Idag är det vitt av snö, kall luft, men dock med skinande sol. Så här såg det ut för ett år sedan idag och på bilden nedan ser det ut i dag.
 

Premiär för regnställ

Publicerad 2013-03-26 10:03:35 i Barnen <3

Idag struntar vi i overallen och tog på oss fodrade regnstället istället. Snön smällter och barnen blir genomsura i sina vinterkläder nu. Solen lyser varm om dagarna men fortfarande är luften kylig, men mitt på dagen är det ändå några plusgrader ute. Vi får hoppas att värmen kommer snart då det blir svårt att veta hur man ska klä barnen nu. Hur klär ni era barn idag?
 

Våfflansdag

Publicerad 2013-03-25 17:05:00 i Mat och bakning

Idag gör vi som alla andra -äter våfflor, självklart hemmagjorda. Det är verkligen superlätt att göra egen smet, det är ju ungefär som en pannkakssmet. För er som är intresserade av recept kommer det här:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk
 
 

Superhjältarna

Publicerad 2013-03-24 15:26:57 i Allmänt

Den här helgen har vi spenderat hos mormor när Richard jobbat. Meningen var att grabbarna och moster skulle ha sovit över men det slutade med att även jag fick övernatta. Richard skulle ha lämnat nyckeln hem till mig men glömde bort det och åkte iväg direkt till jobbet istället, vilket gjorde det omöjligt för mig att komma hem. Karlar! Innan vi sov över hos mormor var vi på stan och handlade lite, bla fick grabbarna varsin superhjälte tröja, sedan åt vi på restaurang innan vi åkte hem och kollade på film och åt lördagsgodis. Nu är det dags att få lite plugg gjort innan Richard åker till jobbet igen för då behöver grabbarna min uppmärksamhet.

Påskfint

Publicerad 2013-03-23 10:45:24 i Allmänt

Nu är det påskfint här hemma. Vi handlade lite påskdekoration igår och fixade med påskriset och tog fram lite påskkycklingar och harar i rummen. Det var kul att få in lite färg när det fortfarande är precis vitt ute, nu hoppas vi på att påskkärringarna tar med sig våren när de kommer från Blåkulla!

Bus på hög nivå

Publicerad 2013-03-22 15:48:26 i Familjeliv

I morse åkte den här familjen till Busfabriken för en familjedag med bus i fokus. Efter 2 1/2 timma blev det lunch och och sedan när barnen somnade tog vi en shoppingrunda i Ingelsta shoppingcenter. Det blev lite påskdekoration och påskpresenter till grabbarna. Nu blir det fredagsmys hemma i soffan med skolboken för min del. Trevlig helg på er!

Time fore school!

Publicerad 2013-03-20 16:01:54 i Allmänt

Det är inte lätt att hinna med skolan när barnen är sjuka hela tiden. Det blir svårt för mig att vara hemma från skolan då jag isåfall inte skulle kunna få betyg i ämnerna och det blir svårt för Richard att vara hemma då han är ensam försörjare när jag pluggar. Sen när jag är hemma finns inte heller tiden till plugg då jag måste ta hand om två små sjuka barn. Nu har halva lästerminen gått och avklatad så nu är det bara att kämpa de sista två månaderna!

Så var det dax igen

Publicerad 2013-03-19 10:55:00 i Allmänt

Självklart blev barnen sjuka efter att ha varit på förskolan i slutet av förra veckan. Milo har spytt i helgen och Alvin fick springa på toan igår. Fördelen med att vara sjuka nu är att vi slipper ge oss ut i detta väder, nackdelen blir att studierna inte kan komma i första hand!

Kkkkkalt!

Publicerad 2013-03-18 16:19:00 i Allmänt

Idag är jag så sjukt trött på all snö och kyla som varit den senaste tiden. Ska våren aldrig komma? Idag blåste det så det kändes som -30 grader ute. Jag kommer inte ge mig ut mer idag iallafall. Burrr!

Lördagsgodis

Publicerad 2013-03-16 19:47:00 i Allmänt

Idag gick vi och handlade lite lördagsgodis och självklart skulle Alvin inte med oss hem sen utan han skulle sova över hos mormor (som bor nära affären). Det blev lite gott och blandat i affären men chips och dipp beställde Alvin till kvällen. Jag och Richard har fasnat för en ny tvserie som vi tänkte passa på att plöja igenom ikväll när Alvin sover borta. Hoppas ni också får en mysig och fin lördag!

Så gott!

Publicerad 2013-03-16 07:14:00 i Mat och bakning

Såååå gött de var med grillar igår alltså! Alvin fick i sig hela 4 st revbensspjäll, som endast fått i sig 1 förut. Det blev bra betyg från honom också med andra ord. Det är alltid kul att se barnen äta. Vad har ni för favoritmat hemma?

Välkommen till världen!

Publicerad 2013-03-15 16:50:00 i Allmänt

Idag har vi välkomnat lille August till världen med ett litet paket. Vi lunchade och hann även med en fika innan vi åkte vidare. Det är kul att ses när vi väl ses då det är rätt svårt att få till en passande tid för oss småbarnsföräldrar. Nu längtar vi redan till nästa gång. Jag hann med en tripp till stan sedan för att fixa med papper och byta st på jackan jag köpte här om dagen och så hann vi med ännu en fika. Nu står stora grabbarna ute och grillar så snart vankas det ännu mer gott, det märks att det är helg!

Nya jackan

Publicerad 2013-03-14 15:15:00 i Kläder

Idag gick jag in till P.O.P och handlade lite, bla blev det en ny jacka till Alvin. Jag tyckte den var lite cool och så gillade han den jätte mycket själv. Nu ska han nog bli snygg till våren om den vill komma snart också! :-)

Snön fortsätter falla

Publicerad 2013-03-13 19:43:59 i Allmänt

Än ska vi inte tro det blir vår tydligen. Trots varmt solsken, fågelkvitter och droppande snö är inte våren här ännu för idag kom det mer snö, och inte så lite heller. Istället för att cykla som igår blev det som sagt pulkan idag. Alvin är lika glad för det men jag hoppas det var sista gången för denna vinter som vi tog fram den. Imorgon vill jag ha plusgrader och solsken igen!

Cykelpremiär

Publicerad 2013-03-13 08:17:29 i Allmänt

Igår tog vi fram Alvins trehjuling då solen lyste så fint och så hade de tagit bort all grus ute på gården. Vi tog en promenad till minneslunden och tände ett ljus för morfar och alla andra nära och kära som inte längre finns med oss på jorden. Alvin var överlycklig över att äntligen få cykla och cyklade hela vägen, fram och tillbaka. I morse när vi vaknade var det precis vitt ute av snö så idag får det bli pulkan till förskolan istället för cykel. Alvin är lika glad för det! Det känns ju lite vemodigt att lämna på förskolan idag då vi har lyckats hålla barnen hemma ganska länge i år. Tror jag kan räkna på en hand hur många ggr de varit där för att sedan komma hem sjuka. Barnen smittar varann och sen hinner inte förskolorna sanera stället så förskolan är ju en riktig smittkälla så därför har barnen fått vara hemma så mycket de bara kan. Eftersom Richard jobbar skift och jag bara har högst en lektion per dag så har detta fungerat. Barnens mormor och farmor har också kunnat hjälpa till och vara barnvakt. Nu får vi se hur länge de håller sig friska denna gång!

Bagar och målarstuga

Publicerad 2013-03-12 14:44:00 i Familjeliv

Jag har hemmastudier idag och Richard börjar inte jobba förrän sent ikväll så vi har haft familjemys idag. Först bakade vi för andra dagen i rad ett gott bröd som barnen vräker i sig. Sedan har vi haft målarstuga med tuschpennor och vanliga pennor på vanliga A4 och i målarblock. Alvin målar fina gubbar (de flesta föreställer pappa) och Milo klottrar med alla regnbågens färger. Nu ska vi ta oss en promenad i solen till minneslunden och tända ett ljus främst till morfar.

Roliga Alvin

Publicerad 2013-03-11 17:11:00 i Alvin <3

När jag kommer hem från skolan är moster Elin hemma och hälsar på. Alvin berättar då för moster att jag har varit på min förskola och undrar då vilken förskola moster går på. Haha han är så rolig min Alvin. Eftersom mormor spenderar sina dagar på en förskola och att han själv och lillebror gör det tror han alla andra gör det med. Jag själv har ju också hoppat in och jobbat i förskolan som vi ibland kallar skolan så när jag nu går till min skola tror han att jag är på en förskola och läser sagor istället för läxor. :-D Här har vi honom i hans nya brillor och kepa.

Sveriges vinnare

Publicerad 2013-03-10 10:34:00 i Allmänt

Igårkväll när barnen snarkade sött i sina sängar satt jag och mannen och hejade framför tvn. Självklart var det mellon som visades på tvn och vi hejade på två olika nr. Jag tyckte dock om de flesta (alla utom tre) men håll mest på Heart break hotell medan Richard höll på Bed on fire. Ändå blev vi riktigt nöjda när Robin tog hem det, då vi gillar både showen, rösten, texten och honom. Blir nog bra det här eller vad tror ni? Här high fivear jag till Heart break hotell!

Melwins dop

Publicerad 2013-03-09 18:11:00 i Allmänt

 Idag har vi varit på lilla Melwins dop ute på landet. Melwin var som vanligt lugn och fin och skötte sig utmärkt i kyrkan samt i lokalen.
Med oss hade vi ett bäddset och porslinset (mug, talrikar & bestik). Själva bjöd de på både mat och fika som de hade lagat och bakat själva.

Nytt och fräsht

Publicerad 2013-03-09 08:50:00 i Home sweet home

Nu håller vi på och fixar om övervåningen här hemma. Det är kök och vardagsrum som vi införskaffat oss lite nytt till och än är vi inte klara men en liten sneak peak kan ni få ändå. Det ni ser är alltså två nya lampor, nya soffan och en ny matta. Nästa steg är att köpa ännu en matta (har inte hittat någon som jag vill ha än) och ett nytt vardagsrumsbord som vi behöver körhjälp med sen ska det nog bli fint hemma igen! :-)

På äventyrsbadet

Publicerad 2013-03-08 14:32:00 i Familjeliv

Idag vaknade vi upp friska och krya och kunde där med planera dagens utflykt vid frukostbordet. Vi packade sedan matsäcken och gav oss iväg till badhuset. Barnen var helt till sig av lycka då vi har planerat denna utflykt hela vintern men tyvärr har sjukdomar stoppat oss. Barnen badade som tokar, hoppade och åkte kana tills de var helt blå om läpparna, inte ens fika kunde stoppa dom! Hoppas vi kan göra om det här snart igen.

Äntligen tillsammans!

Publicerad 2013-03-07 19:26:57 i Familjeliv

Från och med idag är jag och Richard lediga ihop hela helgen. Det var flera veckor sedan vi var lediga ihop en helg nu, så denna helg ska vi ta vara på. Eftersom barnen bara blir sjuka när vi planerar in något har vi låtit bli denna gång förutom ett dop som vi ska på i helgen. Spännande det ska bli om barnen håller sig friska nu. Barnen snarkar gott nu och då ska mannen och jag mysa ner oss på en filt på golvet då vi inte äger någon soffa förrän imorgon. Popcorn, cider och skräckis är vad kvällen har att erbjuda.

Överallt!

Publicerad 2013-03-07 08:38:00 i Shopping

Överallt ploppar det ut barn omkring oss just nu, vilket gör att vi ständigt ränner på babyavdelningarna i affärerna. Jag ääääälskar kläder till nyfödda, plädar, mössor och scarfs så det brukar alltid bli något utav detta. Senast var jag inne och tittade på detta fina från P.O.P som jag blev förälskad i.
 

Mammas pirater

Publicerad 2013-03-06 08:01:00 i Kläder

Grabbarna bus leker ständigt pirater här hemma och allt Alvin tar på sig eller tittar på är något med pirater. Alvins favorit bok är en piratbok (ska läsas varje dag) och favoritfilmen är självklart också en piratfilm. Pirat är som sagt ett återkommande tema här hemma då de har en piratserie av möbler i barnrummet och deras kalas i somras hade pirattema osv. Därför tänkte jag nu köpa lite nya piratkläder till grabbarna och de här fina kläderna  från HM tror jag de kommer bli sååå glada för.
 

Klippning på g

Publicerad 2013-03-05 10:13:59 i Barnen <3

Nu är Alvin nyklippt och fin igen. Hans hår växer fruktansvärt snabbt och har alltid gjort. Från att han var ett år har jag klippt honom ca 1 gång i månaden för att behålla hans korta frisyr. Lockarna blir ju mycket finare om man håller håret kort eftersom de drar ut sig ju mer håret väger. Milo har också börjat få sig en kalufs, dock mycket senare än Alvin. Än behövs det inte klippas då det fortfarande är så tunt men långt. Vet inte än hur jag ska göra med det eftersom det fortfarande är sådant bebishår. Hur klipper ni era barn, hur ofta och gör ni det själva som jag?

Hundvakt

Publicerad 2013-03-04 14:05:00 i Allmänt

Här hemma har vi varit hundvakt sedan i torsdags till Caseys och barnens glädje. Det blir lätt fullt upp med två hundar och två barn som ska få sitt och plats här hemma, samtidigt som det är rätt mysigt. Imorgon kommer dock hennes matte att hämta hem henne igen. Så här ligger hundarna och myser då de gillar att vara nära och tillsammans.

Veckoslut

Publicerad 2013-03-03 21:34:00 i Familjeliv

När jag inte är i skolan är Richard hemma och när jag är ledig är mannen på jobbet, och så vi har gått om varann hela veckan och så även idag. Jag och grabbarna har spenderat både fredag, lördag, söndag med mormor istället med godis och hämtmat, så nyttiga är vi. I veckan får vi leva på sallad och grönsaker tror jag. Vi har vistas lite i vinter/vårsolen, hyrt film och mys hemma hos oss. Kvällen avslutades sedan med ett bad då barnen var helt kladdiga av mat, sedan somnade de gott i sina sängar (madrasser på golvet). Imorgon är det pappas tur att vara hemma och jag får en förmiddag i skolan.

Självdisciplin

Publicerad 2013-03-03 11:51:00 i Me, My self and I

I veckan har jag klarat av två muntliga seminarium, grupparbeten och läst ut en svensk roman. Sedan hann jag andas ut en dag ungefär för att sedan sätta mig med dom nya arbetsuppgifterna redan idag. Jag tycker om att känna mig förberedd när jag kommer till skolan där vi ska ha en bokrecension, ännu ett grupparbete och ett muntligt seminarium i veckan och dessutom så ska jag läsa en engelsk roman och plugga till ett grammatikprov som vi ska ha veckan efter. Det var mycket lättare att plugga till beteendeassistent/uska för då läste vi ett ämne i taget och kunde då koncentrera mig på en sak i taget, nu måste jag ha tussen bollar i luften samtidigt. Vill man vidareutbilda sig är det bara att bita i det sura äpplet och plugga!
 
Om bara barnen kunde bli friska också så man kunde lägga ner mer tid till plugget, än så länge går det bra ändå och jag har fått bra betyg trots få timmar (Skulle vilja lägga ner mer tid) pluggande. Som det ser ut nu lär pojkarna få vara hemma denna vecka med. Det gäller att ha självdisciplin så man gör allt man ska när pojkarna är hemma då jag pluggar delvis på distans.
 

Shopping på g

Publicerad 2013-03-02 14:38:28 i Shopping

Imorse åkte vi till Ikea vid öppning och shoppade loss bland lamporna men hittade även en massa andra nödvändiga saker som en massa förvaring till pojkarnas rum. Det blev också en del till toaletterna som barnen förstört. Det blir ju lätt lite smått och gott på Ikea.

Hur jämställt har ni hemma?

Publicerad 2013-03-01 16:40:00 i Familjeliv

Enligt traditionella mönster är det mamman i hushållet som har huvudansvaret hemma. Hur har ni det hos er? I många fall kanske man tror att det är rätt jämställt i hemmet men när man väl tänker efter så är risken stor att så inte är fallet.
 
Aftonbladet har gjort ett test där du och din partner kan se hur jämställt ni egentligen har där hemma.
 
Gå in på testet här och testa ni med! Jag och min man fick faktiskt jätte bra resultat, vilket betyder att vi har väldigt jämställt här hemma men hade vi gjort testet för två månader sedan då jag var föräldraledig hade det sätt helt annorlunda ut. Hur gick det för er?

Det doftar gott i vårt hem

Publicerad 2013-03-01 12:04:16 i Mat och bakning

Här hemma bakas det goda ting för helgen. Vi har bakat bullar och kolakakor som är stora favoriter här hemma. Vi har också gjort Milkshakes med chokladsmak som barnen kan svalka sig med. Alvins feber är över nu som tyvärr har övergott till Milo så glass passar bra till barnen nu.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela