Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

I stallet

Publicerad 2013-05-31 14:56:39 i Allmänt

Idag vaknade vi av solsken och fågelkvitter så begav oss genast ut i det vackra vädret. Vi började dagen med en promenad till stallet. Grabbarna sprang omkring och matade varenda häst och en kelsjuk katt var också intressant. När vi kom hem tog vi en lunch på altan med en glass till efterrätt.  Efter all mat åkte kläderna av och så blev det ett dopp i poolen.  Båda grabbsen somnade sedan och ligger fortfarande i hammocken och tar det lungt. Man blir trött av luften då vi är ute hela dagarna och leker.  Snart kommer mannen hem och då ska vi fira att semestern äntligen är här!

Sommarlov!

Publicerad 2013-05-30 09:04:47 i Familjeliv

Idag börjar mitt och grabbarnas sommarlov, Richard jobbar sista dagen imorgon och sedan går även han på semester.
 
Det blev en tidig semester i år då han jobbar skift i sommar vilket ändå betyder att han är ledig mer men kommer att jobba obekväma tider när han väl jobbar.
 
I sommar har vi en Riga resa planerad och självklart kommer vi även göra små äventyr soml till Kolmården.  Vi får se vad som faller oss in helt enkelt. Alvin åker ju till Turkiet efter midsommar också så det är ganska fullspäckat schema vi har ändå i sommar.
 
Vad ska ni hitta på för kul, har ni några tips till oss kanske?

Cirkusdjur

Publicerad 2013-05-29 20:45:00 i Allmänt

Idag är det cirukus här ute i Lindö. När jag kom hem från stan tog jag med mig Milo ner för att titta på djuren som stod och betade utanför. Milo fick lite "mamma-tid" ikväll medan Alvin hängde med pappa på marknadsafton. Grabbarna hade dock redan varit nere vid cirkusen på dagen så Alvin missade ju inte så mycket. Milo tyckte alla djuren var jätte spännande och när musiken sattes igång dansade han och showade för oss alla som ville se på de häftiga djuren. Imorgon är första dagen på sommarlovet så då får vi fira med något roligt tycker jag!

Det sista inför sommaren

Publicerad 2013-05-29 14:32:02 i Me, My self and I

Idag har jag hämtat ut betygen från skolan och nu är jag på väg till campus för att träffa lärarna och se hur studierummen ser ut på Lärarprogramet.  Det ska bli mycket spännande att se hur det blir för mig i höst. Imorgon börjar iallafall sommarlovet, hoppas då på bättre väder! 

Grattis Elin 25 år!

Publicerad 2013-05-28 13:15:41 i Festligheter

Idag har vi firat moster Elin som blev 25 år idag. Hon fick en god frukost på altan i det perfekta vädret med pakat. Barnen gav henne självklart en massa pussar och kramar med. Hoppas du blev nöjd med din dag på landet syrran!

Lycka!

Publicerad 2013-05-27 12:35:44 i Me, My self and I

Idag har jag haft betygsnack i skolan och det känns så bra att få bekräftelse på allt slit man gjort detta år. Jag kommer att få högre än godkänt i samtliga ämnen, så jag är nöjd. På onsdag ska jag till öppethus på skolan jag hoppas jag kommer in på i höst, så håll tummarna för mig nu!

Morsdag ♡

Publicerad 2013-05-26 19:25:00 i Festligheter

Idag väcktes jag av dessa söta grabbar med ett varsitt paket till mig. De är så söta mina gossar, tack snälla grabbar (ja även min man ;). Min mamma blev också firad idag med blommor och presenter. Älskar er alla så himla mycket, ni gör livet värt att leva!

Glad kille!

Publicerad 2013-05-26 14:27:09 i Alvin <3

Alvin hade längtat länge till hans födelsedag, och undrade hela veckan om det inte var lördag snart. Han var så glad när han äntligen vaknade upp på lördagmorgon till alla paket, men det första han sa var: -Men Milo ska väl också få paket? Självklart hade vi även tänkt på honom med men det var sådan gullig och osjälvisk tanke av honom tycker jag. När Alvin sedan märkte att alla andra som kom också hade med sig paket blev blev han jätte förvånad och glad. När han öppnade det största paketet och upptäckte att det var en cykel så sa han att det var jätte bra för då kan ju Milo få 3-hjulingen. Det var en väldigt tacksam kille vi hade igår och det första han sa imorse var att han skulle cykla på cyklarna.

En perfekt dag för kalas!

Publicerad 2013-05-25 20:03:00 i Festligheter

Idag har vi firat Alvin från morgon till kväll. På morgonen kom mormor in och sjöng för Alvin och runt lunch kom farmor och farfar. Sedan var moster näst på tur att fira våran 4-åring. De andra gästerna får komma en annan dag då barnen inte är helt friska än. Alvin har blivit bortskämd ändå kan jag lova! Av mormor fick Alvin bla en resa till Turkiet, en massa kläder och annat smått och gott. Av farmor och farfar fick Alvin den coolaste cykeln med hjälm och lås till. Vattenpistoler fick grabbarna bus också av farföräldrarna. Moster kom hit med en efterlängtad sparkcykel med idolen Blixten på. Av oss fick han bla en pool, uteleksaker, kläder, bilbana. Förutom att öppna en massa paket har vi även ätit tårta som Alvin fick välja och till middag blev det pizza med svamp, också utvalt av Alvin. En perfekt Alvin-dag!

Grattis Alvin 4 år!

Publicerad 2013-05-25 07:26:00 i Alvin <3

Hipp hipp hurra för vår Alvin idag!
 
Tänk att i dag, för 4 år sedan blev jag mamma för första gången i mitt liv och allting förändrades och skulle aldrig bli sig likt igen. Jag är evigt tacksam över dessa 4 år tillsammans med dig min älskade, underbara Alvin. Tänk att du blivit så stor, nästan vuxen som du själv säger (trots att det är långt kvar till dess) och så mycket du har växt och utvecklats under dessa 4 år. Jag är verkligen lycklig som får följa dig i din utveckling till att bli en helt egen individ med egna tankar och åsikter.
 
Grattis min älskade son på födelsedagen!
                                                                        Alvin 3 år
                                                                       Alvin 2 år
                                                                       Alvin 1 år
Alvin som nyfödd
 
 
 

Kvällspromenad

Publicerad 2013-05-24 21:20:34 i Allmänt

Vädret har varit rätt trist idag men på kvällen sken solen så vi bestämde oss för en kvällspromenad.  Vi tog strandpromenaden då vattnet stog helt stilla var det väldigt vackert. Nu sitter vi på altan efter att ha förberett för morgondagens kalas. Imorgon är en stor dag! 

Bättre!

Publicerad 2013-05-24 11:17:26 i Allmänt

Idag är killarna feberfria men näsan rinner på dom. Vädret ser också ut att bli bättre imorgon. Idag har jag badat grabbarna och tvättat ut hela stugan på baciller så nu hoppas jag att vi blir friska tills imorgon. Idag består fredagsmyset av bakning och förberedelser för morgondagens kalas!

En riktig sjukstuga!

Publicerad 2013-05-23 17:35:16 i Barnen <3

Den här veckan började med en varm och gnällig Milo. Temperaturen visade dock bara strax över 37 och under dagen var han pigg och glad som vanligt. Inatt kom dock den höga febern på 39, 5 och nu börjar även Alvin bli varm (strax över 37). Hostiga och snoriga har dom blivit idag med. Det här kunde verkligen inte komma mer olägligt. Alvin som fyller år i övermorgon, alla gäster som kommer hit på kalas, snacka om att Alvin kommer bli besviken om vi får ställa in allt nu. Håll timmarna för att vi blir friska till lördag mina vänner!

Ändrade planer

Publicerad 2013-05-22 21:01:00 i Allmänt

Idag hade vi tagit ledigt från jobb, skola och förskola för en utflyktsdag till Palstorps hage. Tyvärr fick vi ställa in resan för att Milo varit varm och gnällig inatt. Dagen skulle ha slutat med en gårdsfest på barnens förskola som vi också fick ställa in pga detta. Det var verkligen en tråkig dag att bli sjuk på. Istället kom moster ut till oss på landet och vi avslutade kvällen med en grillfest. 

Alvins önskelista

Publicerad 2013-05-22 08:47:00 i Alvin <3

Snart fyller storebror i familjen år och han önskar sig en hel del. Förr har det mest varit godis och kakor han önskat sig men i år är det leksaker och kläder som står högst upp på listan. Hans topp tre på önskelistan är dessa.
1. Cykel 2. Sparkcykel 3. Traktor
 

Plantering

Publicerad 2013-05-21 08:47:00 i Allmänt

Förra veckan byggde Richard och Alvin en planteringslåda att ha här på landet. I helgen planterade vi i den och förhoppningsvis kan barnen snart springa där och plocka grönsaker.  Vi planterade sallad, paprika, rädisor och mycket, mycket mer. Snart ska vi också sätta potatis och tomater.

Sol och bad

Publicerad 2013-05-20 21:20:49 i Allmänt

Vilken underbar dag det blev idag. För mig blev det till och med bikinipremiär.  Medan grabbarna bus badade och stojade i poolen låg jag och gottade mig på en solstol. Älskar sommar och sol, tyvärr ser resten av veckan mycket grå och trist ut. 

Barnkalas

Publicerad 2013-05-20 14:31:25 i Allmänt

Idag kom Malin och Melwin hit på besök. Med sig hade dom en massa paket och fika. Gissa om grabbarna blev glada? Efter fikat tog grabbarna med sig presenterna ner till lekplatsen. Där byggdes det sandslott medan lilla Melwin låg och kände på det mjuka gräset. Nu springer grabbarna omkring med lastbilarna dom fick och leker för fullt. Det var tur de fick likadana leksaker för annars hade det blivit krig om dom med. Tack Malin och Melwin för idag!

Varning!

Publicerad 2013-05-19 21:31:00 i Allmänt

I helgen var jag i solen omedvetet oskyddad från solens starka strålar och det resulterade till denna förskräckliga bränna. Jag hade solskyddsfaktor 50 på mig, men förra årets. Man ska tydligen köpa ny VARJE ÅR. Jag letade efter datum men hittade ingen på flaskan så jag trodde det var lungt. Nu vet jag att solkrämen ska bytas ut varje år, den tuffa vägen!  Hoppas ni  visste detta så ni inte bränner er som mig.
 

Dag 6

Publicerad 2013-05-19 12:56:35 i Allmänt

Hur går det med utmaningen? I början tyckte jag att benböjen var värst men nu tycker jag det går bra, där emot tycker jag plankan börjar bli riktigt jobbig. I morse när solen sken ställde jag mig på altan och körde träningen. Alvin blev nyfiken och ställde sig igemter och härmades. Mannen min har jag också fått med mig på utmaningen så vi är ett gäng. Heja oss säger jag!

På verandan

Publicerad 2013-05-18 15:12:36 i Allmänt

Vilket härligt väder vi haft idag igen! Självklart har vi tagit vara på det vackra vädret genom att fixa i trädgården, planterat morötter,  rädisor mm och lunchat på Abborrebergs café precis vid vattnet. Nu sittet vi på verandan och ser matchen mellan Sverige och Finland och efter det ska vi heja på Sverige igen i eurovision. HEJA SVERIGE!!!

Playdejt

Publicerad 2013-05-17 16:40:31 i Allmänt

Idag kom kompisarna hit och grillade korv och lekte med oss. Vi hoppade studsmatta,  lekte i lekstigan, bada i poolen,  gick ner till vattnet och badade fötterna samt kastade i en del sten och slutligen gick vi och tog en glass i Abborreberg. Det blev en riktigt trevlig dag för oss samtliga tror jag!

Back in the cabin!

Publicerad 2013-05-16 14:37:55 i Allmänt

Idag hämtade jag grabbarna redan kl 11 på förskolan så vi kunde åka ut till landet och ta helg redan då. Det är ju förskolans dag idag vilket barnen firade på spinetten (grannförskolan) där de grillade hamburgare på gården. Nu är vi iallafall på landet och njuter i solen igen!

En förmiddag på förskolan

Publicerad 2013-05-15 18:12:36 i Barnen <3

Vi var lite tidiga till förskolan idag då vi tänkte leka lite ute innan lämning, men då såg vi att fsk var i skogen och knallade självklart dit. Alvin sa att han visste var de var så vi klampade efter och han hittade dom. Det var jätte kul att se grabbarna med sina kompisar, främst Alvin då eftersom Milo bara hängde efter mig i stort sätt. Alvin hängde med speciellt två kompisar som verkade väldigt tajta. De gick armkrok med kepsarna bak och fram och babblade på om olika bus och upptåg. Så himla söta var dom! Jag tror nog Alvin kommer sakna sina kompisar under sommarlovet som börjar om 2 veckor.
 

29 dagar kvar!

Publicerad 2013-05-15 09:58:43 i

Igår började jag utmaningen på 30 dagar med olika antal benböj, situps och plankan. Hoppas jag inspirerande fler att följas åt så vi kan peppa varandra! Idag kör jag andra passet och tycker än så länge att benböjen är jobbigast. Hur känner ni? 

Antar ni utmaningen?

Publicerad 2013-05-14 19:51:00 i Me, My self and I

Har sätt och hört om en utmaning lite överallt här på nätet där man ska göra ett visst antal benböj (squats), situps (crunches) och stå i plankan en viss tid för varje dag i en månads tid. Man ska alltså utöka antalet efter varje dag och på sista dagen (dag 30) ska man alltså klara av att maxa som ni kan se på bilden nedan. Är ni med mig? Nu kör vi tycker jag!

Pyjamas

Publicerad 2013-05-14 15:48:00 i Kläder

Jag är ute efter pyjamasar till grabbarna nu när man bor på två ställen då det är smidigt att ha ett par st på varje ställe. Alvin har dessutom vuxit ur alla utom en pyjamas han fick i julklapp så det behövs en del främst till honom då Milo ändå kan ärva.
 
Vilken är snyggast?
 
Pyjamas från H&M
Pyjamas från Kapphal
Pyjamas från P.O.P
Pyjamas från Åhlens
Pyjamas från Name it

Trädgårdsarbete i stan

Publicerad 2013-05-14 12:35:00 i Allmänt

När solen lyste passade jag på att klippa gräset och rensa i rabatterna hemma innan regnet kommer. Det blir mycket trädgårdsarbete när man bor i radhus med fram och baksida och har en stuga på landet med stor trädgård. Tur man tycker om att göra fint, för det blir ju verkligen jätte fint med grönt gräs och vackra färgglada blommor. Älskar verkligen vår och sommar!
 

Paketinslagning

Publicerad 2013-05-13 14:42:00 i Festligheter

Nu är det dags att sätta igång att slå in alla presenter som vi har inhandlat till vår snart 4-åring. Vi har inte köpt så mycket i år eftersom vi tog tillbaka några julklappar för att spara till födelsedagspresenter istället, då de fick så mycket i julas men lite smått och gott har jag självklart hittat som t.ex. kläder och leksaker.
 
Jag har även handlat gemensamma presenter till grabbarna då Milo fyller 2 år endast 2 månader efter Alvin. Bl.a. ska de få ett picknickbord, gunga och barnbassäng att ha ute på landet. Jag vet ju att resten av släkten också handlat en del till grabbarna så jag tänkte inte handla så mycket mer i år då jag känner att de redan har det mesta.
 
Vi får hoppas att jag klarar av att hålla igen nu bara för känner jag mig själv rätt så kommer jag säkert hitta en massa roliga saker att köpa ändå. Det finns som sagt inget roligare än att shoppa. Måste jag handla så får det i så fall bli nödvändiga saker som strumpor!

Söndag = vilodag

Publicerad 2013-05-12 13:24:35 i Allmänt

Vilken härlig söndag vi vaknade upp till! Morgonen började vi med frukost ute på altan innan vi gick ner till sjön och fiskade. Efter fisketuren blev det en skogspromenad till Marby innan lunch. Nu sitter vi i hammocken och gungar i solen och bara njuter!

Fixar och donar

Publicerad 2013-05-11 14:02:39 i Familjeliv

Idag kom farmor och farfar hit och hämtade grabbsen för att se kosläpp ute på vikbolandet. Jag och R passade då på att klippa häckar i trädgården, rensade stuprör och rabatter och självklart behövdes gräset också klippas. I eftermiddag blir det att slappa tills grillen kommer fram.

Njuter för fulla muggar

Publicerad 2013-05-10 14:33:18 i Allmänt

Vi hoppade visst över våren i år känns det som. Det var iallafall en kall och blåsig vår tills sommarvärmen kom till oss. Barnen springer halvnakna omkring i trädgården och jag ligger på en solstol när jag inte fixar i trädgården. Det här är livet!

Nya stugan

Publicerad 2013-05-09 16:24:50 i Familjeliv

Så här bor vi i sommar. Det är i grannstugan vi kommer att bo i nu, 8 bäddar med 3 rum och kök och en gäststuga med en fin berså i trädgården. Här kommer vi nog trivas bra!

Helg igen!

Publicerad 2013-05-08 17:50:24 i Allmänt

Vi åkte ut till landet redan i morse. Vi kunde inte hålla oss till kvällen så när jag drog till skolan för nationellt prov var mormor barnvakt på landet. Nu har vi en egen stuga ute på landet så vi slipper trängas. Ska ta några pics som jag kan lägga ut imorgon för er intresserade. Nu ska vi fortsätta njuta, vad härligt det är med sommar höre ni!

Sommar!

Publicerad 2013-05-07 17:58:00 i Allmänt

Idag njuter vi i solen med en massa vatten för så varmt är det idag. En riktig sommardag blev det idag och jag har klänning på mig för första gången i år!

Blommor över allt!

Publicerad 2013-05-06 07:27:33 i Allmänt

Solen och värmen som vi fått nu gör mig så lycklig, och vi försöker njuta av solen så mycket som möjligt. Det blev många promenader och bus i lekparken i går med andra ord. Idag är det dock skola och förskola som gäller men det blir bara en kort vecka igen för redan på onsdag åker vi ut till landet och tar helg.

I hagen

Publicerad 2013-05-05 11:40:29 i Allmänt

Imorse gick vi till hästarna i hagen. Tanken var att Alvin skulle testa på att rida ett litet varv men precis som sist ville han bara titta på. Vi klappade och matade dom som stod i hagen istället. De är ju sådana fina och ståtliga djur tycker jag. Nästa helg får vi gå till hästarna på landet istället. 

Bloggen 5 år!

Publicerad 2013-05-05 08:02:00 i Allmänt

Idag fyller bloggen hela 5 år, det tycker jag var värt att nämna. I början var jag inte så aktiv då min pappa dog i juni vilket gjorde att jag inte prioriterade bloggen under den perioden. Sedan blev jag gravid med Alvin och efter det bloggade jag i princip dagligen. Hoppas ni gillar bloggen lika mycket som jag!
 
Här bjuder jag på en av de första bilderna från bloggen på mig.

Underbar dag på landet

Publicerad 2013-05-04 18:14:32 i Allmänt

I morse åkte vi ut på landet för att fixa och göra det beboligt för sommaren. Vattnet var dock inte påsatt än så vi kunde inte sova över än. I veckan åker vi iallafall ut med eller utan vatten då det är röd dag på torsdag och klämdag på fredag vilket betyder långhelg! Idag har vi alltså fixat i trädgården och i stugan i över 6 timmar och är inte klara än. Grabbarna hjälpte självklart till även om de mest lekte och hoppade studsmatta.  Nu längtar vi efter onsdagkväll så vi får åka ut igen! 

Vilken dag!

Publicerad 2013-05-03 19:20:42 i Allmänt

Solen har lyst prick hela dagen idag. Nu är det första gången jag tar av mig skorna sedan kl 11 i förmiddags. Vi har varit hundvakt idag, så vi tog ut dom i skogen så de tillsammans med barnen fick leka av sig lite. Det blev också en middag på stan, första gången i år åt vi ute på uteserveringen. I morgon blir det landet!

Picknick

Publicerad 2013-05-02 16:58:00 i Barnen <3

Idag satte vi oss ute och åt pannkakor, det blir ju så mycket godare då. Skönt att vädret äntligen gör detta möjligt. En skogspromenad har vi självklart också hunnit med idag. Nu har vi dock tagit oss in efter en hel dag (nästan iaf) ute i solen. Vi får hoppas att det blir lika soligt och fint i helgen med, så vi äntligen kan åka ut till landet och fixa lite. Tänka att vi så här års förra året bodde på landet. Låt sommaren komma fort nu!

Valborg och 1:a maj

Publicerad 2013-05-01 17:48:00 i Allmänt

Maj firar vi in med underbart soligt väder idag. Det blev att titta på bilar och motorcyklar samtidigt som vi promenerade till tivolit för lite karusellåkning. Vi lunchade och shoppade lite på stan först. Alvin är så nyfiken på allt som inhandlas nu då han är så väl medveten om att han fyller år snart. Valborg firades med kompisarna hos oss, det blev en lugn och trevlig kväll. Alvin pratar fortfarande om hur roligt vi hade. Hoppas maj månad fortsätter så här solig och rolig nu!

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela