Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Mamma och storebror tid

Publicerad 2013-04-30 16:57:00 i Allmänt

Idag lämnade Alvin och jag Milo på förskolan för att sedan knalla vidare till vårdcentralen.  Där visade det sig att Alvin hade öroninflammation på höger öra. Vi knallade då till apoteket för penicillin och så köpte vi lotter i kiosken egemter där sveriges största vinns gavs ut. Det blev att skrapa tre lotter på caféet som också ligger där, som tyvärr bara gav tio kronor i vinst. Vår vanliga tur med andra ord! Nu väntar vi på gäster för lite grillfest innan vi ska vidare för att se brasan!

Ångrade mig

Publicerad 2013-04-29 12:09:00 i Familjeliv

Efter att varit ute i skogen med hundarna värmde solen oss så pass mycket att jackan inte längre behövdes. Jag bestämde mig då för att ta med mig hela familjen ut, trots rinnande näsor. Vi gick till tivolit och åkte karuseller.  Alvin älskar verkligen allt som åker fort. Två stycken hann vi med i helgen, resten tar vi imorgon och övermorgon. Vad skönt det ska bli med helg mitt i veckan tycker jag!

Helgmys

Publicerad 2013-04-28 11:23:40 i Allmänt

Trots fint väder denna helg har vi hållt oss mycket inne. Grabbarna har nämligen blivit förkylda igen och i går tyckte jag att de var lite varma med (dock ingen feber). Jag har dock fått min dos med frisk luft på mina skogspromenader.  Vi har istället myst, pysslat och ätit gott hela helgen. Nu ska jag ut och röra på mig igen innan Richard ska iväg och köra. 

Vilken kväll!

Publicerad 2013-04-27 08:42:00 i Festligheter

Igår mötte jag upp mannen min på stan för att fira 8 år tillsammans. Vi gick och bokade biobiljetter och tog en sväng om på stan. Efter lite shopping tog vi ett bord på favorit restaurangen Butlers för en drink till förrätt, planka och rödvin till varmrätt och toblerone parfait till efterätt med ännu en drink. Det var så himelskt gott som vanligt och proppmätta gick vi därifrån till bion utan att köpa med oss godis. Tack älskling för en jätte trevlig kväll, ser redan fram emot nästa dejt!
 

8 år som par!

Publicerad 2013-04-26 15:02:00 i Allmänt

Idag har jag och Richard varit ett par i hela 8 år och det firar vi med en dejt på stan ikväll. Vi har alltså skaffat barnvakt för en dejt på stan men jag vet inte riktigt vad Richard hittat på för romantiskt, han sa iallafall att jag skulle klä upp mig men själv gick han i väg med jeans och t-shirt? Snart kommer barnvakterna, bäst jag gör mig fin för min käresta nu! ;)
 
 Här har ni oss, lika kära som för 8 år sedan.

Försmak på sommaren

Publicerad 2013-04-25 18:19:47 i Familjeliv

Vilken härlig dag vi har haft idag! Solen väckte oss redan kl 06.00 i morse då Milo bev jätte glad av att det var dag igen, vilket betyder nya äventyr. Milo och jag började dagen med en promenad med hunden i det sköna vädret för att sedan gå ner och möta kompisarna på babysången. Milo knatade själv ner hela vägen och var som vanligt sitt glada jag, då han stanna och pratade med alla han träffade. När han sedan öppnade dörren till oss för att gå in möttes han av två "fröknar" och han trodde då givetvis att han skulle bli lämnad där så mamma kunde åka till skolan. Så var det ju inte idag utan jag skulle ju självklart sjunga och dansa med Milo hela förmiddagen, men för att vara på den säkra sidan höll Milo sig stenhårt runt min nacke. Efter fikat ville han dock leka med barnen och då tänkte jag passa på att säda efter oss men han hade stenkoll på mig och kutade efter med tårarna sprutandes. När vi hade dansat klart gick vi för att tända ett ljus och då slappnade Milo av igen och kunde leka med kompisarna tills vi gick hem.
 
Efter sången åkte vi ner till stan för en lunch med Alvin och moster för att sedan spendera flera timmar med bus i vasaparken. Alvin sa att jag var en "oehört bra mamma" när vi kom hem sen, jag svarade då med att han var "världens bästa" som hade varit så duktig hela dagen. Alvin skrattade men kom sedan på, -"men Milo då, han har väl också varit duktig?" Behöver jag säga att jag skrattar så mycket om dagarna över Alvins roliga kommentarer?
 
Efter den här härliga, lediga dagen i solen med barnen längtar jag jätte mycket till sommarlovet, så vi kan göra en massa sådana roliga saker tillsammans om dagarna!
 

Sleepover

Publicerad 2013-04-25 08:12:31 i Barnen <3

Igår kom moster och hämtade grabbsen på förskolan. Milo såg mig först, ropade och sprang fram för en stor kram medan Alvin inte ens gav mig en blick. Det var bara MOOOOSTER! Helt överlycklig var han när moster hämtade och för att han skulle få följa med moster och sova över och bara få egentid med henne. När Milo upptäckte att moster var med så skulle han självklart också bara hålla i henne påvägen hem. Igår hann de inte så mycket hmma hos moster mer än att käka hamburgare och mysa framför en film då regnet smattrade utanför men idag ser det ljusare ut. Solen lyser och himlen är blå så idag kanske det blir lite bus i vasaparken. Jag och Milo ska iallafall möta upp ett gäng kids på babysången först.

Taggad!

Publicerad 2013-04-24 09:31:39 i Allmänt

Nu är grabbarna lämnade på förskolan som skulle vara ute idag. Solen lyser skön men det är tyvärr blåsigt ute. Alvin har spenderat morgonen med att packa väskan för i dag är det moster som kommer och hämtar honom på förskolan. Han ska nämligen sova över och busa med moster till på torsdag. Min lektion på torsdag ställdes in så jag valde att ta ledigt åt båda grabbarna så vi får se vad jag och Milo hittar på. Babysång blir det iallafall på förmiddagen och så tror jag det blir bus i vasaparken på eftermiddagen. Nu ska jag strax ta cykeln ner till skolan och ha nationellt prov, wish me luck!
 

Full rulle!

Publicerad 2013-04-23 12:25:00 i Me, My self and I

Nu är det slutspurten här i skolan då alla stora arbeten ska in och nationella (och andra) prov ska göras. Det första nationella provet är i morgon som fortsätter till mitten av maj. Idag ska ett fördjupningsarbete in och imorgon ska nästa vara inskickat. Som sagt är det mycket just nu så någon större fritid till vänner och träning har jag inte haft på länge. Träningen försöker jag få in med skogspromenader, för rast måste man ta för att rensa tankar, komma på nya ideer och för att bara få andas ut helt enkelt. Sedan tar jag promenader eller cykeln fram och tillbaka till skolan för att få någon motion. Plugga gör jag nämligen 7 dagar i veckan, jag tog ledigt påskafton och det är kanske den enda lördagen på flera månader som jag tog ledigt från puggandet, så ni förstår att det är mycket att göra. I sommar ska jag dock vara föräldraledig så då ska jag försöka ta igen lite kvalite tid med familj och vänner.

Hundvakt

Publicerad 2013-04-22 14:36:00 i Allmänt

I torsdag kom syrran med sin hund Nellie till oss då hon behövde hundvakt. Alvin tyckte att flocken var samlad nu men saknade självklart moster. Det första Milo frågar efter på morgonen är - e Nellie? Vi har tagit många långa skogspromenader i vårsolen och hundarna har lekt och haft sök tillsammans med barnen. Det är alltid lika kul när Nellie är här!

Underbar avslutning

Publicerad 2013-04-21 17:30:00 i Allmänt

Vilken underbar dag det har varit som får avsluta denna vecka. Solen har värmt oss så det räckt att endast ha linne på sig idag. Den här underbara söndagen började vi med en god och lång frukst i solen där vi planerade dagen. Först blev det en promenad till stan för att ta en premiär glass på Halvars, och när vi ändå var på stan blev det också lite shopping och lunch. Hemma gjorde vi det fint ute på baksidan och tog fram utemöblerna. Eftermiddagen spenderades sedan i skogen med hundarna. Som ni ser har vi haft en super fin dag idag.

Vårkänslor!

Publicerad 2013-04-20 15:03:00 i Familjeliv

Idag har vi njutit av solen med en glass i ballerinaskor för min del och tennisskor på grabbsen. Så skönt, ännu ett vårtecken med ballerina, kepsar och glass! Fullt med blommor och grönt är det ute också. Vi hade egentligen tänkt att åka ut till landet i helgen i och med det fina vädret men vi beslutade oss för att stannar hemma och fixa här först. Rabatterna ska fixas och grillen tändas innan denna helg är slut!

Vårtecken

Publicerad 2013-04-19 14:59:04 i Allmänt

I morse på väg till förskolan lyste solen så härligt så vi gick lite tidigare för att hinna med lite lek utomhus. Alvin har koll på blommor och visar mig alla han ser då jag är ute efter tussilago och inte snödroppar och annat i rabatterna och idag hittar han äntligen dom och visar sin mamma. Eftermiddagen var dock inte lika fin men det gjorde inte lika mycket för efter mina ärenden på stan har jag spenderat eftermiddagen med pluggande då vi har ett muntligt seminarium på måndag (igen!). Vi får dock hoppas att regnet håller sig borta så vi kan grilla ikväll!

Kvällssol

Publicerad 2013-04-18 17:00:03 i Allmänt

Den här dagen började med grått, trist och regnigt väder vilket gjorde att jag valde att lämna cykeln hemma. Dock var det bättre väder när jag slutade skolan så jag kunde ta en promenad hem istället. När jag sedan hämtade kidsen på förskolan, var det ännu bättre väder och solen lyste till och med. Vi bestämde oss då för att vara ute på gården och leka lite innan vi gick in. Det svåra då är att få in dom små liven sen, men det var det värt. Förut kunde man locka med mat men nu fungerar inget. Hallå till och med gungorna hade ju kommit upp nu juh!

Årets första löparrunda

Publicerad 2013-04-17 10:41:00 i Me, My self and I

Igår tog jag med mig Casey "the dog" ut på årets första löparrunda nu när snön försvunnit. Först trodde jag att jag skulle dö efter en löparrunda på 45 min, men det gick hur bra som helst. Jag kom på att jag går/cyklar (45 min enkel väg) till skolan 4 dagar i veckan så lite rör jag ju på mig iallafall. Än så länge har jag iallafall ingen träningsvärk och snart ska jag cykla iväg till skolan. Have a nice day people!

Bus på gården

Publicerad 2013-04-16 07:17:14 i Allmänt

Gårdagen började grå och trist med regn men på eftermiddagen kom solen fram. Efter hämtning på förskolan blev det en längre promenad hem en vanligt då vi valde skogvägen. Sedan blev det en cykeltur och sedan avslutade vi kvällen i lekparken. Så skönt att våren äntligen är här tycker vi!

Armband

Publicerad 2013-04-15 09:10:00 i Tips

Alvin hade några färgglada snören som han fått från förskolan som jag fick för mig att göra ett armband av. Han har haft kompisarmband förr och gillar att ha smycken som mamma har, så han blev jätte glad. Jag kommer ihåg som tonåring att man tejpade 3, 4 st olika färgglada snören på ett bord eller liknande och sedan satte man igång och knöt. Trots att det är så enkelt blir det rätt fint tycker jag. Gjorde ni också sådana armband som tonåringar?

Äntligen är våren här!

Publicerad 2013-04-14 18:13:00 i Allmänt

Så skönt att slippa vinterkläder, vantar och vinterkängor och bara ta på sig en jacka och sticka ut lite fort. Grabbarna och jag var först ute på gården och lekte tills Alvin kom på att vi kunde gå till skogen. I skogen såg vi en massa djur som fjärilar, myror och ekorrar. Grabbarna plockade en massa pinnar som de lekte med på vägen hem. Sedan var gården full av ungar som grabbarna lekte med. Milo är inte sen med att hälsa och babbla med nya kompisar, dock fick storebror sköta det mesta snacket idag. Hihi, de är för söta.

Nattgäst

Publicerad 2013-04-14 10:43:13 i Allmänt

Igår kom efterlängtade moster hem till oss och sov över för att spendera söndagen med oss. Vi busade till det och släkte ner och gömde oss när Elin klev in i hallen och skrek "bööh"! Nu tävlar barnen om mosters uppmärksamhet.

Milos utvecklingssamtal

Publicerad 2013-04-13 09:29:00 i Milo <3

Tack vare att vi varit sjuka så mycket detta år har vi fått skjuta på samtalet om Milos inskolning som vi hade i januari i år. Vi har längtat efter detta samtal nu så det var riktigt roligt att få höra så mycket gott om vår lillkille. Han trivs verkligen på sin förskola precis som sin bror. Han tar gärna kontakt med både fröknarna och barnen och trots att han inte har ett helt ordförråd kan han göra sig förstådd utan problem. Nu längtar vi efter Alvins utvecklingssamtal som är om någon vecka, för sedan är det sommarlov!

Gullungar

Publicerad 2013-04-12 12:32:32 i Barnen <3

Anledningen till att det bara är 2 år lite drygt mellan mina söner är just detta som bilden visar. Syskonkärleken och allt annat dom får ut av varandra. I sommar blir de 4 och 2 år och de älskar att både mysa och busa med varandra. Det är en ålderskillnad jag verkligen kan rekommendera er som vill skaffa syskon till era barn för deras skull. Vi tycker inte det varit jobbigt med två blöjbarn osv då Alvin rätt snart slutade med blöjor ochvvälling när Milo kom till oss så det har fungerat smidigt allting med inte mycket svartsjuka alls från barnen. Vilken ålderskillnad på era barn tycker ni bäst om?

Stora grabbar

Publicerad 2013-04-11 10:39:00 i Barnen <3

För första gången som sjuk och tvåbarns mamma kunde jag bara ligga och slappa i soffan trots att båda barnen var hemma. Grabbarna har verkligen blivit stora nu att de sköter sig själva och sin sjuka mamma. Det var värre när Alvin var i samma ålder som Milo. Då låg Milo i min mage och jag kunde inte göra annat än bara ligga i soffan och spy. Alvin sprang runt överallt samtidigt, klättrade i bokhyllor och rev ut varenda låda han hittade. Det var verkligen en jobbig period i mitt liv kan man säga. Milo där emot har ju Alvin och de leker verkligen jätte bra ihop. Just nu leker de mycket med dockorna på Milos insiativ och de är så gulliga. Vad skönt det är att ha stora barn och för att inte tala om hur roligt det är. Så mycket roligt Alvin säger just nu och alla dessa frågor. Idag på vägen till förskolan tex, frågade Alvin om varför man blir gammal och så undrade han vad som händer när man dör och varför man dör av sjukdomar som morfar. Tuffa frågor var det som jag inte alls visste vad jag skulle svara på. Får vara mer förbered nästa gång!

Sjuk!

Publicerad 2013-04-10 12:59:45 i Allmänt

För första gången, trots många sjukdagar i år sjukskrev jag mig idag. Hade jag inte haft någon feber hade jag säker orkat ge mig i väg till skolan, men nu fryser jag och svettas om vartannat, samtidigt som jag är hemskt förkyld och har ont i bihålorna. Usch för att må så här, men jag ska inte klaga, det kunde ha varit värre. Min underbara familj tar väl hand om mig och igår gjorde mannen min räksoppa åt mig och barnen bäddar ner mig och klappar mig på huvudet och "trallar" så jag kan sova. De är så söta, mina små troll! Hoppas jag inte smittar ner resten av familjen nu.

Alvins önskelista

Publicerad 2013-04-09 09:26:00 i Alvin <3

Nu är det inte många veckor kvar tills min 3-åring fyller 4 år. När han blir 4 år blir han en stor kille säger han, kanske blir man vuxen och lika lång som mamma med men en sak är säker, starkare kommer han att bli iaf. När han är 4 år kommer han kunna söva Milo själv och orka bära på honom också säger han. Det här önskar sig Alvin på sin 4årsdag en så länge. Vad gillar era 4-åringar för leksaker?

Glad!

Publicerad 2013-04-08 14:03:39 i Shopping

Denna morgon började jag med en promenad till skolan i mina nya skor av märket Race Marine och som vanligy fick jag skoskav av första promenaden. Jag lovade då om det gick bra i skolan idag då vi skulle ha ett muntligt seminarium i historian och betygssnack i engelskan så skulle jag köpa en cykel och cykla hem istället. Det slutade med att jag cyklade hem sen!

Grillfest

Publicerad 2013-04-07 08:30:00 i Festligheter

När Richard vaknade igår tog vi en promenad till kusinerna. De blev väldigt populära av Alvin och Milo och även deras kanin. Den var så mjuk och fin sa Alvin medan Milo ropade "kanin" och pekade och klappade. Efter en eftermiddag hos kusinerna blev det grillfest hos oss med vännerna. Vi grillade ett nytt kött för oss till en potatissallad som gick rätt bra hem hos de flesta tror jag. Grabbarna satt som klistermärken på Sofie och Linus och berättade säkert hela deras livshistoria för dom. Trevligt var det ialla fall, och vi längtar redan till nästa gång!

Ute på landet

Publicerad 2013-04-06 09:54:00 i Allmänt

Igår åkte vi ner och kollade till stugan. Vi tänkte tvätta av utemöbler och kratta undan lite löv om snön hade smällt. Tyvärr var så inte fallet så vi satte oss i solen och hade det gött istället. På kvällen blev det sedan grillat oss mormor och självklart skulle barnen bädda ner sig och sova över där, så jag fick knalla hem själv till ett tomt hem då mannen jobbade natten. Idag ska vi iväg till kusinerna och sedan blir det grillfest hos oss. Trevlig helg på er!

Bullbak

Publicerad 2013-04-05 07:45:00 i Mat och bakning

Alvin älskar att baka och tjatar flera gånger per dag att baka bröd eller bakverk. Vi lovade att baka surdegsbröd som vi haft på jäsning men tyvärr inte blev bra så det blev bullar istället. Finns det något godare än färska kanelbullar? Barnen fick i sig två stycken och ville bara ha mer under kvällen, helt otroligt hur mycket det får plats i de små magarna. Ändå vet jag att grabbarna inte äter mycket i jämförelse med andra barn i samma ålder. Alvin sa att vi inte fick äta upp alla bullar då det snart är sommar och att vi måste ha med bullar till våra utflykter då. Jag känner dock på mig att vi hinner baka en hel del innan sommaren är här.

Firar!

Publicerad 2013-04-04 13:32:00 i Shopping

I morse gick jag upp tidigt för att göra ett skriftligt seminarium på skolan som gick jätte bra. För att fira detta kom grabbarna och möte mig på stan för att ta oss till Ingelstad shopping. Det blev tre par skor på stadium då dom hade ta tre betala för två. Sedan var vi inne i nya butiken P.O.P i Maxi huset och tittade oss omkring. Tyckte dock att butiken i stan har mycket större utbud. Vi tittade självklart också på djuren i djuraffären, och idag var det kaninerna som var mest intressanta. En lunch hann vi också med innan vi åkte vidare. Väl hemma har vi bara varit på gården och lekt i solen men nu är det bakning hemma som gäller!

Njuter!

Publicerad 2013-04-03 12:29:45 i Barnen <3

Njuter ni lika mycket som vi i det fina vädret? Igår var vi ute och njöt av solen på gården efter förskolan. Barnen tyckte det var jätte kul att leka utan snö så de kunde åka kana igen. Nu längtar de bara tills gungorna sätts upp också. Någon som vet när de brukar sättas upp? Idag är det pappa som får vara ute på gården och leka med barnen då jag är i skolan till 16:30 idag.

Påskens slut

Publicerad 2013-04-02 12:00:00 i Allmänt

Här hemma har Alvin bestämt att vi alltid ska ha påsk. Det är ju så fint och mysigt med allt som påsken bjuder på tycker han. Varför plocka bort allt det fina för? Vi lovade att vi kunde vänta till imorgon innan vi plockar bort all dekoration iallafall. Nu har vi ätit lunch och det är dags att lämna barnen snart då jag och Richard börjar skolan och jobb kl 14 idag. Är ni fortfarande lediga lr har ni redan lämnat era barn kanske?

Sool!!!

Publicerad 2013-04-01 15:30:00 i Allmänt

Vilket härligt påskväder vi har! Idag är det 1de April och vi har sommartid. Våren är inte riktigt här men solen värmer en trots att luften är kall. Idag tog vi vara på solen genom att ta en promenad och mata änderna. Alvin fick vi knappt med hem sen då han hade så kul. Milo nöjde sig dock med att sitta i vagnen och titta på änderna på avstånd. Imorgon är det förskola som gäller igen efter långledigheten.

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela