Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Valborg

Publicerad 2017-04-30 22:52:00 i Familjeliv

Äntligen är det vår ute så man kan fixa fint även ute i trädgården. Idag fick staketet sig lite påfyllning av vit färg och i morgon är det altanens tur.
 
Valborg firades med grillkväll hos oss ute på altanen. Grannarna hade satt ut högtalare så barnen dansade disco hela em/kvällen. :)
 

Fotbollscup

Publicerad 2017-04-29 22:35:37 i Alvin <3

Idag hade Alvin sin första fotbollscup ute i Åby. 2 av 3 matcher vann dom våra duktiga killar. Jag måste ju säga att jag får väldiga Flashbacks från min igen fotbollstid. Oj vilka minnen, körde ju faktiskt i 7 år så det har varit en stor del i mitt barndomsliv. ❤
Fina, duktiga Alvin

I parken

Publicerad 2017-04-28 22:26:00 i Allmänt

Efer en förmiddag på öppna och skolan spenderade vi sedan eftermiddagen i parken med mormor,  moster och kusinen. 
 
Grillkväll fick sedan avsluta kvällen hos oss!
 

En dag på stan

Publicerad 2017-04-27 16:48:12 i Juni <3

Imorse fick Juni hänga med och lämna både grabbarna och kusinen på skolan och förskolan. Sedan tog vi en härlig promenad i solen till stan. Det var frukost och öppning redan kl 7 i vissa affärer, så vi gjorde bra fynd i dag. Jag hittade också ett par converse till Juni på lilla busfröt för endast 89 kr. Dock två storlekar förstora, men nån gång ska de ju passa! ;)
 
 
Lunch hann vi också med på Lingonfabriken, väldigt trevligt!
 

Härlig dag med kusinen

Publicerad 2017-04-26 17:36:00 i Familjeliv

I morse tog jag och Juni en promenad till moster och kusinen då de också var lediga idag. De bjöd på frukost och bus innan vi drog vidare på 10-månkontrollen. Juni följde sin kurva finfint. Nästa gång är det dags för spruta igen.
 
Sedan hängde moster och kusin med och hämtade grabbarna innan kl 2 så fikade vi på baksidan och busade. Dagen bara sprang iväg, och fint väder vlev det tillslut också. Härligt!
 

Ute och handlar

Publicerad 2017-04-25 20:48:39 i Home sweet home

Idag har vi handlat en hel del på Mio, mest blev det nog till badrummet som fick en hel omvandling. Sen var det Milo som fick ny matta, lampa och hyllor mm. Alvin ska få en ny gardin med tänkte jag. Om någon vet någon snygg hissgardin till ett grabbrum så hojta gärna, för det fanns inte på Mio! ;)
 

Föräldramöte

Publicerad 2017-04-24 19:05:00 i Milo <3

Jag minns så starkt för två år sedan när jag och Richard gick till Kyrkskolan för vårat första möte på skolan (När Alvin började). Och nu är det Milos tur att börja i skolan. Nu känner vi oss dock rätt rutinerade men just då, för två år sedan kändes det mycket märkligt att ha så stora barn när det känns som man själv nyss gick i skolan. 
Fina stora Milo, så fin storebror är svårt att hitta. 😍

Fikagäster

Publicerad 2017-04-23 16:38:00 i Allmänt

Idag fick vi främmande i form av en farmor och farfar som hade med sig en jätte god äppelkaka. Barnen ville självklart bjuda på bullarna vi bakade förra veckan, dock ville de nog äta upp alla själva haha.
 
 Juni fick dock nöja sig med att äta på mina kläder :)

Kolmårdens djurpark

Publicerad 2017-04-22 15:38:00 i Familjeliv

Vilken perfekt dag för Kolmårdens djurpark det blev idag. Blåsten var ju inte jätte skön men vi var rätt klädda! 
 
Inga köer förutom till delfinshowen där vi stod först så vi fick de bästa platserna. Barnen åkte nog en 5 karuseller utan att köa och så kunde vi äta i lugn och ro. Riktigt härlig dag. Barnen röstar för en tur nästa helg med, är det fint väder så blir det nog så. :)
 

Festlig fredag

Publicerad 2017-04-21 20:50:00 i Familjeliv

Synd att det blåst så fruktansvärt mycket idag, för annars skulle denna fredag fått en fullpoäng av mig.
 
Eftersom det var så soligt och härligt redan i morse gick vi ut och lekte innan vi gick in till öppna förskolan. Där målade vi bla en vas och busade. Sedan blev vi hungriga och käkade på pizzan mitt emot.
 
På eftermiddagen när Alvin slutat skolan tog vi spånkan ner till stan. Där tog vi en tacos medan vi väntade in pappsen så jag, mormor och syrran kunde fortsätta kvällen på stan.
 
Rose Garden blev det då och vilken restaurange! Den var inte bara vacker med trevlig personal, utan maten var så god och ny tänkt. Man fick liksom plocka sin egna roa mat för att ge till kocken som tillagad den framför en. Så häftigt, gott och mycket att välja mellan! Gå dit om ni inte varit där. :) 
 
 

Vyssa lulla litet barn

Publicerad 2017-04-20 07:41:24 i Juni <3

Vyssa lulla litet barn inte mera gråta,
Vyssa lulla litet barn inte mera gråta.
Stjärnan hänger i vår björk,
Runt omrting står natten mörk,
Då ska barnet sova.
 
 
 

Sol och babysång

Publicerad 2017-04-19 12:48:00 i Allmänt

Åh så härligt med sol och värme igen.
 
Idag började vi dagen med babysång efter ha lämnat brorsorna på skolan och förskolan. 
 
Juni busade tom med kompisarna idag, så stora de blivit!
 
Nu ligger vi på soldäck och gottar oss/sover Innan grabbarna ska hämtas igen.

För 1 år sedan

Publicerad 2017-04-18 10:30:00 i Juni <3

Förra påsken målade grabbarna ett påskägg av min gravida mage och i år fick Juni ett eget påskägg i handen. Shit vad tiden flyger i väg. Saknar lite faktiskt 🙈
I junis påskägg låg det två känningar med tillhörande solhatt och underbyxor/hårband, två bilar, leksaks fika i trä, pengar, leksaks smartphone, och majskrokar.

Sleepover

Publicerad 2017-04-17 10:17:43 i Allmänt

Igår sov både mormor och moster över här. Vi myste ordentligt med bingolotto och tårta bla. Tyvärr blev det dock inga vinster, får hoppas på bättre lycka nästa gång.
 

Juni står!

Publicerad 2017-04-16 06:40:12 i Juni <3

Juni är så otroligt stadig och står som sagt helt själv bra länge. Vill hon kan hon snart gå, men hon är rätt försiktig (till skillnad från Milo). Hon kan ta ett steg mellan mig och Richard men då slänger hon sig mest över oss. :)
 

Påskafton

Publicerad 2017-04-15 22:35:00 i Familjeliv

Vilken dag! Grabbarna vaknade tidigt och ville måla ägg medan Juni låg och sov med Casey till kl 9. Efter vi ätit upp all ägg åkte vi hem till mamma i Lindö för påsklunch. Grabbarna åt revbensspjäll till förbannelse och Juni tröck i sig lax (för att vara mina barn åt de riktigt bra för en gång skull). Den blev det äggjakt inomhus då det de var en hel del snö ute. Det blev en pysselpåse i år (förra året fick de så mkt godis att vi tänkte begränsa det i år).
 
Sedan träffades vi hos oss för en grillkväll, drinkar och mer påskäggsjakt. 
 

Påskfirande på landet

Publicerad 2017-04-14 19:28:00 i Festligheter

Idag har vi firat påsk ute hos farmor och farfars land. De bjöd på grillat och paj till efterrätt, himla gott! Påskpresenter fick vi sen allihop, värsta lyxen! Barnen sa att det var deras bästa dag i livet så de var överlyckliga över alla påakpresenter/godis. 
 

Juni 10 månader

Publicerad 2017-04-14 08:07:00 i Juni <3

Nu är 1 års dagen bara runt hörnet. Jag som tyckte det kändes som i går hon låg som ett paket på mitt bröst. Men det märks att hon blivit stor, som barnen på Milos förskola sa -hon är ingen liten bebis längre. Hon äter själv, ropar på oss föräldrar, tar sig fram själv och första steget är inte långt borta. Hon släpper mer och mer taget men har inte vågat ta det där steget än. Dock är hon ofta ute och går med läragåvagnen så stadig är hon.
 
Juni är hela tiden ute på olika äventyr och älskar att rota i Caseys matskålar. Jag hittar henne ibland alldeles dyngsur med matsmulor runt mun haha. Annars öppnar hon gärna våra skåp och lådor och rotar fram saker där med.
 
Hon sover hela nätter så amning är det slut med. Och tänder har hon, snart 4 där uppe och två där nere.
 
Hon hatar fortfarande att ligga still och byta blöja eller ta på sig kläder, då skriker hon rätt ut. När vi var med moster på stan sist och käka lunch, skulle vi ta på oss jackan och Juni skrek rätt ut. En man som satt med två små barn själv ställde sig upp och börja leta efter något. Tillslut frågade han om det var min lilla flicka som lät som ett alarm. Han var typ i chock Haha :D 
 
Hon sätter sig ofta bredvid brorsorna och vill vara med nu. Man ser att hon blir så stolt när hon tex får äta samma som dom och vara en i gänget. :) Liten börjar verkligen bli stor nu!
Hon ska på 10 mån kontroll i slutet på månaden så då får vi se hur hon växt också. Men st 74 går det åt i kläder nu.
 

Bus och shopping

Publicerad 2017-04-13 21:42:00 i Barnen <3

Nu är det sista till påsken inhandlat. Det var verkligen mycket folk trots att vi var i ingelstad innan 12. 
 
Alvin hängde med R till jobbet idag då han körde halvdag så jag och minstingarna tog en milkshake och handlade det sista till påskäggen innan grabbarna kom från jobbet. Då blev mathandling bla på Ica.
 
Efter all shopping blev det en träff med lillkusinen på busfabriken. Tom Juni hade jätteroligt och kröp in till bollhavet i 1 1/2 h. När jag tog henne därifrån för vi skulle hem försökte hon ändå ta sig dit lille stumpan.
Grabbarna var inte stilla en sek och var genomsvettiga då de var utklädda till påskgubbar, stackarna.
 
Nu tar vi helg. Glad påsk på er!
 
 

Påsklov

Publicerad 2017-04-10 10:17:00 i Familjeliv

Vi börjar detta härliga påsklov med att plantera. Det blev tre små växthus med paprika, gurka och tomat. Nu har vi bara sallad, morötter, dill och basilikan kvar.
 
Nu fattas bara solen!

Bandytunering

Publicerad 2017-04-09 14:03:00 i Alvin <3

Idag kör Alvin sin första innebandymatch. Då måste hela familjen närvara och heja såklart, och gissa om Alvin var stolt? Så duktig, värsta kollen på bollen, passade kompisarna, vakta målet och gjorde mål (10 st). Vilken bandykille! Han var så nöjd med dagen och längtar nu till hans första fotbollsmatch som är helgen efter påsk. :D
 

Sommarsol

Publicerad 2017-04-08 17:51:06 i Allmänt

Hela dagen har vi hängt ute idag, såååå härligt!!!
Efter en grilltallrik blir det lite virre på altan 🌞👌

Stockholm i mitt hjärta

Publicerad 2017-04-08 11:47:53 i Allmänt

Dagen som började så bra igår, barnen gick på påsklov, solen lyste varm och det var lek och skratt ute på gården. Så börjar telefonen låta då Aftonbladet uppdaterade om en terrorattack i Stockholm. 4 st döda och många fler skadade. Så himla hemskt!
 
Så många som var fast där i Stockholm då man stängde ner allt för att skingra folk ifall något mer skulle hända. Tåg och bussar stängdes ner så det blev svårt att ta sig hem och då hjälper hela Stockholm till och öppnar sina hem och erbjuder skjuts och mat bla till de behövande.
 
Då blir jag stolt över mina landsmän, terroristerna ska fasen inte få skrämma oss!!! Det är dom som kan dra åt helvete!
 

Hos polisen

Publicerad 2017-04-07 15:05:00 i Milo <3

Idag tog jag och Milo med oss Juni på en promenad till polishuset och tillbaka. Blev en promenad på 2 h, den där Milo är en riktig stor kille nu. Märks att han börjar skolan i höst! 
 
Självklart skulle han vara utklädd till polis och när vi hämtade ut vårt pass hälsade poliserna på sin "kollega", och Milo berättade glatt att han var där för att fånga tjuvar. :)
 

Shopping dag

Publicerad 2017-04-06 16:59:00 i Allmänt

Den här veckan har jag sålt lite av Junis saker och kläder så jag behövde skaffa lite nytt i st 74 nu. Vi passade då på att ta en promenad till stan med moster. Vi gick först runt Pryssgården-Eneby-Taborsberg för att lämna de stora barnen och så raka vägen till stan samt samma tillbaka sen. Behöver jag säga att mina fötter värker nu? 6 timmar var vi ute o vandrade idag. :O Men mycket fint blev det iaf, till både mig, Juni och moster :)
 

Sol!!!

Publicerad 2017-04-04 15:18:00 i Allmänt

Vad mycket solen gör med en! Så fort solen kommer fram och luften blir skönare ute kommer folket ur sina trygga bon ingen. Vi är ju sådana som är ute året om, vi har hund och jag har inte körkort så det faller sig kanske mer naturligt för oss. Vi är nog de enda i hela Pryssgården som inte tar bilen till skolan och då bor vi längst ner i Pryssgården (skolan ligger högst upp). 
 
Igår och idag var det helt plötsligt barn som cyklade förbi oss till skolan och familjer ute på framsidan från att ha varit helt tomt hela vintern. På gården har barn picknickar och gungorna var fulla av barn. Kul att se staden leva igen!
 
 

I rabatten

Publicerad 2017-04-03 11:38:23 i Home sweet home

Första måndagen i mars började jag och Alvin fota våran rabatt under köksfönstret på framsidan då vi såg att det kommit upp skott från våra vårlökar. Vi bestämde oss då för att fota varje måndag för att se skillnaden och så här blev resultatet.
 

Sjuklingen

Publicerad 2017-04-02 16:47:54 i Juni <3

Juni har både tänder på gång (4 st där uppe), feber, hosta, dålig mage, förkylning och slem i halsen. Allt på samma gång. Lille pluttis! Näsdroppar och ipren är intagen, nu hoppas vi hon kan sova bort problemen och vakna frisk igen!
 

Helg!!!

Publicerad 2017-04-01 16:32:00 i Allmänt

Den här helgen firar vi in med fint väder! Jag och Alvin tog oss lite egentid med promenad och glass i solen samt lite shopping på Maxi idag.
 
 Nu är vi hemma igen och ska strax starta grillen! :)

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela