Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Älska tummen!

Publicerad 2009-09-28 18:03:55 i Alvin <3

Alvin älskar tummen. Både att bära som kläder och ha i munnen. Eftersom Alvin inte tar napp har han entligen börjat ta tummen nu. Bebisar är ju så snuttiga speciellt innan läggdags. Jag har fått ge honom tutten vid de tillfällerna men nu klarar han sig själv. Det är väldigt skönt då man inte är lika låst. Då behöver han ju liksom inte mig fast klistrad vid sig längre.

Favoriten just nu är då "tummen". Alvin har märket som sängkläder, vinteroverall, mössa och mjukisdressar är också  i mäsket "tummen".

Här är Alvin fin med tummen. =)


Alvin 4 månader i dag =)

Publicerad 2009-09-25 13:27:05 i Alvin <3

Idag blir Alvin 4 månader gammal. Han har blivit så stor på kort tid. Han är inget spädbarn längre nu ser han verkligen ut som en bebis. Han är mer vaken och tittar på allt med stora ögon.

Alvins milstolpar:

  • Sträcker sig efter föremål.
  • Greppar föremål.
  • Undersaker föremål i munen..
  • Skrattar högt.
  • Imeterar grimarser.
  • Äter pureer.
  • Sitter med stöd.
  • Fötter och ben kan stödja kroppens vikt om du håller barnet stående.
  • Ögonen kan följa föremål som rör sig.
  • Reagerar på ljud och röster genom att ge ifrån sig ljud.
  • Barnet använder rösten för att uttrycka om han eller hon är glad eller arg.
  • Jollrar.
  • Kan hitta föremål som är delvis gömda.
  • Tycker om lekar.
  • Intresserar sig för sin egen spegelbild.

Dagens BVC besök

Publicerad 2009-09-24 12:09:24 i Alvin <3

Imorse var jag med Alvin på BVC för vägning och mätning igen. Alvin följer  sin kurva jätte fint och BVC tanten var jätte nöjd. Alvin är nu 59 cm och väger 6200 g. Ja tung känner jag att han är. Det syns inte på han men han är jätte tung.

Igår gick jag med honom i sele på stan i nästan tre timmar. Snacka om att jag har ont i ryggen och axlarna idag. Ska nog inte göra om det igen. Jag handlade iallafall jätte fina kläder till Alvin på H&M. Gammelbyxor med hängslen och en fintröja till med raggsockar. Så sött!

På kvällen kom sen mina tjejor, då vi lagade tacos. Blev himla gott. Det är alltid lika roligt att träffas men igår var det extra roligt. Vi borde träffas oftare tjejer. Synd att tiden inte räcker till. Jag är ju mamma ledig men de flesta är ju inte hemma om dagarna utan de måste ju jobba. =(

Här är Alvin fin i sina Polarn och Pyret kläder. :D


Mitt busfrö =)

Publicerad 2009-09-23 10:14:33 i Alvin <3

På morgonen har vi nu legat på mage för att träna musklerna så man kan börja krypa snart. Det blev en liten tittut lek av det. Varje gång Alvin vilade för att sedan orka sträcka sig upp igen sa jag "titt ut". =) När det inte var roligt längre så fick Alvin flyga. Det tycker han är roligt. Så vi skrattade och myste ihop hela morgonen. :D

Snart kommer Malin, då ska vi åka till Alvins moster för att se lägenheten hon flyttat in i.







Första smakprovet

Publicerad 2009-09-22 14:24:37 i Alvin <3

Idag var vi på öppnaföskolan för att träffa lite bebisar. Nu var inte Richard ensam pappa med i gänget utan nu var det en till med. Det var ju lite spännande idag eftersom vi skulle göra pureer till de små. Vi gjorde pureer av potatis, broccoli, blomkål, palsternacka, morot, banan, mango, och melon. Bananen var helt klart Alvins favorit.

Medans vi mosade pureer låg bebisarna i "poolen"   som vi kallar det och myste.



Alvins favorit syssla

Publicerad 2009-09-21 21:56:19 i Alvin <3

Alvin har hoppat, hoppat och åter hoppat i sin nya hoppgunga! Han älskar det, han hoppar över allt. Han blir nästan galen om han inte får hoppa. Vi fick en hoppgunga av svärföräldrarna när jag  var i  ca 6de månan med Alvin och kan äntligen ta fram den nu. Den är ifrån Babyland om jag minns rätt. Snacka om att han vart nöjd när han fick testa på den. Åldersgränsen är 4 månader på gungan vilket Alvin blir på fredag. Han vill inte vara still i knät  utan han ska "gå" i luften när man håller honom, hoppa i knät och lägger man honom på mage ålar han sig. Vilken stark vilja den lilla pojken har. Får se vad nästa steg blir men nu är det hoppgungan som gäller! =)


ZZzzz..

Publicerad 2009-09-19 21:46:12 i Alvin <3

Här har vi två tröttisar som däckat i soffan! hehe.. :D Medans Jag, Richard och mamma tittar på hemvideon från Cypern znarkar Casey och Alvin brevid varandra. Får hålla lite koll på Alvin så han inte får en tass i huvudet. De är för söta de där!

Vad sugen man blir på att resa nu när man ser hur fint det var i Cypern. Tur att det inte är så långt kvar nu. Snart börjar vi väl med nedräkning. Vi tillbringade ju 2 veckor i Cypern och nu ska vi bara vara borta i 1 vecka i Spanien då det är svårt med att få hundvakt. Nu ska min systeryster ha Casey vilket är jätte snällt. Hade dock varit roligare om hon kunde följa med. =(

Jag och Richard var nere på H&M förra veckan och köpte en Superman pjamas till Alvin, tyckte den var så söt på honom! Igentligen ska vi inte handla mer kläder till honom då han har för mycket men vi kan inte låta bli. Söt blev han iallafall! :D

Lördagsmys

Publicerad 2009-09-19 19:19:18 i Allmänt

Kvällen erbjöd mycket god mat måste jag säga med mys till efterätt! Vi grillade lövbiff och till det blev det potatsallad. Sedan blev det honungsmelon och glass. Riktg lyx måltid!

Efter maten blev det tvn. Alla ville vara nära och mysa! Bildbevis kommer nedan :)



190909

Publicerad 2009-09-19 11:07:29 i Allmänt

Igår blev det en fika i kupolen med kompisen och hennes dotter. Jag fick veta att de väntade ett till busfrö, grattis igen! =) Det blir nog roligt med ett syskon där med tanke på intresset för Alvin.

Just nu är det 30 grader i solen så det blir en långpromenad till skogen. Förhoppningsvist följer även syrran och Nellie med. Men jag har en känsla av att de bangar! Ikväll blir det grillat och det ser verkligen ut som att vädret tillåter det. Det är riktigt skönt ute, vilket sensommar väder! Hoppas det håller i sig ett bra tag till så att svininfluensan håller sig borta.



Dagens =)

Publicerad 2009-09-18 18:15:17 i Kläder

Mina jeans och tröja är ifrån Gina tricot, linnet är ifrån MQ.
Alvins jeans är ifrån Polarn och Pyret och bodyn är ifrån Ida Dk.

En morgonpigg Alvin

Publicerad 2009-09-18 07:37:36 i Alvin <3

Här har vi nyvakna Alvin. Lika go och glad som vanligt!

Idag blir det en fika på stan med kompisen och hennes lilla dotter. Sedan ska jag träffa Alvins mormor och handla lite på stan för att sedan fira Mammas vän (och vår såklart) och deras dotter som fyllt år.

På lördag ska vi grilla och äta gott hos min mor för att fira att hon fått nytt jobb! Vi är så glada för din skull, grattis igen till dig. =) På söndag ska vi fira ännu en kille som fyller år nämligen Richards kusin. Så i helgen blir det verkligen mycket firanden.

Trevlig helg! :D

Nu är resan bokad

Publicerad 2009-09-17 12:17:22 i Resa

Vi drar till La Spania i vinter. Det känns perfekt att åka till Spanien med en 7 månaders bebis så det inte blir för långt att åka.  Det ska verkligen bli jätte skönt och roligt. Vi åker till Tenerife och ska bo i Los Gigantes på hotell Tamaimos Tropical. Vi åker den 15 dec och kommer hem strax innan julafton den 22 dec. Så det blir att fira jul hemma med resten av familjen.

Detta blir Alvins första resa utomlands. Eller han var ju med till Cypern med men då i magen. ;) Alvin kommer bara vara 6 månader och ska bli 7 månader 25/12. Men vi känner oss inte begränsade för det. Det ska till och med bli roligare att åka med Alvin. Bada i poolen, åka på utflykter och bygga sandslott på stranden. Mormor följer också med så det blir trevliga middagar och shoppingrundor med.

Nu längtar vi jätte mycket, skulle dock vara roligare om systeryster och Richards familj följde med! =( Det är lite roligt att ha något som en resa att se fram emot då går tiden snabbare.

Promenix till Norf

Publicerad 2009-09-16 15:36:50 i Allmänt

Idag är Richard ledig så då passade vi på att klippa buskar, gräs och mammas träd på hennes tomt. Det blev mycket fint måste jag påstå. Efter mycket jobb och slit behövde vi en promenad och andas ut. Då kom vi på att Alvin inte sätt hästarna än så det blev en tripp till Norf. Där matade vi hästarna med goda höst äpplen medans Alvin myste i vagnen. =)




Barnens språkutveckling

Publicerad 2009-09-15 13:15:24 i Alvin <3

Idag var vi på öppnaförskolan igen. Där kom det en talpedagog som pratade om barnens språkutveckling. Det var både intressant och farsinerande. Kvinnan berättade att ungefär i ett års åldern brukar de börja prata. Så det är ett tag kvar för Alvin. Där emot kommunicerar de redan nu i form av leenden och ögonkontakt. Vokaler använder Alvin redan nu och Konsonanter brukar komma senare, ungefär i 4 månaders åldern.  Alvin leker med ljud och joller då han testar olika läten.

När barnet är 6 månader kan de svara när man pratar med dom i form av joller. I 8:de månaden brukar de jollra "dadada" och kanske kan de säga "mama" och "papa" nu. När de är ca 1 år förändras jollret och blir mer ordlika. Nu kan de säga "mamma" och "pappa". Kor är "mu" och får "bä" etc. När barnet är 2 år börjar ordförådet öka. De kan nu använda sig av två ordsmeningar som "nanne dä" som betyder att "nallen är där".  När barnet är 3 år kan de uttrycka sina önskningar. Om de är törstiga och vill ha vatten roppar de "vatten" osv. De har fortfarande svårt för att uttala två konsonanter brevid varandra så som "tvätta" och "klocka". När barnet är ca 4 år börjar han bli pratsam och frågvis. Ordförådet ligger nu på ca 1000-1500 ord. De kan uttrycka sig i tid, antal, färger och former. Fantasileken med kompisar börjar utvecklas med. Barnet börjar nu nämna sig själv som "jag". Barnet börjar lära sig svårare ljud som k, g och s. De börjar också lära sig att uttala två konsonanter ihop. I det stora hela kan nu barnet uttrycka sig och förstå det mesta. I 5-6 års åldern är barnens språk oftast fördigutväcklat vad gäller gramatik och ljudsystem. Rim och ramsor börjar bli intressant och de klarar av att läsa bekanta namn och ord.




Det kommer en mus
den kryper och knallar,
den hoppar och sprallar
den tigger om hus
och får den låna hus,
så säger den pipen.

"Gammelmormor" :P

Publicerad 2009-09-14 14:07:49 i Sarah talar

Casey, ser ut som mysigaste gammelmormorn istan! :P  Här "läser" hon  en bok med sina glasögon för lille Alvin. Bättre barnvakt får man leta efter. :D Hehe..


Andra föräldragrupp träffen

Publicerad 2009-09-08 13:08:45 i Alvin <3

Idag var vi på öppnaförskolan igen och träffade andra bebisar. Denna gång var vi ett tiotal iallafall och där med fanns det pojkar denna gång. Förra gången var Alvin ensam pojke men nu var de ilf tre styckna. Det var ju lite kul så man kan tipsa och få tips om pojksaker med. På träffen fick vi testa på babymassage. Alvin var både trött och hungerig så han var inte riktigt med på notorna. Får se om han vill testa på det nån annan gång istället. 

Nu när Richard jobbat i helgen är han ledig från och med idag fram till fredag. Så det blir en massa mys och promenader (om vädret tillåter) i veckan. Imorgon ska vi ner på stan så jag kan få klippa och färga håret. Lägger in bilder på före och efterbilder vartefter. =)

Mys med Casey fläjs


Mys och lek

Publicerad 2009-09-07 10:15:31 i Allmänt

I helgen var jag hundvakt åt syrans jackrussel Nellie. Så Casey behövde jag inte aktivera alls i helgen det skötte Nellie så bra. De är så roliga de där hundarna. De kissar och bajsar sammtidigt, äter och dricker tillsammans och ligger och myser ihop



Eftersom Nellie tog hand om Casey hadde jag mer tid med Alvin då R jobbade i helgen. Jag och Alvin lekte i Gymet som för övrigt är den bästa babysaken hos oss just nu. Där kan Alvin ligga och babbla och skratta medans han tittar på sina färgglada leksaker i gymmet. Roligast är ju såklart när jag är med honom och skakar på leksakerna och babblar med honom. Men han kan även ligga där i över 15 min utan att bli uttråkad så man hinner göra annat.


kvällspromenad

Publicerad 2009-09-06 20:18:18 i Allmänt

Det blev en skogspromenad i kvällsolen så här i sensommarn. Kändes verkligen som sommar, solen var så varm och skön idag. Men imellan solskenet kom det regn och genast blev vi påminnda om att hösten är här!





För er som vill sätta färg på era barn

Publicerad 2009-09-06 09:10:25 i Alvin <3

En regnbågsfärgad body av märket Molo, 175 kr.




Regnbågsfärgade byxor, 139 kronor från jellefant



Tröja och byxa i färg, 70 och 60 kr från H&M




Färgglad body från molo, 279kr.



färgglada byxor från molo, 249 kr



färgglad boddy från Name it, 100 kr.

Jag älskar att vara mamma

Publicerad 2009-09-05 12:46:36 i Alvin <3

Det är så roligt att ha barn. Det finns inget bättre i hela världen. Inget större i hela universum.

Att ha barn, en person med sitt egna kött och blod som älskar en mer än allt annat. En person som litar på en till fullo för man vet inget annat. Det är ett förtroende man inte får förstöra, för ett barn är skört. Man måste vårda och älska det till hundra procent för barnet behöver dig och älskar dig lika mycket.

Livet blir så mycket roligare med barn. Mitt hjärta liksom smälter när mitt barn tittar mig djupt in i ögonen och ler. Jag känner en kärlek som är starkare än allt annat. Det finns liksom inget större! När jag går och lägger mig för natten vill jag inget annat än att vakna igen. Vakna till mitt barns gråt eller gnällande, skratt eller joller. Få vakna och ha ännu en dag tillsammans med den jag älskar mest. Ännu en dag att kunna lära känna mitt barn mer. Få se honom upptäcka sig själv och andra saker. Se honom växa till en starkare och mer säker person. Nej, det finns verkligen inget bättre än att få vara en mor.

Jag älskar dig mitt barn, du är mitt allt. Jag kommer göra allt i min makt för att du ska känna dig älskad och behövd. För jag behöver dig. Utan dig kommer jag aldrig kunna känna mig lycklig igen. Jag lovar att jag ska göra mitt allra yttersta för att vara den bästa mor jag kan för dig. Jag älskar dig Alvin, du är mitt allt, min son.


Alvin tre veckor gammal =)

Mc jacka

Publicerad 2009-09-03 14:30:41 i Kläder

H&Ms mc jacka i fuskskin är grymt snygg. För 499 kr blir den din. Fodrad är den oxå vilket är perfekt nu till hösten med kalla och blåsiga dagar/kvällar. Just nu ligger denna på fösta plats på min önskelista.

 

Dagens besök hos Bvc

Publicerad 2009-09-02 19:54:13 i Alvin <3

Idag var det dags för vaccination. Alvin är nu vaccinerad mot Difteri, stelkramp, kikhosta, polio, hemofilius och pnevmmococcer. Alvin var så duktig och grät knappt något trots att han fick en stor nål i vardera lår. Vanliga biverkningar är röd och svullen där sprutan satts in, lätt feber (38), diarre och kräkningar. Alvin har nu på kvällen fått 38 graders feber och är lite varm. Annars verkar han inte sjuk alls, inte speciellt gnällig eller så. Lite trött har han kanske varit idag.

Alvin blev också vägd och mätt som vanligt. Han vägde 5740 och var 57 cm lång. Bvc sköterskan kunde dock inte sträcka ut benet helt då han var för trotsig och stark. :P Bvc sköterskan sa att Alvin tittade så kärleksfullt på mig, då växte jag som mamma kan jag säga!

Efter Bvc besöket drog vi iväg til Ikea. Där handlade mamma mest av oss alla (mig, syran och Malin). En hel vagn full blev det där kan jag säga. Hon har nämligen bytt färg i vardags rummet så då behövdes det en del nya saker. Hon bytte grönt mot orange. Jag handlade därimot bara lite smått och gott som det brukar bli på Ikea. Det blev en hallmatta, galjar, värmeljus, ramar, reflexer och tvättlappar. Det var behövda saker kan jag säga så jag blev nöjd med mitt inköp.

Nu ska jag fortsätta pyssla om min febriga son.


Första föräldrargrupp träffen

Publicerad 2009-09-01 14:07:06 i Alvin <3

Idag är det första september och med det är hösten här. Man har kännt det i luften ett tag nu men graderna går ändå upp till över 20 grader ute. Skönt om vi får en härlig varm höst med. Vi har ju ändå haft några grader varmare än vanligt i sommar.

Idag var jag och Alvin på vår första föräldrargrupp träff. Där var det 4 små flickor och lille Alvin var ensam pojke. De barnen var oxå lite äldre mellan 6-8 månader men det va en tjeja som var 3½ månad. Där berättade vi om våra förlossningar, pappans engagemang osv. Lite intressant och kul att prata med andra som är i samma situation som oss.

Imorgon ska Alvin på 3månaders kontrollen, där ska han få vaccination, väga sig och mätas. Sedan blir det Ikea med Malin det ska bli jätte kul. Får skriva imorn om vad vi hittade för skoj! =)


Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela