Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Förlossningsberättelse

Publicerad 2016-06-15 21:37:00 i Graviditet nr 3

Ojojoj, vad jag är glad att graviditeten och förlossningen är över. Vi kvinnor är verkligen hjältar som går igenom allt detta. Här kommer förlossningsberättelsen nu när jag minns den som bäst.
 
Efter en baddag och lekdag med barnen och kusinen ser vi på em och hejar så mkt på Sverige att vattnet går. Kvart över sju ringer jag fl och de vill att jag kommer in senast 21.30 för kontroll om inte värkarna sätts igång innan.
 
 
 
Vi packar ihop oss och lämnar grabbarna och hunden hos mormor och kör sedan in till fl. Där hamnar jag i undersökningsrummet och förvärkarna går upp till 60 på skärmen och bebis sover gott. Får saft och ligga på sidan och hon vaknar direkt. Allt ser bra ut och jag får åka hem och invänta förlossningsvärkarna.
 
 
 
Kl 3.30 åker jag in igen för nu har värkarna kommit igång, 1 var 6de min. De undersöker mig men jag är endast öppen 2 cm så det var inte igång än. Jag får medicin så jag kan sova och när jag vaknar kl 8 har jag 1 värk var 10 min. 
 
Kl 11 får jag äntligen ett förlossningsrum. Värkarna hade gjort värkan (trots att de inte kom oftare) och jag var nu öppen 4 cm. Nu börjar förlossningen. 
 
De frågar om jag vill ha bedövning och hur jag vill ligga, jag väljer att strunta i bedövning och använda gåstol så hon kommer så långt ner i förlossningskanalen så detta kan vara över så fort som möjligt. ;)
 
 
Strax innan kl 14 börjar äntligen krystvärkarna komma men jag vill inte riktigt krysta än då det gjorde för ont. Barnmorskan ska då bytas av men hon säger att hon vill stanna hos mig så jag valde att lita på henne och krystade kanske 2-3 ggr och då kommer hon ut kl 14.20.
 
 
Jag är så glad för den bästa barnmorskan, utan henne hade jag ff varit gravid nu känns det som. Haha
 
 

Kommentarer

Postat av: Lina

Publicerad 2016-06-16 22:10:12

Så bra jobbat Sarah 👍🏻 låter som en bra upplevelse! Kram till er

Postat av: Sarah Fredriksson

Publicerad 2016-06-29 06:55:37

:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela