Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Tredje gången gillt!

Publicerad 2012-10-20 10:27:00 i Alvin <3

Igår var Alvin hos tandläkaren för tredje gången på tre månader. Han har nämligen vägrat öppna munnen för en undersökning men på tredje försöket hände det. Han öppnade äntligen munnen så att tandläkaren kunde räkna hans fina små vita tänder. Nu får han komma tillbaka om nio månader igen så att han fortsätter att vara duktig och öppna munnen hos tandläkaren.
 
Vi hade verkligen försökt att förbereda honom för en undersökning då han har tandläkarverktyg i sin doktorsväska hemma. Vi sa att han bara behövde öppna munnen så tandläkaren fick titta på tänderna och pratade om detta vid varje tandborstning hemma i en vecka.
 
Andra gången gjorde vi likadant men vid en längre tid. Vi berättade också om tandtroll och vad som händer med tänderna om man har hål som inte upptäcks. Men även denna gång vägrade han öppna munnen hos tandläkaren.
 
Tredje gången tog vi bort läsken och annat gott som innehåller socker och förklarade att sådant kan man få hål i tänderna av och om man gör en tandundersökning så kan man få smaka läsk igen. Vi mutade också med presenter och upplevelser. Alvin satte sig då själv i undersökningsstolen som en stor och duktig pojke och gapade stort vid första försöket. Gissa om vi var lättade allihop? Äntligen kunde tandläkaren ge sin present som var en kanin med fina vita tänder till Alvin. Hemma väntades såklart ännu mer paket och eftersom det var fredag fick han även smaka läsk igen.

Kommentarer

Postat av: rumptott

Publicerad 2012-10-20 15:59:23

hehe jag brukar inte visa upp de jag köper direkt.. o har aldrig haft någon vidare ork t o fota kläderna haha de vart inte nått märkvärdigt heller höll inte på o bli nått knappt för de fanns verkligen inga t-shirt:ar någonstans i någon butik.. e de ute med t-shirt? =O

iaf efter mkt letande o gått in i varje klädesbutik som vi har här i stan haha så hittade jag fyra t-shirts på åhlens.. hatar den butiken igentligen men ah =P fick gå ändå =)

nu tror jag faktiskt att jag ska beställa kläder åt han på nätet istället =P

ska bara hitta en bra sida ^^

har du några bra tips?? =D
i helgen blir inte så mkt mer än att plugga o sprita händer ungefär.. känns som om de är de ända jag gör just nu..
tvättar händerna o spritar dom =P

kram

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-10-20 19:59:00

Heja Alvin!! Snart är det Leons tur, spännande...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela