Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Pojke vs flicka

Publicerad 2010-07-05 16:04:47 i Sarah talar

Någon skrev till mig här om veckan angående föräldrar som önskar sig en flicka istället för pojke. Personen hade läst i olika forum att många verkade hellre villja ha en flicka då de mena på att man blir lyckligare av en tjeja då man får en bättre relation medans man förlorar sonen till svärföräldrarna. Detta gjorde personen uppröd och ledsen. Nu undrar denna vad jag anser om just det.

Eftersom jag har en son och aldrig skulle byta ut honom mot något i hela världen bryr jag mig inte så mycket om sådana påståenden. Jag försöker uppfostra min son på så sätt att han ska veta att vi älskar honom och att familjen betyder ALLT. Jag tror att det handlar mycket om just uppfostran här. Allt handlar ju om hur man bygger upp en kontakt till sitt barn ovansätt om det är en pojke eller flicka.

Sen skulle jag självklar villja ha en av båda könen men det är inte det viktiga. Det viktiga är ju personligheten inte könet. En flicka kan fortfarande spela fotboll och en pojke kan faktiskt dansa exempelvis balett om det är det man vill. =)

Hur ställer ni er till denna fråga?

Kommentarer

Postat av: Stine - mamma till prins Wiggo

Publicerad 2010-07-05 21:43:18

äh va är det för struntprat, man får bygga upp sin relation till barnet (pojke som flicka) :)



sv: tack så mycket, fina du



Kram

Postat av: ellenojag

Publicerad 2010-07-06 00:02:31

Jag tror då inte man blir lyckligare av att få en flicka, vilket skitprat! det enda som är säkert är att man blir lyckligare när man får barn, sen kvittar det vilket kön det är, att vara mamma är underbart! o hade jag fått önska så hade jag gärna haft en av varje, och är helt säkert på att jag haft samma relation till båda!

Postat av: Tova

Publicerad 2010-07-06 19:04:53

Håller absolut med dig, barn är ju BARN framför allt och inte kön, och en pojke kan väl lika gärna som en flicka gilla balett, vara "söt" och stillsam och allt det där typiskt "tjejiga" som vissa vill. (Men hela grejen med att önska vissa grejer av sitt barn är ju löjlig...)

Kan erkänna att jag också önskade mig en dotter förut - men nu när jag har en son tycker jag han är världens underbaraste (såklart) och skulle aldrig byta honom mot något annat nu.

Kramar

Postat av: Helenas Hem -Om livet på landet

Publicerad 2010-07-06 22:46:02

Oj. Lyckligare av att få en flicka? Nä.

Jag har 4 barn. Två pojkar och två flickor och jag har blivit lika lycklig för var och en.

Men efter mina 2 pojkar så önskade jag mej en dotter SÅ starkt och blev verkligen lycklig över att få en flicka. Men...jag hade förmodligen varit lika glad över en kille.(!?) Men ärligt talat så har jag verkligen längtat efter dockvagn, dockor, klänningar...ja du vet -hela köret. :) Mina pojkar är 14 och 17 och jag har verkligen gått igenom hela bil-traktor-grabb grejerna och nu när de är stora så vill de mest vara hos flickvännerna...och så lär de väl bli när de flyttar hemifrån också. Det brukar ju vara tjejerna som bestämmer vart de ska fira jul osv...



Oj vad långt det där blev. Jaja. :)

Postat av: tessan

Publicerad 2010-07-07 20:53:47

ja du detta kan störa mig mycket .. alal är ju licka värda o som du skerv håller helt o hållet med dig . jag ville ju ett tag bara ha en kille för jag var rädd för att dte ksuell bli för mcyket pusiguligt med altl somf ans till tjejr men det har jag itne märkt fast kan ju va för att jag vaierar mycket med när det gjäler kladär o så. och tor inte det är någon störe skilnad mellan dom små liven vilket skön det är bror nog på mycket hur man är själv är som perosn . jag menar oliva skuell göra allt för sin farfar det är ju någon som hon dyrkar stort här i livet gust nu . o tjatar om hopnom varje dag:) så som sakt var håller med dig .

Postat av: Sara - mamma till Wilda

Publicerad 2010-07-08 21:55:15

Vad är det för trams? Man älskar väl sitt barn trots kön? Skulle aldrig tänka tanken. Pojke eller flicka? Jag skiter i vilket i alla fall

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela