Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Saker du lärt din bebis

Publicerad 2010-04-22 15:06:54 i Alvin <3


Varje gång du matar, tröstar eller byter på din bebis lär du den att den kan lita på att du finns där och att du tar hand om den. bebisen lär sig också att även om du försvinner ur sikte för en stund så kommer du tillbaka.

Du lärde din bebis att den ibland klarar sig själv. När ditt barn gnäller väntar du en liten stund och ser vad som händer. När det snart blir tyst igen klarade din bebis sig på egen hand. Du har precis lärt din bebis att den faktiskt inte alltid behöver din hjälp.

varje gång du beskriver något, pekar på något och säger vad det heter eller säger bebisens namn så ger du den en liten minilektion i hur språket fungerar. Ju enklare ord desto bättre, men all muntlig kommunikation är bra.

Du tränar ditt barns balans när du bär på ditt barn, när ditt barn sitter i barnvagnen eller när du gungar ditt barn.

Du lärde din bebis att samarbeta. Alla har vi väl lekt tittut med våra bebisar? Det är inte bara skrattframkallande roligt utan också en utmärkt övning i samarbeta. Först gömmer du ditt ansikte, sen ditt barn, sen du igen. Alla liknande övningar som är enkla och repetitiva hjälper ditt barn att förstå hur det sociala samspelet fungerar.

Genom att låta ditt barn plaska i vattnet, leka med plastskålar, slänga omkring på tex majskrokar lär du ditt barn hur saker och ting fungerar.

Du lärde din bebis att du tar hennes känslor på allvar. Du kittlade din bebis under fötterna och hon skrattade.
Men så började hon gnälla i stället och då slutade du. Där och då visade du din bebis att du uppfattar hennes
signaler och att du respekterar dem. Eftersom bebisar inte kan prata litar de på att deras föräldrar kan tolka deras ansiktsuttryck och deras gester.

Genom att ha fasta rutiner lär du din bebis att hans värld är förutsägbar, stabil och konsekvent. De hjälper din bebis att förutse vad som kommer att hända härnäst och vad han kan förvänta sig.

Kommentarer

Postat av: Richard

Publicerad 2010-04-22 15:29:17

Det stämmer bra det du skriver :) Det gäller precis som du skriver att aktivera sitt barn med dom små minilektionerna.

Postat av: sara

Publicerad 2010-04-22 16:00:28

Vad fint skrivet. Blir ju helt rörd hahaha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela