Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

It´s a baby boy! :D

Publicerad 2009-06-03 21:41:00 i Alvin <3

1 månad förtidigt föddes vår käre son Alvin. Vattnet gick strax innan 20:00 på söndagkvällen den 24/5 och på måndagkvällen den 25/5 på Urbandagen kl 23:15 föddes min Alvin. Efter en halvtimmas krystande var han snabbt ute. Han hade verkligen bråttom ut till välden.
 
Moderkakan kom snabbt ut efter Alvin formad som ett hjärta (Hjärtat är för oss en symbol av min pappa Urban som gick bort i camcer förra sommarn). Det känns verkligen som att Alvin var menad till oss från pappa eller liknande. Pappa pratade med mig och Richard en kväll när han var sjuk och sa att han trodde att vi skulle få en son i framtiden, så får vi det på Urbandagen. Är inte det lustigt?
 
Alvin vägde 2690 gram och var 47 cm lång. Huvudets omkrets var 33 cm. Alvin andades för fort när han föddes då han hade omogna lungor. Så efter födseln fick han hjälp av en cpap som hjälpte lungorna att tryckas ut. Han fick också ligga i en värmedyna då prematurbarn har svårt att hålla värmen själva. Sola fick han också då han hade gulsot. De gav honom också Antibiotika som alla prematurbarn för smittorisken då de har dåligt emunförsvar.
 
Alvin är inte strark nog att äta själv och får mat genom en sond, en slang som går genom näsan ner till matsäcken. Prematurbarn ska inte vistas i folksamlingar, inte heller träffa barn eller förkylda (lr annan sjukdom) pga smittorisken. De ska heller inte gå ut i kalt, regn eller blåsigt väder.

Efter 10 dagar på sjukhuset fick vi äntligen åka hem. Alvin orkar nu snutta och få i sig ganska mycket bröstmjölk men måste få resterande milliliterna i sonden. Var tredje timma, ovansätt dag eller natt ammar jag honom, matar honom med resterande i sonden och pumpar kontuneligt. Sedan får vi ca 1-2 timmas vila, sen är det dags igen.

Så fort Alvin blivit stark nog så hör jag av mig till er alla nära o kära så ni får se vårt lilla mirakel som inte kunde bli finare. Att man kan älska någon så mycket från första sekund man fäste blicken i´n. En sådan kärlek är starkare än allt annat. Tack för att just du Alvin blev vårt barn!
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela