Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Odling och sjukstuga

Publicerad 2015-03-31 18:44:54 i Allmänt

Nu har gräset växt som vi planterade förra veckan. Grabbarna är så stolta men också fundersamma. När de såg gräset som de vattnat på under helgen undrade de vad vi skulle med gräs inne. Det var ju bara konstigt, men lite fin också. Hihi de är roliga de små liven.
 
Tyvärr fick jag hämta en sjuk Alvin idag så det är bara att hålla tummarna på friskare tider till påsk. Som tur var kan jag och Richard dela upp vabbningen så jag börjar och så fortsätter R på torsdag då vi skulle ha firat påsk med Richards föräldrar. 
 
Idag har vi även kunna njuta av solen och Milo hann leka med grannbarnet innan vi gjorde Alvin sällskap i soffan.
 

Lyx med egentid

Publicerad 2015-03-30 18:27:00 i Familjeliv

På måndagar har jag och Milo lite egentid när storebror spelar fotboll. Idag ville Milo bada och måla. Vi pratade om vår dag och vad vi ska göra på påsklovet. Snacka om lyx att få höra Milos historia när inte storebror också vill prata och berätta.
 
Sen när Milo lägger sig kl 19 byter Richard och jag så jag får egentid med Alvin också. Då får han prata om sin dag innan det är hans tur att lägga sig. 
 
 

Nya skolan och parken

Publicerad 2015-03-29 20:38:00 i Barnen <3

När solen äntligen tittade fram efter en regnig förmiddag och eftermiddag tog vi oss ut direkt. Vi gav oss ut för att titta oss omkring på skolan Alvin kommit in på, och påväg dit hittade vi en rolig lekplats som grabbarna hade jätte kul i. Alvins kommentar till det mesta just nu är "OMG" och det var precis vad han sa när vi hittade lekplatsen. "Värsta coola rutschkannan" hade den med enligt Alvin. 
 
Efter en lekstund där fortsatte vi till skolan och den var ju ännu coolare. Där klättrade vi och hade jätte kul. Nu kan Alvin inte vänta tills han ska börja där! :)
 
 

Påskfint

Publicerad 2015-03-28 19:25:00 i Home sweet home

Idag har vi varit iväg på Ingelstad shoppingcentrum där vi bla har shoppat, fiskat i fiskedamm och träffat reptiler från mässan de ska ha i April.
 
Vi åkte sedan vidare på kalas och åt tårta då morbror Christian fyllt år. Eftermiddagen spenderades sedan hos oss då det blev grillfest för hela slanten!
 
Innan dess han vi dock påskpynta. Grabbarna gjorde det verkligen fint här hemma till påsk med påskris lite överallt. 
 
 

Morgonstund har guld i mun

Publicerad 2015-03-28 08:43:00 i Allmänt

Äntligen lördagsfrukost och det i solsken!
 
Pappa och Milo började morgonen med att åka och handla nybakat bröd och bullar sen kalasade vi hela morgonen.
 
Nu ska vi ge oss i väg för att fortsätta med påskpyssel!
 

Påskpyssel

Publicerad 2015-03-27 18:09:00 i Allmänt

Idag blev det påskpyssel här hemma då vi sådde gräs i äggskal och fixade till ett fågelbo.
 
Imorgon blir det att ge sig ut efter påskris och dekorera. Önska bara solen kunde visa sig också. Förra året spenderade vi påsken ute på landet UTAN jackor och med solglasögon istället hela påsken.
 
 
 

Spoooky

Publicerad 2015-03-27 08:09:00 i Allmänt

Oj vilken härlig vårdag vi vaknade upp till denna härliga fredagsmorgon... -eller inte! Vilken dimma, riktigt spooky ute idag. Men det är iallafall fredag! 
 
Idag ska det påskpysslas hemma i eftermiddag så håll utkik på våra fina skapelser vartefter!
 
 

Paket, paket, paket

Publicerad 2015-03-26 20:06:21 i Allmänt

Först kom paketet med fotona jag beställde, sen H&M paketet med fyra tröjor och två byxor till mig och grabbarna och idag kom sista paketet och det var från Ellos. Det blev trappmattor och 4 handdukar i grått och jag gjorde ett ordentligt klipp med. Jag måste erkänna att jag är rätt bra på det ;). Ellos hade ett erbjudande, om man handlade inom ett visst antal dagar fick man med 4 handdukar gratis och så hade dom halva priset på den dyraste varan så allt detta gick ändrat på 250 kr. Nästan gratis ju! 
 

Våfflor i massor!

Publicerad 2015-03-25 20:06:35 i Allmänt

Åh vad jag älskar våfflans dag. Barnen äter i massor (ok jag med) för en gång skull och så många roliga och goda tillbehör man kan ha. Snacka om lyx i vardagen! Barnens tallrikar var renslickade efter två stora våfflor, så de tyckte inte vi behövde diska idag. Hihi :)
 

Vid vattnet

Publicerad 2015-03-24 18:25:00 i Familjeliv

Idag tog vi en cykeltur för att mata änderna. Det fanns bara två st där vi var så vi gick sedan vidare för att se solnedgången och kasta lite småsten i vattnet. Det blev en härlig eftermiddag med fika intill vattnet.
 

Planering

Publicerad 2015-03-23 17:26:00 i Home sweet home

Idag har vi planering på jobbet vilket betyder att jag har planerat i ca fem timmar där.
 
Väl hemma satt jag och Milo och pratade i soffan när resten av familjen är på fotbollen. Då kom vi in på renovering, nu när vardagsrum, trapp och hall är klara är det ju bara sovrummen kvar. Dags att börja igen kanske?
 
Vi ska ju ha påsken här och då vill vi ju dekorera fint till det och plantera i trädgården såklart. Kanske ska vi prioritera utemiljön först?  Helst önskar man ju att man hade all tid i världen så man kunde göra allt samtidigt. ;)
 
 Vår mörklila hall med svart trapp blev vitt!

Fikaträff

Publicerad 2015-03-22 13:39:00 i Allmänt

Idag kom Malin med familj hit för att se hur vi bor. Det blev lek, fika och tjatter i massor. Det blir ju lätt så när man inte ses så ofta. Nu längtar vi till varmare väder så vi kan springa omkring på deras gård och leka. Vart tog våren vägen?
 
Tanken är att ta en promenad vart efter i em med tjejerna men vädret är inte så lockande idag alltså. :/
 
Började dagen med att baka till en sockerkaka till dagens fika, smeten får man ju inte kasta bort!
 
 

En snöig lördag

Publicerad 2015-03-21 15:36:00 i Allmänt

Redan inatt på vägen hem från partyt snöade det ute och i morse vaknade vi upp till ett stort vitt täcke över marken.
 
Vi satte ändå på grillen och fixade lite lunch innan vi åkte hem till min fina kusin för en träff innan kejsarsnitt och cellgifter. Vi hade köpt ett sjukt sött sett till bebis från P.O.P. och en stor tårta hade vi också med oss att kalasa på.
 
När vi sedan var hemma igen hade nästan solen smält all snö redan. Nu funderar vi på middag till kvällen.
 
Trevlig helg på er!
 

After work

Publicerad 2015-03-21 10:56:50 i Allmänt

Igår hade vi en grillkväll hemma hos en kollega. Jätte kul och trevligt som vanligt när vi träffas!
 

Sol och utv-samtal

Publicerad 2015-03-19 15:12:01 i Allmänt

Idag har vi varit ute ända till nu och njutit av solen både i skogen och på baksidan.
 
På eftermiddagen hade vi dock grabbarnas utv-samtal. Dom var inte ett dugg oroliga över Alvins skolgång, utan tvärtom om. Bara goda ord. Milo hade också bra kompisar och var duktig men är lite mer känslostyrd (typiskt 3-åring).
 
Man blir så glad när även andra ser hur duktiga ens barn är på saker och så känns det självklart bra att höra att dom hänger med i utvecklingen. 
 
Nu firar vi detta med fika på altan så här en torsdageftermiddag. 😀
 

Fuck Cancer!!!

Publicerad 2015-03-18 07:20:00 i Allmänt

Jag hatar cancer mer än någonting annat. Det är en sådan hemsk och vidrig sjukdom som kommer och tar över inte bara den sjukes liv utan alla andra närståendes också.
 
Cancern är så himla hänsynslös och hemsk att vi måste kämpa även när vi inte orkar mer. Därför är det så viktigt att vi stöttar varandra, donerar pengar till bla forskare så de kan utrota skiten en gång för alla, innan den utrotar oss!
 
Min fina kusin, farfar och morfar kämpar just nu mot olika cancer. Flera av farfars syskon har förlorat kampen mot cancern. Även min farmor och hennes bror och min älskade pappa som fick domen när han var 41 år dog av cancer.
 
Min kusin är bara 27 år och väntar deras efterlängtade lilla bebis samtidigt som hon fick domen. Hon valde att fortsätta graviditeten och kämpar just nu för sitt liv då de upptäckt två tumörer till och celler i spridning.  Nu finns det ingen annan utväg än att ta ut bebis och sätta igång en tuff behandling med cellgifter. Nu är det bara att kämpa för cancern får faan inte vinna!
 
 

Vår!

Publicerad 2015-03-17 16:57:13 i Allmänt

Så härligt det är med promenader i solen. Man ser hur grönt och fint det redan har blivit ute. Blommorna blommar och man ser knoppar lite var stans. Så härligt! Må vi slippa snön nu. :)
 

Road Trip

Publicerad 2015-03-16 19:57:00 i Allmänt

Idag har vi studiedag på jobbet. Då blev det en road Trip mot huvudstaden för ett besök på Tom Titts förskola. Himla roligt och intressant. 👍
 

Härligt väder och minigolf

Publicerad 2015-03-15 16:22:57 i Allmänt

Åh, det känns som sommar i solen. Idag har jag både hängt tvätt och solat i endast linne på balkongen. Det måste ha varit minst 25 grader där i solen.
 
Grabbarna har varit ute och lekt i stort sätt hela eftermiddagen. Mormor kom med presenter igår vilket var ett minigolfset bla som grabbarna leker jätte mycket med, tom vi vuxna tyckte det var kul. 
 
 
 

Full fart

Publicerad 2015-03-14 20:50:00 i Familjeliv

Idag har vi hunnit med mycket vill jag lova. Som ni vet började vi dagen med bakning för att sedan åka hem till vännerna som flyttat för att se hur de har det i sin nya lya, men innan det åkte vi och handlade fika och inflyttningspresent. 
 
Sedan skjutsade Richard och Milo mig och Alvin till stan. Där mötte vi upp mormor och moster. Där blev det lunch och lite shopping (jag vet, har aldrig shoppat så mkt på en månad förr). 
 
Vi tog sedan spårvagnen hem men det slutade med att Richard fick hämta upp oss i Norr tull pga en spårvagnskrock (ingen allvarligt skadad). Vi åkte då till City gross och fortsatte handlingen. Det blev jord och blommor för hela slanten (till 6 stora krukor, en rabatt och en balkonglåda). Tyvärr räckte varken jorden (200 l) eller blommorna (4 st 10-pack). Men det som planterades blev fint iaf.
 
Mormor och mosters familj kom sedan hit för en grillkväll med mycket gott gott och mys som fick avsluta vår lördag.
 
 

frukostbakning

Publicerad 2015-03-14 08:26:00 i Mat och bakning

Jag var visst pigg tidigt i dag. Det måste vara solen eller för att jag somnade tidigt igår. Hungrig var jag iaf när jag vaknade så när jag röjde i köket vaknade även barnen som också ville vara med och baka. Det blev goda scones till marmelad och ost i solen. Det blir nog en härlig dag idag med får jag en känsla av.
 
 

Fredagsmys utomhus

Publicerad 2015-03-13 17:15:06 i Allmänt

Äntligen kan man ha fredagsmys ute igen. Precis som i går åt vi mellis på altan i solen efter jag slutade jobba. Tidigare under dagen hade Richard satt upp studsmattan så grabbarna hade verkligen roligt ute. Nu har vi plockat fram lite gott gott framför tvn då vi är helt slut efter timmar i den härliga vårluften.
 

En dag i solen

Publicerad 2015-03-12 17:44:37 i Allmänt

Idag slutade vi tidigt så då passade vi på att ta mellis i trädgården med kollegan och hennes barn. Vi bakade pizzabullar och bjöd på kakor i solen. Barnen lekte både i sandlådan, spelade fotboll och cyklade mm. Nu fick vi verkligen försmak på sommaren. Är helt varm i ansiktet nu så solen är verkligen stark nu.
 

Fotoalbum

Publicerad 2015-03-11 20:30:31 i Allmänt

Igår kom ett av paketen jag väntade och det var finfina foton. Så nu bläddrar jag i dom och tänkte göra ett fint album. 
 
Idag kom andra paketet som jag tyvärr inte fick ut då jag glömde legget hemma.
 
Nu skickade jag efter ännu en eller 15 för att vara exakt saker från Ellos. Men mer om det en annan dag. 
 

Takkrona

Publicerad 2015-03-10 19:22:17 i Home sweet home

Är helt kär i vår nya takkrona som skulle sitta i sovrummet där vi har högt till tak och snedtak. Men jag tyckte att den var så fin och i sovrummet är man ju endast nattetid i stort sätt och då får man ju knappt njuta av den.
 
Jag valde då att sätta upp den i vårt älskade kök i stället. Där gjorde den sig jättefin och där kommer vi njuta mer av den.

 
 
 

Mera shopping

Publicerad 2015-03-10 08:23:48 i Home sweet home

Oj, tror visst det har blivit shopping för mig i 4 dagar i rad nu plus två beställningar på nätet som ska komma vilken dag som helst nu. Bla handlade jag hem dessa söta trådhyllor från TGR igår.
 

Fotboll är livet, fotboll är bäst!

Publicerad 2015-03-09 19:28:40 i Allmänt

Då var det fotbollsmåndag idag igen. Ibland känns det som att veckan bara har måndagar och söndagar då det går så fort.
 
När Alvin var på fotbollen passade Milo på att låna lite av brorsans fotbollskläder och så körde vi ett pass hemma. Han kan inte vänta tills han blir lika stor som Alvin så han med får spela.
 
Alvin tyckte som vanligt att det var kul och det första han sa när han kom hem var att han varit jätte duktig.
 
 

En dag vi längtat efter

Publicerad 2015-03-08 17:43:00 i Allmänt

Underbara, härliga vårdag! Idag var vi ute i fem hela timmar. Mormor och syrrans familj kom hit för att spendera vårdagen med oss.
 
Först tog vi en promenad (grabbsen tog cyklarna) till fiskeby. Sedan satte vi oss på baksidan och grillade korv, kebabspett och pulled pork. Efter lunchen tog vi ännu en barnvagnspromenad runt koloniområdet för att sedan ta en fika i trädgården.
 
Jag fick tvinga in barnen som var lagom skitiga för ett bad sen. De kunde gott ha spenderat ytterligare några timmar på baksidan tyckte dom. Det är ju en dag i morgon med.
 
 

Gardening

Publicerad 2015-03-08 08:05:49 i Home sweet home

Nu har jag börjat handla hem lite till trädgården. Nu hoppas jag våren kommer med stormsteg för jag vill börja plantera och göra fint, nu, nu, nu!
 
Jag handlade lite igår från Zinkserien på TGR med skyltar att skriva den planterade växten/kryddan/grönsak så barnen (och jag) lättare kan se och hålla reda på vart allt är planterat.

Bebis bearbetning

Publicerad 2015-03-07 22:01:00 i Familjeliv

Ända sedan Lea kom till världen har barnen pratat mycket om bebisar här hemma. De leker mamma, pappa, barn och frågar en massa om förlossningar osv. Imorse hörde jag Milo säga till Alvin att jag hade en bebis i magen. Då svarade Alvin att så var inte fallet, "mamma har redan haft bebisar i magen och dom bebisarna var du och jag" sa han. De bearbetar det här mycket kan jag säga.
 
Milo har alltid varit bebistokig och vill klappa, klämma och känna en massa medan Alvin tycker bebisar är lite läskigare. :)
 
 

Mamma VS Mormor dag

Publicerad 2015-03-06 19:58:00 i Familjeliv

Idag har Milo varit med mig på jobbet och Alvin hos mormor (jobbar också på förskola). Jag och Milo slutade kl 12 så vi åkte till Mormor och Alvin efter vi slutat och sedan blev det en tripp på stan med både käk och fika. Vi hann också träffa Lea och de nyblivna föräldrarna. Snacka om fredagsmys!
 

Vårsol och kalas

Publicerad 2015-03-05 21:45:00 i Allmänt

Åh vilken underbar sol vi haft idag. Trots det ligger det fortfarande kvar lite snö på marken. När grabbsen var ute och lekte på baksidan tog de bort all snö på altanen och sa att de inte fick komma tillbaka. Nu ska snön bort sa de!
 
Vi firade lite hemma på eftermiddagen efter en kort shoppingrunda med fika och paket. Jag tycker om att lyxa till det lite ibland (sen gillar jag mutor med så nu hoppas jag att båda barnen sover i sina sängar inatt).
 
Så här lyxade iallafall vi till det idag. :)
 

15 veckors skillnad

Publicerad 2015-03-05 06:29:41 i Barnen <3

På dessa kort har det gått 15 veckor mellan. Äntligen har grabbarna fått tillbaka sina långa lockar! Vardagsrummet har också blivit finare med ny tapet och färg på trapp. Underbart!
 

I köket

Publicerad 2015-03-04 19:59:00 i Home sweet home

I köket kan man göra mycket. Bla laga mat, äta mat, måla och varför inte träna?! I detta fall gör vi pannkakor, äter paj, målar teckning till lillkusinen och tränar plankan.
 

Snö!

Publicerad 2015-03-03 08:49:00 i Allmänt

Imorse vaknade vi upp till snö igen. Jag som varit så glad över alla vårtecken och känslor de framkallar. Det var bara att ta fram vinterjackan och byta ut conversen till vinterskor igen.
 Frukosttallriken

What a Day! !!

Publicerad 2015-03-02 21:35:00 i Allmänt

Oj vilken dag! Jag varnar redan här för mycket gnäll.
Både Richards och min mobil har gått sönder så vi har haft lånetelefoner i två veckor (jag har fått min nu dock, och har nu inga kontakter så smsa era nummer om ni vill) och sen går även bilen sönder. Kul, där blev man genast 5000 kr fattigare. 
 
Idag skulle bilen in på verkstan och bli fixad, då ska man komma hem och sedan hämta bilen igen med två barn. Sen ska barnen till förskolan (som inte ligger i samma stadsdel vi bor). Som tur var ställde Richards föräldrar upp och hjälpte till.
 
När jag kommer till jobbet och beklagar mig över detta och säger att det är jag som måste hämta barnen idag då R slutar 22 säger dom att även vi jobbar kväll idag och slutar då 19:30. Jag hade skrivit i kalendern att det var nästa måndag. Bra, vem hämtar nu våra barn på fsk?
 
Fick sätta mig i telefon och lösa detta direkt, som tur var är ju syrran och hennes fästman föräldralediga så de ställde upp och fick ta hand om tre barn och tre hundar denna kväll. Tur man har familj som ställer upp.
 
Så med detta inlägg vill jag tacka våra fina familjer för all hjälp, ni är guld värda. <3
 
 
Fina skapelser vi gjorde på jobbet idag ;)

Biokväll

Publicerad 2015-03-01 22:16:00 i Me, My self and I

Äntligen fick vi ihop tjejgänget för en biokväll! Eftersom det var ett tag sedan vi sågs allihop utan barn och allt det innebär så sågs vi på en middag först för att snacka lite skit. Tror dock vi skratta mest. 
 
Ni kanske kan gissa vilken film vi såg? MR Grey gjorde oss inte besvikna iallafall, längtar redan efter nästa film! Nu måste jag verkligen läsa böckerna också. Så spännande ju! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela