Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Pojkfärg VS flickfärg

Publicerad 2012-08-24 07:36:00 i Sarah talar

Åh så trött jag är på pojk/flick färger! Det är 2012 men ändå vill tex H&M och Lindex att vi klär våra barn i glittrigt och gulligt på flickor och tufft och hårt på pojkar. Det ska liksom inte finnas något mellanting, det ska bara vara så för så har det alltid(?) varit. Är det bara jag som är trött på detta eller? Och vad säger klädkedjorna till sitt försvar till uppdelingen mellan könen? -Det handlar om efterfrågan. Så kom igen nu Svenska folket se till att göra en förändring nu. Jag lovar att det är inte något farligt att köpa något rosa till er son eller köpa något tufft till er dotter, de kommer liksom inte förlora deras identitet eller kön för det! Jag köpte en rosa mugg till min yngsta son men rådfrågade min mamma först och hon svarade med att jag skulle bli sådan cool morsa om jag köpte den. Den ända reaktionen jag fått från nästan ALLA vänner och bekanta är att de frågar om de blå muggarna var slut. Det är ingen som sagt vilken fin mugg eller liknande till honom. Muggen är inte det enda han har som är i såkallad "flickfärg" utan han har tex rosa och lila kläder, bestick och tallrikar med så det är inget konstigt i den här familjen då jag och pojkarna tycker om alla färger och skulle aldrig hindra pojkarna något rosa för att det inte är en "pojkfärg"! Hur ser ni andra föräldrar på det här med pojk/flickfärger och hur gör ni till era barn?

Kommentarer

Postat av: tessan

Publicerad 2012-08-24 08:41:40

va roligt att du skrev om detta jag satt i går o skrev på ett sådant inlägg med.. för jag är med trött på det hela. att allt ska va så köns delat. Jag har ju då haft lite tuffa kläder på *Amelia i veckan. och hört o vilken sött kille du har sedan tittat på Olivia o sak till henne vilken fin bror du har och har blivit tokig och sak att det är en lilla syster innan jag sakt något då sa en av damerna ja det kunde ju inte jag vet hon var ju inte tjejigt kläd.

Postat av: Jannie

Publicerad 2012-08-24 11:27:27

Helt ärligt så tänker jag inte på det så mycket!
Förutom att det alltid finns så mycket mer kläder till flickän till pojk... ; )
men jag klär gärna Victor i rosa.Han har ett gäng tröjor i det o det klär honom jättebra!

Postat av: ♥ ♥ MelissasPrinsar ♥ ♥ Tävling Pågår

Publicerad 2012-08-25 11:13:54

ja mailade ju några kedjor ang detta när jag skrev om de på bloggen..ja du kan ju läsa ett svar här som jag fick
http://www.melissasprinsar.com/2012/06/lindex-svar.html

Postat av: Anders

Publicerad 2013-01-13 18:10:18

Kul artikel.
Min mormor pratade om att rött och rosa användes på pojkar förr och att blått var vanligt på flickor. I princip alla jag pratat med tror att hon var färgblind.
Efter att det BBC-producerade programmet QI nämnde att det var tvärt om förr i tiden började jag leta på internet.
Har inga säkra bevis men det verkar som att fram till någonstans 1:a/2:a världskriget var färger för barn omkastade.

Se nedan länkar som exempel.

http://www.historyextra.com/blog/great-misconception

http://www.sydsvenskan.se/inpa-livet/manlig-nyans-blev-kvinnlig/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela