Stolta mamman

Mitt liv som trebarnsmamma!

Unisex

Publicerad 2010-08-25 11:38:04 i Sarah talar

Jag köper det mesta ifrån Polarn och pyret till Alvin. Allt ifrån kläder till strumpor, ytterkläder och skor. Det är inte bara för att de har bra kvalité (utan det tar jag som en självklarhet) det är mer deras filosofi. Deras filosofi är nämligen att de gör kläder för BARN inte för POJKAR eller FLICKOR. Det handlar då om UNISEX.

Unisex handlar alltså om saker som passar för båda könen. Det vill säga att man tar bort pojk/flickavdelningar osv i butiker för att det ska passa alla istället. Detta tycker jag är ett bra tänk. Flickor ska också kunna leka med exempelvist bilar utan att behöva skämmas för att gå till pojkavdelningen i butiken och detsamma gäller pojkar som tillexempel vill ha en docka. För att då slippa detta tar man då bort dessa avdelningar och det blir alltså mer tillåtet för flickor att leka med bilar och pojkar att leka med dockor. -Superbra tycker jag!

På tex P.O.P har jag faktiskt köpt röda kläder till Alvin, på babyproffsen röda saker som tex en babysitt, Sis and bro har haft en kompanj med unisex pyjamasar som jag såklart också köpte och i Alvins rum har han bla färgen rosa. Vi har alltså en unisex tapet i Alvins rum som innehåller färger som rosa, gult, grönt och blått. Visst har det blivit mestadels blått till Alvin men det är inte bara för att det är en pojkfärg utan mer för att jag gillar färgen och att han passar så bra i den. Om jag någon gång får en flicka så kommer jag då låta henne ärva Alvins kläder och leksaker trots att hon är flicka. Jag skulle också köpa mycket i blått (mer än vad jag köper rosa saker till Alvin). Allt detta för att jag gillar mer färgen blå en rosa (hade själv ett blått rum som liten). Visst skulle jag även köpa en massa rosa saker till henne med men jag gillar tanken att slippa tänka att jag måste köpa"flickfärger" eller "pojkfärger" till mitt barn.

Idag har inte alla kommit lika långt som P.O.P när det gäller att tänka unisex. Tillexempel på H&M har de "Hello Kitty" till flickor och "Spiderman" till pojkar typ. Det är alltså antingen klara färger (mest rosa) till flickor och trista mörka färger så som blått, grått, brunt och svart till pojkar. Skit trist tycker jag! Bara för att Alvin är en pojke så ska han vara mörktklädd och tuff? Han ska alltså inte få vara fin och söt i färger? Nae detta tycker jag är så sjukt dåligt att jag har lust att bojkotta H&M totalt. H&Ms försvar ska då vara att de tillverkar kläder till så många länder och alla länder har inte kommit lika långt som Sverige när det gäller unisex. Gör någon skillnad då! Ett sådant stort företag med lika stort inflytande kan göra mycket, - om dom vill, vill säga. Detta gäller de flesta klädbutiker som säljer barnkläder alltså inte bara H&M utan också tex Lindex, Kappahl och Åhlens.

(Alvin i sin röda tröja)


(Alvins tapet med rosa)

(Alvin i sin unisex pyjamas)

Kommentarer

Postat av: sara - mamma till wilda

Publicerad 2010-08-25 22:15:16

Håller med dig till 100%

Postat av: Lina

Publicerad 2010-08-26 21:34:45

Bra inlägg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stolta mamman

Här får ni följa med mig i min vardag då jag kommer att skriva om det mesta. Allt från familjelivet som tvåbarnsförälder, heminredning, mode, natur och samhällsfrågor. Jag bor tillsammans med min man Richard, våra kära söner Alvin född 2009, Milo född 2011, lillasyster Juni född 16 och vår söta hund Casey i vårt älskade Pryssgården. ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela